ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>TÜRKİYE
16 Ağustos 2012 Perşembe - 05:28

Bakan Yılmaz Doğu turunda

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Erzincan’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Erzincan Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ile bir süre görüştü. Ziyarette Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Bakan Yılmaz’a belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Bakan Yılmaz Doğu turunda

COŞKUN MENEK
ERZİNCAN (İHA) - Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Erzincan’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Erzincan Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ile bir süre görüştü. Ziyarette Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Bakan Yılmaz’a belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Selman Yenigün, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Bekir Sertadım ve belediye yöneticileri ile belediye meclis üyeleri katıldı.
Erzincan belediye başkanlığı görevini 2009 yılından devir aldığını ve bu tarihten itibaren çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen Belediye Başkanı Yüksel Çakır, görev süresi içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Çakır, “Bunlardan birincisi, fiziki ve teknik çalışmalar dediğimiz başlığımız ki, bunun içerisinde imar ve şehircilikle ilgili yapılması gereken çalışmalar, yol, kaldırım, tretuar ve alt yapı ile ilgili çalışmalar. Bunlarla beraber, çevresel ve kentsel dönüşüm dediğimiz çalışmalar ki, bunlar bizim şehrimiz için çok önemli bu konuda size minnettar olduğumu ifade etmek istiyorum. Sayın Bakanımız Vecdi Gönül ile başlatmış olduğumuz ve bu konuda bir mesafe almamızı sağlayan bir dönüşüm projesinin inşallah uygulama aşamasına gelmiş bulunuyoruz. O da askerlik şubesi, askeri lojmanlar ve astsubay ordu evinden oluşan yerleşkelerin daha uygun yerlere, uygun projelerle taşınması ve şehrimizin ihtiyaçlarına göre bu bölgelerin projelendirilmesi. Bu çalışmalar ile birlikte 1939 depremi sonrası konut alanı ilen edilen Taksim Mahallemizde de kentsel dönüşüm projelerimizi Milletvekilimiz ve Bakanımız Binali Yıldırım’ın vermiş olduğu destek ile çözdük. Alanı oluşturduktan sonra burada 560 adet konut, bir camii, 16 derslikli bir okul ve bir kütüphaneden oluşan yerleşke inşaatları başladı ve hızlı bir şekilde yükseliyor. Aynı kapsamda, Karayollarının şehrin müsait bir noktasına alınması buraya Adalet Sarayının yapılması, Devlet Su İşleri kampusunun de şehrin uygun bir yerine alınmasıyla birlikte bir kent parkı, şehir parkı çalışmaları çevresel ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar. Diğer bir alan da idari ve kurumsal yapı ile ilgili çalışmalar. Görevi devraldıktan sonra idari ve mali yapıya yönelik yürüttüğümüz disiplinli çalışmalar sonrasında, kendi kendinse yetebilen, koymuş olduğu hedefleri tutturma noktasında özellikle bakanlıklarımızı, genel müdürlüklerimizin vermiş olduğu destekler ile birlikte çalışmalarını sürdüren bir yapıyı oluşturduk. Yine sosyal ve kültürel alanda yürüttüğümüz çalışmalarda toplumumuzun hassasiyetlerini de göz ardı etmeden Başbakanımızın çizmiş olduğu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplumun tüm kesimleri ile hangi hal üzerine olursa olsun mutlaka temas kurmaya çalışıyoruz. En gençlerimizden, en yaşlılarımıza kadar bütün kesimlere ulaşabildiğimiz gibi sağlıklı bir şekilde hayatını sürdüren yaşlılarımız ve hastalarımızla yine çalışma çerçevemiz içerisinde görüştüğümüz kendilerini dinlediğimiz özelliklede milletvekilimiz ile birlikte yaptığımız ziyaret programları var.” açıklamasında bulundu.
Belediyenin yürüttüğü çalışların başarılı olduğunu ifade eden Milli Savunma Bakanı İsmet yılmaz, özellikle yurt dışından gelen gurbetçi vatandaşların, Erzincan’daki değişimi fazlasıyla fark ettiğini belirtti. Bakan İsmet Yılmaz, “Ben Erzincan’ın bu kadar büyüdüğüne, geliştiğine inanamıyorum. Dolayısıyla içeride olan kimseler gelişimi kabulleniyor. Normal kabul ediyor. Ama dışardan gelen bir önceki ile şuan ki durumu kıyasladığında büyük bir gelişme, güzelleşme, kalkınma olduğunu görüyor. Gerçekten Erzincan çok iyi bir yerde. Hatta ileri alınması gereken mesafelerde var. Ancak inanıyorum ki Erzincan’ın çok iyi bir Bakanı var. Çok iyi bir Milletvekili var. Çok iyi bir Belediye Başkanı var ve çok iyi bir Valisi var. El birliği ile bir olursak, beraber olursak, aşamayacağımız hiçbir engel olmaz. Dolayısıyla da Erzincan’ın yarını bugünden daha iyi olacak. Ancak bir şartımız var. Oda birlik beraberliğimizi sağlayacağız. Birlik ve beraberliğimiz sağlanırsa, geri kalanların hepsi ufak meseledir. Aşılamayacak problemler değildir.” ifadelerine yer verdi.
Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, ziyaretinden dolayı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, deri üzerine işlenmiş Türk Bayrağı armağan ederken, Bakan Yılmaz’da Milli Savunma Bakanlığının ambleminin üzerinde olduğu plaket hediye etti.

 
Ulusal Kültür ve Bal Festivali başlıyor
 
İbrahim Sadri Erzurum ile buluşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadir Gecemiz mübarek olsun
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, bugün idrak edilecek.
'Borcumuz sıfırlanacak'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "2013 yılının ilk yarısında, muhtemelen ...
Erdoğan’dan engellilere müjde
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 7 bin 746 engelli memur adayının ataması ...
 
Şehit Karadağ ağıtlarla uğurlandı
Hakkari’nin Çukurcu ilçesinde düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma ...
Söz bitti!
Şehit askerin anneannesi Bedriye Duygun da, “Valim şu benim yavrumun şerefine ...
Çorum şehidini uğurladı
Hakkari’nin Geçimli köyünde askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırının ...
 
Diyarbakırlı şehidin evine ateş düştü
Hakkari merkeze bağlı Geçimli köyündeki askeri karakola teröristler tarafından ...
115 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkari’de 6 asker ve 2 köy korucusunun ...
Hakkari'de 8 şehit
Hakkari'de bir jandarma karakoluna düzenlenen terörist saldırıda 6 asker ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva