ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
542 düzensiz göçmen yakalandı
542 düzensiz göçmen yakalandı
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
HABERLER>EKONOMİ
1 Kasım 2010 Pazartesi - 05:59

Ticaret çarkı borçsuz dönmüyor..

Erzurum’da bu yılın Haziran döneminde düşüş eğilimi gösteren nakdi kredi talebi, Temmuz ayıyla birlikte yeniden yükselişe geçti.

Ticaret çarkı borçsuz dönmüyor..

TCMB VERİLERİ
Erzurum, Türkiye iller sıralamasında, kamudan kullanılan kredide 34, özel banka kredilerinde 33, toplam kredide ise 34’üncü sırada yer aldı. İl, 4’üncü teşvik bölgesinde kamudan kullanılan kredide 5’inci, özel banka kredilerinde 6’ıncı kredi toplamında 6’ıncı; Doğu Anadolu Bölgesinde ise özel, kamu bankaları kredileri ve kredi toplamında ikinci oldu.
 TEMMUZ AYI VERİLERİ
Merkez Bankası, Bankacılık Nakdi Kredilerinin 2010 yılı Temmuz dönemi İl Bazında Dağılım sonuçlarını açıkladı. Erzurum’da 2010 yılının yedi ayında 615 milyon 502 bin TL’si kamu, 723 milyon 475 bin TL’si de özel bankalardan olmak üzere toplam bir milyar 338 milyon 978 bin TL kredi kullanımı gerçekleşti. 
BÖLGE SONUÇLARI
Doğu Anadolu Bölgesi’nde 2010 yılının Temmuz döneminde 3 milyar 855 milyon TL’si kamu, 3 milyar 777 milyon TL’si de özel bankalarından olmak üzere toplam 7 milyar 633 milyon 403 bin TL tutarında nakdi kredi kullanıldı. Doğu Anadolu Bölgesinde nakdi kredi toplamı ülke toplamında yüzde 1.5’lik oran oluşturdu.
4’ÜNCÜ TEŞVİK BÖLGESİ
Erzurum’un içinde yer aldığı, 30 ili kapsayan 4’üncü Teşvik Bölgesinde 9 milyar 928 milyon TL kamu bankası, 12 milyar 408 milyon TL özel banka kredisi olmak üzere, bu yılın 7 aylık döneminde 22 milyar 336 milyon TL kredi kullanıldığı bildirildi. Teşvik bölgesinin ülke toplamındaki kredi payı yüzde 4.5 olarak hesaplandı.
ERZURUM’UN KREDİ PAYI
Erzurum’da 2010 yılının yedi ayında kullanılan nakdi kredi miktarı toplamı ülke toplamında yüzde 0.27, 4’ücü teşvik bölgesi toplamında yüzde 5.9 bölge toplamında yüzde 17.54 oranında pay gösterdi.. Kamu’dan kullanılan kredi miktarı bakımından ilin Türkiye payı yüzde 0.54, bölge payı yüzde 15.96, teşvik bölgesi payı 6.19 oldu. Özel banka kredileri ise ülke toplamında yüzde 0.18, bölge toplamında da yüzde 19.15, teşvik bölgesi toplamında ise yüzde 5.83 oranında gerçekleşti.
BÖLGENİN KREDİ PAYI
Doğu Anadolu Bölgesi’nde Temmuz  ayında kullanılan nakdi kredilerin ülke toplamındaki payı kamu bankalarında yüzde 3.40, özel bankalarda ise yüzde 0.98 oldu. Bölgede kullanılan nakdi kredi toplamının ülke payı ise yüzde 1.53 olarak kaydedildi. Doğu Anadolu’nun 4’üncü teşvik bölgesi içindeki payı ise kamudan kullanılan kredide yüzde 38.8, özel banka kredilerinde yüzde 30.4, kredi toplamında da yüzde 34.1 olarak kaydedildi.
TEŞVİK BÖLGESİ KREDİ PAYI
Erzurum’la birlikte tüm doğu Anadolu bölgesi illerinin de içinde yer aldığı 4’üncü teşvik bölgesinin ülke toplamındaki nakdi kredi payı, kamu bankası kredilerinde yüzde 8.7, özel banka kredilerinde yüzde 3.24, toplam kredide ise yüzde 4.5 olarak belirlendi. Teşvik bölgesi illeri içinde en yüksek meblağda kredi kullanımının gerçekleştiği il Trabzon oldu.
//DOĞU ANADOLU İLLER SIRALAMASI
Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde en yüksek meblağda kredi kullanımının belirlendiği il Malatya olurken, Erzurum ikinci oldu. Ocak-Temmuz ayları döneminde Malatya’da 1.5 milyar TL, Erzurum’da 1..3 milyar TL, Elazığ’da 1.1 milyar TL, Van’da 974 milyon TL, Erzincan’da 463 milyon TL, Kars’ta 452 milyon TL, Ağrı’da 322 milyon TL, Bingöl’de 275 milyon TL, Bitlis’te 289 milyon TL, Hakkari’de 132 milyon TL, Muş’ta 197 milyon TL, Tunceli’de 157 milyon TL, Ardahan’da 158   milyon TL, Iğdır’da 238 milyon TL tutarında kredi kullanıldı.
TEŞVİK BÖLGESİNDE İLK ON
4’üncü Teşvik Bölgesinde kamu ve özel bankalardan karşılanan nakdi kredi toplamında Trabzon ilk sırada yer alırken, bu ili meblağa göre sırayla Diyarbakır, ordu, Malatya, Şanlıurfa, Erzurum, Elazığ, Kastamonu, Giresun ve Rize illeri takip etti. Bölgede kredi kullanım oranının en düşük olduğu iller ise Hakkari ve Bayburt olarak kaydedildi.
TOPLAM KREDİ SIRALAMASI
4’üncü Teşvik Bölgesinde kredi kullanım miktarının en yüksek olduğu ilk on ilin kredi toplamı ise şöyle oldu: Trabzon 2 milyar 564 milyon TL, Diyarbakır 2 milyar 202 milyon TL, ordu, bir milyar 635 milyon TL, Malatya bir milyar501 milyon TL, Şanlıurfa, bir milyar798 milyon TL, Erzurum bir milyar 338 milyon TL, Elazığ bir milyar 130 milyon TL, Kastamonu bir milyar 31 milyon TL, Giresun 964 milyon TL, Rize 912 milyon TL..

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaşta 'zamsızlık' sevinci
Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan’ın; 2011 yılı sonuna kadar ...
KUDAKA’ya rekor başvuru
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından ‘KOBİ Mali Destek’ ...
Hanımeli Projesinde tanıtım süreci başlıyor
Kadınların istihdamının artırılması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi ...
 
Kasaplar’dan EBK’ya teşekkür
Erzurum Et Kombinası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği arasında ...
Batpazarı kepenk indiriyor
Bir zamanlar Erzurum’un en canlı ticaret merkezlerinden olan Batpazarı’ndaki ...
Kurbanlıklar pazara indi
Yaklaşan bayram dolayısıyla kurban pazarları da yavaş yavaş dolmaya başladı. ...
 
Yoksulluk halkın giyim tercihini değiştirdi
Havaların giderek soğumaya başlamasıyla birlikte kışlık ayakkabılar da ...
Lokanta enflasyonu’na tepki
Erzurum’da ruhsatsız faaliyet gösteren lokantaların sayısındaki artış, ...
Veterinerlikte kalite başarısı
Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva