ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
HABERLER>GUNCEL
24 Nisan 2009 Cuma - 04:38

Ermenilerin tarihten haberleri yok!

Ermenistan'da her yıl tehcirin yıldönümü adı altında 24 Nisan'da yapılan anma törenlerinin gerçekdışı olduğu bildirildi. Tarihçi Prof. Dr.Konukçu, 94 yıl önce insanlık tarihinin belleğinden çıkmayan utanç sayfalarından birisinin, Ermeni çetecilerin sivil halka yönelik olarak yaptıkları mezalimle yazıldığını ifade etti.

Ermenilerin tarihten haberleri yok!

 

 

Ermenistan'da her yıl tehcirin yıldönümü adı altında 24 Nisan'da yapılan anma törenlerinin gerçekdışı olduğu bildirildi. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Konukçu, Ermenistan'da her yıl ''tehcirin yıldönümü'' adı altında 24 Nisan’da yapılan anma törenlerinin, Osmanlı Hükümeti'nin çıkardığı Tehcir Kanunu’nun tarihiyle bile uyuşmadığını söyledi.
TEHCİR KANUNU
Konukçu, Tehcir Kanunu'nun, Ermenilerin katline yönelik bir yasa olmadığını belirterek, kanunun, Ermeni çetelerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde savunmasız Türk’lere yönelik saldırılarını sürdürmelerinin ardından 27 Mayıs 1915 tarihinde çıkarıldığını bildirdi.
TEHCİR SOYKIRIM DEĞİLDİR
Tehcir Kanunu'nun kesinlikle soykırım kanunu olmadığını, bir göç kanunu olduğunun altını çizen Konukçu, “Tehcir Kanunu, Anadolu’da yaşayan tüm Ermeni’lere uygulanmamıştır. Müslüman Türk ahalisine yönelik katliam yapan çetecileri kapsamıştır” dedi.
İŞLEMEDİĞİMİZ SUÇUN BEDELİNİ ÖDETMEYE ÇALIŞIYORLAR
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Konukçu, 94 yıl önce insanlık tarihinin belleğinden çıkmayan utanç sayfalarından birisinin, Ermeni çetecilerin sivil halka yönelik olarak yaptıkları mezalimle yazıldığını ifade etti.
Konukçu, “Kazım Karabekir Paşa’nın anlatımlarıyla da, mezalim ve katliam kelimelerinin tanımlamakta hafif kaldığı bu vahşette, hiçbir suçu ve günahı olmayan masum insanlarımız Ermeni terör çetelerince acımasızca katledilmişlerdir. Kalplerimizde ve vicdanlarımızda yaşattığımız, asla unutmayacağımız bu acının üstüne yetmezmiş gibi, bugün bir de işlemediğimiz bir suçun bedelini ödememiz istenmektedir. Bu haince uygulanan planın dışarıda olduğu kadar maalesef içerde de bir takım işbirlikçilerinin olduğu açıkça görülmektedir. Batı parlamentolarında ardı ardına çıkarılan sözde Ermeni soykırımının yapıldığını içeren siyasi kararlar ve bize dayatılan fikir özgürlüğü teraneleri bunun apaçık kanıtlarıdır.” diye konuştu.
İDDİALAR MANTIKLA DA ÖRTÜŞMÜYOR, TARİHLE DE

Prof. Dr. Konukçu, 24 Nisan 1915 tarihinde Türk’lere yönelik saldırılarda bulunan Ermeni Taşnak ve Hınçak cemiyetlerinin kapatılması kararının alındığını ve 2 bin 345 kişinin tutuklandığına dikkati çekerek, “24 Nisan Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Müslüman Türk kanının akıtıldığı gündür. Ermeniler her yıl 24 Nisan’da Türk’leri katleden Taşnak ve Hınçak cemiyetlerinin kapatılma tarihini anıyorlar. 1915 yılının Nisan ayı başlarında, Van başta olmak üzere bölgede 10 bin Müslüman Türk'ün katledilmesi üzerine Taşnak ve Hınçak Ermeni cemiyetlerinin kapatılmasına karar verilmiş ve söz konusu cemiyetlerin yönetiminde bulunan 2 bin 345 kişi tutuklanmıştır. Söz konusu tarihte İstanbul'da 83 bine yakın bir Ermeni nüfusu yaşamaktaydı. Yani tutuklanan Ermenilerin sayısı sadece yüzde 3’lük dilimi kapsamaktadır. Ermeniler 24 Nisan tarihinde dünya kamuoyunu aldatarak, soykırım iddialarına yönlendirmeye çalışmaktadırlar.” şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cihan 24 Nisan 2009 Cuma 21:32

YILLARDIR DOĞU ANADOLU VE GÜNEY DOĞU ANADOLUDA GEÇMİŞTE BÜYÜK KATLİAMLAR YAPAN ERMENİ HALKI HALEN DAHA ÇEŞİTLİ HESAPLAR YAPIP HÜKÜMETİN ZAYIFLIKLARINI KULLANMAKTADIR. ANCAK ANLAMADIĞIM NOKTA BİZE KÜÇÜK ANLATILAN KATLİAM HİKAYELERİNE RAĞMEN NEDEN ORGANİZE OLMUŞ YASAL BİR PROTESTO GÖSTERİİSYLE HALKIMIZ ACISINI ANLATMAYA ÇALIŞMIYOR. NEDEN ÇÖKMÜŞ ERMENİSTAN EKONOMİSİNDEN BÖLGE HALKI NİMETLENDİRİLECEĞİ YALANLARIYLA KANDIRILIYOR. YOKSA ERMENİLER TARAFINDAN DÖKÜLEN TÜRK KANININ BİR SINIR KAPISINDAN GELECEK ÜÇ KURUŞLUK TİCARETLEMİ ÖDENECEK. YOKSA İŞİN ÖZÜNDE TÜRKİYEDE GARİP ŞEKİLDE ÇOK SEVİLEN AMERİKEN BAŞKANININ TÜRK KANINDAN DAHA YÜKSEK ÇIKARLARIMI VAR. AFGANİSTANA ERMENİSTAN ÜZERİNDEN BİR KÖPRÜ GİBİ.BİLMİYORUM. AMA SİZLERİN MEDYA AYDINI OLARAK ÇEŞİTLİ GÖREVLERİNİZ VAR.BUNLARDAN BİRİDE HALKI DÜŞTÜ HAYAL DÜNYASINDAN UYANDIRMAKTIR. BENCE ORGANİZE YAPILMASI GEREKEN YASAL PROTESTOLAR YAPMALISINIZ.YARIN ERZURUM VE CİVARINDA ERMENİ NUFUSU ARTIRILABİLİR.UYANIN VE UYANDIRIN.SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Bulut, esnafla sohbet etti
Erzurum Valisi Sayın Sami Bulut, Mahallebaşı’ndaki Yeğenağa İş Merkezi’nde ...
Onlara ne bırakacağız?.....
Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı..Bir kutlu dirilişin ...
''TBBM Milli İradenin Tecelligahı''
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milli iradenin ...
 
“TBMM, Milli iradenin ifadesidir”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Aziz milletimizin istiklal mücadelesindeki ...
Minik Valiler talimat yağdırdı
Erzurum Valiliği makamına bu yıl iki Vali aynı anda oturdu. Sabancı İlköğretim ...
Minik Başkan yeşil alan istedi
Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler'in makam koltuğuna Zübeyde Hanım ...
 
Okuluna destek istedi
Bir süre için A.Ü. Rektörlüğü’nü üstlenen Emre Karaduman, eğitimini sürdürdüğü ...
“Basında en büyük sorun tekelleşme”
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı (TGF) Nazmi Bilgin, basın ...
Kutlu Doğum coşkusu sürüyor
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva