ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>GUNCEL
14 Ekim 2023 Cumartesi - 04:39

Tatar: ‘Halkımızın direnişi efsane niteliğindedir'

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Kültürde, sporda her türlü alanda Kıbrıs Türk halkına nefes aldırtmamak için yapılanlara karşı halkımızın direnişi gerçekten bir efsane niteliğindedir” dedi.

Tatar: ‘Halkımızın direnişi efsane niteliğindedir

Azerbaycan’da “KKTC Kültür ve Tanıtım Günleri” etkinliğinde konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Kültürde, sporda her türlü alanda Kıbrıs Türk halkına nefes aldırtmamak için yapılanlara karşı halkımızın direnişi gerçekten bir efsane niteliğindedir” dedi.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki temasları kapsamında ülkede ilk kez düzenlenen “KKTC Kültür ve Tanıtım Günleri” etkinliğine katıldı. Etkinliğe, Tatar'ın yanı sıra KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Azerbaycanlı milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve milli marşların okunmasıyla başlayan açılışta konuşma yapan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk dünyasının diğer ülkelerinde Bakü’de düzenlenen tarihi etkinliğin yakından takip edildiğini belirterek, “Bu ziyaretimizin hayırlara vesile olmasını temenni ederken elbette can Azerbaycan, kardeş Azerbaycan'la var olan bağlarımızın daha da güçlenebilmesi için aramızdaki muhabbetin, sevginin ve gönül bağlarının daha da pekişmesi için bu ziyaretin fevkalade önemli olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu toplantıya vesile olanları gönülden tebrik ediyorum. Tabii çok insanın emeği var. Ama başta Azerbaycan'ın saygıdeğer Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'le bir kez daha Kuzey Kıbrıs Türk milletinin, sevgisini, saygısını ve muhabbetini paylaşıyorum. Her zaman yanımızda olan Türkiye Cumhuriyeti’nin saygıdeğer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da buradan hürmetlerini ifade etmek istiyorum” dedi.
“Halkımızın direnişi bir efsane niteliğindedir”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hala büyük bir mücadele içerisinde olduğunu vurgulayan Tatar, “Biz çok ezildik, çok itildik, hala daha itilmeye devam ediyoruz. Kıbrıs Türk halkının önünü tıkamak için izolasyonlarla, ambargolarla, çeşitli farklı engellemelerle sadece ekonomik alanda değil, aynı zamanda kültürde, sporda her türlü alanda Kıbrıs Türk halkına nefes aldırtmamak için yapılanlara karşı halkımızın direnişi gerçekten bir efsane niteliğindedir” diye konuştu.

“Biz aynı milletin evlatlarıyız”
Bakü’nün şairleri, sanatçıları ve böylesine geçmişe sahip olan önemli bir Türk şehri olduğunu vurgulayan Tatar, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sanatçıları, kültür insanları ile ve sektör temsilcileri ile aranızda bulunmaktan ve ülkemizi tanımaktan dolayı duyduğum büyük memnuniyeti hepinizle paylaşmak istiyorum. Azerbaycan halkına gönülden teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Haydar Aliyev’den sonra İlham Aliyev'in başkomutan ve lider olarak bir Cumhurbaşkanı olarak özellikle Karabağ Savaşı'nda gösterdiği liderlik, Türkiye’mizin de desteğiyle bizlerin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden dualarımızla, Karabağ'daki zafer elbette Azerbaycan'ı daha da güçlendirmiştir. Dolayısıyla bir kez daha hepinizi kutluyorum. Biz aynı milletin evlatlarıyız. Çünkü gönlümüz bir, kaderimiz bir, geleneklerimiz, milli değerlerimiz, maneviyatımız, heyecanımız bir, birimize baktığımızda gözlerimizdeki pırıltıyı zaten okuyoruz, o heyecanı duyuyoruz. İşte bugün Azerbaycan’da bu duygularla sizlerle beraberiz” dedi.

“İnşallah önümüzdeki dönemde ilişkilerimiz daha da yoğunlaşacaktır”
Kendilerine gösterilen ilgi, sevgi ve hürmeti büyük bir mutlulukla hissettiklerini belirten Tatar, “Onun için can Azerbaycan'ın çok değerli halkına bir kez daha hepimiz adına, heyetimiz adına teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde bütün bu ilişkiler daha da yoğunlaşacaktır, daha da aramızdaki gerek kültürel gerek ticari, ekonomik, turizm, bütün bu bağlar daha da güçlenecektir. Temennim odur. Kıbrıs'tan gelen bizlerin temsilcilerinin burada sizlerle yapacağı temasların ve kardeşlik görüşmelerinin bağlarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hepinize bir kez daha saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu dans gösterisi sergiledi.
Bakü’deki ADA Üniversitesi’nde öğrencilere konferans verecek olan Tatar’ın Azerbaycan temasları 16 Ekim’e kadar devam edecek.

 
Kurtulmuş, 'Dünya beşten de, yirmiden de büyüktür'
 
Abbas: 'FKÖ Filistin halkının tek meşru temsilcisi'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Gençlere Cumhuriyetin kazanımlarını iyi anlatmalıyız’
Çiftçi, 'Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize Cumhuriyet'imizin ...
Altun Medyaya çağrı yaptı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından ...
Hac ön kayıt işlemleri 15 Ekim’e kadar uzatıldı
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı hac ön kayıt işlemlerinin 15 Ekim ...
 
Bilal Erdoğan: ‘Filistinli kardeşlerimize dua ediyoruz’
İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Bilal Erdoğan, ‘Filistinli kardeşlerimize, ...
Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atama Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.
Erzurum'un 9 aylık trafik bilançosu açıklandı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum, Bölge illeri düzeyinde, ölüm ...
 
İşte kardeşlik budur
Azerbaycan, Türkiye'nin katılması şartı reddedildiği gerekçesiyle İspanya'da ...
Basının Ziyaattin Ağabeyisi emekli oldu
Uzun yıllar Erzurum Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde hizmet ...
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan 2 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva