ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>GUNCEL
24 Nisan 2009 Cuma - 04:49

Başbakan Erdoğan’dan birlik mesajı

TBMM Genel Kurulunda konuşan Başbakan Erdoğan, ''Aramıza nifak sokmaya, bizi birbirimize küstürmeye, bizi birbirimizden uzaklaştırmaya çalışanların gayretleri boştur. İstikrar ve güven zeminini zedeleyip, bizi zayıflatmaya çalışanlar her zaman kaybetmiştir, bundan sonra da kaybetmeye mahkumdur'' dedi.

Başbakan Erdoğan’dan birlik mesajı

 Başbakan Recep Tayip Erdoğan, ''Aramıza nifak sokmaya, bizi birbirimize küstürmeye, bizi birbirimizden uzaklaştırmaya çalışanların gayretleri boştur. İstikrar ve güven zeminini zedeleyip, bizi zayıflatmaya çalışanlar her zaman kaybetmiştir, bundan sonra da kaybetmeye mahkumdur'' dedi.
    23 NİSAN’LA BAŞLAYAN MİLLİ EGEMENLİK SÜRECİ
 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulunda konuşan Erdoğan, Meclisin kuruluşunun 89. yıldönümünü milletçe büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi. Erdoğan, 89 yıl önce Ankara'da Ulus'taki ilk binasında dualarla açılan Meclisin, Kurtuluş Savaşını sevk ve idare ettiğini, İstiklal Savaşını zaferle sonuçlandırdığını ve ardından da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna zemin hazırladığını söyledi.
     ''TBMM, bu ülkenin ve bu milletin gururudur. Meclis, haklı gururumuz olmasının yanında milletimizin uzun ve şanlı tarihi boyunca elde ettiği en önemli kazanımlarından biridir'' diyen Erdoğan, ''Misakı Milli sınırları içinde Türkiye halkını oluşturan her kesimin dil, din, etnik köken ve mezhep ayrımı yapılmaksızın TBMM'de temsil edildiğini'' ve Meclisin millet iradesinin kalbi olduğunu vurguladı.
    YÜCE MECLİSİN DEĞERİ
Erdoğan, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin kurulmasına uzanan yolun son derece meşakkatli olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: ''Bu meşakkatli yolculuğun tüm safhalarını, ülkemizin tüm fertlerinin, özellikle de yeni nesillerin çok iyi kavraması, anlaması ve her an hatırlarında bulundurması son derece önemlidir. Balkanlar'da, Hicaz'da, Kanal'da, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta ve benzeri bir çok cephede verdiğimiz şehitleri anlamadan çatısı altında bulunduğumuz bu yüce Meclisin değerini yeterince anlamak elbette mümkün değildir. TBMM'nin açılışına giden yol, vatanın dört bir köşesinde hemen her aileden en az bir şehidin, bir gazinin mübarek kanları üzerine inşa edilmiştir. Bu aziz meclisin sevk ve idaresinde yürütülen İstiklal Savaşımız ise bu milletin en zor zamanlarında bile nasıl kenetlendiğinin, nasıl bir ve bütün olduğunun en müşahhas göstergesidir. 71,5 milyon vatandaşımızı aynı çatı altında toplayan, her birinin hedef, arzu ve iradesini bünyesinde barındıran, bizi bir millet olarak birbirimize sımsıkı bağlayan bu yüce Meclistir. Bizim Çanakkale muharebemizi anlayamayan, nasıl bir millet olduğumuzu anlayamaz. Bizim Sakarya muharebemizi kavrayamayan, nasıl bir halk olduğumuzu kavrayamaz. 23 Nisan'ı, TBMM'nin nasıl ve ne şartlarda kurulduğunu bilmeyen, bu milletin büyüklüğünü anlayamaz. Onun içindir ki milletimizi çıkmaz mecralara ve tehlikeli maceralara sürüklemek isteyenlerin çabaları, beyhudedir. Aramıza nifak sokmaya, bizi birbirimize küstürmeye, bizi birbirimizden uzaklaştırmaya çalışanların gayretleri boştur. İstikrar ve güven zeminini zedeleyip, bizi zayıflatmaya çalışanlar her zaman kaybetmiştir, bundan sonra da kaybetmeye mahkumdur.''

     Milli egemenlik kavramının, Türkiye Cumhuriyeti devletinin demokratik meşruiyet temelinde kurulduğunun en açık ifadesi olduğuna işaret eden Erdoğan, ''Cumhuriyetimizin kurucusu, TBMM'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadelenin en zor şartlarında bile her meselede Meclisin iradesine başvurmuştur. Kurtuluş Savaşı sürecinde kimi kişi ve kurumları Meclis iradesinin üzerinde tutma çabalarını, bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk engellemiştir'' dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli coşku yaşadık
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Erzurum’da coşkuyla kutlandı. ...
Bulut, öğrencilerin sevincini paylaştı
Erzurum Valisi Sami Bulut Şehitler İlköğretim Okulundaki etkinliklere ...
Ermenilerin tarihten haberleri yok!
Ermenistan'da her yıl tehcirin yıldönümü adı altında 24 Nisan'da yapılan ...
 
Vali Bulut, esnafla sohbet etti
Erzurum Valisi Sayın Sami Bulut, Mahallebaşı’ndaki Yeğenağa İş Merkezi’nde ...
Onlara ne bırakacağız?.....
Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı..Bir kutlu dirilişin ...
''TBBM Milli İradenin Tecelligahı''
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milli iradenin ...
 
“TBMM, Milli iradenin ifadesidir”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Aziz milletimizin istiklal mücadelesindeki ...
Minik Valiler talimat yağdırdı
Erzurum Valiliği makamına bu yıl iki Vali aynı anda oturdu. Sabancı İlköğretim ...
Minik Başkan yeşil alan istedi
Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler'in makam koltuğuna Zübeyde Hanım ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva