ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
Bingöl yolunda otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Bingöl yolunda otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Aşkale Voleybol 2. Ligde
Aşkale Voleybol 2. Ligde
HABERLER>BÖLGEDEN
29 Eylül 2012 Cumartesi - 15:24

Ratia arıcıları bilgilendirdi

Dünya Arıcılar Birliği Genel Başkanı Gilles Ratia, 120 yıllık bir organizasyonun başkanı olduğunu ifade ederek, "Birliğimiz dünya genelinde 7 milyondan fazla arı yetiştiricisini kapsıyor" dedi.

Ratia arıcıları bilgilendirdi

YAŞAR YILDIZ
BAYBURT (İHA) - Dünya Arıcılar Birliği Genel Başkanı Gilles Ratia, 120 yıllık bir organizasyonun başkanı olduğunu ifade ederek, "Birliğimiz dünya genelinde 7 milyondan fazla arı yetiştiricisini kapsıyor" dedi.
Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından "Apiterapi ve İkincil Ürünler" konferansı düzenlendi. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Arıcılık alanında dünyaca ünlü isimlerin katıldığı konferansa Bayburt Valisi Hasan İpek, Dünya Arıcılar Birliği Genel Başkanı Gilles Ratia, Romanya Apiterapi Enstütüsü Başkan Yardımcısı Dr. Bioch Cristina Mateescu, Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Mutlu, Erzurum İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır ve arı yetiştiricileri katıldı.
Konferansta bir konuşma yapan Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt’ta 144 bin arı kovanı bulunduğunu, dışarıdan Bayburt’u tercih eden vatandaşlara ait ise 30 bin kovanın olduğunu ifade ederek, Bayburt’un Türkiye’nin bal üretimine ciddi oranda katkı sunduğunu söyledi.
Bayburt’taki üreticilerin arılarını ve ballarını tescil ettiren Bayburt Arı Yetiştiriciler Birliği’ne teşekkür eden Vali İpek, “İnşallah bundan sonra marka tescillerine de giderek, 40 liraya sattığınız balınızı 100 -150 liraya satabileceksiniz. Biz Bayburt Valiliği ve hükümet olarak arıcılığa her zaman destek veriyoruz. 2012 yılında 41 arı üreticimize örnek olsun diye polen tuzakları dağıttık. Geçen yılda yine 21 bin tane dağıtmıştık. Bu desteklerimiz devam edecek” dedi.
Dünya Arıcılar Birliği Genel Başkanı Gilles Ratia konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'de gördüğünü misafirperverlikten dolayı mutlu olduğunu belirterek, Dünya Arıcılar Birliği’nin 111 küçük organizasyondan oluştuğunu söyledi.
Türkiye’ye ilk defa 1999 yılında olmak üzere toplamda yedi kez geldiğini ve çeşitli konferanslarda bulunduğunu belirten Gilles Ratia, “Hepsinden olumlu sonuçlar aldık. Birliğimiz büyük bir federasyon. Dünya genelinde 7 milyondan fazla arı yetiştiricisini kapsıyor. 1 kaç ay sonra yeni bir üyeye sahip olacağız. Bu da Erzurum Arıcılar Birliği. Önümüzdeki 2 yıllık bir süreç içerisinde Erzurum’da büyük bir konferans düzenlemeyi planlıyoruz. Ukrayna’da 2013 yılında Uluslararası kongre yapacağız. Türkiye’de 2017 kongresine aday ülke olarak Ukrayna’da yer alacak. Ben şimdiden sizlere bol şans diliyorum” dedi.
Dünya Arıcılar Birliği olarak her iki yılda bir 10 bin kişinin katıldığı uluslararası düzeyde organizasyon düzenlediklerini belirten Ratia, "Bu büyük kongrelerin arasında sempozyumlarımız da oluyor. Biz 7 tane bilimsel komisyona sahibiz. Her komisyon kendi sempozyumlarını düzenliyor. Bazen de iki komisyon bir sempozyum üzerinde çalışıyor ve sempozyum düzenliyor. Apiterapi ile ilgili bizim büyük bir sempozyumumuz var, iki önemli komisyonumuz var. Bir tanesi Apiterapi, diğeri teknoloji komisyonu. Apiterapi için çok büyük standartlara ihtiyacımız var. Aynı zamanda büyük arı yetiştiricilerine ihtiyacımız var" diye konuştu.
Romanya Arıcılık Enstitüsü Direktörü ve Apiterapi Uzmanı Dr. Cristina Mateescu, "İnsan Sağlığı ve Beslenmede Bal" konulu konuşmasında, balın nektardan veya bal arıları tarafından oluşturulan dönüşümler sonucu meydana gelen organik asit içeriğine bağlı olarak asit reaksiyona sahip olduğunu söyledi.
Balın içerisinde bulunan polenlerden dolayı coğrafi işaretin kolayca bulunabileceğini vurgulayan Mateescu, şunları kaydetti:
"Bal vitamin bakımından oldukça fakirdir. A ve D vitaminleri balda bulunmaz. Bununla beraber, polenden dolayı B grubu vitaminler balda bulunur. Bal karaciğeri korur, sakinleştirici özelliği vardır. Uykuyu düzenler. Yara iyileştirici, kalın bal katmanları enfeksiyonunu önler, doku yenilenmesini hızlandırır ve yara iyileşmesine yardımcı olur."
Konferansı düzenleyerek dünyaca ünlü isimleri Bayburt’ta ağırlayan Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Mutlu ise, Türkiye’nin hem arı varlığı, hem de diğer yönlerden çok büyük bir ülke olduğunu ve her türlü büyük organizasyonun altından en iyi şekilde kalkabilecek gücünün bulunduğunu belirterek, 2017 yılında düzenlenecek olan kongrenin Türkiye’de yapılması ve 2014 yılında Erzurum’da yapılması planlanan Uluslararası Apiterapi kongresinin bir ayağının da Bayburt’ta gerçekleşmesi için destek istedi.
Konferans sonunda Bayburt Valisi Hasan İpek tarafından konferansa konuşmacı olarak katılanlara yöresel ürün ihramdan yapılmış hediyeler verildi.

 
Ford yeni ürünlerini tanıttı
 
İspir’de deprem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Anadolu'da Hac coşkusu
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Erzincan'dan kutsal topraklara ...
Balcılığa AB desteği
Narman İlçesi’nde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları (Ulusal ...
Azerbaycan’da ‘Türkiye Haftası’
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Azerbaycan Cumhuriyeti Stratejik Araştırmalar ...
 
ASİMDER’den Azerbaycan çıkarması
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı ...
Ehli Beyt’ten sert tepki
Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği üyeleri, Hz. Peygamber'e(SAV) hakaret ...
Erzincan yolunda operasyon
Erzincan Emniyeti’nin yaptığı yol uygulaması sırasında durdurulan minibüsün ...
 
Kayakta seçim heyecanı
Türkiye Kayak Federasyonu’nun mali genel kurulu Ankara’da yapıldı.
Bayburt şehidini uğurladı
Bingöl'de askeri konvoya düzenlenen saldırıda şehit olan piyade er İdris ...
‘Kimse ağlamasın, hainleri sevindirmesin’
Bingöl’de askeri konvoya yapılan hain saldırıda şehit olan 23 yaşındaki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva