ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>TÜRKİYE
17 Ağustos 2012 Cuma - 07:16

Suriye’de Türkmen katliamı

Muhalif gruplar ve Esad birlikleri arasında giderek tırmanan şiddet olaylarının ortasında yalnız bırakıldıklarını belirten Türkmenler, Başbakan Erdoğan’a seslendiler. Ağır silahlarla bombardımanda köylerinin hedef alındığını öne süren Türkmenler korku dolu sözlerle ölüm korkusu içinde yaşadıklarını belirtirken gözyaşları içinde de Türk hükümetinin desteğini beklediklerini dile getirdiler.

Suriye’de Türkmen katliamı

ALEV HAMİTOĞULLARI - MUSTAFA ÇOLAKOĞLU
LAZKİYE (İHA) - Muhalif gruplar ve Esad birlikleri arasında giderek tırmanan şiddet olaylarının ortasında yalnız bırakıldıklarını belirten Türkmenler, Başbakan Erdoğan’a seslendiler. Ağır silahlarla bombardımanda köylerinin hedef alındığını öne süren Türkmenler korku dolu sözlerle ölüm korkusu içinde yaşadıklarını belirtirken gözyaşları içinde de Türk hükümetinin desteğini beklediklerini dile getirdiler.
Suriye’de dalga dalga yayılan iç savaş, Türkmen köylerinin boşaltılmasına neden oluyor. Çoğunluğunu Türkmen asıllı vatandaşların oluşturduğu ve yaklaşık 10 bin nüfusa sahip olan Lazkiye’de bazı köylerde görünen manzara, hayalet köy görünümünü aratmıyor. Özellikle gece geç saatlerde bombalandığı öğrenilen Türkmen köylerinde yaşayanların bir kısmı evlerini terk ederken bir kısmı dl kenarlarında güvenli buldukları noktalara yerleşerek çaresiz bekleyiş içinde olduklarını ifade ettiler. Köylerinin bombalandığı için muhalifler tarafından evlerine sokulmadıklarını belirten 6 kişilik Mısıri ailesi de yol kenarında yaşadıklarını ve meyve bahçelerinden topladıkları meyvelerle gıda ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirdiler. 80 yaşında Beşar Esad zulmün yaşayan Muhammed Fuat Mısıri, niyetinin Türkiye’ye sığınmak olduğunu söyledi. Yaşları 2 ile 4 yaşındaki iki çocuğu ile birlikte yol kenarında yaşayan 30 yaşındaki Mısıri Abdülselam Mısıri de; “Düzen olduktan sonra köyümüze geri dönk istiyoruz. Orda şu anda kasap çok. Her yer bombalanıyor.Muhalifler köyümüzde evlerimiz bombalanıyor diye içeriye almıyor. Türkiye bize yardım etsin” dedi.
CAMİLER VE EVLER HARABE GÖRÜNÜMÜNDE
Lazkiye’ye bağlı Akçabayır, Al-Vadi, Bayır, Gebelli, Dırra, Bucak ve diğer Türkmen köylerisnde Esad birliklerinin hava saldırısında kullandıkları ağır silahlardan nasiplenen evler ve camilerde ise durum oldukça içler acısı. Oturulamaz ve ibadet edilemez hale gelen yapılar harabeyi aratmıyor. Özellikle hava saldırısında kullanılan ağır silahlarının parçaları, köylerde şiddetin boyutunu anlatır niteliğini taşıyor. Hayatının baharında zulme tanık olduğunu kaydeden 23 yaşındaki Cemil Kemal yaşadıklarını şu sözler ile anlattı: “Dağ bile yerinde kalmadı her yer bombalanıyor. Bizim gençler dağlara çıkıyorlar saklanıyorlar diye bombalıyorlar oraları. Kendimizi koruyacak hiçbir teçhizatımız elimizde yok. Türkiye’den destek bekliyoruz, bizi korumalılar. Evlerimizi başlarımıza yıkıyorlar.”
“YER ALTINDA YATIYORUZ”
10 kişilik Hadded ailesinin fertlerinden 43 yaşındaki Afaf Hadded gözyaşları içinde seslendiği Türk hükümetine şu çağrıda bulundu: “Kadınlar, 10 kişi evde kalıyoruz. Korkuyoruz. İftarımızı yaptıktan sonra yeraltında yatıyoruz. Çocuklarımız için özellikle korkuyoruz. Esad askerleri ormanlarımızı yakıyorlar geçişlerimizi engellemek için. Biz Türkmen’iz. Türkiye’den destek bekliyoruz. Hergün kafamızını üstünden bombalar geçiyor. Bir an evvel bitsin bu zulüm. Burada herkes kardeşçe yaşıyor. Köyümüzden ayrılmak istemiyoruz ama Erdoğan Ağabey bize yardım etsin. Gözleri kör olsunlar bizi ya öldürecekler ya da sağ kalacağız. Korkuyoruz.”
Kendilerine ‘Mücahit diyen gönüllü Türkmen gençlerden oluşan ve Albay Ebu Bekir Muhammed Abbas komutasında toplanan Türkmen Ordusu da 3 bin 500 kişi ile zulme karşı kendi kimliklerinin savunuculuğunu üstlendiklerini söylediler. Ordu Komutanı Albay Ebu Bekir Muhammed Abbas, “ Gece gündüz köyler bombalanıyor. 6 aydır bu ordunun yapılanması içindeyiz. İnşallah Allah yardım edecek ve Kurban Bayramı’nda huzurlu yaşayacağız” dedi.
“ÜLKEDE TÜRKMEN KATLİAMI YAŞANIYOR”
Suriye’de Türkmenlerin yaşadıkları durumların içler acısı olduklarını vce yürek burkan hikayelerin aktarılmadıklarını iddia eden Suriye Türkmen Hareketi Yayladağ Şube Başkanı Saddettin Molla da Suriye’de kan durması çağrısında bulundu. Şiddetin kanla bulaştığı fotoğrafı özetleyen Molla da Türkiye’nin Türkmen köylerinde konuşnalarak askeri güvenlik sağlaması gerektiğini belirtti. Molla şöyle konuştu: “Yaklaşık 15 gündür köylerimiz bombalanıyor, ormanlarımız yakılıyor. Son 24 saattir Lazkiye’ye bağlı köyler birbirinden kopmuş durumda. Herkes Suriye’deki olayları bir Arap baharı havasında izliyor. Humus bölgesinde 9 köyümüz boşaltıldı. Şu ana kadar 6 bin Türkmen şehidimiz var. Biz Türkiye’ye anavatan gözü ile bakıyoruz. İlgi var ama yeterli değil. Ortada binlerce insan var. Bizim için en önemli olan gıda yardımı değil, kendi bölgelerimizde askeri sevkiyatla bizi korusunlar. En azından Türkmenler kendi evlerinde kalırlar. Ama Türkiye’nin güvenli desteği ile.”

 
Ermenistandan çirkin tezgah
 
Otomobil Harşit Çayı’na düştü : 5 ölü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mucit48 21 Ağustos 2012 Salı 23:50

Irakta Türkmen katliamı yaptılar bazılarının gıkı çıkmadı. Şimdi suriyedekileri katlediyorlar bakalım ne yapacaklar bazı vurdumduymazlar... *Petrol hırsızı soyguncu,soykırımcı aşağılık devletlere karşı. www.depremerkenuyari.com

Yorumu oyla      6      4  
M. Şerefettin Canda 17 Ağustos 2012 Cuma 14:50

Suriye Türkmenleri (Şam, Halep, Hama, Humus, İdlip) ve Bayır, Bucak Türkmenleri (Laskiye)(Hatay'daki Yayladağı Türkmen kuşağının devamıdır) Suriye'nin birliği ve demokrasisi için çok temel bir yapı taşıdır. Bunun için Suriye Türkmen Meclisi (STM) oluşturulursa iyi olur. Türkmen birliği Suriyenin bütünlüğü, demokrasisi ve insan hakaları açısından çok temeldir. Suriye'nin bütünlüğünü, demokrasi gelmesini ve insan haklarına sayğı isteyenler, geç kalmadan Suriye Türkmenlerini desteklemelidir.Suriye halkının önemli bileşenlerinden birisi de Suriye Türkmenleridir. Bunlar Hatay, G Antep, Kilis illerinde yaşayan halkımızın akrabalarıdır. suriye'nin birliği ve bütünlüğü Türkiye içinde önemlidir. İskenderun Körfezi de Türkiye için çok önemlidir. Bu nedenle hatay'ın Yayladağı ilçesinden Lazkiyeye kadar olan Akdeniz boyunca uzanan Dağlarda Yaşayan ve köylerde oturan Bayır Bucak Türkmenleri de, diğer Suriye Türkmenleri yanısıra özel bir önem taşımaktadır. Selamlar. M. Şerefettin Canda

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yılmaz Doğu turunda
Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Erzincan’a gelen Milli ...
Kadir Gecemiz mübarek olsun
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, bugün idrak edilecek.
'Borcumuz sıfırlanacak'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "2013 yılının ilk yarısında, muhtemelen ...
 
Erdoğan’dan engellilere müjde
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 7 bin 746 engelli memur adayının ataması ...
Şehit Karadağ ağıtlarla uğurlandı
Hakkari’nin Çukurcu ilçesinde düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma ...
Söz bitti!
Şehit askerin anneannesi Bedriye Duygun da, “Valim şu benim yavrumun şerefine ...
 
Çorum şehidini uğurladı
Hakkari’nin Geçimli köyünde askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırının ...
Diyarbakırlı şehidin evine ateş düştü
Hakkari merkeze bağlı Geçimli köyündeki askeri karakola teröristler tarafından ...
115 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkari’de 6 asker ve 2 köy korucusunun ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva