ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>GUNCEL
27 Ekim 2010 Çarşamba - 05:07

Sorunlara “Yıldırım” çözüm

ERZURUM’un sıkça gündeme taşıdığı Ovit Tüneli sorunu, Lojistik Köy’deki gecikme problemi ve demiryolu ulaşımında Erzurum Ekspresinin seferden kaldırılması olgusu ulaştırma Bakanı Yıldırım’a sunularak, çözüm istenecek. OVİT SORUNU Erzurum’un Karadeniz’e bağlanmasını sağlayacak olan Ovit Tüneli Projesi sürecindeki sit sorunu, bölge ekonomisi için yeni riskleri beraberinde getiriyor. Tünelin yapılmaması il ve bölgedeki ihracat atılımlarının durmasına yol açabilecek.

Sorunlara “Yıldırım” çözüm

Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere yarın Erzurum’a gelecek olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a kente dair üç talepte bulundu. ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, henüz temeli atılmayan lojistik köy, seferi kaldırılan Erzurum ekspresi yerine Olimpiyat Ekspresi ve Ovit Tüneli Projesi’nin hayata geçirilmesi için Bakan Yıldırım’dan destek beklediklerini söyledi.
//OLİMPİYAK EKSPRESİ TALEBİ
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelecek. ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, Bakan Yıldırım’ın ziyaretinin Erzurum için gerekli olan üç projenin zaman kaybedilmeden hayata geçirilmesi için önemli olduğunu söyledi. TCDD Genel Müdürlüğü tarafından kurulması düşünülen Lojistik Merkeziyle lojistik sektörüne 437 bin ton taşıma kapasitesi sağlanacağını belirten Güzel, bu sayede 280 bin metrekare lojistik alanın kente kazandırılacağını kaydetti.
//LOJİSTİK MERKEZ
Güzel, yaklaşık 200 milyon dolara yapılması planlanan lojistik merkezle uluslararası, transit ve ulusal olmak üzere, nakliye, lojistik ve dağıtımla ilgili tüm işlemlerin farklı operatörler tarafından yapılacağını anımsattı.
TCDD Genel Müdürlüğü’nce verimsiz işletildikleri ve işletildikleri parkurlarda yol çalışmalarının yapılacağı gerekçesiyle Ankara -Kars -Ankara arasında işletilen Erzurum Ekspresi’nin geçtiğimiz aylarda kaldırılmasının büyük bir demir yolu ulaşımına sekte vurduğunu dile getiren ER-VAK Başkanı Güzel, “Erzurum Ekspresi’nin süresiz seferden kaldırılması yolcuları mağdur etti. Bunu önlemek adına kaldırılan Erzurum Ekspresi yerine ismi Olimpiyat Ekspresi olan ve üzerinde kış oyunlarıyla ilgili fotoğrafların yer aldığı yeni bir tren sefere konulursa bu kent ve bölge için yerinde olur” dedi.
//OVİT TÜNELİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın seçim bölgesi İspir’i buluşturacak Ovit Tuneli Projesi’nin bölgenin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nca sit alanı ilan edilmesiyle tehlikeye girdiğine işaret eden Güzel, “Rize- İspir- Erzurum duble yolu ile Rize- Mardin otoyolunu kapsayan Ovit Tuneli Projesi’nin yapılacağı bölgenin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca sit alanı ilan edilmesinden dolayı, yol iptal edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Lojistik köy ve Olimpiyat Ekspresi’nin yanı sıra 1950’lerden itibaren sürekli düşünülen çok önemli bir proje olan Ovit Tüneli projesinin hayata geçirilmesi konusunda Ulaştırma Bakanı Yıldırım’dan destek bekliyoruz. 2011’deki Kış Oyunlarıyla birlikte dünya çapında tanınan bir kent olacak Erzurum’da bu üç hizmetin zaman kaybedilmeden yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aslan 27 Ekim 2010 Çarşamba 22:05

küreselleşen dünyada, global bir iktidarın yerel bakanı olabileceğini düşünmedim, düşünmek de istemiyorum. Binali bey'in bu hayırlı projeleri hayata geçireceğine de inanıyorum. zira ülkenin de, bölgenin de bunlara çoooooook ihtiyacı var. sit diye mide bulandıran ifadelerle de bizi oyalamasınlar.

Yorumu oyla      6      4  
tamer 27 Ekim 2010 Çarşamba 19:17

değerli ERZURUMLULAR Erzurum ve trabzon arası yapılması beklenen hızlı tren projesi hakkında bilgi varmı benim bildiğim erzurum trabzon arası yapılması beklenen yok erzincan trabzon arası yapılacak diye söylendi var neden hızlı tren erzuruma yakışmazmı

Yorumu oyla      6      4  
Neyin Peşindesiniz? 27 Ekim 2010 Çarşamba 14:49

Erzincan'lı ,Erzurum' lu diye neyi ayrıştırıyorsunuz, Allah aşkına akkılı ve mantıklı olun iki şehrin insanları birbirlerini seven insanlardır. ne yazıkki fitne ve fesat düşünceli insanlar ayrıştırma cabasındadır. İki kardeş şehrin kalkınmasında emeği olan herkesten Allah Razı olsun

Yorumu oyla      6      4  
demedi demeyin 27 Ekim 2010 Çarşamba 10:53

işin içinde erzincan olmasa boşuna beklemeyin.yerinde evet der ankaraya gidince unutur. veya unutturmaya çalışır.

Yorumu oyla      6      4  
OGUZHAN 27 Ekim 2010 Çarşamba 10:47

inşallah yapılır halk bunu bekliyor bari bizede bi hizmeti dokunsun

Yorumu oyla      6      4  
KADRİ SÜHA 27 Ekim 2010 Çarşamba 10:35

Ovit tüneli Erzurumu denize bağlama projesidir.Erzincanlı bakan bunu niye istesin.Burada Erzurumlu bakanınmı Erzincanlı bakanınmı ağırlığı var onu göreceğiz.Sit alanı falan işin kıvırma yanı.

Yorumu oyla      6      4  
GÖKTÜRK 27 Ekim 2010 Çarşamba 09:05

ÖNYARGILI OLMAK İSTEMİYORUM AMA BUNLAR SAĞLIK BAKANIMIZ GİBİ ÜLKE BAKANI DEĞİLLER LOKAL VE KENDİ ŞEHRİNE NE KOPARIRSA O DUR TİPLER İNŞALLAH YANILIRIZ AMA SANMIYORUM ERZİNCANA BAKIN GÖRÜRSÜNÜZ

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ, Medula sorununa açıklık getirdi
Sağlık Bakanı Akdağ, eczanelerde uygulamaya konulan ve zaman zaman sorun ...
Öztürk’e tarihi armağan ettiler
Top Yolu’nda buldukları at nalı, çivi ve şehit mezarlarına götürülen Türk ...
Mahallebaşı’nda Pakistan’a yardım seferberliği
Erzurum Mahallebaşı-Gülahmet Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (MAGESDER), ...
 
Trafikte Cumhuriyet Bayramı düzenlemesi
29 Ekim’de kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramı öncesinde yapılacak provalar ...
Kiralar tavan yaptı
Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin sayısındaki artış, ...
Uzundereli kadınlardan örnek çalışma
Uzundere İlçesinde “Doğu Anadolu Turizm Geliştrime Projesi” ve “Kırsal ...
 
DB Heyeti Öztürk’ü ziyaret etti
Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachav Erzurum Valisi Sebahattin ...
Erzurum’da Dünya Bankası gündemi
Dünya Bankası Türkiye Direktörü Zachau, “Türkiye’de çok daha sağlıklı ...
Sanayicinin vergi isyanı
'Kayıt Dışılıkla Mücadele Fırsatlar, Zorluklar ve Politika Önerileri' ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva