ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
22 Şubat 2014 Cumartesi - 15:53

Erdoğan: ‘Daima Millet diyoruz’

Başbakan Erdoğan, “Onlar laf üretti biz ise iş ürettik. Onun için daima millet diyoruz. Bizim işimiz bu.” dedi.

Erdoğan: ‘Daima Millet diyoruz’

 ALİ GÖÇ - ALPARSLAN ÖTÜKEN - UĞUR YİĞİT

 SİVAS (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim mitinglerinin startını Sivas’ta verdi. Başbakan Erdoğan, “30 Mart'ta bu paralel yapıya siz 'dur' diyeceksiniz" dedi.

 Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Erdoğan, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan, Sivas Milletvekili Ali Turan ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Sivas Valiliği’ni ziyaretinden sonra miting alanına yeni düzenlenen seçim müziği Dombıra ile gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden Vali Zübeyir Kemelek ile ilgili olarak, “Zübeyir kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm Sivaslıların, milletimizin başı sağolsun diyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum” diyerek konuşmasına başladı.

Başbakan Erdoğan, “Sivas’ın 2009’da mahalli seçimler öncesinde Hak'ka uğurladığımız Muhsin Yazıcıoğlu’nu hatırlamamak da mümkün değil. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Sivaslı kardeşlerimi, Yiğidoları selamlıyorum. Bizi Sivas’ın suyu toprağı çekti, bizi Sivas’ın aşkı sevdası çekti. İşte onun için 30 Mart seçimlerinin startını Sivas’ta veriyoruz. Bugün Sivas’tan başlıyoruz. Bugün Sivas’tan bir kez daha Anadolu’nun yollarına milletimizle kucaklaşıyor ve hasret gideriyoruz. 30 Mart seçimlerinin milletimiz ve bölgemiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Sivas istikbalimizin, Sivas istiklalimizin en önemli başlangıç noktası, yeni Türkiye sevdası için yerel seçimlerin startını buradan veriyorum. 1919 yılının Eylül ayında Sivas’ta Gazi Mustafa Kemal Sivas kongresini topladı. O kongre kurtuluş savaşının yolunu açtığı kadar Cumhuriyetin geleceğini şekillendirdi. O gün Milli Sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür parçalanamaz denildi. Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı millet kendisini savunacak denildi. Manda ve himaye kabullenilemez denildi. 1919’da sivas’ta kurtuluş savaşının ve Cumhuriyetin temeli atıldı, ufukları çizildi. Bu gün 30 Mart seçimlerinin startını Sivas’ta verirken bizlerde o ilkeleri, o kararları buradan tekrar ediyoruz. Sivas’tan yola çıkarken diyoruz ki milli sınırlar içinde biz tek millet, 77 milyon tek millet. Tek bayrak diyoruz. Bizim bayrağımız rengi ile şehidimizin kanı, hilali ile bağımsızlığımızın ifadesi yıldızı ile şehidimizin sembolü. Başka bir bayrak bu ülkede dalgalandırmayız. Milli sınırlar içinde tek vatan diyoruz. İçeriden ve dışarıdan ülkeye operasyon yapmak isteyenlere göğsümüzü siper ederiz. Ne dışarıdaki ne içerideki düşmanlara asla taviz vermeyiz. Hiç kimse her ne vasıta ile olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’ni teslim alma hevesine kapılmasın.O çirkin eller bu ülkede asla hedefine ulaşamayacaktır. Bu aziz millet Türkiye’nin kazanımlarına Yeni Türkiye hedefine uzanan her türlü tuzağı alt üst edecektir. Milli iradeyi teslim alma hevesi 30 Mart’ta kursaklarda kalacaktır. 30 Mart seçimleri yeniden bir istiklal mücadelesidir. 30 Mart’ta son sözü bir kez daha siz söyleyeceksiniz. Milli iradeye bir kez daha siz sahip çıkacaksınız. Bu paralel yapıya, uluslararası odakların maşası olan yapıya sizler dur diyeceksiniz” şeklinde konuştu.

"30 MART'TA DİĞER PARTİLERE SEÇİM DERSİ VERECEĞİZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim mitinglerinin startını Sivas’ta verdi. Başbakan Erdoğan, “30 Mart’ta diğer partilere genel seçim dersi vereceğiz” dedi.  Başbakan Erdoğan, “Dünyadaki en önemli hava savunma sistemlerinden biri olan uçağı silahlı kuvvetlerimize teslim ettik. Yıl sonuna kadar iki tane daha gelecek. Önümüzdeki yıl bir tane daha gelecek. Ülkemizin dört bir tarafı bu barış kartalları ile güvenlik altına alınacak. Onlar laf üretti biz ise iş ürettik. Onun için daima millet diyoruz. Bizim işimiz bu. Bu üretimi yaparken bizim firmalarımız bu dev projede başarı ile görev aldılar. Mühendislerimiz, teknisyenlerimiz, bilim insanlarımız önemli birikimlerini ortaya koydular. Bundan önce de Hürkuş adı verilen uçağımızı imal ettik. Sivas’a gelip de Sivaslı bir büyük hizmet adamını merhum Nuri Demirağ’ı hatırlamamak mümkün mü?" dedi.

 Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yavuz Sultan Selim köprüsünü yapamazsınız dediler onu da yapacağız. İki kule yükseldi ve bitmek üzere. Dünyanın asma köprü olarak en önemli köprülerinden bir tanesi oluyor. Bu köprünün bir özelliği var. 4 gidiş 4 geliş ve ortasından da tren gidecek. Nuri amcamız böyle bir adım atmış, onu biz mahçup etmeyiz. Bu işi daha ileri taşımamız lazım.

 Marmaray’ı iyiki denizin altından yaptık. Bunlar ona da karşı çıkarlardı. Onlar görmeden bilmeden biz marmaray’ı bitirdik. İstanbul iki gün ardı ardına sis yaşadı. Marmaray devreye girdi ve bu defa marmaray ile günde 300 bin kişi taşındı. Mesele bu. Şimdi ikinci denizin altından tüp geçit yapıyoruz. İki katlı tüp geçit ve otomobiller geçecek. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz çünkü bizim dedemiz Fatih. Dedemiz fatih karadan gemileri yürüttü biz de denizin altından Marmaray’ı yürütüyoruz. Türkiye’yi demir ağlar ve kara yolları ile buluşturuyoruz. İki savaş gemisini tamamladık, dünyada kendi savaş gemilerini yapan 10 ülkeden bir tanesi olduk. Askeri kara araçlarımızın önemlib bir bölümünü kendimiz üretiyoruz. Başka ülkelere bile hizmet veriyoruz. Bu arada yeni bir adım daha attık. Atak helikopterlerimizi de üretmeye başladık. İtalyanlar ile ortak başladık. Yakın bir zamanda hem kendi ordumuza hem de başkalarına ihraç edeceğiz. İnsansız hava araçlarını da üretmeye başladık. Füzelerimizi yapmaya başlıyoruz. Şu anda kısa mesafaleleri yapıyoruz.

 MHP’nin başındaki zat bir konuşma yapıyor. O konuşmada, ‘Bu başbakan diyor yerde gezmesini bilmez mi’ diyor. Edep dışı bir ifade kullanıyor. Kulağımdan tutup alıp getirecekmiş. Bu ne biçim edeptir, sen nasıl bir genel başkansın. MHP’li kardeşlerim bu zat size layık değil, siz de ona layık değilsiniz. Onların devlet, millet, bayrak gibi dertleri yok. 3.5 yıl Başbakan yardımcılığı yaptı kaçıp gitti. Niye kaçıp gittin? Çünkü bunlardan bir şey olmaz. 30 Mart’ta tüm siyasi partilere genel seçim dersi vereceğiz”.

"TÜRKİYE'Yİ 12 YILDA 3 KATTAN FAZLA BÜYÜTTÜK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP ve CHP'nin, paralel örgütün önlerine attığı kırıntı ile idare ettiğini söyledi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sivas'ta yaptığı konuşmada, “Bizim gündemimizde inşa ettiğimiz uydular, uçaklar, eğitim, Fatih projesi var. Tablet bilgisayarlar var. Bir ay içinde 675 bin dağıtacağımız tablet bilgisayarlar var. Bizim gündemimizde küresel ölçekli projeler var. CHP’nin gündeminde ne var? MHP’nin gündeminde ne var? Diğerlerinin gündeminde ne var hangi proje var? Onların gündeminde yıkım, engelleme, dedikodu, iftira, itham var. Onlar paralel örgütün önlerine attığı kırıntılar ile idare ediyorlar. Telefon dilenmeleri ile idare ediyorlar. Bir ülkede Başbakan’ın eşi ile çocuğu ile konuşması dinlenir mi? Bu nasıl bir insanlık? Ne hukukta ne insanlıkta yeri var. Onlar istanbul’ta plazalarda atılan manşetlerle yürüyorlar. Paralel örgüte vagon oluyorlar. Bizim gündemimizde millet ver, siz varsınız siz. 12 yılda Türkiye’yi üç kattan fazla büyüktük” dedi.

“17 ARALIK DARBE GİRİŞİMİ, GEZİ OLAYLARININ DEVAMIDIR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, böcek yerleştirenlerin herhangi birşey bulamadıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, “Biz geldiğimizde verilen burs 45 TL idi. Şimdi beslenme yardımı ile birlikte 520 TL’ye çıktık. Daha da enteresanı yurtların sayısını artırıyoruz. Eskiden yurtlar ranza sistemiydi. Şimdi karyola sistemi. Odalarda mini barlar var. Tuvalet banyosu hepsi içinde. Daha iyi olacak. Bizim gündemimizde yeni hastaneler var. Eskiden hastanelerde bir odada 8-10 kişi yatıyordu. Şimdi yeni yaptığımız hastaneler daha moren. Bizim gündemimizde yoğun bir şekilde ulaşımda kolaylığı sağlıyoruz. İnşa ettiğimiz konut sayısı 600 bine ulaştı. Konutlar, barajlar enerji santralleri var. Türkü ile Kürdü ile, Aklınıza ne gelirse yaratılanı yaratandan ötürü sevmek var. Kardeşlik, demokrasi var. Kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız. Hedef 2023 istedikleri kadar iftira atsınlar, istedikleri manşetle çıksınlar, istedikleri tuzağı kursunlar bizim gündemimizde Türkiye var" dedi.

İnternet düzenlemesiyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Günlerdir koro halinde internete getirilen kısıtlamayı iddia ediyorlar. Bu iftira üzerinden bizi yurt içinde ve dışında karalamaya çalışıyorlar. Bundan 4 yıl önce CHP genel başkanı ile ilgili görüntü yayınladılar. Maalesef durdurma çalışmalarımıza rağmen CHP Genel Başkanını görevden uzaklaştırdılar. Şu andaki genel müdür genel başkanının ziyaretine gitti. Aday olmayacağım söyledi ama ardından kaset genel müdür geldi. Arkasından geçen seçimlerde hem CHP hemde MHP’lilere ait çirkin görüntüler yayınladılar. Biz gengelledik. Bu kasetlerle ÇHP ve MHP’yi esir aldılar. Şu anda aynı çirkin saldırıyı bize yapmaya çalışıyorlar. Sandığı esir almaya çalışıyorlar. Biz göreve geldiğimizde Türkiye’de 20 bin internet kullanan vardı. Şu anda bu sayı 34 milyon. Biz internete karşı değiliz internetteki ahlaki olmayan yayınlara karşıyız. Biz bununla aslında CHP ve MHP’yi kurtarıyoruz. Sansür getirmedik. Çocukların zehirlenmesine, siyasetin üzerinden dizayn edilmesine tedbir getirdik. Biz bu yasa ile bunları koruma altına alalım istedik. Çünkü onlara şantaj yapılıyor. Bu paralel yapının yapmadığı yok. Bunlar iş adamlarına da şantaj yaparlar, akademisyenlere, güvenlik güçlerine, siyasetçilere hepsine şantaj yaptılar yapıyorlar. Ellerinden gelse bana da. Böceği yerleştirdiler bir şey bulamadılar. Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz. Ey paralel yapı ve başındakiler beddualar ediyorsunuz. Varın siz beddua edin. Biz bedduaya lanet diyoruz dualara evet diyoruz. Gerek ülkemizde gerek toprakların dışında hamd olsun tüm İslam dünyasında yapılan dualar yeter de artar bile. İstediğin kadar beddua et. Yurtlarda yavruları bedduaya kaldırıyorlar. Hiç endişe etmeyin siz bizim arkamızda olduğunuz sürece yıkılmadık, yıkılmayacağız" diye konuştu.

 Gezi olaylarında yaşananları da anlatan Erdoğan, "Sokakları ateşe verdiler, kutsal değerlerimize saldırdılar, sokakta 6 aylık bebeği ile yürüyen başörtülü hanım kardeşimize saldırdılar. Bir medya grubu bu bacımızı tekrar değişik yayın planları ile paralel örgüt ile birlikte böyle bir şey olmadığını anlatma yoluna gidiyor. MHP’nin başındaki beyefendi aile nedir bilmez, onun derdi yok. Ama bizim derdimiz var biz çoluk çocuk nedir biliriz. Diyor ki ‘Türk’ün örfünde kadına el uzatmak yoktur’ sen zaten Geziciler ile birlikte hareket ettin. Bunu Geziciler yaptı.

İşte bu medyaya, bu köşe yazarlarına, onlarla birlikte CHP ve MHP’ye talimat verdi Kabataş’taki o kızımızı linç etmeye çalışıyorlar. Ama hak tecelli edecek. Onlar talimatla yapılıyor. Bunların da takipçisiyiz. 17 Aralık darbe gerişimi Gezi olaylarının devamıdır. Milli bankamız Halk Bank’ı, MİT’i, milli projelerimizi hedef aldılar. En önemlisi de milli birlik ve kardeşlik sürecimizi ele aldılar" dedi.

"EL ELE VEREREK SANDIKLARI PATLATACAĞIZ”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, el ele vererek sandıkları patlatacaklarını söyledi. Erdoğan, AK Parti'nin siyasetinin hizmet siyaseti olduğunu kaydetti.

 Başbakan Erdoğan, “Hakkari’de partimizin gençlik kollarına saldırdılar. Adınızın sadece barış ve demokrasi olması yetmez. Silahı da bırakmanız gerekiyor. 30 Mart’ta paralel örgüte son sözünüzü söyleyeceksiniz. CHP siyaseti esersizlik, MHP siyaseti hakaret, BDP siyaseti gerilim siyasetidir. AK Parti siyaseti hizmet siyasetidir" dedi.

 Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sivas’ta 10 katrilyon 300 trilyonluk yatırım yaptık. Önce eğitim dedik. Okul öncesi eğitime hız verdik. 356 trilyon TL’lik yatırımla Sivas’ı eğitimde farklı bir düzeye getirdik. Benim kızlarımı da imam hatip okullarının kapısından çevirdiler. Almadılar. Okullarını bitirdiler üniversiteye almadılar. Başlarını açmadıkları için Türkiye’de okuyamadılar. Şimdi ne oldu? İstenilen üniversiteye herkes girebiliyor. Benim başı açık başı örtülü kızlarımın arasında fark yok. Hepsi birbirinin kardeşi. Niye on yıllarca bu zulmü yaptılar. Hani özgürlükçüydü bunlar? Neresi özgürlükçü bunların? Şimdi bir başörtülü hanım kardeşimizi belediye başkan adayı yaptı CHP. Hamdolsun bu günleri de gördük. Mesele yolu açmak. Biz o yoldaki bütün engelleri aşa aşa yürüyoruz. İstismar yapsalar bile bunda da fayda var".

 Bundan sonrasının daha iyi olacağını kaydeden Erdoğan, "Önümüzde daha güzel günler var. Sivas’a 11 bin bilgisayar gönderdik. 348 bilişim ve teknoloji sınıfı kurduk. 960 etkileşimli akıllı tahta okullara yerleştirildi. Bunlar devam edecek. 25 bin kişi kapasiteli bir stadyum yapmak için kolları sıvadık. TOKİ kanalı ile yapılan ve inşaatı süren 100 trilyon TL maliyeti olan stadı bu yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Sivasspor bu maçları şanına yakışır şekilde oynayacak. Bu millete sevdalı olmadan bu işler olmaz. Dağları dele dele geliyoruz, yolları aça aça geliyoruz. Cumhuriyet tarihinde bizim yaptığımız tünelleri yapamadılar. Yapmaya devam ediyoruz. Aşıkları birbirine kavuşturacağız. 2009’da bir yol kazası oldu. Bu yol kazasının bir nedeni vardı. Allah rahmet etsin Muhsin kardeşimizin, inşallah şehitler sınıfına girmiştir. O olayı denk gelmişti. Sami Bey şimdi bu dönem tekrar aday oldu. Diyorum ki Sivas merkezde inşallah sandıklar gümbür gümbür AK Parti’nin ampulü ile aydınlansın. İstiyoruz ki genel yönetim ve yerel yönetim ile bütün bunları birleştirmek suretiyle Sivas’ımız güzel hizmetlere kavuştursun. Bu seçimin anlamlı özelliği var. El Ele vererek sandıkları patlatacağız” diye konuştu.

 
Aydın tespitlerini aktardı
 
Sekmen Sanayi’de seçmeniyle buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, ...
‘Daima Millet, Daima Hizmet’
AK Parti Seçim Beyannamesi ve Belediye Başkan Adayları Tanıtım toplantısında, ...
Güllüce: ‘2013 Geri Dönüşüm Yılı oldu’
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “2013 yılında, geri dönüşüme ...
 
‘Dik duracağız, ama diklenmeyeceğiz’
Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz” diyen Başbakan Erdoğan, “Emniyet içindeki ...
Ala öğrencileri sevindirdi
İçişleri Bakanı Efkan Ala, tabletlerle bilgiye kolay ulaşılacağını belirterek, ...
Ala: ‘Dedikoduyla devlet yönetilmez’
İçişleri Bakanı Efkan Ala, memurlara fişleme iddalarıyla ilgili, dedikoduyla ...
 
Başbakan Erdoğan’dan gündem değerlendirmesi
Başbakan Erdoğan, "Başörtülülere saldırılarda bulundular. Camilerimize ...
Ala’dan demokrasi dersi
Oltu, Narman ve Tortum’da vatandaşlarla buluşan Bakan Ala,Hınıs ve Karayazı ...
8 İl’e yeni vali atandı
İçişleri Bakanlığı vali atama kararları Resmi Gazetede yayımlandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva