ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
24 Haziran 2015 Çarşamba - 01:26

Korkmaz KÜNİB’i anlattı

Korkmaz, CNN Türk Televizyon Kanalı’nda yayınlanan “Eğitim ve Başarı” adlı programa konuk oldu.

Korkmaz KÜNİB’i anlattı

Bulunduğu bölgenin sınırlarını aşarak “uluslararasılaşma” vizyonu başta olmak üzere dünya üniversiteler arenasında ürettiği projeler, gerçekleştirdiği faaliyetler ve sürdürdüğü çalışmalarla gündeme gelen Ardahan Üniversitesi’ne ulusal ve uluslararası medya tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. Son olarak Ardahan Üniversitesi Rektörü ve Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, CNN Türk Televizyon Kanalı’nda yayınlanan “Eğitim ve Başarı” adlı programa konuk oldu. Ece Karaboncuk'un sunduğu programda Rektör Prof. Dr. Korkmaz, kurulduğu günden itibaren kısa bir sürede büyüyerek gelişen ARÜ’yü ve “gelecek projeksiyonları”yla tüm insanlığı heyecanlandıran KÜNİB’i anlattı.

“ULUSAL VE ULUSLARARASI BİRÇOK PROJEYE İMZA ATTIK.”

Geçmişte zor şartlar altında kurulan ARÜ’nün önemli başarılara imza atan bir üniversite olduğunu hatırlatan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Yeni bir üniversite olmamıza rağmen ulusal ve uluslar arası projelere imza attık. Bu projeler, şamanizmden bölgenin sosyal yapısına kadar çeşitlidir. Geleceğimize aktarmamız gereken kültürel anlamda önemli öğelerimiz vardır.” diyerek, ARÜ’nün bulunduğu bölge başta olmak üzere ulusal ve uluslararası alanda uzun vadeli projeler gerçekleştirdiğine değindi.

“BİZE GELEN ÖĞRENCİLER, ÖĞRENCİ MERKEZLİ ÖZEL BİR ÜNİVERSİTEYE GELMİŞ GİBİDİR.”

“Öğrenci merkezli” bir üniversite olarak ARÜ’nün gençlere önemli olanaklar ve katkılar sunduğunu bildiren KÜNİB Başkanı ve ARÜ Rektörü Prof. Dr. Korkmaz, “Bizim üniversitemiz öğrenci merkezlidir. Bize gelen öğrenciler, ‘öğrenci merkezli özel bir üniversiteye gelmiş gibi’dir. Üniversiteler insanların seçerek hayatlarını belirleyecek yerler olmalıdır. Öte yandan biz Filoloji, Türkoloji, Çağdaş Türk Lehçeleri alanları başta olmak üzere bölümlerimizde iddialıyız. Bu nedenle tercih yapacak olan gençlerimizi 6 yıllık çok eski bir üniversiteye davet ediyoruz.” dedi.

ULUSLARARASILAŞMADA ARÜ İLK ÜÇ ARASINDA

“Uluslararasılaşma” konusunda Ardahan Üniversitesi’nin Kalkınma Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu rapora göre devlet üniversiteleri arasında ilk üçe girdiğini ifade eden KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Uluslararasılaşmayla birlikte Kafkasya, Orta Asya ve diğer bölgelerdeki gençlerimizi bir araya getirerek kaynaştırmak istiyoruz.” diyerek, ARÜ’nün “uluslararasılaşma” vizyonunu ortaya koydu.

“ORTAK PAYDALARDA GELECEĞİ KURABİLMEK AÇISINDAN KÜNİB’İ KURDUK.”

Günümüzde dünyanın ve doğal olarak bölgelerin hızlı bir şekilde değişerek geliştiğini söyleyen KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Dünya değişiyor ve gelişiyor. Kafkasya ve Orta Asya da değişiyor ve gelişiyor. Bizler bu durumda dünyayı seyrederek değil, O’na dokunarak değişip gelişebiliriz. İşte nedenle ortak paydalarda geleceği kurabilmek açısından Kafkasya Üniversiteler Birliği’ni (KÜNİB) kurduk. Gürcistan, Batum, Bakü, Ankara ve Tebriz’de KÜNİB’in olağan kongrelerini gerçekleştirdik. Birlik sayesinde önemli bir programa imza attık. Mevlana Değişim Projesi bunlardan birisidir. En son Tebriz’de gerçekleştirdiğimiz beşinci olağan kongremizle birlikte 90 üye üniversiteye ulaştık.” sözleriyle, Başkanlığı ve Sekretaryası Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen KÜNİB’i var eden temel anlayış ve Birliğin çalışmalarının önemini özetledi.

ARÜ VE HARVARD ÜNİVERSİTESİ’NDEN “TEHLİKE ALTINDAKİ DİLLER” İÇİN ORTAK ÇALIŞMA

KÜNİB’in insanlık tarihine birçok önemli not düşen bir kuruluş olduğunu vurgulayan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Ardahan’da ARÜ ve Harvard Üniversitesi tarafından düzenlenen “1. Uluslararası Tehlike Altındaki Diller Konferansı”ndan bahsederek, “ARÜ ve Harvard Üniversitesi bu konuda ortak bir çalışma yürüterek tehlike ve baskı altında olan diller konusunda Ardahan’da 2014 yılı sonlarına doğru konferans düzenlendi. Dünya çapında bu konu hakkında araştırma yapan en önemli bilim insanları ile bu konuyu tartıştık. Çünkü konuştuğumuz diller baskı altındadır. Bu dilleri korumak ve kaydetmek zorundayız.” dedi.

KAFKASYA BÖLGESİ’NİN KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ GÜNÜMÜZE TAŞIYAN BİR PROJE: “KAFKASYA’NIN YÜZLERİ”

KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Kafkasya Bölgesi’nde gerçekleştirdikleri “Kafkasya’nın Yüzleri” projesiyle ilgili programda çeşitli bilgiler verdi. Projeyle 100 yaşını aşmış insanların dünyasına dokunarak bölgenin geçmişteki kültürel değerlerini günümüze taşıyabilmeyi amaçladıklarını belirten KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Mesela 103 yaşındaki Fatma ninemiz, ‘Hayat her yaşta güzeldir. Hayatın her anında çalışmak güzeldir.’ diyerek, hayatını halı dokuyarak kazanan bir insan... Hayata iman ve inançla bağlı bir insan... Yaşadığı dönemin savaş, sürgün, aşk, hikâyeleri var. Ne yazık ki bunların hiç biri kayıt altına alınmamış... Derleme yapan arkadaşlarımız bu insanlarla görüştüklerinde yaşadıkları dönemle ilgili olarak bu zamana kadar sustuklarını söylüyorlar. İşte biz bunları kayıt altına almak için bu projeyi başlattık.” diyerek, projenin asırlık zenginlikleri somut bir şekilde ortaya çıkarmayı hedeflediğini ifade etti.

 
Tozlu Maarif Davası tespitlerini paylaştı
 
Büyükşehir Ramazan sevincini paylaşıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçim analiz çalıştayı tamamlandı
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği, başta Erzurum olmak üzere Türkiye’deki ...
İşte Erzurum’un aile gerçeği
Dilek BAYRAK-Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan 14 il içinde kaba ...
‘Şiddete karşı yalnız değilsiniz’
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde başlatılan Kadına ...
 
‘Bugün bizim sevinç günümüz’
Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz Kur’an kurslarının başlaması vesilesiyle ...
Ayın Polisi açıklandı
Erzurum’da agresif hareketler sergileyen ve üzerini aratmamak için direnen ...
Genç akademisyenlerden siyaset dersi
Girne Amerikan Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Ozan Örmeci ve Dr. ...
 
Yazıcı’dan zekat hatırlatması
Erzurum Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, İslam’ın beş şartından biri ...
Soruların çoğu Erzurumlu kadınlardan
Erzurum'da Ramazan ayında 'Alo Fetva' hattına gelen telefonlarda artış ...
Karayazı’da örnek proje
Kaymakamlığın başlatmış olduğu, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva