ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>SİYASET
27 Ağustos 2012 Pazartesi - 10:20

Yakutiye köy yollarına yoğunlaştı

Yakutiye Belediyesi köy ve köy mahallelerde yol çalışmalarını sürdürüyor. Doğudan başlanan çalışmalar kuzey-batı yönünde devam ediyor. Gülpınar mahalle muhtarı Abdulfettah Topaloğlu, 15 yıldır el değmeyen yollarının yapıldığını belirterek Ali Korkut’a teşekkür etti. Köy-mahallelerin yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Korkut, halka hizmetin en iyisini yapma gayretinde olduklarını söyledi.

Yakutiye köy yollarına yoğunlaştı

ERZURUM (İHA) - Yakutiye Belediyesi köy ve köy mahallelerde yol çalışmalarını sürdürüyor. Doğudan başlanan çalışmalar kuzey-batı yönünde devam ediyor. Gülpınar mahalle muhtarı Abdulfettah Topaloğlu, 15 yıldır el değmeyen yollarının yapıldığını belirterek Ali Korkut’a teşekkür etti. Köy-mahallelerin yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Korkut, halka hizmetin en iyisini yapma gayretinde olduklarını söyledi.
Yakutiye Belediyesi, Tortum yolu üzerinde bulunan Güzelova, Yolgeçti, Yeşilyayla, Muratgeldi, Gülpınar, Kırmızıtaş mahalle köylerini içine alan bölgede karayolu bağlantısı ve köylerin birbirine bağlantısını sağlayan ara yollarda çalışmalarını tamamlıyor. Ramazan ayının ortalarında başlanan köy-mahallelerde yol çalışmasının her aşamasını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ali Korkut, son asfalt çalışmalarını da titizlikle takip etti. Ali Korkut, mahalle-köylerde Tortum yolunun her iki yönünde bulunan köylerden çalışmalara başlandığını belirterek “Bu bölge, mahallelerin belediyeye bağlanmadan önce başlayan yol sorunları vardı. Yollar oldukça bakımsız ve bozuktu. Bu nedenle çalışmalara buradan başladık. Önce mevcut yolu genişlettik, yol kazındı ve astar tabir edilen katları atıldı. Yapılan dolgular için sıkılaştırma işleminin bitirilmesinin ardından asfalt çalışmasına geçildi. Dün tek aracın geçebildiği yollar artık çift şerit yola dönüştü. Mahalle-köylerin yalnızca şehir bağlantısı yapılmadı, köyleri birbirine bağlayan ara yollarda yapıldı” dedi.
15 YIL SONRA GELEN HİZMET SEVİNDİRDİ
Güzelova, Yolgeçti, Yeşilyayla, Muratgeldi, Gülpınar, Kırmızıtaş mahalle köy yollarının yapımı bura sakinlerini mutlu etti. Gülpınar mahalle muhtarı Abdulfettah Topaloğlu, 15 yıldır köylerinin yol sorunu olduğunu belirterek, “Yolumuzu komple kazıdılar, genişletti dolgu yaptılar. Zemin sertleştikten sonra asfaltı yapıldı. Bunun için mahallelim adına teşekkür ediyorum. Ali Korkut’tan Allah razı olsun. Önceden yolumuz çok dardı ve tek araç zor geçiyordu. Şimdi yolumuz yalnızca asfaltlanmadı, aynı zamanda çift şerit olarak yeniden yapıldı. Biz belediyeye bağlanmadan önce de yollar adına hizmet alamıyorduk. 15 yıldan buyana yalnızca yama yapılıyordu. Oda 2-3 yılda bir yapılırsa iyiydi. Şimdi yeniden yapıldı. Yeni baştan yapıldı. Çok şükür ki, Yakutiye Belediyesi ve Ali Korkut ile oylarımızın karşılığını alabilir olduk” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Belediye Başkanı Ali Korkut, Güzelova, Yolgeçti, Yeşilyayla, Muratgeldi,Gülpınar, Kırmızıtaş köyleri için çalışmaların sona gelmesinin ardından bölgeden taş çeken bir firmaya ait araçlara tepki gösterdi. Köylülere uyanık olmaları, araçların plakalarıyla şikayet edilmesini isteyen Korkut, “Bakın biz burada size yeni baştan yol yaptık. Çift şerit ve oldukça güzel bir yol oldu. Önümüzdeki yıl bir kat daha atacağız, sonra yıllarca el atmadan kullanabileceksiniz. Ancak yaptığımız yola sahip çıkmanız gerekiyor. İleride bulunan taş ocağından kamyonlar ağır tonajla taşıma yapıyorlar. Ağır tonaj yolu bozar ve yapılan milyonlarca lira havaya uçup gider. Bu araçlar geçerken engel olun, onu da yapamıyorsanız plakasını ve geçiş saatini alın, hatta gerekirse cep telefonuyla kayıt yapın. Bu araçları bize ve trafik şubeye bildirin. Yapılana sahip çıkarsanız hizmetler heba olmamış olur. Bütün köylülere bildirin. Ben taş ocağının yaptığımız yola bağlantısını kapattıracağım, firmayı da uyaracağım. Ancak bizler bunlara sahip olursanız, koruyabiliriz yolumuzu” şeklinde konuştu.

 
Şenkayalılar festivalde buluştu
 
Koçak’tan Alatarla övgüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyasiler Çoruh’ta buluştu
İspir ve Pazaryolu Dernekler Birliği'nce (İSPADER) organize edilen "Çoruh'tan ...
BBP’den teröre tepki
Büyük Birlik Partisi (BBP) Yakutiye İlçe Başkanı Abdurrahman Durmuş, yaşanan ...
Bölücülere milli tepki
Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliğince song ünlerde artan terör olaylarına ...
 
SP’den terör tepkisi
Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık, hükümetin terör konusunda duyarlı olmasını istedi.
Bulutlar bölücüleri telin etti
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Her geçen gün sabrın sınırlarını ...
‘Teröristlere 'gebertildi' denilmeli’
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, öldürülen PKK’lılar için ...
 
Kaymakam Mengi Gercüş’e veda etti
Tortum Kaymakamlığına atanan ve Batman’ın Gercüş ilçesinden iki yıldan ...
Yavilioğlu, muhalefetle bayramlaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, kentteki siyasi partileri ...
Protokol bayramda buluştu
Erzurum'da Ramazan Bayramı nedeniyle Öğretmenevi’nde bayramlaşma töreni düzenlendi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva