ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>GUNCEL
6 Eylül 2016 Salı - 07:36

Şehit Yakını ve malul gazilere kurbanlı destek

Mehmetçik Vakfı’na, vekâleten kurban kesimi için bağışlar devam ediyor.

Şehit Yakını ve malul gazilere kurbanlı destek

Mehmetçik Vakfı’na, vekâleten kurban kesimi için bağışlar devam ediyor. Kurbanını vekâleten Mehmetçik Vakfı’na kestirmek isteyenler, 790 TL bağışta bulunarak bu hizmetten yararlanırken şehit ailelerine ve gazilere de destek olunuyor.

 Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri Topdağı şunları söyledi: “1995 yılından beri vekâleten kurban bağışlarını kabul edip kesim faaliyetlerini duyulan güvene layık şekilde gerçekleştiren Mehmetçik Vakfı, bu yıl da 10 Ağustos 2016 tarihinden itibaren kurban bağışlarını kabul etmektedir.”

 Topdağı, “Mehmetçik Vakfı’nın vekâleten kurban kesim hizmeti; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili yayınladığı tebliğ hükümlerine uygun olarak yürütülmektedir. Kurbanlıkların kesimi; modern tesislerde, hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen vakıf personeli, veteriner, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında, Kurban Bayramı’nın ilk üç gününde dini vecibelere uygun olarak yapılmakta.” dedi.

 Kesim sonrası bağışçılara teşekkür mektubu, noter onaylı kesim tutanağı ve arzu eden bağışçılara birer kutu kurban kavurması ile kurban kesimi görüntülerinin CD’sinin gönderildiğini, bu nedenle adres bilgilerinin tam olarak verilmesinin önemini vurgulayan Topdağı, kurban bağışı konusunda şu bilgileri erdi:

 “Kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerinde bulunan şehit yakınları ve malul gazi Mehmetçik ailelerine taze et olarak; bir bölümü de kesim bölgesi dışında bulunan şehit yakını ve malul gazi Mehmetçik ailelerine ve kurban bağışçılarına kurban etlerinden kavurma yapılmasını müteakip kavurma eti olarak dağıtılmaktadır. Etlerin dağıtılamayan bölümü ise Mehmetçik Vakfı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun ‘Söz konusu etlerin kısmen veya tamamen et olarak yurtiçi ve yurtdışındaki Müslümanlara ulaştırılması imkânının sağlanamaması halinde -deri ve bağırsaklar gibi- bunların da rayiç bedelle satılarak bedelinin Vakıf maksadına uygun olarak sarf edilmesi caiz görülmektedir’ görüşüne uygun olarak değerlendirilmektedir. Bu bağlamda dağıtılamayan etler, kâr amaçlanmaksızın ihale şartname esaslarına uygun olarak kurban kesimini yapan yüklenici firmalara satılarak elde edilen gelir tamamen Vakıf Senedi’ne uygun olarak yardım planı dâhilinde şehit, malul gazi ve engelli Mehmetçik ailelerine yapılacak yardımlarda kullanılmaktadır.”

 Mehmetçik Vakfı’na vekâleten kurban bağışı yöntemlerini anlatan Topdağı, “Vakfın anlaşmalı olduğu banka şubelerinden veya internet bankacılığından yararlanılarak; Ankara’da Vakıf Genel Müdürlüğü ile İstanbul, İzmir, Adana, Samsun, Erzurum ve Bursa’daki Vakıf temsilcilikleri ve şirketleri (Mehmetçik Vakfı Limitet Şirketi, Mehmetçik Vakfı Sigorta Aracılık Hizmetleri Limitet Şirketi, Mehmetçik Vakfı ve Tınaztepe Gayrimenkul Yönetimi Limitet Şirketi) aracılığı ile, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı internet sitesi (www.mehmetcik.org.tr) üzerinden kredi kartı ile bağış yapılabilmektedir. Yurt dışında bulunan vatandaşlarımız ise Vakıf internet sitesi üzerinden kredi kartı ile on-line bağış yapabildikleri gibi, bulundukları ülkelerdeki banka şubelerinden de (BIC SWIFT Kodu ve IBAN Numaraları Vakıf internet sitesinde bulunmaktadır) bağış yapabilmektedirler. Anlaşmalı Bankalar ve Hesap No.ları: Akbank, Denizbank, Finansbank, Garanti Bankası, Halkbank, İNG Bank, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası ve Ziraat Bankası’nın 1996 (TL için), 1997 (ABD Doları için) ve 1998 (Euro için) no.lı müşterek hesap numaralarına havale yolu ile kurban bağışı bedelleri yatırılabilmektedir.” ifadelerini kullandı.

 BAĞIŞLANAN HER KURBAN KESİLMEKTEDİR

 Topdağı, “Diyanet İşleri Başkanlığının tebliğinde özetle, kurban ibadetinin yerine getirilmesi için kurban temin edilmesi ve kurbanın kesilerek kanının akıtılması gerektiği belirtilmektedir. Bu nedenle, bağışçımızın aksi yönde bir talebi olmadığı sürece; Mehmetçik Vakfına yapılan her kurban bağışı için kesim yapılmaktadır. Bu durumun, bağışçılar tarafından dikkate alınması gereken önemli bir konu olduğu değerlendirilmektedir. Mehmetçik Vakfı, vatandaşlarımızın kendi irade ve arzuları ile yaptıkları vekâleten kurban bağışlarını kabul etmekte, başka kişi, kurum veya kuruluşlara Mehmetçik Vakfı adına vekâleten kurban bağışı toplama yetkisi vermemektedir. Bu vesileyle, Aziz Şehit ailelerimizin, kahraman gazilerimizin, vefakâr bağışçılarımızın ve tüm hemşerilerimizin Kurban Bayramlarını şimdiden kutlar, en kalbi duygularla saygılarımı sunarım.” şeklinde konuştu.

 
Tarımda anız uyarısı
 
Erzurum Pilot İl
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aksakal, güven tazeledi
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, düzenlenen 6. Olağan ...
Yıldırım: 'Erzurum Cazibe Merkezi'
Yıldırım, "Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, ...
Aziziye Mahallelerinde dönüşüm seferberliği
Aziziye Belediyesi ilçe merkezinde olduğu gibi, köylerde de hizmet rüzgarı estiriyor
 
'Ne Misteri...' O Alçak..'
"Türkiye İyi Gelecek" konferansında konuşan Başbakan Yıldırım, bir gazetecinin ...
24 merkez valisi görevden alındı
Resmi Gazete’de yayımlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 7 bin ...
Azizoğlu'na KADEM brifingi
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Erzurum temsilcisi ve yönetim kurulu ...
 
Mutluluğun sırrı
Tatil bitti okullar başladı. Öğrenciler geçirdikleri dinlenme günlerin ...
İspir'de Zafer Bayramı törenle kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü İspir'de coşkuyla kutlandı.
‘Vatan Sana Canım Feda’
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıldönümü Oltu'da törenlerle kutlandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva