ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
İbrahim Hakkı’nın 1755’te tespit ettiği gerçek
İbrahim Hakkı’nın 1755’te tespit ettiği gerçek
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
HABERLER>SİYASET
30 Ağustos 2012 Perşembe - 06:39

‘Sözlerimin arkasındayım’

Aksak, ‘PKK'lılara 'ölü' diyecek kadar şerefsiz değilim’ dedi.

‘Sözlerimin arkasındayım’

ERZURUM (İHA) - Erzurum’da katıldığı bayramlaşma programında, "PKK’lılar için, 'etkisiz hale getirildi' yerine 'gebertildi' denilmeli" sözleriyle gündeme gelen AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, BDP’lilerin ve medyanın eleştirilerine sert tepki gösterdi. Aksak, “Söylediklerimin kelimesi kelimesine arkasındayım” dedi.
Gazeteci yazar İrfan Gürkan Çelebi ile Erzurum Şehitliğini ziyaret eden Aksak, “Bayramdaki konuşmamda hep teröristler için kullanılan bir dil vardı, ben de zaman zaman kullanıyordum etkisiz hale getirildi diye ama Gaziantep'teki kalleş ve şerefsiz saldırının ardından, bayramlaşma töreni esnasında iki şehit haberi ulaştı bize. Katlettiklerini sadece o insanlarımız olmadı. Bayramlarımızı da zehir ettikleri, neşemizi ağır kedere dönüştürdüklerini görünce bu canilere 'etkisiz hale getirildi' demek gelmedi içimden, gebertildi sözünü kullandım. Genelde işe yaramayan, toplumu huzursuz eden, bir faydası olmayan, vatana, millete, bayrağa karşı tavır içerisinde olanlara Erzurum'da halk arasında hep bu tabir kullanılır. Ben de Erzurumlu olarak seçmenlerimin kullandığı sözü kullandım” dedi.
“Bu söylediklerimin de harfiyen arkasında duruyorum, durmaya da devam edeceğim” diyen Aksak, “Çünkü ülkemize çok ciddi acılar çektirdiler. Şehitlikteyiz, burada yatanlara şehit diyoruz, çocuklarımızı öldürenlere 'halk kahramanı' veya 'ölüler' diyecek kadar yanlış bir cümleyi seçemezdim, gebertilmiş demeyi de az buluyorum. Bunların ölmüş halleri de leşlerdir. Bunlara kesinlikle itibar etmiyorum. Bu tür insanların yaptıklarını en ağır bir dille kınamaya devam edeceğim. Bunu bana çok görenlere şunu tavsiye ediyorum, gelsinler Erzurum sokaklarında bunlar hakkında halkın düşüncelerini görsünler. Kısaca söylemem gerekirse bunlara 'ölü' diyecek kadar şerefsiz değilim” diye konuştu.
"SAKIK KUMAR MASASIYLA DAĞ ARASINDA SIKIŞMIŞ BİR ZAVALLIDIR"
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ı da eleştiren Aksak, "Sırrı Sakık'ı sevmem mümkün değil. Onunla görevimizden dolayı mecburen görüşüyordum. Sıralarımız da Meclis'te çok uzakta, MHP'lilere daha yakın onların sıraları" diye konuştu.
Aksak, "Meclis İdare Toplantılarında Sakık'la sert diyaloglarınız oluyor muydu?" şeklindeki soruya ise, "Hayır, Meclis Divanı'nda sertleşmiyor onlar, onların sesi bile çıkmıyordu. Sırrı Sakık TBMM ile kumar masası ve dağ arasına sıkışmış bir zavallıdır. Milletvekilliğini sevmiş bir yapısı var ama dağın talimatlarını da yerine getirmek mecburiyetinde hissediyor kendini. PKK'lıların, PKK'ya destek verenlerin veya BDP'nin kanı durdurmak, ülkede sıkıntıları gidermek gibi bir dertleri yoktur. Onlar zaten kandan hoşlanıyorlar ve bundan besleniyorlar, varlıkları buraya dayalı. Bu tür insanların Kürtlerin temsilcisi olması mümkün değildir" iddialarıyla yanıt verdi.
Aksak, "Sırrı Sakık Kürtlere kardeş dememenizi, Kürtlerin sizin gibi kardeşe ihtiyacı olmadığını söylüyor. Sizce Sakık Kürtlerin kardeşi midir?" sorusu üzerine ise, "Benim kime kardeş diyeceğime Sırrı Sakık karar veremez. Onun kimlere kardeş dediği belli. Benim kardeşlik anlayışımızla onunki birbirine uymaz. Bu ülkede Türkler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler, Araplar kardeştir. AK Parti olarak açılım dediğimizde de bunların insani haklarını vermek için el kaldırdık. Bugün de olsa yine el kaldırırım" dedi.
"Nelere el kaldırmıştınız?" sorusunu yanıtlayan Aksak, "Ana dillerini konuşma, Kürtçe televizyon, Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulabilmesi, buralara yapılan sağlıktan bayındırlığa tüm hizmetleri insani haklar olarak görüyoruz ve bu hizmetleri artırarak sürdürmeye devam edeceğiz. PKK ve onlara destek verenler Kürtlerin temsilcisi olamazlar, olmaları da mümkün değildir. AK Parti olarak o bölgede bizim oyumuz yüzde 53, onlarınki yüzde 25 civarında. Bunlar da baskı ve tehdidin gölgesinde alınmış haram oylardır. Vatandaşı kendi tercihine bıraksalar yüzde 5 bile alamazlar" ifadelerini kullandı.
BDP Grup Başkan Vekili Bingöl Milletvekili İdris Baluken tarafından sarf edilen, "Aynı havayı solumaktan rahatsız oluyorum" ve "hayvandan aşağı" ifadelerinin hatırlatıldığı Aksak, "PKK ve PKK'ya destek verenlerle aynı ortamda bulunmak vicdanen beni rahatsız ediyor. Beşikteki çocuğu öldüren, görevi başındaki imamı öldüren, masum vatandaşları katledenlere ve destekçilerine insan demekten bile imtina ediyorum. Bu dil bunların her zamanki dili, ruh halleri bozuk. AK Parti'nin kullandığı nazik dil, bu tip üslupları ortadan kaldıracaktır. Her hayvanın yaratılış gayesi vardır, bunları yaratılış gayelerinden sapmış, ruh halleri bozulmuş mahluklar olarak görüyorum" şeklinde konuştu.
"AHMET HAKAN'IN KİRALIK YERLERDEKİ DURUMUNU BİLİYORUZ"
Aksak, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ve Sedat Ergin'in yazıları ile ilgili olarak ise, "Bu ülkede yaşayan, işinde gücünde, vergisini veren, vatandaşlık görevini yerine getiren, eli kana bulaşmamış, terör örgütlerine destek vermeyen, terörün içerisinde yer almayan hiçbir vatandaşımıza olumsuz bir şey söylemem ve onları incitmem mümkün değil. Ermeni vatandaşlarımız da buna dahildir. Ama terör örgütüyle beraber hareket eden ve resmi kayıtlarda da yer alan birtakım kanlı olaylara katılan Suriye'den, İran'dan, Irak'tan Türkiye'ye sızan, Ermeni oluşlarını da gizlemeye çalışanlara 'Ermeni dönmesi' lafını kullandım ve bu sözümün de arkasındayım. Ahmet Hakan'ın geçmişini bilirim, kiralık yerlerdeki durumunu da biliyoruz. Yazılarını zaman zaman takip ediyordum. Böyle anlamadan dinlemeden başka konularda da yazıyorsa hafızamda onunla ilgili bölümleri yeniden değerlendirmek mecburiyetinde kalacağım. Ahmet Hakan'ı PKK içerisindeki Ermenilere söylediğim laf neden rahatsız ediyor? Mesajı nereye ve neye? Onun dününü ve bugününü kıyasladığım zaman, bana insanlık dersi verebilecek durumda olmadığını biliyorum. Konuşmamı iyi okusaydı bu duruma düşmezdi. Onun adına üzüldüm. Benim yaptığım konuşma tamamen PKK'lılara yöneliktir. PKK içerisinde Türk de olsa Ermeni de olsa söyleyeceklerim değişmez. Konuşmamın tamamı PKK ile ilgili değil mi, bu sözü alıp başka yerlere nasıl taşıyabilirler, sözlerim canilerle ilgili. Eli kana bulaşmamış, elinde silah olman ülkemin vatandaşlarıyla hiçbir sorunum yoktur. Konuşmamı iyi okumuş olsalardı bunları tartışmayacaklarına inanıyorum" değerlendirmesini yaptı.
"MİLLETVEKİLİ SADECE YASA ÖNERGESİ VERMEZ"
"Meclis'te yasa önergesi konusunda çok gerilerde kaldığınız da eleştiriliyor. Çalışmıyor musunuz , Meclis'e devamsız milletvekilleri arasında mısınız?" sorusuna Aksak, "Milletvekillerinin çalışma düzeninde görevleri sadece yasa önergesi vermek değildir. Partileri tarafından verilen yasa önerileri, bunlara yapılan katkılar ve onların kanunlaşmasın da bütün milletvekillerimizin emekleri ve katkıları vardır. İki dönemdir milletvekiliyim. Bir dönem TBMM Divan Üyeliği ve İdare Amirliği, ayrıca KİT Komisyon Üyeliği yaptım. Bu dönem de TBMM Bayındırlık, Kültür, Turizm ve Ulaştırma Komisyon Üyeliklerine devam ediyorum. Ben Meclis'in en devamlı üyelerinden birisiyim. Görevimin gereğini hakkıyla yerine getirebilmek için yoğun bir mesai yapıyorum" yanıtını verdi.
Aksak, söz konusu açıklamasında, "Bunların hesabı çok ağır soruluyor. Sorulmaya devam edecektir. Hiçbir zaman yaptıkları yanlarına kalmayacaktır, kalmadı da bugüne kadar. Hepinizin bildiği gibi yakın tarihte 200’e yakın PKK’lı -bu kelimeyi kullanırken başka şeyler söylemek istiyorum ama bugün bayram- etkisiz hale getirildi. Aslında bunun karşılığı 'gebertildi' olmalıydı. Yani bunlara bunun hesabının çok ağır sorulması lazım. Erzurum’da dolaşıyoruz. Hiç kimse hiçbir yerde Kürt kardeşimle PKK veya PKK yandaşını eşit tutma gibi bir lükse katılmasın. Kürt kardeşlerimizi bunlardan ayırıyoruz. Bunlar, baktığınız zaman ya satılmış beyinler ya da Suriye’den İran'dan ülkemize sızan alçaklardan başka bir şey değil. Bu konuda hassas olmamız lazım. Kinimiz ve nefretimiz artıyor. Artmaya da devam edecektir. BDP'lilerin PKK’lılarla verdikleri görüntülerle ilgili de bu ülkenin savcıları, hakimlerinin ağır hesabını sormaları gerekir. Türkiye milleti bunun beklentisi içinde. Siyasi parti temsilcilerine yakışmıyor. İçlerini dökmeye başladılar. Ne zaman PKK sıkıştıysa, ne zaman ağır kayıplar verdiyse ya anlaşmalı milletvekili kaçırırlar ya da farklı pozisyonlara girerler. Bu da PKK’nın ciddi şekilde sıkıştığını gösteriyor" ifadelerini kullanmıştı.

 
Hazırlık maçında B.Belediyespor üstünlüğü
 
Şenkaya’da ot yangını
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zakir Kara (KARACA HIRDAVAT NAKLİYAT TİC) 29 Ağustos 2012 Çarşamba 14:59

Vekilim acaba bundan birkaç sene önce bu memlekette bankaların trilyonlarını vurup, bizleri çok zor duruma düşüren sözde tüccarlarla ilgili de bir açıklama yaparlar mı? Şehitlik ziyaretini çok olumlu bulmakla birlikte bu sorunun cevabınıda yanındaki gazeteci yazar arkadaşa sorsa da ne hallere düştüğümüzü öğrense:)

Yorumu oyla      6      4  
murathan 29 Ağustos 2012 Çarşamba 13:46

Bu konuda katılıyorum sayın vekilimize. Bunun yanında bence Milletimizin Meclisini işgal eden sözde vekillere Millet vekili veya bdp vekili demeyelim.. pkk vekili vekilleri diyelim basına da bunu yaymak lazım. Çünkü onlar bu azizi milletin vekili değil temsil ettikleri kansız soysuz pkk nın meclisteki temsilcileri. son kucaklaşmalarından sonra böyle adlandırılmaları gerekli......

Yorumu oyla      6      4  
Mamoç 29 Ağustos 2012 Çarşamba 13:32

4 ayaklı köpek 2 ayaklı olan PKK köpeklerinden yüzbindefa şereflidir. PKK köpeklerine geberdi dem ek bile şeref sayılır. Ama o köpekler bunu bile anlayamayacak kadar geri zekalılar.

Yorumu oyla      6      4  
İnsan 29 Ağustos 2012 Çarşamba 12:13

İnsanlar ölür,çoluk çocuk demeden katledenler insan olmadıkları için ölmezler.Onlar için geberdi demek bile iltifat olur.Aynı düşünceleri milletimizin paylaştığını herkesin bilmesi lazım.Kendi adamını bile canlı bomba yapan mahluklara ölüm yakışırmı?

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Mağduriyet giderildi’
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Harp Malulu Gaziler, ...
Aksak Ahmet Hakan’a seslendi
Milletvekili Muhyettin Aksak, Gazeteci Yazar Ahmet Hakan’a da seslenerek, ...
Kızıltunç bölücüleri lanetledi
Saadet Partisi Erzurum İl Gençlik Kolları Gökhan Kızıltunç, Terörle mücadelede ...
 
Yakutiye köy yollarına yoğunlaştı
Yakutiye Belediyesi köy ve köy mahallelerde yol çalışmalarını sürdürüyor. ...
Siyasiler Çoruh’ta buluştu
İspir ve Pazaryolu Dernekler Birliği'nce (İSPADER) organize edilen "Çoruh'tan ...
BBP’den teröre tepki
Büyük Birlik Partisi (BBP) Yakutiye İlçe Başkanı Abdurrahman Durmuş, yaşanan ...
 
Bölücülere milli tepki
Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliğince song ünlerde artan terör olaylarına ...
SP’den terör tepkisi
Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık, hükümetin terör konusunda duyarlı olmasını istedi.
Bulutlar bölücüleri telin etti
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Her geçen gün sabrın sınırlarını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva