ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nafiz Kotan’a vefa
Nafiz Kotan’a vefa
Ilıcalı Ailesi yasta
Ilıcalı Ailesi yasta
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
HABERLER>EKONOMİ
18 Ocak 2015 Pazar - 16:47

Sekmen’den dev yatırım müjdesi

Sekmen,"Dünya'nın en büyük zenginleri arasında yer alan Suudi Arabistanlı işadamı Sulaiman Al Muhaidib Erzurum'a geldi. Muhaidib Beyefendi, Erzurum'da kurulması düşünülen 100 bin büyükbaş hayvan kapasiteli bir çiftlik ve gıda sektörüne yönelik yatırımlarla ilgili araştırma yaptı."dedi

Sekmen’den dev yatırım müjdesi

SEKMEN’İN DAVETİ

Dünya'nın önemli zenginlerinden Suudi Arabistanlı işadamı  Süleyman Al Muhaidib, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in daveti üzerine Erzurum'a geldi. Arap işadamları, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Dubai ve Körfez ülkelerinde yatırım danışmanlığı yapan Orient Grup Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ali Demirhan ile birlikte özel bir jetle kente gelen Arap milyarder Muhaidib, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, halk oyunları ekibi ve ciritçiler tarafından karşılandı.

COŞKULU KARŞILAMA

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç ve Selami Keskin, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Protokol Müdürü Mahmut Bektaş, ERTANSA Genel Müdürü Yasin Deniz, Palandöken A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Sekmen, ESKER Genel Müdürü Baran Zahit Türk, SPOR A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Dal, Başkan Danışmanı Turgut Turan, Xanadu Snow White Oteli'nin sahibi Can Dikmen ve diğer yetkililerin hazır bulunduğu karşılama töreni sonrası, Erzurum Evleri'ne geçildi.

ERZURUM BRİFİNGİ

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Erzurum Ekonomi Raporu heyete brifing halinde sunuldu. Suudi Arabistanlı işadamı Sulaiman Al Muhaidib, beraberindekilerle daha sonra Pasinler ve Aşkale ilçesinde tarım ve hayvancılıkla ilgili yatırım alanlarında inceleme yaptı. Arap heyeti daha sonra Fırat Nehri'nin başlangıç noktalarından Dumlu Baba Pınarı'nı barındıran bölgede araştırma yaparak, burada nehirden akan eşsiz suyun tadına baktı. İşadamı Muhaidib ve Başkan Sekmen, ardından Erzurum Şeker Fabrikası, Aziziye Termal Tesisleri, Konaklı Kayak Merkezi, Erzurum AVM, Rüstem Paşa Bedesteni ve Taşmağazaları gezdi. Arap işadamları, Xanadu Snow White Otel'de Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Cemal Şengel'in de yer aldığı heyetle bir araya geldi. Davul- zurnalı bar ve Mehteran ekibinin gösterisiyle karşılanan Al Muhaidib'a, kentin tarihi ve turistik değerleri gezdirildi. Organik ürünlerden oluşan yiyeceklerin sunulduğu Suudi işadamı Al Muhaidip'e Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in yatırımla ilgili olarak hazırladığı projeler anlatıldı.

BÜYÜKŞEHİR, EKONOMİYE DE KAFA YORUYOR 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Arap heyetinin gezisine ilişkin yaptığı değerlendirmede, şu görüşlere yer verdi: "Dünya'nın en büyük zenginleri arasında yer alan Suudi Arabistanlı işadamı  Sulaiman Al Muhaidib sağ olsun davetimi kırmayıp Erzurum'a geldi. Kendisinin de yer aldığı heyetle birlikte şehrimizde önemli temaslarda bulunduk.  Arap işadamı Muhaidib Beyefendi, Erzurum'da kurulması düşünülen 100 bin büyükbaş hayvan kapasiteli bir çiftlik ve gıda sektörüne yönelik yatırımlarla ilgili araştırma yaptı. İnşallah Hükümetimizin de desteğiyle bu düşüncenin hayat bulması için var gücümle çalışacağım. Hayvancılık ve gıda yatırımı için ne gerekiyorsa yapacağız. Bizler daha önceki beyanatlarda ifade ettiğimiz gibi '2015, Erzurum'un kalkınma yılı olacak demiştik' Erzurum Büyükşehir Belediyesi sadece yerel hizmetlerde sınırlı kalmıyor. Şehrin topyekun büyümesi için ekonomide de kafa yoruyor. Bizler, bu güzide kenti iktisadi ve sosyal yatırımlarla da şahlandıracağız. Bugün bu fikrin zeminini oluşturuyor ve şehirle alakalı kollektif kalkınmanın temeli hep birlikte atıyoruz."

70 milyar dolarlık serveti bulunan Suudi işadamı Al Muhaidib'in dünya genelinde 40 kadar ülkede yatırımı bulunuyor. Ülkesinde 170 bin hayvandan oluşan çiftliği bulunan Suudi işadamının, Erzurum'da yapacağı yatırımı 2 yıl içinde hayata geçirmesi bekleniyor.

 

 

 

 
Oltu Ülkü Ocakları’ndan Aşıklar Gecesi
 
Termalspor hentbolda Erzurum markası oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yoncalik, 18 Ocak 2015 Pazar 17:50

Dünya'nın en büyük zenginleri arasında yer alan Suudi... :) ...en büyük zengin..bu nasil bise acaba merak ettim..Ha bu arada "arap" dünyaya ne vermiski Erzuruma lutfü olsun..Haziri yeme disinda..Memleketin gidisati kötü, hic ümit vaad etmiyor..

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumlu seracıdan ilginç yöntem
Erzurum'da seracılık yapan Necati Yıldızer, yaz mevsiminde yetiştirdiği ...
KUDAKA proje yazma eğitimleri başladı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Erzurum, Erzincan, Bayburt ...
Erzurum ekonomisi 5 kat büyüdü
M.AKDAĞ-Erzurum ekonomisi 2004 yılına göre 2014 yıl sonunda 5 kat büyüme ...
 
TOBB şirket verileri açıklandı
M.AKDAĞ-Erzurum’da aralık ayı içinde 6 şirket, 3 gerçek kişi ticari işletmesi ...
Erzurum'un payı yüzde 54'te kaldı
M.AKDAĞ-Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin yer aldığı KUDAKA İstatistik ...
23 şirket kuruldu, 12 şirket kapandı
M.AKDAĞ-Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi’nde Aralık 2014 döneminde ...
 
Doğu şirketleşiyor..
M.AKDAĞ-Doğu Anadolu Bölgesi’nde 2014 yılının son ayında 107 şirket, 2 ...
Erzurum esnafına 61 milyon kredi
M.COŞKUN-Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Erzurum ...
KUDAKA 2015 Mali Destek Programı başladı
Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden proje başvurularının alımına başlandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva