ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
2  terörist teslim oldu
2  terörist teslim oldu
HABERLER>BÖLGEDEN
24 Eylül 2012 Pazartesi - 17:49

Kayakta seçim heyecanı

Türkiye Kayak Federasyonu’nun mali genel kurulu Ankara’da yapıldı.

Kayakta seçim heyecanı

ERZURUM (İHA) - Türkiye Kayak Federasyonu’nun mali genel kurulu Ankara’da yapıldı. Mali genel kurulda delegelerin tamamının oyuyla ibra edilen Özer Ayık ve ekibi moral depoladı. Delegelerin büyük ilgisini gören Başkan Ayık, konuşması sonrasında ayakta alkışlanırken, federasyonun bütçesi de 9 milyon 670 bin liraya çıkarıldı.
Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve yönetim kurulu, Olağan Mali Genel Kurul’da ‘ibra’ edildi. Ankara’da Angora Otel'de 250 delegenin 176'sının katılımıyla gerçekleştirilen Mali Genel Kurul’da Başkan Ayık ve yönetim kurulu oy birliğiyle ibra edilirken, ana statüdeki değişiklik de onaylandı. Genel kurulda federasyonun 2013 yılı tahmini bütçesi 9 milyon 670 bin lira, 2014 yılı için de 13 milyon 330 bin lira olması oybirliğiyle kabul edildi.
181 KAMP
İstiklal Marşı ve son bir yıl içerisinde yaşamını yitiren milli kayakçılar Aslı Nemutlu ve Pınar Sevil Yalçınkaya’nın anısına saygı duruşu yapılmasıyla başlayan genel kurulun divan başkanlığına TEDAŞ Erzurum Bölge Müdürü Adnan Taşkesenli seçildi.
Taşkesenli’nin açılış konuşmasının ardından Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık söz aldı. Mali genel kurula katılan delegelerin büyük ilgi gösterdiği Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, son iki yıllık görev süresini değerlendiren bir konuşma yaptı. 15 Mayıs 2010 tarihinden bugüne kadar çok sayıda organizasyona ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Ayık, “Uluslararası 11, ulusal ise 38 organizasyon düzenledik” dedi. Bu süre zarfı içerisinde 181 milli takım kampı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan ayık, bunlardan 57’sinin yurt dışı kampı olduğunu söyledi.
’PRESTİJLİ YARIŞLARI ALIYORUZ’
Milli takımlara büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Ayık, görev süreleri içerisinde milli sporcuların sportif başarılarında da ciddi bir artışın olduğunu savundu. Son iki yıl içerisinde uluslararası yarışmalarda 15 altın, 14 gümüş ve 10 tane de bronz olmak üzere toplam 39 madalya kazandıklarını belirten Başkan Ayık, “Bu rakam hiç de küçümsenecek bir düzeyde değil. 2014 Kış Olimpiyatları'nı hedefleyen milli takıma sahibiz. Biz de üzerime düşeni üstleniyoruz. Uluslararası organizasyonları ülkemize kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.
Kayak Federasyonu olarak çok sayıda uluslararası organizasyonları Türkiye’ye kazandırdıklarını anlatan Başkan Ayık, “Uluslararası Kayak Federasyonu’nun (FIS) büyük önem verdiği ve ‘prestijli yarışlar’ listesinde ilk sıralarda bulunan Kuzey Kombine Dünya Kupası’nın 8-9 Aralık tarihlerinde Erzurum’da yapacağız. Bu yarışları Eurosport dahil çok sayıda televizyon canlı yayınlayacak. 2013 yılında yine Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası'nı Erzurum’da yapacağız. Bunlar alınması çok güç organizasyonlar. 2014 yılında ise Balkan Şampiyonası'na ev sahipliği yapma hakkını elde ettik” diye konuştu.
ASLI’YI KONUŞURKEN DUYGULANDI
Geride bıraktığımız Ocak ayında Kandilli Kayak Merkezi’nde antrenman sırasında düşerek yaşamını yitiren milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümünden sorumlu tutularak, hakkında Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılması hakkında da konuşan Başkan Ayık, oldukça duygusal anlar yaşadı. Aslı Nemutlu’nun ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren Ayık, bu olayla ilgili idari ve adli soruşturmanın devam ettiğine dikkat çekti.
İdari soruşturma kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü’nün kendisini ceza kuruluna sevk ettiğini söyleyen Başkan Ayık, yaklaşık 3 saat süren bir savunma yaptığını ve verilecek kararı beklediğini söyledi.
Adli soruşturmada da Aslı Nemutlu’nun ölümünden sorumlu tutularak kendisiyle birlikte 4 kişi hakkında dava açıldığını kaydeden Ayık, sözlerini şöyle sürdürdü: Henüz bana resmi bir tebligat yapılmadı ama ilk duruşmanın 20 Kasım'da yapılacağı yönünde bilgi edindim. Olay tamamen mahkemeye intikal etmiş durumda. Biz hukuka her zaman saygı duyduk, duymaya da devam edeceğiz. Hukuktan çıkacak her türlü karara saygılıyız. İlk günkü duruşumuz neyse bugün de aynı duruşa sahibiz. Bize düşen, Aslı'nın ailesinin yanında olmak ve gereken dersi çıkarmaktır. Acı, hepimizin acısıdır. Baba şefkatiyle bütün camiamızı kucaklamaya devam edeceğiz”
AYIK, AYAKTA ALKIŞLANDI
Başkan Ayık, konuşmasının ardından, genel kurula katılan delegeler tarafından ayakta alkışlandı. Delegelerin alkışlarına karşılık veren Ayık’ın duygulandığı gözlendi. Ayık’ın ardından söz alan bazı delegelerin konuşmalarının ardından denetim ve yönetim kurulu oy birliğiyle ibra edildi. Delegelerin onayına sunulan ana statüdeki değişikliklerin de kabul edildiği genel kurulda federasyonun 2013 yılı tahmini bütçesi 9 milyon 670 bin lira, 2014 yılı için de 13 milyon 330 bin lira olması oybirliğiyle kabul edildi.

 
EDT 2 Ekim’de Perde diyecek
 
Gazi askerin durumu iyi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ASLI YA 26 Eylül 2012 Çarşamba 00:32

BÜTÇE 9 MİLYONDAN 13 MİLYONA ÇIKMIŞ İNŞALLAH BUNDAN SONRA PİSTLERE AĞ ALIP ÇEKERLERDE KİMSE TAHTALARA ÇARPIPTA ÖLMEZ........... ÇOK MERAK EDİYORUM DEVLET BU MADDİ DESTEĞİ ÇEKSE ACABA KAÇ KİŞİ ADAY OLUR BU KADAR BÜTÇEYE BİR AĞ ÇEKMEKTEN ACİZLER YA BU BÜTÇE NERELERE GİDİYOR.......... UNUTULMASIN Kİ ALLAH HEM BU DÜNYADA HEMDE AHİRETTE ÖYLE ÇIKARIRKİ..........HAK YERİNİ BULUR.........ENGELLİLER BİLE DAHA FAZLA BAŞARILILAR DEVLET ZAM ZAPANA KADAR FEDERASYONLARDAN DESTEĞİNİ ÇEKSİN.........BİR AĞ GERMEKTEN ACİZLER.........

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayburt şehidini uğurladı
Bingöl'de askeri konvoya düzenlenen saldırıda şehit olan piyade er İdris ...
‘Kimse ağlamasın, hainleri sevindirmesin’
Bingöl’de askeri konvoya yapılan hain saldırıda şehit olan 23 yaşındaki ...
Ardahan Kapalı Cezaevinde yangın
Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ...
 
‘Analar ağlamasın’
Bingöl-Muş karayolundaki hain pusuda yaralanan Niğdeli Mehmet Dildari, ...
Boru hattındaki patlama soruşturuluyor
Erzincan-Kemah karayolu üzerinde bulunan NATO Boru Hattı’nda meydana gelen ...
Operasyon başlatıldı
Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, bugün saat 12.30 sıralarında Bingöl-Muş ...
 
Coşkun görevine başladı
Ağrı Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Erzurumlu Polis Başmüfettişi Bayram Coşkun yeni görevine başladı.
Van mı haklı, Bitlis mi?..
Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Osmanlı arşivlerinden çıkan belgelerden ...
TKK’dan çiftçiye müjde
Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Menderes Coşkun hafta sonu Erzurum Kooperatif ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva