ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>TÜRKİYE
27 Şubat 2014 Perşembe - 03:40

‘Siyasi istikrarımıza saldırıyorlar’

Bir dizi inceleme için Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, telefon dinlemelerine yönelik yaptığı açıklamada, "Başbakan olmadan bu çözüm sürecinin de ilerlemeyeceğini biliyorlar. Çözüm süreci Türkiye’nin kaderidir. "dedi

‘Siyasi istikrarımıza saldırıyorlar’

 YILMAZ ATAR

 BİNGÖL (İHA) - Bir dizi inceleme için Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, telefon dinlemelerine yönelik yaptığı açıklamada, "Başbakan olmadan bu çözüm sürecinin de ilerlemeyeceğini biliyorlar. Çözüm süreci Türkiye’nin kaderidir. En büyük meselesidir. Bunun farkında oldukları için, Türkiye’nin önünü kesmek için siyasi istikrarımıza saldırıyorlar başbakanımıza saldırıyorlar" dedi.

 Çeşitli temaslar bulunmak üzere Bingöl’e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, partisinin Belediye Başkan adayı Yücel Barakazi’nin proje tanıtım toplantısına katıldı. Yücel Barakazi, AK Parti İl Başkanı Yusuf Coşkun ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, Türkiye gündemine ilişkinde değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yılmaz, "Birileri montajlarla, hilelerle, operasyonlarla halkımızın kafasını karıştırmaya çalışsa da biz o milletimizin derin basiretiyle, ön görüsüyle bütün bu tuzakları aşarak, 30 Martta inşallah sandıklar patlayacak, en büyük desteği veren illerden biri Bingöl olacak" diye konuştu.

 AK Parti’nin her şeyden önce bir hizmet partisi olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, "2002 yılında iktidara geldiğimiz günden bugüne merkezi yönetimde olsun, yerel yönetimde olsun AK parti her zaman hizmetin adresi oldu. Bugün Türkiye demokraside çok farklı bir yere gelmiş durumda. Herkes her düşündüğünü rahatça ifade edebiliyor. Dilini rahatça konuşuyor. Herkes neye inanıyorsa rahatça ifade ediliyor. Kürtçe, Zazaca kanallar 24 saat yayın yapıyor" şeklinde konuştu.

 "BAŞBAKANI HALKIN GÖZÜNDEN DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

 Bazı güçlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı halkın gözünden düşürmek için montaj ve hile yollarına başvurduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, "Halkın gözünden Başbakanımızı ve partimizi düşürmeye çalışıyorlar bunu çok sistemli bir şekilde yapıldığını görüyoruz. Böyle rastgele değil, çok planlı programlı bir şekilde, AK Parti'yi halkın gözünden düşürmeye çalışan, Başbakanımızı halkın gözünden düşürmeye çalışan, montajlarla, hilelerle, operasyonlarla bunu yapmaya çalıştıklarını görüyoruz. Bunu yapanlar Türkiye’nin dünyada çok daha ileri bir ülke olmasından mı rahatsızlar? Neden rahatsızlar ben soruyorum. Ve AK Parti düzgün bir parti olmasa, AK bir parti olmasa, bu kadar hizmetler yapılabilir miydi" ifadelerini kullandı.

SEÇİM SÜRECİ

Birilerinin montajlarla, hilelerle, operasyonlarla halkın kafasını karıştırmaya çalıştığını anlatan Bakan Yılmaz, "Biz o milletimizin derin basiretiyle, ön görüsüyle bütün bu tuzakları aşarak, 30 Martta inşallah sandıklar patlayacak, en büyük desteği veren illerden biri Bingöl olacak. Bu seçimler artık yerel seçimleri aştı. Bakın Başbakanımıza saldırıları görüyorsunuz. Hükümete yapılan saldırıları görüyorsunuz aslında bunlar Türkiye’ye yapılan saldırılardır. Türkiye’nin istikrarına, büyümesine, güçlenmesine gelişmesine yapılan saldırılardır. Türkiye’nin büyümesinden, gelişmesinden rahatsız olanlar bu saldırıları yapıyor. Geri plana baktığınızda bunları göreceksiniz" dedi.

 ÇÖZÜM SÜRECİ

Birilerinin çözüm sürecinden rahatsızlık duyarak, Başbakana karşı saldırı düzenlediğini vurgulayan Bakan Yılmaz, "Güçlü bir hükümet olmadan gövdesini taşın altına koyan güçlü bir Başbakan olmadan bu çözüm sürecinin de ilerlemeyeceğini biliyorlar. Çözüm süreci Türkiye’nin kaderidir. En büyük meselesidir. Bu süreci başarıya ulaştıran bir Türkiye, artık 2023’e doğru dünyada çok daha farklı bir yerlere gelecek. Bunun farkında oldukları için, Türkiye’nin önünü kesmek için siyasi istikrarımıza saldırıyorlar Başbakanımıza saldırıyorlar. Ama biz Bingöl olarak Başbakanımızın arkasında duracağız" diye konuştu.

 28 ŞUBAT SÜRECİ

Günümüz Türkiye’sinin geldiği noktaya dikkat çekmek isteyen Bakan Yılmaz, 28 Şubat tarihinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Bakan Yılmaz, "Bakın çok yakında 28 Şubat var tarih olarak söylüyorum bundan kaç sene evvel 28 Şubat deyince aklımıza nelerin geldiğini belli bir yaşın üstündeki herkes hatırlıyor. Bu Millete ne kadar eziyet edildiğini, hakların ne kadar kısıldığını, 90’lı yıllarda neler yaşandığını hepimiz hatırlıyoruz. Kim ne derse desin, AK Parti milletimizin bağrından çıkmış bir partidir ve geldiği günden beri milletimizin önündeki engelleri birer birer kaldırmıştır" şeklinde konuştu.

 "BİNGÖL’E 6 MİLYAR YATIRIM YAPILDI"

 AK Parti döneminde hiçbir dönemde olmadığı kadar Doğu’ya Güneydoğu’ya hizmet yapıldığını ifade eden Bakan Yılmaz, 10 yılda Bingöl’e 6 Milyar Lira yatırım yapıldığını söyledi. Bölgenin uzun yıllar ihmal edildiğini kaydeden Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

 "Uzun zaman bu bölgelerimize maalesef hizmet olmadı. Yeterince ilgi olmadı. Biz bir taraftan bugünün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz, bir taraftan da geçmişin ihmallerini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Ve büyük paralar harcıyoruz sadece Bingöl’e son 10 yılda yaptığımız yatırım 6 Milyar'ın üzerinde. Her şeyden önce Bingöl’ün sosyal dokusunu güçlendirmek istiyoruz. Kavga gürültü olsun istemiyoruz. Bingöl söz konusu olduğunda, Bingöl’ün menfaatleri söz konusu olduğunda hepimiz birleşelim. Kişisel hırslarımız için, kişisel menfaatlerimiz için toplumun menfaatlerini bir tarafa koymayalım. Bingöl’ü imar edeceğiz. Çok daha güzel bir Bingöl bir üniversite şehri kuracağız. 9 bine geldi öğrenci sayımız inşallah yakın zamanda 10 binleri geçecek. Artık Bingöl kabuğunu kıran bir şehir özel sektöründe getireceği yeni yatırımlarla Bingöl çok daha iyiye gidecek.”

Bakan Yılmaz’ın konuşmasının ardından AK Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı Yücel Barakazi, hazırlanan sunumla projelerini anlattı.

 
Kış sporlarına Yerel Yönetim desteği
 
Askeri araç devrildi: 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Hiç kimse milletten bu iradeyi alamaz’
Erdoğan, ‘Türkiye’yi sadece millet yönetir’ dedik. Türkiye’yi yönetme ...
Güllüce: 'Türkiye umut ışığı haline geldi'
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türkiye şu anda 2 milyar dolar ...
Güllüce’den yozlaşma uyarısı
Bakan Güllüce, Türkiye’de kötü rüzgarların estiğini belirterek, “Ey analar, ...
 
‘Bu ülkeyi millet yönetecek’
Erdoğan, “Bu ülkeyle ilgili kararları verecek olan söz sahibi, karar sahibi, ...
Erdoğan: ‘Daima Millet diyoruz’
Başbakan Erdoğan, “Onlar laf üretti biz ise iş ürettik. Onun için daima ...
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, ...
 
‘Daima Millet, Daima Hizmet’
AK Parti Seçim Beyannamesi ve Belediye Başkan Adayları Tanıtım toplantısında, ...
Güllüce: ‘2013 Geri Dönüşüm Yılı oldu’
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “2013 yılında, geri dönüşüme ...
‘Dik duracağız, ama diklenmeyeceğiz’
Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz” diyen Başbakan Erdoğan, “Emniyet içindeki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva