ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>EKONOMİ
30 Ekim 2010 Cumartesi - 05:37

Batpazarı kepenk indiriyor

Bir zamanlar Erzurum’un en canlı ticaret merkezlerinden olan Batpazarı’ndaki işyerleri birer-ikişer boşalmaya devam ediyor. 55 işyerinin bulunduğu Batpazarı’nda, son bir ay içerisinde 10 dükkanın kapısına kilit vurulurken, çok sayıda esnaf ise, başka bir semtte faaliyet göstermek amacıyla kiralık işyeri arıyor.

Batpazarı kepenk indiriyor

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Bir zamanlar Erzurum’un en canlı ticaret merkezlerinden olan Batpazarı’ndaki işyerleri birer-ikişer boşalmaya devam ediyor. 55 işyerinin bulunduğu Batpazarı’nda, son bir ay içerisinde 10 dükkanın kapısına kilit vurulurken, çok sayıda esnaf ise, başka bir semtte faaliyet göstermek amacıyla kiralık işyeri arıyor.
//PAZAR CAZİBESİNİ YİTİRDİ
Batpazarı’nda 15 yıldır esnaflık yapan Mehmet Demir isimli esnaf, çarşının ticari cazibesini kaybetmeye devam ettiğini söyledi. Batpazarı esnafının, bundan 15 ile 20 yıl öncesine kadar Erzurum’un en varlık esnafı olarak değerlendirildiğini anlatan Demir, “Çarşının eski cazibesi kalmadığı gibi, çarşı esnafı da borçla ve yoklukla mücadele ediyor.” diye konuştu. Batpazarı’ndaki 15. yılını geride bıraktığını ve her geçen yılın bir önceki yılı arattığını vurgulayan Mehmet Demir, “Çarşıdaki dükkanlar birer-ikişer kapanmaya başladı. Esnaf arkadaşlarımız dükkanlarını ya devrediyor, ya da boşaltarak başka semtlere yöneliyor. Bu gidişle önümüzdeki 5 yıl içerisinde Batpazarı’nın hayalet bir çarşıdan farkı kalmayacak.” diye konuştu. Ev eşyasından mobilyaya, mefruşattan beyaz eşyaya varıncaya kadar her sektörde faaliyet gösteren işyerlerinin bulunduğu Batpazarı’nın, halkın her türlü ihtiyacını karşılamasıyla meşhur olduğunu vurgulayan Demir, “Çarşıya alışveriş yapmak için giren her vatandaş, mobilyacıdan sandalyesini, perdeciden perdesini alır, koltuklarının kılıflarına varıncaya kadar her türlü ihtiyacını buradan giderirdi. Fakat şimdi çarşıya kimse uğramıyor. Caddede park yeri bulamayan sürücüler de olmasa, kimsenin bu çarşıya geleceği yok.” diye konuştu.
//ESNAFLIK BİTİYOR
Tebrizkapı bölgesinin, bir zamanlar ticaretin can damarı iken, bugün sefilleri oynar bir hale geldiğini vurgulayan Mehmet Demir, “Tebrizkapı’da ticari hareketlilik anlamında bir tek Taşmağazalar Çarşısı kaldı, oraya gelenler de ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla altın bozdurmak için geliyor. Cumhuriyet Caddesi’nde eski hükümet meydanından bu tarafa doğru gelen her 10 vatandaştan 5’i ya borç almak için ya da veresiye alışveriş yapmak için geliyor.” ifadelerini kullandı.
//TAŞMAĞAZALARI PROJESİYLE GELEN UMUT
Halen Taşmağazalar Çarşısı’nda devam eden çevre düzenlemesi çalışmalarından umutlu olduklarını anlatan Demir, “Taşmağazalar Çarşısı ve Tebrizkapı’nın eski ticari canlılığına yeniden kavuşturulacağı söyleniyor. Biz de bir umut bekliyoruz. Belki insanların dikkati şehrin bu yönüne çekilirse, buradaki ekonomik canlılıkta artar diye düşünüyoruz. Aksi takdirde bizde birkaç yıl sonra tasımızı tarağımızı toplayıp buraları terk etmek zorunda kalacağız.” şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DOSTANE BİR ELEŞTİRİ 30 Ekim 2010 Cumartesi 11:01

ÇARŞI ESNAFI HATAYI BİRAZDA KENDİNİZDE ARASANIZ FENA OLMAZ,KAPILARINIZIN ÖNÜNE KOYDUĞUNUZ TAYAYLA EŞYADAN ZATEN İNSANLAR ORADAN GEÇEMEZ DURUMDAYDILAR,BİRDE ÜZERİNE HİÇ KİMSEYE ARABA PARK ETTİRMİYORSUNUZ,HERKES KAPISININ ÖNÜNÜ SAHİPLENMİŞ GELEN MÜŞTERİYİ HİÇBİR ŞEKİLDE DÜŞÜNEN YOK,HİÇ BİR AKILLA İZAH EDİLEMEYECEK BİR TAVIRLA YILLARDIR KÖRÜ KÖRÜNE HİÇBİR DEĞİŞİKLİK YAPMADAN DEVAM EDİP GİDİYORSUNUZ,BEYLER ARTIK BARAKALARDA TİCARET DEVRİ BİTTİ KALDIKİ SİZİN SATTIĞINIZ MALLARI ARTIK BÜTÜN MARKETLER SİZDEN DAHA UCUZA SATIYOR.MÜŞTERİNİN NAZIYLA OYNANARAK YAPILAN TİCARET ORTAMINDA SİZLER BU KAFAYLA KAPINIZIN ÖNÜNE YIĞDIĞINIZ TAYALARA BAKARAK ÖMRÜNÜZÜ GEÇİRMEYE DEVAM EDİN ,İNŞALLAH BİR GÜN UYANACAKSINIZ AMA İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLACAK HATTA GEÇTİ BİLE...!

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurbanlıklar pazara indi
Yaklaşan bayram dolayısıyla kurban pazarları da yavaş yavaş dolmaya başladı. ...
Yoksulluk halkın giyim tercihini değiştirdi
Havaların giderek soğumaya başlamasıyla birlikte kışlık ayakkabılar da ...
Lokanta enflasyonu’na tepki
Erzurum’da ruhsatsız faaliyet gösteren lokantaların sayısındaki artış, ...
 
Veterinerlikte kalite başarısı
Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma ...
Ticarette hazan mevsimi
Ağustos ayında düşüş eğilimi gösteren protestolu senet sayısı, Eylül ayında ...
Oltu’da yem bitkisi üretimi artırılacak
Erzurum'da Yem Bitkileri Tohumluk Üretiminin Geliştirilmesi Projesi konulu ...
 
Peynir fiyatları cep yakıyor
Erzurum’da bu yaz sezonunda düşüşe geçen süt üretimi, kışlık peyniri de ...
Türk-İş’ten kayıtdışı istihdam tepkisi
Türk-İş 9. Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç, kayıt dışı istihdam sorunuyla ...
Esnaf nakit sorununu krediyle aşıyor
Erzurum’da 2010 yılının 9 aylık döneminde Kazımkarabekir Esnaf Kefalet ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva