ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>GUNCEL
26 Ekim 2010 Salı - 05:18

Erzurum’da Dünya Bankası gündemi

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Zachau, “Türkiye’de çok daha sağlıklı bir ekonomik büyümenin yolu kayıt dışılıkla mücadeleden geçiyor.” dedi. Zachau, kayıt dışılığın ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine değindi.

Erzurum’da Dünya  Bankası gündemi

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, “Türkiye’de çok daha sağlıklı bir ekonomik büyümenin yolu kayıt dışılıkla mücadeleden geçiyor.” dedi.
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Dünya Bankası işbirliğiyle organize edilen “Kayıt Dışılıkla Mücadele Fırsatlar, Zorluklar ve Politika Önerileri” konulu panel, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlendi.
//TÜRKİYE’NİN KALKINMA ENSTRÜMANLARI
Dünya Bankası tarafından hazırlanan “Türkiye Ülke Ekonomik Raporu”nun da tanıtımının yapıldığı panelde konuşan Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, kayıt dışılığın ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine değindi. Türkiye’nin, ekonomik açıdan sağlık bir büyümeyi gerçekleştirebilecek enstrümanlara sahip olduğunu söyleyen Ulrich Zachau, “Kayıt dışılık ciddi bir sorundur. Bu sorun, firmaları, çalışanları ve onların ailelerini de olumsuz yönde etkilemektedir. Türkiye’de kayıt dışılığı teşvik eden bir takım faktörler vardır. Ülkedeki çalışan nüfusu göz önünde bulunduracak olursak, işgücü piyasalarının daha esnek hale getirilmesi ve bu sayede kayıt dışılığın azaltılması mümkündür. Kayıt dışılığı azaltmak suretiyle, yeni iş imkanlarının oluşturulabileceğini de hepimiz biliyoruz.” diye konuştu.
//KAYITDIŞILIĞIN OLUMSUZ SONUÇLARI
Kayıt dışılığın, az sayıda insanın yüksek miktarlarda vergi ödemesi anlamına geldiğini kaydeden Direktör Zachau, ister işveren, isterse çalışan olsun, bu vergi yükünün toplumun tüm kesimlerine maliyet olarak yansıdığını dile getirdi. Hangi sektörde olursa olsun, ekonomik bir faaliyet içerisinde bulunan tüm firmaların ve işgücünü temsil eden çalışanların gerektiği gibi kayıt altına alınmaması halinde, ekonomik faaliyetlerin bir değer kaybıyla karşı karşıya kalacağını vurgulayan Zachau, “Kayıt dışılıkla çok ciddi mücadelelerin verildiği ekonomilerde, çalışanlar, ne kadar çok çalışırlarsa o kadar çok kazanacaklarını bilirler. Bu nedenle hem kendilerine, hem de işverenlerine faydalı olur, ekonomik bir değer üretilmesini sağlarlar.” ifadelerini kullandı.
//ESNEK İSTİHDAM POLİTİKASINA DUYULAN İHTİYAÇ
Türkiye’de bu bağlamda esnek istihdam politikalarına ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, “Çalışanları ve işverenleri koruma noktasında daha esnek istihdam politikaları uygulayarak, kayıt dışılıkla etkin bir mücadele verilebilir. İşsizlik yardımlarını geliştirmek ve esnek zamanlı çalışma koşulları oluşturmakta, yine mücadelenin önemli bir parçası olacaktır. Genel anlamda kayıt dışılıkla etkin bir mücadele, ülkenin sosyal yapısına olan güveni de artırır.” diye konuştu.
Türkiye’de açık ve canlı bir ekonominin mevcut olduğuna dikkati çeken Direktör Ulrich Zachau, bu ekonominin kayıt altına alınması halinde, çok daha sağlıklı bir ekonomik büyümenin mümkün hale gelebileceğini, sözlerine ekledi.
//KAYITDIŞILIĞA KURUMSAL YAKLAŞIM
 “Kayıt Dışılıkla Mücadele Fırsatlar, Zorluklar ve Politika Önerileri” konulu panelde daha sonra Dünya Bankası tarafından hazırlanan “Türkiye Ülke Ekonomik Raporu”nun tanıtımı yapıldı. Kıdemli Ekonomist Kamer Karakum’un yaptığı sunumun ardından geçilen panele, Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan Gelir İdaresi Grup Müdür Vekili Fatih Dağlı, ETSO’dan Nazım Akıllıoğlu, Atatürk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan Mustafa Güneş ve Dünya Bankası Türkiye Başekonomisti Marc Thomas, konuşmacı olarak katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanayicinin vergi isyanı
'Kayıt Dışılıkla Mücadele Fırsatlar, Zorluklar ve Politika Önerileri' ...
170’inci yılın 170’inci müşterisine ödül
PTT’nin kuruluşunun 170. yıldönümü kutlamaları kapsamında, Erzurum Merkez ...
Korsan kasaplara geçit yok
Her yıl kendilerini ya da birbirlerini yaralamak suretiyle hastanelik ...
 
Kamu’da ısı yalıtımı seferberliği
Erzurum'da kamu binalarında mantolama çalışması yapılıyor.
Mobilyacılık sektöründe Erzurum Damgası
Kırkıncıoğlu Şirketler Grubu, Erzurum'un Palandöken ilçesinde Doğu Anadolu ...
Nur içinde yat Rahmani..
Erzurumlu Halk Aşığı Ali Rahmani, şehadetinin 17’nci yılında da unutulmayacak. ...
 
Çığlık: ‘Yerel basın halkın nabzıdır’
AK Parti Milletvekili Çığlık, Erzurum Gazetecileri Cemiyeti’ni ziyaret ...
Şehit babası çaresiz durumda
Şehit babasına engelli çocuğu için maaş ödeyen devlet, şimdi de ödediği ...
Küçükler: ‘Erzurum güzelleşecek’
Yaklaşan 25’inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesinde, şehri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva