ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
18 Aralık 2015 Cuma - 15:30

Sekmen: ‘Erzurum Türkiye gündeminde’

Sekmen, Winterfest Erzurum 2015 ile ilgili Yakutiye Medresesi’nde düzenlediği basın toplantısında, Kış Festivali ile birlikte Erzurum’un Türkiye ve Avrupa’nın gündeminde yer aldığını ifade etti.

Sekmen: ‘Erzurum Türkiye gündeminde’

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Winterfest Erzurum 2015 ile ilgili Yakutiye Medresesi’nde düzenlediği basın toplantısında, Kış Festivali ile birlikte Erzurum’un Türkiye ve Avrupa’nın gündeminde yer aldığını ifade etti. AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu ve Orhan Deligöz, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ile çok sayıda ulusal ve yerel medya mensuplarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Sekmen, Erzurum’un sadece başarılı spor organizasyonlarıyla değil, kültürüyle, tarihiyle, sıcaklığıyla herkeste iz bırakan kadim bir şehir olduğunu söyledi. Başkan Sekmen, şöyle devam etti: “Anadolu’nun mihenk taşı olan şehrimiz; Olimpiyat meşalesini gururla taşımış, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları vasıtasıyla adını tüm dünyaya duyurmuştur. Erzurum; Palandöken, Kandilli, Konaklı Kayak Merkezleri ve tesisleriyle kış sporlarını uluslararası boyuta taşıyan nitelikte bir şehirdir. Yaz, kış, doğa, kültür ve inanç turizminin yaygın olduğu şehrimiz, aynı zamanda bir cazibe merkezidir. Ulu Cami, Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi ve Üç Kümbetler gibi birçok tarihi ve kültür varlıklarına sahip olan şehrimizde görülmeye değer nice doğa harikası mekânlar bulunmaktadır. Biz Erzurum'a inandık ve güvendik. 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları’nı (EYOWF) Erzurum'a kazandırdık. Allah'ın izniyle Erzurum'un da bu organizasyonu başarıyla tamamlayacağını biliyor, şehrimizin bir kez daha tarih yazacağına tüm kalbimle inanıyorum. Hedefimiz; EYOWF 2017 organizasyonunu başarıyla tamamlayıp, 2026 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapabilmektir.”

“TANITIMDA DADAŞLIK BİLİNCİ”

Başkan Mehmet Sekmen, festivalin önemine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Winterfest ile kışa eğlenceli bir ‘Merhaba’ demek isteyen herkesi festival için Erzurum’a davet ettik. Yaptığımız şehir dışı tanıtım etkinliklerimizle bu yıl Kış Festivalimizi ulusal çapta bir organizasyon haline getirmeyi başardık. Gelecek yıl hedefimiz kış festivalimizi uluslararası bir boyuta taşıyabilmektir. Kış Festivali’ni hazırlarken istedik ki, hem şehrimizin kış turizm potansiyelini hem de yerel değerlerini tanıtalım. Bir taraftan Kar Küresi gibi 7’den 70’e herkesin ilgisini çekecek organizasyonlar yaparken diğer taraftan da Dünya’nın en uzun Erzurum Baş Barı etkinliğiyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefledik. Bir taraftan ulusal çapta ün sahibi sanatçılarla konserler düzenlerken, diğer taraftan da Erzurum Akşamları Oturma Geleneği’ni herkese tanıtalım istedik. Dadaşlık bilincini oluşturan, bu hüviyete ruh katan müktesebatımızla ancak geleceğe kararlı adımlarla yürüyebilir, şehrimizi kalkındırabiliriz. Unutulmamalıdır ki, Palandöken Dağı turizmde bizi dünyaya bağladığı kadar, Yakutiye Medresesi ve Çifte Minareli Medrese de şehrimizi geçmişe bağlar. Bir taraftan geçmiş ile gururlanırken diğer bir taraftan da değişen ve gelişen değerlerimizi merkeze alarak Erzurum’u festivalle daha geniş kitlelere tanıtmak en büyük şiarımız oldu. Ejder Tepesi’ni Üç Kümbetler’e bağlayan manevi güç ne ise sporda, turizmde ve belediyecilik hizmetlerinde çıkış noktamız da işte budur.” AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Ilıcalı, Taşkesenlioğlu ve Deligöz ile Vali Dr. Altıparmak, konuşmalarında Erzurum’un tanıtımı için düzenlenen festivalden ötürü Başkan Sekmen’e teşekkür etti. Toplantı konuşmaların ardından hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

 

 
Wınterfest Fuarı'nda Çat tanıtımı
 
‘Erzurum Kış Turizminde küresel adres’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Wınterfest Fuarı'nda Çat tanıtımı
Winterfest 2015 kapsamında açılan tanıtım fuarında Çat rüzgarı esti. Çat ...
Erzurum 1001 Hatim’le ruhunu yeniliyor
Erzurum’da her yıl geleneksel olarak yapılmakta olan 1001 Hatim Programı ...
Kavaz Mehmet Akif’i anlattı
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi tarafından İstiklal ...
 
Anadolu’nun Zirvesinde Gönül Muhabbetleri
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesi ve Palandöken Gençlik Merkezi’nin ...
Ünal Gençlere Mevlana’yı anlattı
Erzurum GHSİM Yakutiye Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından Mevlana’yı Anma Programı düzenlendi.
Şenkaya HEM’den tarih yaklaşımı
Sarıkamış Harekatı şehitlerini anma törenine katılacak olan öğrenciler ...
 
Pazaryolulu öğrencilerden sanat açılımı
Hasan Basri Demirbağ Çok Programlı Anadolu Lisesi, Hobi Saatleri uygulaması ...
ŞEHİRDER’den Erzurum Kültürü istişaresi
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) Başkanı Murat Ertaş ve ...
Erzurum Wınterfest 2015’e hazır
Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi'nce 18-19-20 Aralık tarihlerinde yapılacak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva