ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erzurum şehidini Hınıs’ta uğurlayacak
 Erzurum şehidini Hınıs’ta uğurlayacak
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
HABERLER>TÜRKİYE
5 Ağustos 2012 Pazar - 19:11

115 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkari’de 6 asker ve 2 köy korucusunun şehit olduğu saldırıyla ilgili olarak, “Bu ülke ve bu millet bu tür bölücü ve yıkıcı, Türkiye düşmanlarının adına hareket eden örgütleri çökertecek ve bitirecek güce sahiptir. Bu yanlışın doğru sonucu olmaz, doğru sonu yoktur” dedi.

115 terörist etkisiz hale getirildi

RECEP ALTUN
 ORDU
 Çeşitli incelemelerde bulunmak için Ordu’nun Ünye ilçesine gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “Hepimizin bildiği gibi ülkemizin ve milletimizin öğrendiği gibi dün gece bölücü terör örgütü militanları tarafından Hakkari’nin merkez ilçeye bağlı Geçimli karakolumuza ve yakınındaki üst bölgesine, yine Hakkari bölgesindeki bazı askeri birliklerimize eş zamanlı olarak gece saat 22.40 sularında saldırıgerçekleştirilmiştir. Bu saldırının karşılığı güvenlik güçlerimiz tarafından anında verilmiştir. Ama saatler süren çatışmanın sonucunda 6 askerimiz ve 2 geçici köy koruyucumuz şehit olmuştur. Ayrıca 20 civarında da personelimiz hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır” diye konuştu.
 Saldırı sonrası 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyen Bakan Şahin, “Bu saldırının sonucunda sabah gerçekleştirilen arama tarama faaliyetlerinin neticesi itibari ile 2’si kadın olmak üzere 14 bölücü terör örgütü militanının etkisiz hale getirildiği belirlenmiştir. Bunlar silahları ile etkisiz hale getirilmiştir. Kaleşnikof silahlar, el bombaları, roket atarlar ele geçirilmiştir. Yine Hakkari’nin Şemdinli bölgesinde 23 Temmuz tarihinden itibaren yol kesme ve yol kesilen bölgenin etrafına çok miktarda döşendiğini değerlendirdiğimiz mayınlama faaliyetleri devam etmektedir. Buna karşılık güvenlik güçlerimiz olası mayınlama çalışmalarını dikkate alarak çok tedbirli bir şekilde o bölgede faaliyetlerini sürdürmüşlerdir. 24 Temmuz’dan dün itibariyle gerçekleşen sıcak temasın sonucunda 115 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Havadan daha çok o bölgede mücadele sürmüştür. Yine terör örgütü militanlarının Kuzey Irak tarafına kaçmasını önleyici tedbirler güvenlik güçlerimiz tarafından alınmıştır” şeklinde konuştu.
 Bölücü terör örgütünün ülkeyi bölmek amaçlı zaman zaman yoğunlaştığını ifade eden Bakan Şahin, “2012 yılını kendilerini göre final yılı olarak belirlediklerini istihbari bilgiler itibariyle biliyoruz.
 Bunun için zaman zaman ölümü göze alan fedai tarzı eylemlere başvurmaktadırlar. Hem Şemdinli bölgesinde hem de dün gece yaşadığımız Hakkari merkez Geçimli bölgesindeki örgüt saldırıları bunu göstermektedir. Ama güvenlik güçlerimiz istihbarat ve tecrübe gerçeklerini dikkate alarak hem malzeme, araç-gereç, silah yönünden, hem de personel yönünden gerekli takviyeleri yapmışlardır. Yaptıkları içinde bölge terör örgütünde önemli zayiat vererek bu saldırıların sonucuna katlanmak durumunda kalmışlardır. Başta Hakkaki Şemdinli bölgesinde yaşayan halkımızın, bölücü terör örgütünün hain saldırılarda verdikleri rahatsızlık karşısında son derece sağduyulu tavır ortaya koyduklarını görüyoruz. Kendilerine bu sabırlı davranışlarından ve bu çatışma ortamından sağduyulu davranışlarından dolayı müteşekkiriz. Bölücü terör örgütünün bir başka amacının da Suriye’deki olaylara bağlı olarak Türkiye’de bir zaaf alanı oluşturmak gibi özel amacı söz konusudur. Ama bu amaçlarını da gerçekleştirememişlerdir ve gerçekleştiremeyeceklerdir. Silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz ve jandarmamız topyekun iç güvenlik teşkilatımız ülkemizin her yerinde ve her yöresindedir.
 Nerede olursa olsun bu topraklarda bölme ve yıkma amaçlı her türlü faaliyetin karşısına şehit verme ve yaralanma pahasına millet ve devlet için durmayan bölücüleri ve yıkıcıların örgütlerini çökertmeye bugünde olduğu gibi her zaman kararlıdır. Bölücü ve yıkıcı örgütlerin kökü kazılıncaya kadar güvenlik güçlerimizin bu çalışması fedakarca memleket duygusuyla devam edecektir. Şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu ülke ve bu millet bu tür bölücü, yıkıcı, Türkiye düşmanlarının adına hareket eden örgütleri çökertecek ve bitirecek güce sahiptir. Bu yanlışın doğru sonucu olmaz, doğru sonu yoktur” ifadelerini kullandı.

 
Terminal eylülde tamamlanacak
 
Diyarbakırlı şehidin evine ateş düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakkari'de 8 şehit
Hakkari'de bir jandarma karakoluna düzenlenen terörist saldırıda 6 asker ...
Şehide son görev
Siirt'in Eruh İlçesine bağlı Bilgili köyü askeri üs bölgesine, önceki ...
Arakan’a yardım yarışı
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa yürüttüğü ...
 
‘Artık Melekler ölmemeli’
Eşi ve onun ailesi tarafından şiddet gördüğü için hayatını kaydeden Melek ...
‘Kıyamete kadar kardeşçe yaşayacağız’
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Malatya’daki olayları Alevi-Sünni meselesine ...
Başbakan'dan önemli açıklamalar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında yaptığı açıklamada, ...
 
Şehitlere son görev
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü ile girdiği çatışmada şehit ...
Borcalı'da gönüller buluştu
Bu yıl 4. düzenlenen Borçalı Elat Festivali'ne Gürcistan, Azerbaycan ve ...
Şölen başlıyor
Gökyüzü, halk arasında “yıldız kayması’’ olarak da bilinen meteor yağmurlarına sahne olacak.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva