ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>SİYASET
22 Aralık 2012 Cumartesi - 02:52

Sanık sıfatıyla ifade verdiler

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya dün sabah CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe, avukatları olan CHP eski İl Başkanı Avukat Tuncer Aktaş ile birlikte geldi.

Sanık sıfatıyla ifade verdiler

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) – Erzurum Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taner Aksakal'ın 19 Şubat 2010 yılında hazırladığı fezlekelerde, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de sanıkları arasında bulunduğu dava dosyaları ile ilgili Ergenekon soruşturmasının gizli tanığı olan ‘Munzur’ kod Erdal Erdoğan’ın bir otelin restoranında ifadeleri değiştirilmesi konusunda 80 bin lira rüşvet teklif ettiği iddiası ile CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe’nin dokunulmazlık zırhının kalkması üzerine açılan fezleke iddianamesinde “Ergenekon Silahlı Terör Örgütü Üyesi’, ‘Ergenekon Terör Örgütü’ne yardım etmek’ ‘Yargıyı etkilemek’ ‘Rüşvet vermek’ suçlarından Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde 10-15 yıl arasında değişen hapis cezası istemi ile dava açıldı.
Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya dün sabah CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe, avukatları olan CHP eski İl Başkanı Avukat Tuncer Aktaş ile birlikte geldi. Duruşmada sanık olarak ifade veren CHP eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe, “Öncelikle Ergenekon davasıyla bağdaştırılarak TBMM çatısı altında onurlu görev yaptığımız bir vekil olarak hakkımda isnat edilen suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Ben o dönem CHP Erzincan Milletvekili olarak görev yaptım. Bir siyasetçinin doğal olarak seçmeni ile görüşmesinde doğal bir şey olamaz. Benim gizli tanıklar ‘Fırat’ ve ‘Munzur’ ile görüşme yaparak ifadelerini değiştirme konusunda baskı yaptığım iddia ediliyor. Gizli tanıklara ‘ifadelerinizi değiştirin’ diyerek baskı yapmadım. TBMM’de aynı çatı altında görev yaptığım İzmir Milletvekilimiz Ahmet Ersin’in otelden ayrılışı sırasında çantasının gizli tanık ‘Munzur’un çantasını getirdiğini öğrendim. Bu kişinin ben gizli tanık olduğunu bilmiyordum. Daha sonra, Erzincan davasında bu kişinin gizli tanık olduğunu öğrendim. Onurlu bir vekil olarak ne mahkemeyi etkiledim ne de rüşvet verdim. Benim Ergenekon terör örgütü ile hiçbir ilgim ve irtibatım yoktur. Gizli tanıklar ‘Fırat’ ve ‘Munzur’ ile Ankara’da karşılaştım. Dava dosyasını etkileme gibi bir eylemim söz konusu olamaz” dedi.
“ÇANTAMI GETİREN PARTİLİNİN ‘GİZLİ TANIK’ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM”
CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ise, ‘Munzur’ kod gizli tanık Erdal Erdoğan’ın gizli tanık olmadığını bilmediğini ifade ederek, duruşmada sözlü olarak şu savunmayı yaptı:
“Olay tarihinde ben CHP İzmir Milletvekili olarak, CHP Genel Merkezi tarafından Erzincan’da askerin, polisin tutuklanması ile 3. Ordu Komutanı hakkında başlatılan soruşturma çerçevesinde bu olayın araştırılması için Erzincan’a geldim. Ben Ahmet Ersin olarak İnsan Hakları Komisyonu ve Araştırma Komisyon Sözcülüğü yapıyorum. Ben bu olaylar sırasında olayların gerçek anlamda nasıl başladığı ve cereyan ettiği yönünde rapor tutmam istendi. Erzincan’dan sonra, karayolu ile Erzurum’a gelerek tutuklu askeri rütbelileri cezaevinde ziyaret ettim. Askerleri ziyaretten sonra, tutuklanan Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner’i de ziyaret ettim. Bu ziyaret tamamen kapalı olarak görüşümüz gerçekleşti. Buradan görüşmelerin yapılmasından sonra akşam saat 20.30 gibi Erzincan’a tekrar karayolu ile döndük. Burada Valilik ve Emniyet Müdürlüğü makamlarını ziyaret ettim. CHP Erzincan İl Başkanı otelde kalmak için bize yer ayırdığını ifade etti.
Daha sonra, sabah kahvaltısını otelin restoranında milletvekilleri, partili, basın mensupları ile birlikte bir araya geldik. Ankara’dan bizimle beraber gelen üç parlamento muhabirleri de vardı. Daha sonra partilimiz olan bir vatandaşla görüşme isteği bana iletildi. Bende bu kişiyle görüştüm. Burada muhabir, restoranın teras katında bu olayları değerlendirme adıma benden özel röportaj talep etti. Bu programdan sonra, partililer ile beraber benim yanıma getirilen ismi ‘Munzur’ kod olduğu iddia edilen Erdal Erdoğan’ın olduğunu bilmiyordum. Bu kişi Benim CHP İzmir Milletvekili olduğu için ailesi ile ailevi sorunları yaşadığını ifade ederek İzmir’deki belediyelerde bir iş isteme talebinde bulundu. Kısa bir görüşmenin ardından ‘Size yardımcı olamayacağım’ cevabını verdim.
Kalktık, otelden ayrıldığım sırada o sırada Cihan Haber Ajansı’ndan olduğunu söyleyen bir muhabir, ‘Sayın vekilim siz otelde gizli tanıklarla görüşmüşsünüz’ sorusunu sorduğunda ‘hayır ben gizli tanık filan kimseyi tanımam’ dedim ve son derece de rahatsız oldum. Ben bu kişinin daha sonra, Erzincan Ergenekon terör örgütü ile bağlantılı olarak ‘Munzur’ kodun Erdal Erdoğan olduğunu öğrendim.
MAHKEME HEYETİNE, İDDİA EDİLEN RÜŞVET ÇANTASINI GÖSTERDİ
Daha sonra, kaldığımız Eliza Oteli’nden ayrılacağım ertesi günü, partili arkadaşlara ‘Çocuklar çantamı otelde unuttum’ dedim. Partili arkadaşımızın birisi ismini (Erdal Erdoğan) olduğunu bilmediğim kişi getirdi. Bu çantayı da benim İzmir Karşıyaka Belediye Başkanımızın hediye ettiği çanta, içerisinde rüşvet vermekle suçlandığım 80 bin lira olduğu iddia edilen James Bond çanta değildir. İşte bu çantayı da bugün bu duruşmayı getirdim o günkü çanta da benim seyahat çantamdır. Bu çantanın içerisinde şahsıma ait eşofmanım vardı. İddia edildiği içerisinde para filan yoktu. Bu tamamen tabiata aykırı bir olaydır, böyle bir rüşvet olayının içerisine yemin etmiş ve onurlu bir vekil olarak irmem söz konusu olamaz. Ben gizli tanıklara yönelik ‘ifadelerinizi değiştirin’ yönünde rüşvet teklif etmedim. Kaldı ki Erzincan’da başka insanlarda kullanılabilirdi. Erdal Erdoğan’ın diğer gizli tanık Fırat’a çanta göstererek içinde para olduğu yönündeki ifadelerini kabul etmiyorum. Ben sadece bu soruşturmayı rapor tutmak için Erzincan ve Erzurum’a gezi ziyareti düzenledim. Bunun da zaten parti genel merkezi bilgisi dahilinde olmuştur. Sayın İlhan Cihaner ile hiçbir yakınlığım ve dostluğum yoktur. Sadece milletvekili olduğu günden sonra, kendisini ziyarete gittim. Son sözüm onur ile görev yapmış bir milletvekiliyimdir.”
“GİZLİ TANIKLA KİŞİSEL DOSTLUĞUM YOKTUR”
Gizli tanık Erdal Erdoğan ile CHP Erzincan İl Başkanı ile tanıştırıldığını ifade eden Ahmet Ersin, “Munzur’un kesinlikle soruşturma dosyasında gizli tanık olduğunu bilmiyordum. Erzincan’a bu olaylar öncesinde geldiğimde yaklaşık 2-3 ay öncesine kadar il başkanımızın vasıtası ile gizli tanık olduğu iddia edilen Erdal Erdoğan ile il başkanımızın pastanesinde tanışmıştım. Kesinlikle kişisel hiçbir dostluğum ve arkadaşlığım yoktur.
Duruşmada Hakim Muhammet Karaca’nın Ahmet Ersin’e, “Sizi olay günü askeri personelin görüştürülme teklifi geldi mi?” sorusuna ise Ersin’in, “Hayır, kesinlikle böyle görüşme teklifi olmamıştır” dedi.
Ahmet Ersin ve Erol Tınaztepe’nin avukatı Tuncer Aktaş’ın Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde devam eden Silahlı Ergenekon Terör Örgütü davasıyla birleştirilmemesi yönünde savunma yaparken, “Benim müvekkilim bir siyasetçi olarak, TBMM’de yemin etmiş onurlu bir milletvekili CHP politikalarına katkıda bulunmak için Erzincan’a gelmiştir. Genel Merkez tarafından ‘rapor’ tutmak için görevlendirilmiştir. Bu dava dosyasında silahlı terör örgütünün bulgusunu ortaya koyacak hiçbir delil yoktur. Özellikle 314-2- 314-4 220-6 kapsamına girmemektedir. Müvekkil gizli tanıklar üzerinde baskı kurmamıştır. Gizli tanıkların vermiş olduğu ifadelere itibar edilmemesini istiyorum” dedi.
10-15 YIL ARASINDA HAPİS CEZASI İSTENİYOR
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe hakkında, TCK 314-2, 314-4, TCK 220/6 kapsamında Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Silahlı Ergenekon Terör Örgütü üyesi’ olmamakla birlikte, ‘Ergenekon Terör Örgütü’ne yardım etmek, suç delillerini bozmak, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, maddi menfaat karşılığında ifadeleri değiştirmek, rüşvet vermek’ suçlarından 10 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.
Mahkeme heyeti, Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde görülen Ergenekon davası ile ilgili davanın devam etmesi gerekçesiyle duruşmayı 22 Mart 2013 gününe erteledi.
ERGENEKON OLAYLARI:
Ergenekon Soruşturma kapsamında gizli tanık ‘Munzur’a para teklif edildiği yönünde bilgi alan polis raporuna giren CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderilmişti. CHP’li Ersin ve Tınaztepe’nin gizli tanıklar ‘Munzur’ ve ‘Fırat’a ifadelerini değiştirmeleri yönünde 80 bin lira rüşvet verdikleri iddia edilerek resmi kayıtlara geçmişti.
KAMERA KAYITLARINA GEÇMİŞTİ
Ahmet Ersin ve Erol Tınaztepe’nin Erzincan Ergenekon Davası’nda hazırlanan fezlekede, “CHP Milletvekili Ersin Ahmet’in Erzincan Eriza Otel’de Erdal Erdoğan aracılığı ile CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaz ile birlikte gizli tanık ‘Munzur’ ile özel olarak 10 dakika görüştüğü ve görüşmeye yakın sütün kenarına bırakılan siyah mont çantanın görüşmenin bitmesi ve Ahmet Ersin’in ayrılmasından kısa bir süre sonra, görüşmeyi sağlayan Erdal Erdoğan tarafından alındığının otel kamera kayıtlarınca tespit edildiği” iddialarına yer verilmişti.
 

 
‘Canı sıkılan 112’yi arıyor’
 
‘Kıyamete nasıl gideceğiniz önemli’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otobüsten uyuşturucu çıktı
Erzurum’da KOM şube ekiplerinin yol uygulaması sırasında bir yolcu otobüsünde ...
Tarihi takvime işlediler
2013 Takvimini Erzurum halkının beğenisine sunan Palandöken Belediye Başkanı ...
Ersin ifade verdi
CHP’li eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, 'Ergenekon terör örgütüne ...
 
Akdağ'dan 2012 değerlendirmesi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi ...
Öztürk İçme suyu tesislerini inceledi
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediyesi İçme Suyu Arıtma ...
Narman’da kış mazereti yok
Narman Belediyesi personelleri yaz ayında olduğu gibi kış ayında da kar ...
 
Kent Konseyi hayır duası aldı
Yakutiye Belediyesi ile Yakutiye Kent Konseyi, Erzurum’un merkezinde sayıları ...
Genç Girişimciler, seçime gitti
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Genç Girişimciler Kurulu’nun (GGK) ...
Muhtarlar sandığa gitti
Oltu İlçesi’nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının 2013 faaliyet ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva