ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>EKONOMİ
11 Mart 2015 Çarşamba - 05:09

Sekmen: ‘Türkiye çağ atlamıştır’

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bölgesel havacılık projesi ile hava yolu taşımacılığında ülkemiz adeta çağ atlamıştır” dedi.

Sekmen: ‘Türkiye çağ atlamıştır’

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin teşebbüsüyle Bursa’dan Erzurum ve Trabzon’a karşılıklı haftada üç gün uçuş başlatan Anadojet’in ilk seferleri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katıldığı törenle start aldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, törende yapığı konuşmada, “Bölgesel havacılık projesi ile hava yolu taşımacılığında ülkemiz adeta çağ atlamıştır” dedi.
ERZURUM SAHİPSİZ DEĞİL
Bursa Yenişehir Havaalanı'nda düzenlenen törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erzurum'un artık sahipsiz olmadığını ifade ederek, "Bugün Bursa Yenişehir’deyiz. Bursa’nın en güzel beldesindeyiz. Sıla-i rahim denen güzel bir gelenek var. Çok güzel birşey. Büyükleri ziyaret, hemşehrileri, dostları, hastaları ziyaret. Düğünde, taziyede bulunmak. Bir el öpmek, dua almak. Siz sıla-i rahim yapacaksınız. Her hafta cuma namazında hoca efendinin minberden okuduğu, içinde akrabayı gözetmenin, anne baba dostlarını aramanın fazileti anlatılır. Bir günlüğüne de olsa Erzurum’a gideceksin. Bizim işimiz bu, herkesi ziyaret etmek . Erzurum eksi 45’i de görmüş. Herkes şikayet ediyormuş, bu kadar soğuk olur mu diye. İhtiyar ninenin biri, 'Olur, çünkü Erzurum sahipsiz' demiş. Erzurum sahipsizdi. Sahibi var şimdi. Sizler, bizler, THY var. Erzurum’a Bursa’dan uçacaksınız. Emsali seferlerimize de inşallah kısa zamanda görelim. Niye Diyarbakır, Van, Muş olmasın. Bunların hepsi olur, siz sahip çıkın yeter. THY bunları yapmak için hazır bekliyor. Niye Balkanlar’da bir Filibe olmasın diye aklıma geliyor. Bunları konuşmanın zamanı geldi. Belki 7 Hazirana bakacağız. 8’inden sonra bunları daha güzel konuşacağız diye aklıma geliyor. Hayırlı olsun" dedi.
SEKMEN’İN KONUŞMASI
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’de, “Bölgesel havacılık projesi ile hava yolu taşımacılığında ülkemiz adeta çağ atlamıştır” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Günümüzde havayolu taşımacılığı, hızlı gelişen teknolojik gelişmelerin neticesinde en güvenli, en etkin ve en konforlu ulaşım araçlarından biri haline gelmiştir. Havayolu taşımacılığı, geçen yüzyılın başlarından itibaren günümüzde devrim niteliğinde çok büyük genişlemeler sahne olmuştur. 1980’li yılların ortalarından itibaren özel havayolu şirketlerinin sistemdeki yerini alması, Türkiye’de havayolu ulaşımının gelişmesinde önemli bir adım olarak değerlendirilmiştir. Bununla birlikte 2003 yılında Ulaştırma Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve her bir vatandaşımızın hayatında en az bir kez uçağa binecektir sloganıyla karakterize edilen bölgesel havacılık projesi ile hava yolu taşımacılığında ülkemiz adeta çağ atlamıştır. 2960 yılında 713 bin 217 olan yolcu sayısı 2010’a gelindiğinde 102 milyon 705 bin 805’e ulaşmıştır. Bugün burada son derece önemli ve bir o kadar da anlamlı bir hava yolu buluşmasıyla sizlerle bir aradayız. Anadolu Jet’in başlattığı bu uygulamayla ülkemizin ticaret ve sanayi kenti Bursa’dan Erzurum ve Trabzon’a haftada üç kez direkt seferler karşılıklı olarak yapılacaktır. Büyükşehirlerin ticari hayatını renklendirip, geliştirecek olan bu seferleri Erzurumlular olarak çok önemsiyoruz.”
Törene Erzurum’dan AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu katıldı.
 

 
Alaca Şehitleri rahmetle anıldı
 
İşte Erzurumspor’un hakem en’leri
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dadaşım 11 Mart 2015 Çarşamba 10:05

EVET TÜRKİYE çağ atladı doğru söylüyor başkan peki ya Erzurum kulelerden atlayamadı kuleler yıkıldı küçüklerin kılcın ve sebep olanların gözü aydın olsun

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hava’da tarihi buluşma
Her ikisi de tarihi kent olan Erzurum ve Bursa yeniden hava ulaşımıyla ...
ERGAZ 2015 hedeflerini paylaştı
Enerji Sektöründe emin adımlarla ilerleyen Ergaz & Bluepet 2014 yılı genel ...
Erzurum 1’inci sıraya çıktı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri kamu bankası kredi kullanımında ...
 
Cadde esnafından ilginç yaklaşım
M.COŞKUN-Cumhuriyet Caddesi üzerinde giyim mağazası işleten Vedat Vartilioğlu, ...
Erzurum’a TANAP uğuru
M.COŞKUN-Erzurum'dan geçecek olan, Dünya7nın odaklandığı dev enerji projesi ...
Pazaryolu mermeri dünya markası olacak
Pazaryolu ilçesine bağlı Yiğitbaşı Mahallesi sınırları içerisinde çıkarılan ...
 
Erzurum Bölgesi Tarımsal İstihdamda 12’inci
Erzurum, Erzincan, Bayburt’tan oluşan KUDAKA istatistik Bölgesi, 175 bin ...
Büyükşehir, Şehircilik Fuarı’na katılacak
Sekmen, TBB ile Akdeniz Belediyeler Birliği işbirliği ile gerçekleştirecek ...
Kadınlar Gününe güllü kutlama
Koop-İş sendikası Erzurum şube başkanı Tarık Toğrul, 8 Mart Dünya Kadınlar ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva