ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
Polis bu oyuna dur dedi
Polis bu oyuna dur dedi
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
HABERLER>GUNCEL
24 Nisan 2009 Cuma - 04:54

“TBMM’nin çözemeyeceği sorun yoktur”

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''yüce Meclisin, kurucu iradeden aldığı güçle bugün de aynı sorumluluk içerisinde, aynı coşku ve kararlıkla yoluna devam ettiğini'' belirterek, ''Yüksek temsil oranıyla ve bu kadar çeşitli yapısıyla Meclisimizin çözemeyeceği sorun, aşamayacağı engel yoktur'' dedi.

“TBMM’nin çözemeyeceği sorun yoktur”

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''yüce Meclisin, kurucu iradeden aldığı güçle bugün de aynı sorumluluk içerisinde, aynı coşku ve kararlıkla yoluna devam ettiğini'' belirterek, ''Yüksek temsil oranıyla ve bu kadar çeşitli yapısıyla Meclisimizin çözemeyeceği sorun, aşamayacağı engel yoktur'' dedi.
   TBMM ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI
 TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Köksal Toptan'ın başkanlığında özel gündemle toplandı. Toplantı İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Toptan, birleşimi açtıktan sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü takdim etti ve hayatını kaybeden milletvekillerine başsağlığı diledi.
    TOPTAN, YAZICIOĞLU’NU ANDI
 BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yokluğundan duyduğu derin üzüntüyü ifade eden Toptan, ''Mücadelelerle geçen ömrünü milletimize ve ülkemize harcayan merhum Yazıcıoğlu, siyasi hayatı boyunca demokrasimize önemli katkılarda bulunmuştur'' diye konuştu.
     23 Nisan 1920'nin; Meclisin, milletin kaderine el koyduğu tarih olduğunu vurgulayan Toptan, bugünün, Türk milletinin tarih yolcuğunda bir dönem noktası, yeni bir başlangıcın, yeniden dirilişin ifadesi olduğunu belirtti.
    İLK MECLİS VE MİLLİ İRADE
 İlk Meclis ve onun dayandığı milli iradenin, bütün varlığın çıkış noktası ve yaşam kaynağı olduğunu anlatan Toptan, şunları söyledi: ''Aziz Atatürk'ün 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesi, böylelikle hayat bulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'ni de kuran, devrimleri de hayata geçiren bu Meclistir. Gazi Meclis, savaş yönetmenin dışında dünyanın yeniden şekillendiği bir dönemde demokrasiyi yeşertmiş, Cumhuriyeti kurmuştur. Bir çağdaşlaşma projesi olan Cumhuriyetimiz, milli egemenlik ilkesinin doğal bir sonucu olduğu kadar, başarının da asıl nedenidir. Yüce Meclisimiz, 89 yıl önce olduğu gibi bugün de demokrasimizin kalbi, milletimizin ümit kaynağıdır. Cumhuriyetimizin, demokrasimizin, devletimizin ve millet olarak geleceğimizin en büyük güvencesidir. Yüce Meclisimiz, kurucu iradeden aldığı güçle bugün de aynı sorumluluk içerisinde, aynı coşku ve kararlıkla yoluna devam etmektedir. Yüksek temsil oranıyla ve bu kadar çeşitli yapısıyla Meclisimizin çözemeyeceği sorun, aşamayacağı engel yoktur. Çünkü, gücünü bağımsızlığı için eşsiz mücadele vermiş olan yüce Türk milletinden almaktadır. Her şartta ve her dönemde devletin bölünmez bütünlüğü, milletin huzuru, güvenliği ve kalkınması için iktidar ve muhalefetiyle büyük sorumluluk ve dikkat gösteren Meclisimizi, bu kararlılığını, kimse kuşku duymasın ki bundan sonra da gösterecektir.''
     BÖLGESEL KONUM-
     Toptan, Türkiye'nin sahip olduğu genç ve eğitimli insan gücü, girişimcileri, köklü kurumları, sivil toplum örgütleri ve her alandaki zengin potansiyelinin, bu çabaları hayata geçirmelerinde kendilerine eşsiz bir güç verdiğini anlatarak, güvenilir enerji yolu olması özelliği başta olmak üzere her alandaki avantaj ve stratejik öneminin de Türkiye'yi başka ülkelere göre farklı ve güçlü kıldığını söyledi.
    ''Bu coğrafya bizden sorulur demem ama Ortadoğu'da, Kafkaslar'da, Balkanlar'da bizimle yapılacak işbirliğinin, sağlam ve kalıcı olduğunu da herkes bilmek durumundadır'' diyen Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Halk iradesinin kullanıldığı bu çatı, toplumsal beklentilere cevap veren, sorunlara çözüm üreten ve ülkemizin önünü açan en yüce kurumdur. İhtiyacımız olan temel düzenlemelerin uzlaşma ortamı içinde hep beraber hayata geçirilebilmesi için gerekli zeminlerin oluşturulması, iktidarıyla muhalefetiyle hepimizin ortak sorumluluğudur.
     Uzlaşma, işbirliği ve diyalog zemininde gerçekleştirilecek ortak çalışmalar, hem Meclisimize hem de siyaset kurumuna duyulan güveni artıracak ve ülkemizi daha ilerilere taşıyacaktır.''

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Erdoğan’dan birlik mesajı
TBMM Genel Kurulunda konuşan Başbakan Erdoğan, ''Aramıza nifak sokmaya, ...
Milli coşku yaşadık
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Erzurum’da coşkuyla kutlandı. ...
Bulut, öğrencilerin sevincini paylaştı
Erzurum Valisi Sami Bulut Şehitler İlköğretim Okulundaki etkinliklere ...
 
Ermenilerin tarihten haberleri yok!
Ermenistan'da her yıl tehcirin yıldönümü adı altında 24 Nisan'da yapılan ...
Vali Bulut, esnafla sohbet etti
Erzurum Valisi Sayın Sami Bulut, Mahallebaşı’ndaki Yeğenağa İş Merkezi’nde ...
Onlara ne bırakacağız?.....
Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı..Bir kutlu dirilişin ...
 
''TBBM Milli İradenin Tecelligahı''
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milli iradenin ...
“TBMM, Milli iradenin ifadesidir”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Aziz milletimizin istiklal mücadelesindeki ...
Minik Valiler talimat yağdırdı
Erzurum Valiliği makamına bu yıl iki Vali aynı anda oturdu. Sabancı İlköğretim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva