ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>EKONOMİ
8 Ağustos 2009 Cumartesi - 04:14

Ramazan pidesine zam yok

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Balcı, pidenin Türkiye genelinde geçen yılki fiyatlarla satılacağını bildirdi. Erzurum’un da içinde bulunduğu illerde 450 gramlık pidenin 1,5 liradan satılacağını kaydeden Balcı, iller arası gramaj farkından dolayı fiyat farklılıkları olsa da 1 kilogramlık pidenin fiyatının 3-3,5 lira arasında değişeceğini ve geçen yılla aynı fiyatta olacağını belirtti.

Ramazan pidesine zam yok

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, pidenin Türkiye genelinde geçen yılki fiyatlarla satılacağını bildirdi. Balcı, Federasyon Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere pide ve ekmek fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ramazan boyunca tüm illerde pidenin geçen yıl olduğu gibi kilogramı 3-3,5 lira arasında satılacağını belirten Balcı, buna göre 300 gramlık pidenin 1 liradan satışa sunulacağını söyledi. Balcı, Türkiye genelinde pidenin önceki yılla aynı fiyattan satılmasının bir ilk olacağını ifade etti.
PİDE ERZURUM’DA 1.5 TL OLACAK
Erzurum’un da içinde bulunduğu illerde 450 gramlık pidenin 1,5 liradan satılacağını kaydeden Balcı, iller arası gramaj farkından dolayı fiyat farklılıkları olsa dahi 1 kilogramlık pidenin fiyatının 3-3,5 lira arasında değişeceğini ve geçen yılla aynı fiyatta olacağını belirtti.
Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarına ilişkin olarak da maliyetlerde bir değişim olmadığı takdirde önümüzdeki 3 ay boyunca fiyatlarda bir artışa gidilmeyeceğini kaydetti.
Nisan ayında yaptıkları toplantıda ''maliyetler değişmediği sürece 4 ay ekmeğe zam yok'' dediklerini, ancak bunun ''ekmek zammı 4 ay sonra gelecek'' şeklinde yansıtıldığını anlatan Balcı, ''Bugünkü rakamlara göre 3 ay zam yok diyoruz'' dedi.
Bir süredir ekmeğe zam yapılmadığını, bu süre içinde ham madde fiyatlarında artış olduğunu dile getiren Balcı, bu artışları fırıncı esnafının göğüslediğini ve ekmeğe zam yapılmadığını söyledi.
Federasyon Başkanı, Türkiye genelinde tüm odalara pide fiyatlarına ilişkin genelgeyi dün gönderdiklerini de bildirdi.
RUHSATSIZ ÜRETİM
Fırıncı esnafının sorunlarına da değinen Balcı, küçük esnafın gıda mühendisiyle çalışmak zorunda olduğunu, bir gıda mühendisinin 5 işletmeye baktığını, ay sonunda küçük esnafın ''hiç işletmeye gelmeyen gıda mühendisine para ödemek zorunda kaldığını'' savundu. Bunun da maliyetlere yansıdığına işaret eden Balcı, bu konuda bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini söyledi.
Balcı, gelişigüzel fırın açılmasının önlenmesi ve ruhsatsız üretim yapan fırınların kapatılmasını istedi.Halil İbrahim Balcı, fırıncı esnafının üzerinde yük olan sorumlu işletmeci istihdam edilmesi uygulamasının da kaldırılmasını talep etti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürhan Özorhan 9 Ağustos 2009 Pazar 02:36

Himmet buyurdunuz beyler,Antalya'da 300 gr ekmek 40 krş,Erzurumda 70 krş varın sizler hesaplayın.Dini bütün vatansever şehrimin idarecileri ve ramazan ayını fırsat ayına çevirip,haksız kazanç elde edenler, bu nasıl bir dini anlayıştır.Oruç nefsi terbiye eder,sizler zamlarla halkı açlık ve sefalete sürüklüyerek terbiye etmeye mi çalışıyorsunuz.Bumu dini inanç, anlamakta zorluk çekiyorum.Allah rızası için neden ramazanda herşeyin fiyatın biraz düşürmüyorsunuz.Onbir aysa kazandığınızın zekatını bu ayda zam yaparakmı ödüyorsunuz.Sizler hiçbirşey göğüslemiyor,birde halkın sırtına semer takıyorsunuz.Hiçte inandırıcı olmadı açıklamalarınız.Cebinizi dolduramıyoruz.Allah gözünüzü doyursun.Bir kg pide 3,5 lira Allah insaf ve merhamet versin,çok cömertsiniz.Bunun için bu kırizde sektörünüz çok yara aldı,binlerce fırın ve ekmek fabrikaları kapandı değilmi.Bayat ekmek için kuyrukta bekleyen ,emekli,asgari ücretli ve dar gelirli vatandaş bu kararınıza ne kadar teşekkür etse azdır.Güldürmeyin beyler.

Yorumu oyla      6      4  
hikmet 8 Ağustos 2009 Cumartesi 17:55

fırıncılar derneğinin bu kararı ahlakidir.fakat diğer esnaf ne düşünüyor.şimdiden yumurta,ceviz,sebze,peynir velhasıl her gıdaya haksız yere zam yapmaya başlayacaklar ve zabıtalar da meydanlarda gözükmeyecektir.denetim olmayacaktır.müslümanım diyen bu esnaf gavurun bile yapmayacağı zamları dayatacaklardır.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kömür vatandaşın cebini yakmayacak
Geçen yıl kışa doğru 850 – 900 TL’ye kadar yükselen Rus kömürünün tonu, ...
ERGİAD’da Özdemir dönemi
Erzurum Genç İş Adamları Derneği (ERGİAD) Başkanlığı'na Hasan Özdemir ...
Beyaz et’e zam….
GHA/Beyaz ette geçen yıla oranla artışa geçen ihracat, Ramazan öncesinde ...
 
Bir gramlık altınlar ilgi görmedi
Yaklaşık bir ay önce piyasaya sürülen bir gramlık altınlar beklenen ilgiyi ...
DAKİK yatırım heyecanı oluşturdu
Hakkari İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Biçer, Doğu Anadolu Sanayici ...
Umut Derneği sertifika dağıttı
Umut Derneği Erzurum Şubesi ve İş Kur işbirliğiyle düzenlenen Çocuk Bakıcılığı ...
 
Doğru tespit..
G.İSPİRLİ/Erzurum ekonomisinin kırılgan ve istikrarsız yapısı bilimsel ...
Aziziye’de dolu vurgunu
Erzurum’un Aziziye ilçesi başta olmak üzere, merkeze bağlı çok sayıda ...
“Ya iş verin, ya aş verin”
GHA/Otelciler Kahveciler ve İnternetkafeciler Odası Başkanı Başkan Saka, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva