ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
MEB’den tarihi duruş
MEB’den tarihi duruş
HABERLER>SİYASET
28 Ağustos 2012 Salı - 00:33

Kızıltunç bölücüleri lanetledi

Saadet Partisi Erzurum İl Gençlik Kolları Gökhan Kızıltunç, Terörle mücadelede ağır bedeller ödeyen ülkemizin son 10 yılda meydana gelen 10 bin 80 olayda, toplam 818 askerini şehit vermiş ve bu olaylarda yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybettiğini belirterek, “Bu acı tablo bizleri derinden yaralamaktadır. İşte Hakkari, İşte Şemdinli, İşte Uludere ve İşte Antep! Son günlerde tekrar yoğunlaşan ve terör eylemi olarak yapılan hain saldırılarda şehit edilen evlatlarımıza, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileriz. Kahraman askerlerimizin ve masum vatandaşlarımızın ocaklarına, tezgâhladıkları hain saldırılarla ateş düşüren teröristlere ve işbirlikçilerine lanet ediyoruz” dedi.

Kızıltunç bölücüleri lanetledi

ERZURUM (İHA) - Saadet Partisi Erzurum İl Gençlik Kolları Gökhan Kızıltunç, Terörle mücadelede ağır bedeller ödeyen ülkemizin son 10 yılda meydana gelen 10 bin 80 olayda, toplam 818 askerini şehit vermiş ve bu olaylarda yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybettiğini belirterek, “Bu acı tablo bizleri derinden yaralamaktadır. İşte Hakkari, İşte Şemdinli, İşte Uludere ve İşte Antep! Son günlerde tekrar yoğunlaşan ve terör eylemi olarak yapılan hain saldırılarda şehit edilen evlatlarımıza, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileriz. Kahraman askerlerimizin ve masum vatandaşlarımızın ocaklarına, tezgâhladıkları hain saldırılarla ateş düşüren teröristlere ve işbirlikçilerine lanet ediyoruz” dedi.
Ülkemize dost bilinen sözde müttefiklerin, terörün baş hamisi olduğu gerçeğini anlamadan terörü yok etmek mümkün olmayacağını belirten Kızıltunç, “Bu toprakların mayasını oluşturan kardeşlik ve ümmet olma bilinci, Siyonizm’in içimize yerleştirdiği kavmiyetçilik ve tefrika dinamitleriyle yok edilmek istenmektedir. Yıllardır bu milletin aziz evlatlarını, birbirine sağ-sol, alevi-sünni, Türk-Kürt diyerek kırdıranlar artık fark gözetmeksizin milletimizi hedef tahtasına oturtmuşlardır.
Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında İslam ülkelerinin sınırlarını değiştirmeyi kafasına koyanlar, planlarını adım adım uygularken; bu zulme muhatap olan Müslümanların birbirine düşmesi ve haçlı zihniyetini müttefik edinmesi hayret vericidir.
Bu gün gelinen noktada her gün masum insanlar ölmektedir. Kan ve gözyaşı her yeri sarmaktadır. Çözüm adımları sonuçsuz kalmakta ve ırkçılık bir virüs gibi her tarafı sarmaktadır. Çözüm için atılan adımlar zayıf ve bizim toplumsal hafızamızın ve medeniyetimizin ruh ve tarih kökünden neşet etmiş çözümler değildir. Bu coğrafyanın sorunlarını Amerika ve Avrupa’nın tecrübesiyle çözmeye çalışmak bu milleti tanımamak ve insanlığı ikiyüzlü ve kandan beslenen batı medeniyetine teslim etmektir” diye konuştu.
“Dünya, geçmişte yapılan ifsad hareketlerinde olduğu gibi insanların doğmuş olduğu yerlerden ve nesep bağından kaynaklanan farklılıklardan ötürü ötekileştirilmeye, ayrıştırılmaya ve düşman yapılmaya çalışılmaktadır” diyen Kızıltunç, daha sonra şunları kaydetti; “Müslümanlar arasındaki uluslar arası siyaset bertaraf olmuştur, güven kalmamıştır. Ve insanlık adım adım bilinmeyen ve istenmeyen bir savaşa doğru sürüklenilmektedir.
Milli Görüşçüler olarak bizler inanıyoruz ki insanlığa bir arada yaşama erdemini öğretmiş olan bizler tarihin en büyük barış medeniyetini kurmuş bir ümmetiz. Bizler bu coğrafyada Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla yüzyıllardır yaşıyoruz ve bu coğrafyanın barışının insanlığın barışına hizmet edeceğine inanıyoruz.
Milli Görüş’ün temsil ettiği medeniyet Fatih Sultan Mehmet’in, Selahaddin Eyyubi’nin, Sultan Abdulhamit Han’ın, Şeyh Said’in ve Erbakan Hocamızın temsil ettiği bir medeniyettir. Türkiye’nin bütün sorunları ancak bu medeniyet perspektifiyle çözülür. Batı medeniyetinin taşeronluğuyla sorunları çözmeye kalkmak, insanlığa sadece kan ve gözyaşı getirir.
Terörle mücadelede istihbaratımıza ortak ettiğimiz ABD’nin bölgesel ve küresel amaçlarını doğru okumadığımız müddetçe maalesef şehitlerimiz ardı ardına gelmeye devam edecektir. Güneydoğumuzda envai çeşit odakların provokatif ajanları cirit atarken, gücü elinde bulunduran siyasetçilerimizin öncelikli olarak intikam vaatleri ve itidal tavsiyelerinden ziyade terörün finansörlerinin karşısına dikilmesi ve tavır koyması gerekmektedir. Milletimizin engin sabrını ve metanetini baltalamaya çalışan içerideki provokatörlere karşı da aziz milletimizi uyanık olmaya çağırıyoruz. Aziz milletimizin terörle mücadelesinde sözde müttefiklere değil; dirayetli devlet adamlarına ve sağlam bir iradeye ihtiyacı vardır.
Saadet Partisi olarak biz bu sorunu ümmetin bir sorunu olarak görmekteyiz; dolayısıyla çözümünde ancak ümmet refleksi ortaya koyarak İslam kardeşliğiyle çözülebileceğine inanıyoruz.
Bu bağlamda; Çözüm yolu, yeni milli devletler kurmak, yeni parçalar ihdas etmek değil, parçaları birleştirmek, yeni ve ırkçılığa dayanmayan büyük bir bütüne doğru yol almaktır. Bir bütün içinde hep beraber saadet bulabilmektir. Nitekim çok acıktır ki Güneydoğu meselesinin çözümün de ne "Federasyon" ve ne de "Ayrı devlet" asla kimseye fayda getirmez, saadet getirmez ve bir çözüm sağlamaz. Tek çare ve çözüm yolu her zaman söylediğimiz ve gayretlerimizin gayesi olan İslam Birliğinin kurulmasıdır. Bu da ancak D-8 çekirdeği harekete geçirilerek yapılabilir.
Müslümanlar arasındaki kardeşliğin pekiştirilmelisi en mühim çözüm kaynağıdır. Çözümün en güçlü iradesiyse İslam kardeşliği temelinden yola çıkan İslami damardır. Şüphesiz Kürtler de bu bölgenin İslam coğrafyası ve İslam dünyasının şerefli bir kavmi ve parçasıdırlar. Elitlerden bir bölümü Avrupa, Amerika veya başka bir güce eğilim gösterseler bile, Kürt halkının kalbi İslam dünyasında atar. Bundan hareketle bölgesel her çözüm, İslam faktörünü göze almadan tasarlanmaz ve yaşama şansı bulmaz. Çözüm ve Kardeşliğin tesisi için bu İslami toplumsal tabanın muhataplığı dikkate alınmalıdır. Kürt milletinin temsili ve devletin muhatabı, Kürtlerin çok az bir kesimine karşılık gelen “Kürt Solu” olamaz ve olmamalıdır.
Çözüm iradesi; PKK, Avrupa, Amerika ve Irkçı Emperyalizmin tüm planlarına ve müdahalelerine rağmen ortaya konulmalı ve kararlıca çözüm konuşulmalıdır. Bu çözüm de 90’lı yılların metotlarıyla olmayacağı açıktır. Çözüm ancak İslam’dan neşet edecektir.
Ekonomik problemler ve işsizlik dağa giden yolun önünü açmakta ya da bölge halkını göçe zorunlu bırakmaktadır. Bunu önlemenin tek yolu bölge için kalkınma programları hazırlanmasıdır. Bölgenin jeopolitik, stratejik ve coğrafi durumu dikkate alınarak ekonomi programları hazırlanmalı ve bu programa bölgenin sermaye sahipleri dâhil edilmelidir. Bölgeyi kalkındırmak için yabancı sermaye değil yerli sermaye tetiklenmelidir.
Güneydoğu sorunu ulus devlet perspektifiyle ile çözülemeyecek kadar uluslar arası bir sorun halini almıştır. Dolayısıyla bölgede Amerika, İsrail ve Avrupa’nın iradesiyle hareket eden bir ülke çözüm iradesi ortaya koyamaz. Türkiye bölgede artık kendi politikalarının peşinden giden bir ülke olmak zorundadır.
Sorun artık ilk başlanılan noktada değildir. Sorunun birçok boyutu oluşmuş ve çözüm iradesi sorundan beslenen taraflar tarafından baltalanmaktadır. Dolayısıyla devlet sorunun tarafları olan ve sorunun uzantıları olarak baltalayan bütün tarafların soruna müdahalesini engellemelidir.”

 
Pasinler’de trafik kazası: 2 yaralı
 
Büyükşehir’den kültür atağı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye köy yollarına yoğunlaştı
Yakutiye Belediyesi köy ve köy mahallelerde yol çalışmalarını sürdürüyor. ...
Siyasiler Çoruh’ta buluştu
İspir ve Pazaryolu Dernekler Birliği'nce (İSPADER) organize edilen "Çoruh'tan ...
BBP’den teröre tepki
Büyük Birlik Partisi (BBP) Yakutiye İlçe Başkanı Abdurrahman Durmuş, yaşanan ...
 
Bölücülere milli tepki
Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliğince song ünlerde artan terör olaylarına ...
SP’den terör tepkisi
Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık, hükümetin terör konusunda duyarlı olmasını istedi.
Bulutlar bölücüleri telin etti
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Her geçen gün sabrın sınırlarını ...
 
‘Teröristlere 'gebertildi' denilmeli’
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, öldürülen PKK’lılar için ...
Kaymakam Mengi Gercüş’e veda etti
Tortum Kaymakamlığına atanan ve Batman’ın Gercüş ilçesinden iki yıldan ...
Yavilioğlu, muhalefetle bayramlaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, kentteki siyasi partileri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva