ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
HABERLER>BÖLGEDEN
30 Eylül 2012 Pazar - 04:24

Sarıkamış’ta milli coşku

Kars’ın Sarıkamış ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Sarıkamış’ta milli coşku

IŞIK ÇAPANOĞLU
KARS (İHA) - Kars’ın Sarıkamış ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.İlk tören, ilçe merkezindeki Gaziler Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Özbilen, “Bugün yüce Atatürk’ümüzün büyük nutkunda dediği gibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk askeri zaferinin kazanıldığı bayrak bir gündür. Şu anda yüce şehitlerimizi bağrında yaşatan, Sarıkamış’ımızın ebedi kurtuluşunu kutlamanın sevinci içindeyiz. Bu sevince ulaşmak pek de kolay olmamıştır. 1914 yılının 24 Aralık gecesi talih bize gülmedi. Soğanlı ve Allah-u-Ekber Dağlarını aşan kolordularımız Sarıkamış’a yaklaşmış ve Selim yönünde Kars demiryolunu bozmuş. Rusları paniğe uğratmışken 1914 Aralık ayının sonu 1915 Ocak ayının ilk haftasında dondurucu soğuklarıyla geceledikleri karlı siperlerde çarpışarak ve donarak şehit oldular” dedi.
"SARIKAMIŞ’IN HER METREKARESİNDE ŞEHİTLER YATAR"
Sarıkamış’ta şan alanların, can verenlerin unutulmaz hatıralarının göz yaşartacak kadar acı ve destansı olduğunu ifade eden Başkan Özbilen, “Çünkü; 1952 kilometre kare olan topraklarımızın her 19 metrekaresinde bir şehidimiz yatar. 3. Ordunun seçilmiş 90 bin eri, cennetlik bir ordunun son bir seferi, geriye dönmeyecekmiş meğer tekbir meferi, mahşere kalmış yine düğünleri, tüm ümitleri. İşte Türk Milleti’nin toprak altında böyle kemikten kurulmuş ve kan pıhtıları içinde bir vatanı vardır. Her kar yağdıkça, tipi estikçe Türk milletinin hatıralarında Sarıkamış Şehitleri vardır. Sarıkamış kuşatma harekatı Türk milletinin vatanı ve kutsal varlıkları uğruna neler yapılabileceğinin bir delilidir. Ulu Önder Atatürk’ün söylediği gibi ‘Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır’ Sözünden hareket ederek, sınırlarımız içerisinde bedel ödenmeden alınan tek karış toprağımız yoktur. Hudutlarımızı korumak için atalarımızın yaptığı gibi her Türk vatandaşı vatan toprakları için canını seve seve vermeye hazırdır. Bir vatandaşın söylediği gibi, bu dedelerimiz o kadar büyük ki hesaba kitaba sığmazlar. Onların yaşadıklarını dinlemek bile insanın kanını donduruyor. Değil ki onlar gibi yaşamak” diye konuştu.
"SARIKAMIŞ’TA FACİA VE CİNAYETLER BİRBİRİNE KARIŞMIŞTIR"
Sarıkamış’ta her zaman facia ve cinayetlerin birbirine karıştığını belirten Başkan İlhan Özbilen, şunları söyledi:“Karabekir Paşa’nın gelişine kadar insanlarımız camilere ve samanlıklara toplanarak katledilmişlerdir. Buna kim dayanabilirdi. Karabekir Paşa ileri harekata geçerek 29 Eylül 1920’de Türk Kuvvetlerinin 3 şehit ve 4 yaralı gibi az bir kayıpla Sarıkamış kurtarılmıştır. Atalarımızın gururla, şanla, şerefle, uğruna canlarını seve seve vererek, kurtardıkları şirin ilçemizin kurtuluşunun gururunu yaşarken, bu kutsal toprakların kurulması için başta eğitimciler, anne, babalar ve bizler toplum olarak gençlerimize, öğrencilerimize ve çocuklarımıza Sarıkamış harekatını her zaman anlatmalıyız. Bu vatan toprakları uğruna şehit olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum. Sarıkamış’ın kurtuluşu kutlu olsun, geleceğe umut olsun.”
Yapılan konuşmaların ardından, Sarıkamış’ın kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla okullar arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrenciler, şiir ve kompozisyonlarını okudular. Sarıkamış Lisesi öğrencilerinden Fatma Gündüz’ün, ’29 Eylül Şafağı’ şiiri, büyük beğeni topladı.
Öğrencilerin halk oyunları gösterisinin ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Gaziler Meydanı'ndaki törenin ardından Yukarı Sarıkamış Şehitliğine gidilerek, tüm şehitler için dua edildi.
CİRİT GÖSTERİSİ, BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Kutlamalar, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi önünde Sarıkamış Belediyesi Atlı Cirit Kulübü’nün gösterisiyle devam etti. Sarıkamış Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi önünde gerçekleştirilen etkinlikte Sarıkamış Belediyesi Atlı Cirit Kulübü, Sarıkamış halkına zevkli bir gösteri maçı izletti. Sporcuların kıyasıya mücadele ettiği gösteri maçı sonrası konuşan Başkan Özbilen, gösteriyi izlemeye gelen konuklara ve emeği geçen herkesi teşekkür etti. Sarıkamış’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen cirit gösterisi büyük ilgi gördü. Cirit gösterisinin ardından Sarıkamış Belediyesi tarafından düzenlenen yemek programıyla kutlama etkinlikleri sona erdi.
Törenlere, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Temel, İlçe Emniyet Müdürü Cem Boçkay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şener Şen, askeri erkan, daire amirleri, siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

 
MHP’den Bölge Zirvesi
 
Büyükşehir açıklama yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ratia arıcıları bilgilendirdi
Dünya Arıcılar Birliği Genel Başkanı Gilles Ratia, 120 yıllık bir organizasyonun ...
Doğu Anadolu'da Hac coşkusu
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Erzincan'dan kutsal topraklara ...
Balcılığa AB desteği
Narman İlçesi’nde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları (Ulusal ...
 
Azerbaycan’da ‘Türkiye Haftası’
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Azerbaycan Cumhuriyeti Stratejik Araştırmalar ...
ASİMDER’den Azerbaycan çıkarması
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı ...
Ehli Beyt’ten sert tepki
Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği üyeleri, Hz. Peygamber'e(SAV) hakaret ...
 
Erzincan yolunda operasyon
Erzincan Emniyeti’nin yaptığı yol uygulaması sırasında durdurulan minibüsün ...
Kayakta seçim heyecanı
Türkiye Kayak Federasyonu’nun mali genel kurulu Ankara’da yapıldı.
Bayburt şehidini uğurladı
Bingöl'de askeri konvoya düzenlenen saldırıda şehit olan piyade er İdris ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva