ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
MÜSİAD’dan ticari ahlak değerlendirmesi
MÜSİAD’dan ticari ahlak değerlendirmesi
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
HABERLER>EĞİTİM
6 Şubat 2017 Pazartesi - 14:41

Tekin: '2'inci yarı yılı Erzurum'dan başlattık'

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Erzurum’a gelen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin öğrencilere yeni müfredatı anlattı.

Tekin:  2 inci yarı yılı Erzurum dan başlattık

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Erzurum’a gelen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin öğrencilere yeni müfredatı anlattı. Müsteşar Tekin, “Yeni müfredatın en önemli özelliği öğrencilerimize okul dışında yetenekleri ile alakalı imkanlar sunmasıdır. Sizleri en mutlu edecek olan şeylerden bir tanesi ise müfredatımız hafifletildi” dedi.
Şükrüpaşa Eğitim Kampüsü ziyareti kapsamında memleketi Erzurum’a gelen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının ikinci yarısının ilk dersinde öğrencilere yeni müfredatı anlattı. Müsteşar Tekin yeni müfredatın hafiflediğini belirterek, “Bugünlerde kamuoyu özellikle yeni müfredatı konuşuyor. Yeni müfredatın en önemli özelliği öğrencilerimize okul dışında yetenekleri ile alakalı imkanlar sunmasını istiyoruz. Bu kapsamda yeni müfredatın bir artısı da sizlerin yeteneklerinizi ortaya çıkarmasıdır. Artık öğrendiğiniz her şeyi günlük hayatta nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz. Sizi en mutlu edecek olan şeylerden bitanesi müfredatımız hafifletildi. Gereksiz dediğiniz birçok şey artık olmayacak. Ama size kötü bir haberim var bu anlattıklarım sizleri hiç ilgilendirmiyor. Önümüzdeki yıllarda başlayacağımız için sizler adına çok geç olmuş olacak” diye konuştu.
“Türkiye’de Eğitim-Öğretim dünya ortalamasını yakalamış durumda”
Eğitim-Öğretim yılının ikinci yarısını Erzurum’da başlattıklarını ifade eden Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, “Eğitim Öğretim yılı bu yıl ikinci yarıyılını Erzurum’da başlatıyoruz. Hem öğretmen hem de öğrenci arkadaşlarımızla hayırlı bir yıl geçirmek için buradayız. Şükrüpaşa eğitim kampüsü gibi yerler Türkiye’nin her yerinde yaygınlaşmaya başladı. Özellikle Türkiye’de eğitim-öğretim ile ilgili istatistikler dünya ortalamasını yakalamış durumdadır. Artık 50-60 kişilik sınıflar olmayacak. Şuanda Türkiye kademeler itibarı ile artık sınıflar 20’li rakamlarda olacak. Aynı şekilde öğrenci sayısına düşen öğretmen sayısı da dünya ortalamalarındadır.” ifadelerini kullandı.
“Eğitim konusunda Erzurum’a pozitif ayrımcılık yapıyoruz”
Erzurum’a eğitim konusunda ayrımcılık yaptıklarını söyleyen Müsteşar Tekin, “Türkiye eğitim alanında iyi yol kat etti. Erzurum’da bu anlamda son birkaç yılda önemli yol kat etti. Özellikle ben Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığına geldikten sonra Erzurum’un eğitim konusunda pozitif ayrımcılık yaptığımız söylenebilir” şeklinde konuştu.
“Halen çivi çakamadığımız yatırımlarımız var”
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Türkiye’de planlanan yatırımları değişik sebeplerden dolayı ihale aşamasına dahi getiremediklerini belirtti. Tekin şöyle devam etti:
“Türkiye’de her yıl planladığımız yatırımların yaklaşık yarısını değişik sebeplerden dolayı ihale aşamasına dahi getiremiyoruz. Özellikle arazi ve imar problemleri sebebi ile bu yatırımlarımızı gerçekleştiremiyoruz. 2010 yılında programa dahil ettiğimiz ama halen çivi çakamadığımız yatırımlarımız var. Bu konuda biz Erzurum’da bir sıkıntı yaşamadık.”
Erzurum’a yapılan yatırımlardan dolayı Müsteşar Yusuf Tekin’in bir kazanç olduğunun altını çizen Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, “Sayın Müsteşarımız Erzurum’a yapılan yatırımlar için gerçekten büyük bir kazancımız. Türkiye’de eğitim- öğretim alanında özellikle ortaöğretim alnında yatırım alan illerden birisi Erzurum oldu. Erzurum’un okul ihtiyaçları gerek daha önceki valilerimiz olsun gerekse şimdiki Sayın Valimiz olsun okulların ihtiyaçları için gerekli tespitler de bulunmuşlardır. Bundan dolayı ben kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ise, Müsteşar Tekin’in yapamadığı bütün projelere talip olduğunu söyleyerek, “Sayın Müsteşarımızın sözlerini alarak devam etmek istiyorum. Sizlerin yapamadığı bütün projelere biz Erzurum olarak talibiz. Bizim gerek arsa gerekse imar alanında hiçbir sıkıntımız yok. Erzurum’un şehir merkezi çok fazla göç almaya başladı. Şuanda okullarımızda yüzde 50’ye yakın ikili eğitim yapıyoruz. Bunun ortadan kalkması için toplamda 500 dersliğe ihtiyacımız var. İlçelerdeki öğretmenlerimizin barınma problemleri var. Köy okullarında öğretmenlik yapan öğretmenlerimize bizler 2016 yılının sonlarında bir proje başlattık. Prefabrik yalıtımlı evler yaparak öğretmenlerimize tahsis ettik. Bu evleri daha arttırarak öğretmenlerimizin barınma sıkıntılarını ortadan kaldırmış olacağız” diye konuştu.
Ziyaretten memnun kaldıklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, ziyaret sonrasında protokolle okul binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
Dev yatırım yıl sonunda hizmette
 
Şok eden itiraf
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çelebioğlu, ATAKSAM’ın 5 yılını değerlendirdi
FATMA AKTAŞ-Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma ...
Karataş eğitim vizyonunu değerlendirdi
Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, 2016-2017 eğitim-öğretim ...
Eğitim Kampüsü’nde geri sayım
47 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Şükrüpaşa Eğitim Kampüsü, önümüzdeki ...
 
Bin 82 kursta 23 bin vatandaş eğitim aldı
DİLEK BAYRAK-Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Çiftçi 2016 yılı içerisinde ...
Deligöz'den Rektör Biber'e tebrik ziyareti
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Biber’e tebrik ziyaretleri devam ediyor.
Aşkale'ye eğitim yatırımı
Aşkale ilçe merkezinde yapılması planlanan Nene Hatun Kız Teknik Lisesi ...
 
Dadaş Vali Erzurum'daydı
Aslen Erzurumlu olan ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Erzurum’a ...
Altun’dan servis uyarısı
M.COŞKUN-Öğrenci Servisleri Personel Taşıyıcıları Derneği Başkanı İsvandiye ...
Adalet Akademisi Başkanı Akçil Erzurum'daydı
Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva