ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>ASAYİŞ
6 Şubat 2017 Pazartesi - 14:44

Şok eden itiraf

15 Temmuz Darbe Girişimi’nde Gayrettepe’deki Türk Telekom Binası’nı işgal etmek isteyen 7’si rütbeli 13 şüpheli hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı

Şok eden itiraf

15 Temmuz Darbe Girişimi’nde Gayrettepe’deki Türk Telekom Binası’nı işgal etmek isteyen 7’si rütbeli 13 şüpheli hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, şüpheli albay Nurullah Zeki Atmaca’nın “Her maceracı subayın gönlünde yatan ‘General olacağım’ düşüncesine kapıldım” ifadesi ise dikkat çekti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde Gayrettepe’deki Türk Telekom Binasını işgal etmek isteyen 7’si rütbeli 13 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.
İddianamede, 13 şüphelinin tamamının “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Cebir ve şiddet kullanarak TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi. İddianamede ayrıca rütbeli 7 şüphelinin “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 aydan 15’şer yıla, 6 erin ise “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan 5’er yıldan 10’ar yıla kadar hapisleri talep edildi.
İddianamede aralarında albay, yarbay ve astsubayların da bulunduğu 13 asker “şüpheli”
İddianamede, Halkalı 1. Ordu Mebs alayı komutanlığında Alay Komutanı olarak görev yapan albay , Nurullah Zeki Atmaca, 1’inci Ordu Mebs alayında Mebs İşletme tabur komutanı yarbay Cem Doygun ile 1’inci Ordu Komutanlığı Mebs Alayı Kışlasında 1.Elektronik Harp Tabur Komutanı yarbay Birol Keskinkılıç ile 3 astsubay, 1 uzman çavuş ve 6 er “şüpheli” olarak yer aldı.
Makam otosu ve askeri araç kışladan arka arkaya çıkmış
Şüphelilerin 16 Temmuz 2016 tarihinde saat 02.50 sıralarında Küçükçekmece ilçesinde bulunan General Hamza Günalp Kışlasından bir Renault Clio marka makam otosu ve içerisinde asker bulunan bir adet Land Rover jeep aracın çıkış yaparak darbe girişimine katılmak için hareket ettikleri anlatılan iddianamede, yiye bu şüphelilerin Okmeydanı ilçesinde yakalandıkları anlatıldı.
Aracı gizlemek için plakaların seri numaralarını kapatmışlar
Bahse konu kışladan ayrılan araçların emniyet güçlerince Halıcıoğlu Köprüsü çıkışı Okmeydanı sapağında yakalandıkları, şahıslar yakalandıktan sonra olay yeri inceleme şube müdürlüğü görevlilerince hazırlanan raporda, olay gecesi kışladan hareket eden 106242 seri numaralı askeri aracın ilk üç rakamının kapatılarak sadece 242 kalacak şekilde bırakıldığı ve yapılan bu işlemin aracı gizlemeye yönelik olduğu ifade edildi.
Atama listesi iddianamede
İddianamede, yapılan evrak incelemelerinde darbe girişiminin gerçekleşmesi durumunda göreve atanacak askeri personelin görev yerlerinin belirlendiği atama listesi bulunduğu, bu listede “199. sırada K.K.K. Mu.Kur. Alb. Nurullah Zeki Atmaca 1’inci Ordu Mebs Alay Komutanı/ İstanbul” olarak yazıldığı belirtildi. Atmacı’nın darbe girişiminin gerçekleşmesi halinde ise yeni görev yerinin “ Genel Kurmay İstihbarat Başkan Yardımcısı ( mitte görevlendirilmek üzere ) Ankara” olarak belirtildiğine dikkat çekildi. Atmaca’nın ayrıca darbe girişimini yöneten sorumlu düzeydeki şüpheliler arasında yer aldığının tespit edildiği de ifade edildi.
“Toplumsal olaylar yaşanırsa ayın başında hazır bulun”
Şüpheli Atmaca ifadesinde, 15 Temmuz 2016 tarihinden önce İstanbul 1. Ordu Komutanlığı Harekat Başkanı Tuğgeneral Eyüp Gürler ile arasında İstanbul’da toplumsal olaylar meydana gelebileceği şeklinde bir konuşma geçtiğini, Eyüp Gürler'in kendisine şayet böyle bir şey yaşanırsa alayın başında hazır bulunması gerektiğini söylediğini belirtti.
“General olacağım düşüncesine kapıldım”
Olay günü saat 23.00 civarlarında televizyondan bir hareketlenme olduğuna dair haberler gördüğünü bunun üzerine evinden çıkarak makam arabası ile alay komutanlığına gittiğini belirten Atmaca, “Alay komutanlığına gittikten sonra telefonda whatsapp gurubuna dahil edildiğimi gördüm. Bu gurup oluşturulduktan sonra darbe yapıldığını anladım. Bu nedenle bir heyecana kapıldım. Her maceracı subayın gönlünde yatan ‘General olacağım’ düşüncesine kapıldım. Fetullahçı terör örgütünün olacağını düşünmedim, bu düşünce ve duygular ile whatsapp gurubuna, şirin gözükmek için bir şeyler yazdım. Ancak ne yazdığımı şu anda hatırlamıyorum. Saçma sapan bir şeyler yazdım. Televizyonda Cumhurbaşkanı çıkarak açıklama yapmaya başladığında, vatan hainlerinin niyetini anladım. Bu nedenle vatan hainlerine karşı görev almak için alaydan çıktım” dedi.
“Çok pişman oldum”
Makam aracında yanında yarbay Birol Keskinkılıç bulunduğunu, makam aracının arkasında başka bir aracın da geldiğini kaydeden şüpheli Atmaca, “Ayrıca başında bir astsubay bulunan 6-7 asker eşlik etti. Başka bir araç da geldi. Alaydan çıktıktan sonra Adli Tıp Kurumu yanından E-5e çıktık. Çağlayan’a yaklaştığımızda polisler durdurdu. Polisler durdurduktan sonra kendi irade ve isteğimle teslim oldum. Çok pişman oldum. Darbeye teşebbüs eylemini gerçekleştiren askerler ile hiçbir irtibatım bulunmamaktadır. Darbeye teşebbüs eylemini gerçekleştiren eylemcilerle Ankara Gölbaşında bulunan Mit Sinyal İstihbarat Başkanlığına görevlendirilmiş gözüküyorum. Erzurum Pasinler ilçesinden olmam nedeniyle bu görev atanmış olabilir. Yapılanma ile bir irtibatım bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

 
Tekin: '2'inci yarı yılı Erzurum'dan başlattık'
 
Öğrenciler okullarıyla buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uçurumun eşiğinden döndü
Erzurum’un Aşkale İlçesi’nde yoldan kayan kamyonet kara saplandı. Kazada ...
Belediye Başkanı Özbay tutuklandı
Ağrı’nın Doğubayazıt Belediye Başkanı Rohat Özbay’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı.
ETÜ’de FETÖ operasyonu
Erzurum Teknik Üniversitesinde görevli 3 akademisyen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
 
Erzurum'da uyuşturucu satıcısı 6 zanlı tutuklandı
Erzurum polisinin geçtiğimiz gün "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarına ...
Pasinler'de 44 kaçak yakalandı
Pasinler ilçesinde jandarma ve polisin ortaklaşa yaptıkları yol uygulamasında, ...
Mobilya yüklü tır alev alev yandı
Sivas'tan Erzurum istikametine giden Gökhan Kuru idaresindeki 38 ZY 689 ...
 
Güvenlik Güçlerine 'tatlı' destek
Azizoğlu, Erzurum-Muş ve Erzurum-Kars yolu üzerinde bulunan üç kontrol ...
7 asker gözaltına alındı
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Giresun İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ...
Valilik Yaşar Paşayı ağırladı
Erzurum’a çeşitli inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere gelen Jandarma ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva