ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>BÖLGEDEN
22 Mart 2012 Perşembe - 13:49

ARÜ nevruzu coşkuyla karşıladı

Ardahan’da Nevruz Bayramı Ardahan Valiliği’nin ve Ardahan Üniversitesi’nin düzenlediği etkinliklerde coşkuyla kutlandı.

ARÜ nevruzu coşkuyla karşıladı

OLGUN YILDIZ (İHA) - Ardahan’da Nevruz Bayramı Ardahan Valiliği’nin ve Ardahan Üniversitesi’nin düzenlediği etkinliklerde coşkuyla kutlandı. Nevruz kutlamalarının ilk ayağı Ardahan Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan programla başladı. Kutlamalara Ardahan Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen ve renkli gösterilere sahne olan Nevruz Özel Programı ile devam edildi. Programda Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz Türklerin Ergenekon’dan çıkışını simgeleyen ‘demir dövmek’ geleneğini temsili olarak gerçekleştirdi, akademisyenler ve öğrenciler Nevruz ateşi üzerinden atladı.
Nevruz kutlamalarının ilk ayağı Ardahan Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Bu programa Ardahan Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Samit Tokmak, Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, İl Emniyet Müdürü Abdurrahman Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker ile Ardahan’daki diğer kurum - kuruluş temsilcileri, ilköğretim öğrencileri ve Ardahanlılar katıldı.
Ardahan Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan programda Yrd. Doç Dr. Mayrambek Orozobaev, Nevruz’un anlam ve önemini anlatan bir bildiri sundu.
Nevruz kutlamaları Ardahan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen Nevruz Özel Programı ile devam etti. Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz başta olmak üzere üniversitenin akademik-idari personeli ve öğrencilerinin katıldığı programda Nevruz coşkuyla kutlandı.
Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Nevruz’un; kün, erkenkün, ergenekon gibi farklı isimlerde telaffuz edildiğini ve Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar zamanımızdan 3000 sene öncesine varıncaya dek geniş bir coğrafyada farklı topluluklar ve milletler tarafından kutlandığı söyledi. Korkmaz sözlerine şöyle devam etti; “Nevruzda toprak ananın çocukları toprağın uyanışına toprak anayla, doğa anayla beraber katılırlar. O uyanışı, yaşamak ve coşkuyla kutlamak isterler. Bu coşkunun bütün insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.”
Sibirya’daki Şamanlar’ın ateşin insanları arındırdığına inandıklarını belirten rektör Korkmaz, ilk insandan beri ateşin insanlarla bir ilişkisinin, dostluğunun olduğunu söyledi. Kutsal kitaplarda cehennem ateşinin kötülükleri yok ettiğini ve ateşe, doğanın uyanışında da böyle bir misyon yüklendiğini sözlerine ekleyen Rektör Korkmaz’ın Nevruz’daki ateşin rolü üzerine söylediği sözlerin ardından etkinlik alanında Nevruz ateşleri yakıldı.
Türklerin Ergenekon’da çıkışını simgeleyen ‘demir dövmek’ geleneği ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve akademisyenler tarafından temsili olarak gerçekleştirildi. Yakılan nevruz ateşinin üzerinden ARÜ’lü akademisyen, idari personel ve öğrenciler atlayarak nevruzu kutladılar.
Etkinlik, Ardahan Halk Oyunları Topluluğu’nun Ardahan yöresine özgü halk oyunlarını oynamalarıyla devam etti. Birbirinden güzel oyunlarla katılımcıları coşturan topluluk, yerini Ardahan Üniversitesi Türk Dünyası Folklor Ekibi’ne bıraktı. Türk Dünyası Folklor Ekibi, Türkmenistan coğrafyasına özgü olan “Kuş Tepti” ve Nevruz gelişini anlattıkları “Aykelek Günkelek” isimli gösterileriyle Türkmenistan coğrafyasının kültürel dokusuna ait gösterilerin sunulduğu halk oyunlarını oynadı.
Halk oyunlarının ardından sahneye gelen Grup Zemheri seslendirdiği şarkılarla katılımcıları coşturdu. Etkinlik, müzikler eşliğinde ve ateş etrafında çekilen halaylarla sona erdi.

 
Erzurum'un vekil sayısı değişmedi
 
Kan kaybından yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özkan Oltu Tarihi’ni anlattı
Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. ...
DAİB ihracatçıları bilgilendirdi
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Genel Sekreterliği’nin organizasyonunda ...
Ranking’te Doğu damgası
Macaristan’da yapılacak olan Avrupa Gençler Ranking Şampiyonasına Milli ...
 
Şehitler için anıt istediler
Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Taşburun beldesi sakinleri, beldelerinde ...
Kurtlar ovaya indi
Kars'ın Selim ilçesinde aç kalan kurtların sürü halinde köyün yakınlarına ...
'Kur'an-ı Kerim seçmeli ders olmalı'
Son günlerde yaşanan zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması tartışmalarına değinen ...
 
Aldemir’e gözyaşlı veda
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Adnan Aldemir, ...
Vakkasoğlu Akif’i anlattı
Vakkasoğlu, İstiklal Şairi'nin vefalı, sözünün eri ve vatan sevdalısı ...
Yağmur değil güneş duası
Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Gökyazı köylüleri, bu yıl ağır geçen kış ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva