ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>EĞİTİM
24 Haziran 2015 Çarşamba - 01:24

Tozlu Maarif Davası tespitlerini paylaştı

Prof. Dr. Necmettin Tozlu ile Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslan Gülcü, Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği Mesleki Çalışma Programları kapsamında Bayburt Üniversitesinde seminer verdi.

Tozlu Maarif Davası tespitlerini paylaştı

Bayburt Üniversitesi Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu ile Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslan Gülcü, Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği Mesleki Çalışma Programları kapsamında Bayburt Üniversitesinde seminer verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı imam-hatip liseleri ve imam-hatip ortaokullarında görev yapan öğretmenler ile diğer liselerde ve ortaokullarda görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Arapça ve Kur’an-ı Kerim öğretmenlerine yönelik planlanmış olan Mesleki Çalışma Programları 2. Hafta Seminerleri Bayburt Üniversitesinde başladı.

Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu’ndaki seminere İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, il milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslan Gülcü, ‘Eğitimin Güncel Meseleleri’ üzerine verdiği seminerde Eğitim ve Sosyal Medya ilişkisini katılımcıların soruları eşliğinde anlattı.

SOSYAL MEDYA’NIN ZARARLLARI

Gülcü, sosyal medyanın zararları, internet kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler, teknolojinin zararlarından öğrencileri sakındırma, teknolojinin toplumu aşan yönleri, internet, bilgisayar ve eğitim gibi konularda açıklamalarda bulundu.

Gülcü, “Sosyal medya aslında bizi sosyalleştirmiyor, sosyal hayatın dışına atıyor. Yapacağımız şey öğrencimize ve velimize sahip olmaktır. Toplumun en aydın insanları sizlersiniz. Bu bakımdan siz öğretmenlerimizi hakikaten çok önemsiyorum. Öğretmenlere saygı duyuyorum. Bu toplum sizinle kalkınacak. Bu toplumu siz kalkındıracaksınız. Onun için yeni bir hamle başlatalım. Yapacağımız şey, velilerimizi çağıralım, okul-aile birliklerini çağıralım. Telefon kullanımına son verip, internet kullanımına sınır koyalım. Belli dakikalarda, belli saatlerde, belli günlerde anneler ve babalar, çocuklarını takip etsinler. Nasıl olacağı konusunda milli eğitim müdürlüğü için bir çalışma yapmaya hazırım. Gerekirse bir saat velilere, öğretmenlere bunun nasıl yapılacağını konferanslarla anlatırım. Avrupalı, Amerikalı, gelişmiş ülkelerdekiler nasıl yaptıysa biz de öyle yapabiliriz. Biz de çocuklarımızı bu tehlikeden uzak tutabiliriz. Anne baba, okul-öğrenci-öğretmenler olarak çalışarak bunu yapabiliriz. Bu konuda kim çalışmak istiyor ise biz varız ”dedi.

TOZLU’NUN TESPİTLERİYLE TOPÇU

Bayburt Üniversitesi Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu ise seminerin ikinci oturumunda ‘Öncü Bir Eğitimci Olarak Nurettin Topçu ve Maarif Davamız’ adlı seminer verdi. Tozlu, Topçu’nun ‘Türkiye'nin Maarif Davası’ kitabından hareketle gençlik, millet maarifi, mektep ve muallim konularda katılımcıları bilgilendirdi.

Topçu’nun anasından sonra insanın kaderinin muallimin elinde yoğrulduğu sözlerini aktaran Tozlu, “Anne ve baba belli bir yaştan sonra etki edemez size, muallim etki eder. Her dediğini çocuğun zihnine asar. Önce güzel şeyler söyleyecek. Çünkü muallim şunu düşünecek: ‘Bu söylediğimden beni bir gün biri mesul tutacak.’ Allah mesul tutacak. O çocuğun zihnine kötü şeyler aktaramaz. Onun için medeniyetler, hep muallimler tarafından kurulmuştur. Çin medeniyeti, Yunan medeniyeti, İslam Medeniyeti gibi. Büyük düşünceler, büyük devrimler hep öğretmenlerin, idealistlerin elinde yürümüştür. Bunları Topçu söylüyor ve diyor: Milletimizin başmuallimi Hz. Peygamberdir. O, öğretendir, inandırandır, yürütendir, kurtuluşa erdirendir. İki şeyi bir arada yapmıştır. Devlet yapısı ile muallimi birleştirmiştir. Peygamberden sonra muallim küçümsenmiştir. Hangi devlet muallimi küçümsediyse yıkılmıştır. Onun için muallimi küçümseme hakkımız yok, muallim ellerde yürüyecek. Hz. Ömer, Hz. Osman, Ebu Hanife bir muallimdi. Bizim medeniyetimiz bu muallimler üzerine kurulmuştur, gelişmiştir. Abbasiler, İslam medeniyetini bitiriyorlardı, Topçu, eğer Osmanoğulları yetişmeseydi İslam medeniyeti bitmişti diyor. Onun için bunu tekrar yapacak olan Orhanlardır, Fatihlerdir ”diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise çağı anlayarak eğitim vermenin önemli olduğunu belirtti ve katkılarından dolayı Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’a, konuşmacılara ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Seminer sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Prof. Dr. Aslan Gülcü ve Prof. Dr. Necmettin Tozlu’ya milli eğitim logolu çini tabak hediye etti.

 
Türkiye'nin en küçük milli sporcusu Doğu’dan
 
Korkmaz KÜNİB’i anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk Üniversitesi ilk 8’de
Atatürk Üniversitesi, ULAKBİM tarafından hazırlanan Bilimsel Yayın Performansı ...
Eğitimde e- twinning yaklaşımı
E-twinning Bölgesel Proje Hazırlama Çalıştayı, Erzurum, Erzincan, Bayburt, ...
Manisa’dan Erzurum’a kültür köprüsü
Amarat Kümbeti ve Iğdır Soykırım Anıtı ve Müzesi gezildi. Aktaş Sınır ...
 
URAP 2014 açıklandı
URAP Üniversitelerde Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayılarını açıkladı. ...
İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplandı
2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Haziran Dönemi Danışma Kurulu toplantısı, ...
Çocuk Oyunları Türkiye Şampiyonası tamamlandı
Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından bu yıl ikincisi ...
 
Taşkesenligil velilere seslendi
Yaz spor okullarının resmi açılışına sayılı günler kala Erzurum Gençlik ...
Başarı ödülü, tarih turu
Aziziye Kaymakamlığı tarafından ilçede taşımalı eğitim yapılan okulların ...
Çat Kaymakamlığı yetimleri sevindirdi
Çat Kaymakamı Ramazan Pektaş önderliğinde, Kaymakam Paktaş’ın eşi, Toplum ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva