ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>BÖLGEDEN
27 Mart 2012 Salı - 15:09

Sokakta kitap okudular

Erzincan'da bir grup genç okumanın önemine dikkat çekmek için şehir merkezinde açık alanda kitap okudu.

Sokakta kitap okudular

COŞKUN MENEK (İHA) - Erzincan'da bir grup genç okumanın önemine dikkat çekmek için şehir merkezinde açık alanda kitap okudu. Kültür Bakanlığı, bu yıl Kütüphane Haftası'nın ilk günü kitap okuma kültürünü geliştirmek amacıyla 81 ilin şehir meydanında, aynı saatte, açık havada kitap okuma kampanyası düzenledi. 'Kitabını alan gelsin, şehir merkezinde kitap okuyoruz' sloganıyla Kütüphaneciler Derneği'nin desteği ile başlatılan etkinlik kapsamında Erzincan’da da bir grup genç, açık alanda kitap okudu. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan bir grup öğrenci, yere oturarak yarım saat süreyle kitap okudu. Gençlerin ne yaptığını anlamaya çalışan bazı vatandaşların ise onları seyretmesi dikkat çekti.
Etkinliğin ardından açıklama yapan İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Ebru Yaldız, toplum gönüllüsü gençler ile birlikte ülkedeki kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşması için meydanlara çıktıklarını söyledi. Kütüphaneciler Derneği'nin organize ettiği kampanyanın Erzincan ayağını gerçekleştirdiklerini anlatan Yaldız, "Gönümüzde hazır bilgiye eğilimin artması, iletişim araçlarının yanlış kullanılması gibi bir takım sebeplerle kitap okuma alışkanlığı hızla azalıyor. Azalan okuma alışkanlığı ile birlikte araştırmacı kimliğin kaybolması, bilinçli bilgi ediniminden uzaklaşıp hazırcılığa yönelim gibi aksaklıklar da kendini hissettiriyor. "26 Mart-1 Nisan tarihleri arasında "Bilgi toplumları çoğullaştırma" teması ile Kütüphane Haftası kutlanmaktadır. Kütüphanelere yönelik toplumsal bilincin yaratılması, farkındalık, düzeyinin geliştirilmesi ve kütüphanelerin bilgiye erişimde vazgeçilmez olduğunu haftamızda çeşitli etkinliklerle kutluyoruz" dedi. " dedi.
KARS’TA KİTAP OKUMA KAMPANYASI
Gençlerden kitap okuma kampanyası Toplum Gönüllüleri Vakfı Kars Koordinatörlüğü ve Kars Kent Konseyi tarafından 48. Kütüphaneler haftası dolayısıyla düzenlenen Kitap okuma kampanyası Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı önünde gerçekleşti. Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars Toplum Gönüllüleri Vakfını ve Kars Kent Gençlik Meclisini yapmış oldukları bu anlamlı kampanyadan dolayı kutladı.
Kitap okumanın insanı geliştirdiğinin altını çizen Bozkuş; “Kitap okuyan İnsanın davranışlarındaki olgunlaşır, düşüncelerindeki güzellik kültürel birikimi artar ve bilgiyi yerli yerince kullanma becerisi gelişir. İşte insanı bu seviyeye getiren bir uygulama kitap okuma alışkanlığıdır. Bu alışkanlığın oluşması ise sürekli ve düzenli okuma alışkanlığıyla mümkündür. Sonuç olarak insan, kitap okuma alışkanlığı kazanınca kendine güveni artar. Kitap okuyan insanların becerisi ve bilgisi artar”dedi.
Kars Toplum Gönüllüleri Koordinatörü Mustafa Nuri Sungur kamuoyunda kütüphane konusunda olumlu çağrışım oluşturmaktan ziyade kendilerinin kütüphanecilik haftası dolayısıyla kitap okuma kültürü, okuma alışkanlığı konularında toplumsal duyarlılığı yükseltmek için Kitap okuma kampanyası düzenlediklerini belirtti.
Ülkemizde kitap okuma oranının düşük olduğunu ifade eden Sungur,kitap okumanın önemine değinerek şunları söyledi:“Okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen bir kişi, öncelikle kendine olan güvenini artırır. Bu ise aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneği kazandırır. Kitap okuyan kişiler zengin kelime dağarcığına sahip oldukları için, daha etkileyici konuşarak hitap ettikleri kişilerde olumlu etki bırakırlar. Gelişen bu iletişim yeteneği insanlarla ilişkileri güçlendirmekte, kişiye daha sosyal bir karakter kazandırmaktadır.”
Kars Toplum Gönüllüleri olarak birçok başarılı çalışmaya imza atıldığını belirten Sungur, “Birçok projemiz de uygulama aşamasına yaklaştı. Bu anlamda yapacak olduğumuz diğer çalışmalar için yerel yöneticilerden ve Karslı esnaf ve vatandaşlardan destek bekliyoruz. İnanıyoruz ki bu birliktelik ile çok sayıda başarılı çalışmaya Kars olarak imza atacağız”şeklinde konuştu.
Kars Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Serhan Uzuner’de Kütüphaneler haftasını kutlayarak bütün gençleri kitap okumaya davet etti.
Kars’ta gençlik meclisi olarak kitap okumayı yaygınlaştıracaklarını ifade eden Uzuner; “Bu konuda bizlere destek olan başta belediye başkanımız olmak üzere bütün herkese teşekkür ederim. Okuyan bir Kars geleceğe ışık tutacaktır”ifadelerini kullandı.

 
Küçükler'e ustalık belgesi
 
Hedef Süper Amatör Lig
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurt Kur’dan ‘Liderlik’ semineri
Ardahan’da yurtta kalan üniversite öğrencilerine, ’’Liderlik, Başarı ve ...
Elçi, güven tazeledi
AK Parti Bayburt İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi yapıldı. İki adayın ...
Yıldırım'dan Ovit vurgusu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, “Rize’den Ovit Dağı’nı ...
 
‘Beyaz Uykusuz Uzakta’
Kars Belediye Başkanlığı’nın bu yıl 2’ncisini düzenlediği ‘Beyaz Uykusuz ...
ARÜ nevruzu coşkuyla karşıladı
Ardahan’da Nevruz Bayramı Ardahan Valiliği’nin ve Ardahan Üniversitesi’nin ...
Özkan Oltu Tarihi’ni anlattı
Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. ...
 
DAİB ihracatçıları bilgilendirdi
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Genel Sekreterliği’nin organizasyonunda ...
Ranking’te Doğu damgası
Macaristan’da yapılacak olan Avrupa Gençler Ranking Şampiyonasına Milli ...
Şehitler için anıt istediler
Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Taşburun beldesi sakinleri, beldelerinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva