ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>SİYASET
21 Aralık 2012 Cuma - 00:41

Öztürk İçme suyu tesislerini inceledi

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediyesi İçme Suyu Arıtma ve Ozonlama Tesisleri’ni gezdi. Vali Öztürk, “Modern bir arıtma tesisine sahibiz, bunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

Öztürk İçme suyu tesislerini inceledi

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediyesi İçme Suyu Arıtma ve Ozonlama Tesisleri’ni gezdi. Vali Öztürk, “Modern bir arıtma tesisine sahibiz, bunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, belediyelerin yatırım ve tesislerine yönelik başlattığı incelemelerini Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Arıtma ve Ozonlama Tesisleri ile sürdürdü. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu’nun da hazır bulunduğu inceleme gezisinde Vali Öztürk’ü ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek bilgilendirdi.
Palandöken Barajı’ndan yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki isale hattıyla Erzurum’a taşınan suyun oksijenle ilk temasının sağlandığı Kaskat bölümünden başlayan incelemeler, Ozonlama Ünitesi, durultma ve dinlendirme havuzlarıyla devam etti. Vali Sebahattin Öztürk, İçme Suyu Arıtma ve Ozonlama Tesisleri’ndeki gezisi kapsamında, bir süre önce TÜRKAK tarafından akredite edilen su analiz laboratuarında da incelemelerde bulundu. Vali Öztürk’e, Erzurum’da kullanılan içme suyunun şebekeye verilinceye kadar tabi tutulduğu bütün işlemleri sırasıyla anlatan ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, daha sonra kısa bir sunum gerçekleştirdi.
VALİ ÖZTÜRK’E GÖRSEL SUNUM
Tesislerin konferans salonundaki sunumda konuşan Genel Müdür Remzi Ertek, ESKİ’nin çalışmaları hakkında istatistik bilgiler verdi. Sunumunda 2012 yılı laboratuar çalışmalarına da değinen Ertek, il merkezi, ilçeler ve merkez köylerden alınan su numunelerinin kimyasal ve mikrobiyoloik analiz sonuçlarını paylaştı.
Erzurum’daki içme suyunda lokal olarak karşılaşılabilen yapısal bazı sorunlara dikkat çeken Ertek, “İçme suyu ile ilgili olarak bazı semt ya da sokaklarda renk ve tat itibariyle birtakım aksaklıklar olabiliyor. Bu tamamen şebeke kaynaklı ya da binalardaki depolama sistemleriyle ilgili bir problem. Çünkü şu anda kullanılan şebeke sistemi çok eski, buna ilaveten asbest ve pik dediğimiz borular kullanılmış. Şebekenin yenilenmesi gerekiyor. Bu yönde kendi imkânlarımızla yürüttüğümüz çalışmalar var” diye konuştu.
GENEL MÜDÜR ERTEK, AB DESTEKLİ PROJEYİ ANLATTI
Şebeke sisteminin baştan sona yenilenmesi noktasında Avrupa Birliği IPA Programı kapsamında Atık Su Arıtma Tesisi ve Şebeke Yenileme Projesi’nin hayata geçirileceğini vurgulayan ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, projenin mali boyutunun 64 milyon Euro olduğunu dile getirdi. Ertek, “Bu projeyle Atık Su Arıtma Tesisi’ni kuracağız. Ilıca’da zemin ıslahı çalışmaları yapıldı, inşaatına başlıyoruz. Yine bu proje kapsamında şehir içerisinde 550 kilometre uzunluğunda şebeke yenileme çalışması yapacağız. Bu çalışmanın 2013 yılında ihalesi yapılarak hemen başlanacak. Şebeke yenilendikten sonra içme suyuyla ilgili artık en ufak bir problemle bile karşı karşıya kalmayacağız” şeklinde konuştu.
VALİ ÖZTÜRK’TEN ALTYAPI HİZMETLERİ VURGUSU
Vali Sebahattin Öztürk ise, Erzurum’un geçmişten günümüze kadar gelen en büyük sorununun altyapı olduğunu vurgulayarak, “Bu işler çok maliyet gerektiren işler. Ve haliyle şimdi Erzurum’un önünde aşılması gereken önemli sorunları teşkil ediyor. Bu eksikliklerin giderilmesi ve bu yönde çalışmalar yapılıyor olması çok önemli” ifadelerini kullandı.
Vali Öztürk, inceleme gezisinin sonunda şu değerlendirmeyi yaptı: “Modern bir arıtma tesisine sahibiz, bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Geçmişte bir takım sıkıntıların yaşandığını biliyoruz. Ama artık suyun görüntüsü, rengiyle ilgili çok ciddi sonuçlara ulaşıldı. İnşallah 2013 yılında başlayacak olan su şebeke yenilemesinin akabinde belki de Türkiye’nin en güzel, en lezzetli suyuna kavuşmuş olacaktır Erzurum. Ben buna inanıyorum. Çünkü çok teknik çalışılıyor burada ve çok başarılı bir süreç yönetilmiş”
 

 
Tarım Çalıştayı tamamlandı
 
Y.Yozgatspor maçını Sayın yönetecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narman’da kış mazereti yok
Narman Belediyesi personelleri yaz ayında olduğu gibi kış ayında da kar ...
Kent Konseyi hayır duası aldı
Yakutiye Belediyesi ile Yakutiye Kent Konseyi, Erzurum’un merkezinde sayıları ...
Genç Girişimciler, seçime gitti
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Genç Girişimciler Kurulu’nun (GGK) ...
 
Muhtarlar sandığa gitti
Oltu İlçesi’nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının 2013 faaliyet ...
İlçe belediyelerine başıboş hayvan uyarısı
Bir süre önce Hınıs Belediyesi’nin hayvanları katlettiği yolundaki iddialar ...
Palandöken, Güreşte Türkiye Üçüncüsü
Palandöken Belediyesi Güreş takımı 2012 Türkiye Güreş Şampiyonası’nda tarih yazdı.
 
Erzurum, A Haber’deydi
Çetin kış koşulları, Erzurum’da etkili olmaya devam ediyor. Dün gece yarısından ...
Yazıcı, resmen atandı
Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine Ednan Yazıcı, resmen atandı.
BBP Çat İlçe Kongresi yapıldı
Büyük Birlik Partisi Çat İlçe Teşkilatı 4.Olağan kongresi yapıldı
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva