ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
Bingöl yolunda otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Bingöl yolunda otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Aşkale Voleybol 2. Ligde
Aşkale Voleybol 2. Ligde
HABERLER>SİYASET
9 Temmuz 2012 Pazartesi - 00:18

Şehitler’de Kentsel Dönüşüm

Şehitler Mahallesi’nde ‘Gecekondu Islah Projesi’, gerçeğe dönüşüyor. Büyükşehir Belediyesi, söz konusu bölgede yürüteceği kentsel dönüşüm projesinin önemli bir adımı olan ‘Sosyal Konutlar’ın yapımını büyük bir hızla sürdürüyor. Çalışmaların hafta sonunda bile devam ettiği sosyal konutlar, Büyükşehir Belediyesi Şehitler Mahallesi’nde ilk etapta toplam 128 daireden oluşan 3 blok inşa edecek.

Şehitler’de Kentsel Dönüşüm

ERZURUM (İHA) - Şehitler Mahallesi’nde ‘Gecekondu Islah Projesi’, gerçeğe dönüşüyor. Büyükşehir Belediyesi, söz konusu bölgede yürüteceği kentsel dönüşüm projesinin önemli bir adımı olan ‘Sosyal Konutlar’ın yapımını büyük bir hızla sürdürüyor. Çalışmaların hafta sonunda bile devam ettiği sosyal konutlar, Büyükşehir Belediyesi Şehitler Mahallesi’nde ilk etapta toplam 128 daireden oluşan 3 blok inşa edecek.
Bölgenin kamulaştırılarak modern konutlar inşa edilmesi sürecinde önemli bir aşama olan sosyal konutların yapımını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, toplam 128 daireden oluşacak projeyi yılsonuna kadar tamamlamayı planlıyor.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehrin birçok noktasında aynı anda yürütülen kentsel dönüşüm uygulamalarına hız verdiklerini söyledi. Gecekondulaşmanın en yoğun olduğu bölgelerden birisi olan Şehitler Mahallesi’nde ‘Sosyal Konut’ seferberliği başlattıklarını hatırlatan Başkan Küçükler, projenin hayata geçirilmesine yönelik en önemli adımlardan birisi olan sosyal konutların hızla yükseldiklerini ifade etti. Küçükler, Şehitler Mahallesi’nde ilk etapta 128 sosyal konut inşa edileceğinin altını çizerek, yapım çalışmalarının büyük bir hızla sürdürüldüğünü dile getirdi.
“BİR YANDA KAMULAŞTIRMA, DİĞER YANDA MODERN YAPILAŞMA”
Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nce inşa ettirilecek olan sosyal konutların, gecekondu ıslahı kapsamında çok büyük bir ihtiyaca cevap vereceğine dikkati çekerek, “Sosyal konutlarımız, bu bölgedeki kamulaştırma çalışmaları sürecinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına binaen kullanılacak. Bölgede bir yandan yıkım suretiyle kamulaştırma çalışması yapılırken, diğer tarafta yeni ve oldukça modern bir yapılaşma süreci işleyecek” şeklinde konuştu.
KÜÇÜKLER: ŞEHİTLER’DE KONUT YILLARIN HAYALİYDİ…
Başkan Küçükler, Şehitler ve Dağ mahallelerinde yıllardan beridir gecekondu ıslah hayalinin kurulduğunu anımsatarak, “Bu bölgelerimizde 1994 yılından bu yana modern konutların inşa edilmesi gündemde. O yıllarda hazırlanan projeler, bir türlü hayata geçirilememiş, bölge insanımız umutsuzca da olsa bir bekleyişe terk edilmişti. Büyükşehir Belediyesi olarak, buralarda yaşayan değerli hemşehrilerimizin bu rüyasını biz gerçeğe dönüştürüyoruz. Sosyal konutlarımızı yılsonuna kadar tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi.

 
Yayla yollarında kar engeli
 
Mevduat vizyonumuz açıklandı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çaykolik 9 Temmuz 2012 Pazartesi 14:27

mehmet beyin yorumuna-Nazım imar planlarının(1/5000)ve (1/1000)uygulama imar planlarının ne kadar şehircilik eğitimi almış mimar ve teknik grup hazırlasa da imar komisyonu ve büyük şehir belediye meclis Üyelerinin yani planları onayan kişilere kalıyor.Bunlar da seçilen politik kişilerdir,kaç tanesi mimar ya da şehircilik eğitimi almıştır,ben bilmiyorum. Çoğunlukta,partililer yani.Sadece Başkanla olmuyor diyeceğim.Seçilen kişiler de oy veren kesimi mutlu ve memnun etmek zorunda değil mi?Siz yatırım yapacaksanız bence onları takip edin…Her güzel şey Erzurum ve Erzurumlu için olsun!

Yorumu oyla      8      4  
yoncalik, 9 Temmuz 2012 Pazartesi 14:06

mehmet isimli yorumcu! yazini üzülerek okudum. Memelektimin insani internet yorumlarinda bile, kendinin sectigine, kendinin vergileriyle görev yapanlara, kendine hizmet asil görevi olanlara, EL-PENCE divan durmasi ne aci...

Yorumu oyla      7      4  
mehmet 9 Temmuz 2012 Pazartesi 09:41

Başkanım ;Üzülerek belirtmek isterim ki, nazım imar planı (1/5000 ) açıklanması geciktikçe her geçen gün bunlara (işgalciler,arazı mafyası ve büyük inşaat şirketleri )daha büyük kazançlar elde edeceklerdir. Çünkü bu arazilerin gerçek değeri nazım imar planından sonra ortaya çıkacaktır. sadece bunlarla bitmiyor bir kısım arazilerin tarım arazisi olması sebebiyle Şehrimizde inşaat ve konut sektörünü olumsuz etkilemektedir. Kimse hissesini satamıyor, devredemiyor. Bu nedenle İnşaat sektörü orta vadede arsa bulamadığından konut üretemez duruma gelinmiştir. Buda Şehrimizde emlak fiyatlarını tavana çekmiştir. Bu sebeple ; affınıza sığınarak Nazım İmar planın (1/5000) acilen açıklanarak arazi sahiplerinin mağduriyetinin önlenmesi gerekmektedir.

Yorumu oyla      7      4  
mehmet 9 Temmuz 2012 Pazartesi 09:40

Asıl güzellik bu memleketin nazım imar planı için ihale açarak çalışmalarınıza başlamanızdır. Gerçekten reform denilecek büyük bir iş başardınız. Fakat Sayın başkanım unuttuğunuz bir şey oldu. Kalbiniz temiz olduğu için ve herkesi kendiniz gibi gördüğünüz için onun farkına varamadınız. bu çalışmalar yapılırken yani henüz nazım imar planı (1/5000)’likler açıklanmadan tahmini olarak bu 5000’liklere girecek olan yerlerin Sümer altından bu büyük firmalara ve arazi mafyası dediğimiz kişilere ulaştırıldığını duymadınız.

Yorumu oyla      6      4  
mehmet 9 Temmuz 2012 Pazartesi 09:40

Bildiğiniz üzere siz göreve başlamadan önce bu şehrin nazım imar planı yoktu. Koltuğa oturduktan hemen sonra ilk olarak şehrin nazım imar planı çalışmaları ile başladınız. bu nazım imar planının şehrimizin bir anayasası olarak değerlendirdiniz. gerçekten doğruydu, düzensizlik, adaletsizlik, gasp ve düzensizlik planın olmamasından kaynaklanıyordu. Bunun en son örneğini buhara tıp merkezinin çarpık yapılaşması ve Yimpaş’ın bulunduğu yerin yeşil alana dönmesi v.s. Bundan önce meydanlarımız, kültür merkezimiz, otoparkımız ve yeşil alanlarımız yoktu. evin dışında gezeceğimiz meydanlar yoktu, kültür merkezimiz yoktu hayat yemek içmekten ibaret olmadığını yeni yapılan AVM’nin içindeki salonda konferanslarla tiyatroyla ve konserlerle gördük. Otoparkımız yoktu kış sabahları erkenden kalkarak arabayı çalıştırmaya başlardık. çalışırsa iyi çalışmazsa takviye yoluna giderdik. Otoparkla birlikte apartmanlarda garajlar oluşmaya başladı.yeşil alan konusunun farkına vararak halkımız size destek vermeye başladı. Neden mi? nefes alacağı bu yeşil alanların elden çıkarılması demek gelecek nesiller içinde ihanet olacağını farkına vardılar. ama bunun halen daha farkında olmayan yöneticilik vasfında olan insanlar var.Başkanım siz de dahil olmak üzere sebep olanlardan Allah razı olsun

Yorumu oyla      6      5  
vatandaş 8 Temmuz 2012 Pazar 19:52

8 yıllık döneminizde en doğru yapmış olduğunuz iş bu olmuştur.inşallah ilk ve son olmaz,devamı gelir.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP palandöken ilçe binası açıldı
Milliyetçi Hareket Partisi Palandöken İlçe Başkanlığı binası düzenlenen törenle açıldı.
Meclis 3 eylülde açılacak
Erzurum İl Genel Meclisi Temmuz dönemi son toplantısı bugün yapıldı.
Çalık, gündemi değerlendirdi
Saadet partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, düzenlediği basın toplantısında ...
 
İl Genel Meclisine Spor Brifingi
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, İl Genel ...
Yavilioğlu’ndan kandil mesajı
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Berat Kandili vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Yönetişim Uzmanları Erzurum’daydı
Yerel Yönetim süreçlerine vatandaş katılımını artırmayı amaçlayan, Avrupa ...
Yılmaz 3 yılını paylaştı
Erzurum’un Çat ilçesine bağlı Yavi Beldesi, altın çağını yaşıyor. AK Partili ...
Meclis tatilini erteledi
Yakutiye Belediye Meclisi, Ağustos ayında tatile girmeme kararı aldı. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva