ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>GUNCEL
25 Şubat 2014 Salı - 01:38

Tarihin Işığında Hocalı Katliamı anlatıldı

Hocalı Soykırımının 22'nci yıldönümünde, “Tarihin Işığında Hocalı Katliamı” isimli konferans düzenlendi.

Tarihin Işığında Hocalı Katliamı anlatıldı

 NURİ PİR

 ADANA (İHA) – Adana’da Hocalı Soykırımının 22'nci yıldönümünde, “Tarihin Işığında Hocalı Katliamı” isimli konferans düzenlendi.

 Hocalı Soykırımının 22'nci yıldönümünde, katliamda hayatını kaybedenler, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen “Tarihin Işığında Hocalı Katliamı” isimli bir konferansla anıldı. Konferansta konuşan Azerbaycan Tovuz Milletvekili Ganire Paşayeva, sözde Ermeni soykırımı iddialarına ateş püskürdü. Ermenistan'ın değil, Azerbaycan halkının Hocalı ve Karabağ'da soykırıma uğradığını savunan Paşayeva, hatanın, gerçekleri dünyanın her yerinde anlatmamakla kendilerinde olduğunu kaydetti. Tarihin tarihçiler tarafından yazılmadığını ve Azerbaycan'ın da kendi tarihini yazmakta geç kaldığını söyleyen Paşayeva, şöyle konuştu:

“Maalesef Ermeniler o yalanları dünyaya yaydıkları zamanlarda biz bu çalışmaları yeterli şekilde duyuramadık. Nahcivan'dan Kars'a, Erzurum'dan Van'a, Bitlis'e kadar bütün o topraklarda insanlarımıza karşı neler yapılmış, savaş yıllarında insanlarımız ermeni çeteleri tarafından nasıl katliama maruz kalmış, maalesef duyuramadık. Milletimize soykırımcı, katliamcı yalanlarıyla daha ne kötülük yapabilirler ki? O dönemki gerçekleri 21'nci yüzyılın ve modern dünyanın gözü karşısında herkese anlatacağız. Gazi Mustafa Kemal'in bir sözü var, 'Tarih yazmak tarih yaratmaktan daha önemlidir.' Maalesef biz Türk milleti adına tarih yazmakta biraz tembellik etmişiz. Büyük Gazi bugün yaşasaydı şöyle söylerdi, 'Evet, tarih yazmak yaratmak kadar önemlidir ama o yarattığımız, yazdığımız tarihi de gençlerimiz okumazsa o yarattığımız tarihlere yazıklar olur. Gençliğimize, tarihimizi öğretmemiz gerek.”

Hocalı katliamının dünyaya duyurulması noktasında rahatsız olan çeşitli lobiler olduğunu belirten Paşayeva, “Evet biz onları rahatsız edeceğiz. Biz, onların uykularını bile ellerinden alacağız çünkü bu soykırımı yapanlar hala adalet karşısında. Bu soykırımı yapanlar hala Ermenistan'da ve Ermenistan'ın bugünkü cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan. O katiller hepsi rahat rahat ellerini kollarını sallayarak geziyorlar” ifadelerini kullandı.

Paşayeva, Hocalı katliamını yapanların ve Ermeni soykırımı senaryolarını yazanların şuanda başka senaryolar üzerinde çalıştığına dikkat çekti. Paşayeva, “O zamanlar dert neydi? Osmanlı zayıf olsun, Türk coğrafyasıyla arasında paralel bir bağ olsun. Ermenistan'ı kurdular, Türk coğrafyaları ile arasındaki kara sınırını bitirdiler. Bir an gençlerimiz düşünsünler, eğer Türkiye ile Azerbaycan arasında kara sınırı olsaydı, bugün ne kadar büyük bir güç olacaktı? Görüyor musunuz, 100 yıl önce 100 yıl sonrasının senaryosunu nasıl kurmuşlar?” dedi.

 Adana Azerbaycan Kültür Derneği ve Adana Kültür Dernekleri Topluluğu Bakanı Yakup Bulut ise Hocalı katliamının baş sorumlusu olarak Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ı gösterdi. Hocalı'da Türk nüfusunun 613'ünün vahşice katledildiğini söyleyen Bulut, bunlardan 106'sının kadın, 63'ünün çocuk, 70'inin ihtiyar olduğunu ve neredeyse tamamının canavarca katledildiğini öne sürdü. Bulut, şunları söyledi:

“Bunun için mücadele etmezsek orada şehit olan vatandaşlarımızın kemikleri sızlar. Bizim kesinlikle Atatürk'ün çizdiği sınırlar dışında hiçbir millet, kavim ve devletle herhangi bir sorunumuz yoktur. Bizim burada yaratmaya çalıştığımız düşmanlık değildir. Ama ileride kalıcı bir barışı sağlayacaksak, Hocalı'yı unutmamalı, unutturmamalıyız.”

Adana Büyükşehir Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise Hocalı soykırımında hayatını kaybedenler anısına bir anıt yapılacağını söyledi. Daha önce Yakup Bulut'tan proje istediğini dile getiren Aldırmaz, en kısa zamanda çalışmaların tamamlanarak ihalesinin yapılacağını kaydetti. Aldırmaz, “Ermeni soykırımı denilerek ortaya attıkları iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu biliyoruz, gerçek soykırımı yapan kendileri. Türk milletinin yapısında soykırım yoktur. Soykırım yapanlara da o şekilde cevap verilmemiştir. Biz, kendimize yakışan asaletle onlara cevap vereceğiz ama unutmayacağız, unutturmayacağız."

 Azerbaycan Kültür Derneği ve Kardeş Kültür Dernekleri ortaklığıyla düzenlenen konferansta, soykırımda hayatını kaybedenlerin fotoğraf ve videolarının da gösterildiği bir slayt gösterimi sunuldu. Görüntüler yüzünden göz yaşlarını tutamayan çok sayıda kişi görüldü. Konferansta, Çukurova Üniversitesi Senfoni topluluğu, ağıt dinletisi de sundu. Konferansa, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve çeşitli partilerden belediye başkan adayı katıldı.

 
Pazaryolu 75. Yıl YİBO’da örnek etkinlik
 
‘Tarihe açılan farklı bir pencere’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyetten uyuşturucu operasyonu
Erzurum’da polis ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda 178 gram uyuşturucu ...
Erzurum Müftüleri istişare etti
Her ay düzenli olarak yapılan “İlçe Müftüleri Toplantısı” bu ay İl Müftülüğü ...
Oltu Çatalköy’de hafif şiddetli deprem
Erzurum’un Oltu ilçesinde 2,1 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.
 
DİYANET SEN’de Aksu dönemi
Memur Sen'e Bağlı Diyanet Sen Erzurum Şubesi Başkanı A. Samet Kilit’in ...
Aziziye’de 2 kişi sobadan zehirlendi
Aziziye ilçesinde 2 kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazdan zehirlendi.
Bakan Ala açıkladı….
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan’ın ofisine dinleme cihazı koyanlarla ...
 
Apaçık Erzurum’a veda ediyor
Hâkimler ve Savcılar Kararnamesi (HSYK) ile Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na ...
Erzurum’da 21 şubat 2004’ten 21 şubat 2014’e
Erzurum’da 10 yıl önce ve 10 yıl sonra 21 şubat tarihinde çekilen fotoğraflar ...
Yazıcı, İçişleri Bakanlığı Müşavirliğine atandı
Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ednan Yazıcı, İçişleri Bakanlığına Müşavir olarak atandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva