ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
1 Mayıs 2015 Cuma - 06:31

Toplu ulaşımda ‘Büyük’ adım

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentte yıllardır kangren haline gelen ulaşım sorununu tamamen ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Toplu ulaşımda ‘Büyük’ adım

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentte yıllardır kangren haline gelen ulaşım sorununu tamamen ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. ‘Özel Halk Otobüsleri H Plaka Yönetmeliği’ni toplu ulaşım hizmetlerinde uygulanmaya koyan Büyükşehir Belediyesi otobüs sahibi ve işletmecilerinden sora şimdide otobüs sürücülerine yeni yönetmeliği anlattı.

YENİ UYGULAMA

Ulaşım hizmetlerinde yer alan 175 belediye ve özel halk otobüsünün anbean uydu ve GPRS vasıtasıyla takip edildiği Erzurum’da,toplu ulaşım hizmetlerinde uygulamaya konulan yeni yönetmelik, Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Unsal Kıraç ve Ulaşım Daire Başkanı Abdulgafur Yeniay tarafından, Büyükşehir Belediyesi denetim ve kontrolünde faaliyet gösteren otobüs sürücülerine anlatıldı.

EĞİTİM SEMİNERİ

Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitim seminerinde otobüs sürücülerine hitabeden Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ekibinin Erzurum halkına en güzel hizmeti sunmak için çalıştıklarına vurgu yaparak, kamu görevi gören otobüs sürücülerinin de vatandaşa en güzel şekilde hizmet sunmaları gerektiğini belirtti. Otobüs sürücüleriyle ilgili gelen şikayetler üzerinde duran Genel Sekreter Yardımcısı Kıraç, "Biz hiç bir şoförü diğerinden ayırt etmeyiz, adilane bir şekilde hizmet sunma gayreti içerisindeyiz. Sizde, bizde devletin koyduğu kurallara uymak zorundayız. Umudum o ki, bütün şoför esnafımız hem dünyevi, hem de uhrevi yasalara hakkıyla uyarak hizmet etsinler. Kurumların belirlediği kurallara uysunlar. Devlet eğer, 'Engelliden, 65 yaş üzeri vatandaştan para almayınız' diyorsa almayacağız. Siz bir vatandaşı, 65 yaş üzeri veya engelli diye durakta bırakıyorsanız vebal içerisindesiniz. Bunların sizin çocuğunuz veya babanız olduğunu düşünün, empati yapın." diyerek, sürücüleri direksiyon başında sigara içmemeleri ve telefonla konuşmamaları konusunda da uyardı.

KIRAÇ’IN DEĞERLENDİRMESİ

Yaratılanları sırf yaratandan ötürü sevmemiz gerektiğini kaydeden Kıraç, "Otobüsünüzdeki kişilerin vebalini üzerinize almış biri olarak direksiyon başına geçtiğinizde tüm sorunlarınızdan soyutlanmanız gerekiyor. Eğer sorunlarınızdan soyutlanamıyorsanız direksiyona geçmeyiniz, yerinize otobüsü durumu iyi olanlar kullansın. Yaptığınız iş hassas,her sabah dinç, moralli, motivasyonlu, mutlu bir şekilde işe başlayınız ve işinizi en güzel şekilde yapınız. Biliniz ki, gayretimiz Erzurum halkına ek güzel hizmeti sunmaktır." şeklinde konuştu.

YENİAY’IN KONUŞMASI

Ulaşım Daire Başkanı Yeniay da konuşmasında, özel halk otobüslerinin de kamu hizmeti yaptığına ve kurallara uyma zorunlulukları bulunduğuna dikkat çekerek, sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi olarak birinci önceliklerinin halka en iyi ve en güzel hizmeti sunmak, ikinci önceliklerinin de toplu taşımada görev yapanlara hizmet etmek olduğunu belirten Yeniay, "Biz kamu hizmeti yapıyoruz. Özel halk otobüsleri şahıs malı olabilir, ancak yaptığınız iş kamu hizmeti. Bu nedenle devletimizin ve ilgili kurumların koymuş olduğu kurallara uymak zorundayız. Bu şehirde yapılan araştırmalarda ulaşım birinci problem. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen ve biz göreve geldiğimizden itibaren ulaşımdaki problemleri çözmek için büyük gayret gösteriyoruz. Sizin de sorunun değil, çözümün bir parçası olmanızı istiyoruz. Ulaşımdaki problemleri çözmek için destek olun." şeklinde konuştu.

Özel halk obüslerini araç sahiplerinin değil, profesyonel sürücülerin kullanmasını istediklerini ifade eden Yeniay, "Biz bir ulaşım ailesiyiz. Biz sizlerin sorunlarını çözmek için gayret ederken, sizlerde bizlere yardımcı olun. Otobüs sürücüleri içerisindeki mesleğe uygun olmayanları içimizden ayıklayacağız." dedi. Otobüs sürücülerini de dinleyerek not aldıklarını belirten Yeniay, "Sizleri dinleyeceğiz, burada her şeyi konuşacağız. Biliniz ki her probleminiz, her konuşmanız Büyükşehir Belediye Başkanımıza iletiliyor." diyerek, söz alan otobüs şoförlerini teker teker dinleyerek not aldılar.

 
Erzurum sevdasını resimlere döktü
 
Korkut değişimi yorumladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Onları Rahmetle anıyoruz
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da yaşamını kaybedenlerin sayısı 2014 yılında, 2012 ...
Erzurum’a büyük ölçekli dönüşüm
Erzurum Yakutiye ve Aziziye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin büyük ölçekli ...
Hayırseverlerden ‘Pamuk Eller Kalbe’ projesi
Erzurum’da bir grup yardımsever gönüllünün başlattığı “Pamuk Eller Kalbe” ...
 
Genç TEMA , Erzurum’un çevreciliğini sorguladı
Genç TEMA ekibinin desteklediği Yakutiye Belediyesi Çevre Çalışma Grubu, ...
İletişimciler Kış Turizmi’ni sorguladı
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü Truva ...
Madde bağımlılığıyla örnek mücadele
Gençlik ve Spor Bakanlığı Madde Bağımlılığı ile mücadele konusunda paydaşlarıyla ...
 
Polis saatlerce dil döktü
Erzurum’da barındığı yurda geri dönmek istemeyen kız çocuğu, ağzına jilet ...
Toplu ulaşıma çağdaş yaklaşım
Erzurum’un yıllardır kangren haline gelen ulaşım sorununu tamamen ortadan ...
Taşlıköy tarih oldu
Olur ilçesinde yapılan Ayvalı Barajının Ocak ayında su tutmaya başlamasıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva