ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Müftüler istişare toplantısında buluştu
Müftüler istişare toplantısında buluştu
ETÜ’de Bahar Şöleni
ETÜ’de Bahar Şöleni
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
AFAD imdada yetişti
AFAD imdada yetişti
HABERLER>SİYASET
21 Aralık 2012 Cuma - 00:19

Kent Konseyi hayır duası aldı

Yakutiye Belediyesi ile Yakutiye Kent Konseyi, Erzurum’un merkezinde sayıları 400’e ulaşan ihtiyaçlı, yoksul ve çaresiz aileye çeşitli yardımlar ulaştırıyor.

Kent Konseyi hayır duası aldı

ERZURUM (İHA) - Yakutiye Belediyesi ile Yakutiye Kent Konseyi, Erzurum’un merkezinde sayıları 400’e ulaşan ihtiyaçlı, yoksul ve çaresiz aileye çeşitli yardımlar ulaştırıyor. Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri tarafından belirlenen yoksul ailelerin tespit edilen ihtiyaçları karşılanıyor. Bunlardan biriside Gaziler Mahallesinde 5 kıyı ve akıl hastası kayın validesiyle bakım aylığıyla yaşamlarını sürdürmeye çalışan Hanım Çelebiydi. Çelebi ailesinin imdadına Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri oldu.
Çelebi ailesinin yaşam öyküsünün her yerinde dram, acı ve çaresizlik var. Baba Ahmet Çelebi, 4 yıllık tedavinin ardından bundan 6 yıl önce yaşamını yitirmiş. Geriye Hanım Çelebi (39), biri yeni dünya 5 kızı ve akıl hastası kayın validesiyle baş başa kalmışlar. Gaziler mahallesi Çarşı Sokak NO: 28 adresinde oturan Çelebi ailesinin büyük kızları Ümmü Gülsüm (18) Lise 1’e giderken yoksulluk belasından okulu bırakmış. 3 kardeş ise geleceğin daha güzel olması umuduyla eğitimlerini sürdürüyorlar. Rukiye (17), Cumhuriyet Lisesinde okuyor, Nur Melek (15), Rabia (14) Ellinci Yıl İlköğretim Okulunda okuyorlar. Küçük- Nermin (6) ise okula gitmiyor. Anne Hanım Çelebi (39), acı yaşam öykülerini “Kocam kanser hastasıydı, 6 yıl önce öldü. Büyük kız Ümmü Gülsüm okulu bıraktı okumuyor. 3 kızım okula devam ediyor, ancak çok zor. Kadın başına, 80 yaşındaki kayın validemin bakım parasıyla yaşamımızı sürdürüyoruz. Elektrik, su, bakkal borcumuz var” diye aktarırken geleceğe umutla bakabilmeyi umut ediyor. Umut ışığı ise Çelebi ailesine yardım eli uzatan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut oldu. Korkut, ailenin sorunlarını çözmek için çeşitli adımlar attı.
ÜMMÜ GÜLSÜM OKUMAYA İKNA OLDU
5 kızı ve akıl hastası kayın validesiyle, bir bakım parası ile yaşamlarını sürdürmeye çalışan Çelebi ailesinin imdadına Yakutiye Belediyesi koştu. Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisinin tespit ettiği aileye Yakutiye Belediyesi ve Gençlik Konseyi gıda, giyim, nakdi yardım, oyuncak, kırtasiye malzemesi götürdü. Ailenin çeşitli sorunlarını çözen Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, okulu bırakan Ümmü Gülsüm’ü de yeniden okumaya ikna etti.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, “Yoksullarla Dayanışma Haftası nedeniyle 15 aileye çeşitli yardımlar ulaştırdık. Gıda, giyim, odun, kömür, nakdi yardımlar ile ailelerin acil sorunlarını çözdük. Yakutiye Belediyesi olarak 400 dolayında aileye biz çeşitli yardımlar yapıyoruz. İlçenin bir bölümü ciddi anlamda yoksul aileleri barındırıyor. Belediye olarak onların yardımına koşmak durumundayız. Hanım Çelebi’yi de Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisimiz vasıtasıyla bulduk. Büyük sorunları var. Bunların acil olanlarını hemen çözebildik.
Kızların eğitimi çok önemli. Bunu önemsiyorum. Ümmü Gülsüm okulu bırakmış, önümüzdeki yıl kaydını yaptıracağım ve okula başlamasını sağlayacağım. Kendisi bana söz verdi. Yoksulluğu yenmenin, bir yolu da eğitimden geçiyor. Özellikle kız çocuklarının mutlaka okuması, gerekiyor. 5 kız bir anne, akıl hastası bir kayın valide. Burada Başbakanımız Recep Tayyip Erdogan’ın yaşlılar içen getirdiği bakım parasının ne denli önemli olduğu da ortaya çıkıyor. O kadının bakım parası burada bir ailenin ışığı olmuş, geçim kaynağı olmuş. Ailenin birikmiş borçları var, onları çözeceğiz. Bazı ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Bu aileye uzanacak iyilik sever eli olursa da doğrudan aileye yönlendirme ve köprü görevi yapacağımızı da ifade edeyim” şeklinde konuştu.
 

 
Ukraynalılar Palandöken’i tanıtacak
 
Çizgi filmli trafik eğitimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç Girişimciler, seçime gitti
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Genç Girişimciler Kurulu’nun (GGK) ...
Muhtarlar sandığa gitti
Oltu İlçesi’nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının 2013 faaliyet ...
İlçe belediyelerine başıboş hayvan uyarısı
Bir süre önce Hınıs Belediyesi’nin hayvanları katlettiği yolundaki iddialar ...
 
Palandöken, Güreşte Türkiye Üçüncüsü
Palandöken Belediyesi Güreş takımı 2012 Türkiye Güreş Şampiyonası’nda tarih yazdı.
Erzurum, A Haber’deydi
Çetin kış koşulları, Erzurum’da etkili olmaya devam ediyor. Dün gece yarısından ...
Yazıcı, resmen atandı
Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine Ednan Yazıcı, resmen atandı.
 
BBP Çat İlçe Kongresi yapıldı
Büyük Birlik Partisi Çat İlçe Teşkilatı 4.Olağan kongresi yapıldı
AK Parti istişare etti
AK Parti Erzurum İl Başkanlığında yapılan istişare toplantısına AK Parti ...
Hizmet İş’te yeni dönem
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Hizmet İş Sendikası Erzurum Şubesinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva