ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>EKONOMİ
12 Nisan 2021 Pazartesi - 03:04

Ramazan’da en çok ekmek ve pide israf ediliyor

Gıda alışverişlerinin arttığı Ramazan ayında israfın da aynı oranda arttığına dikkati çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Diğer aylarda yapılan gıda israfı Ramazan ayında maalesef ciddi boyutlara ulaşıyor.' dedi

Ramazan’da en çok ekmek ve pide israf ediliyor

Gıda alışverişlerinin arttığı Ramazan ayında israfın da aynı oranda arttığına dikkati çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Diğer aylarda yapılan gıda israfı Ramazan ayında maalesef ciddi boyutlara ulaşıyor. İsraf edilen gıdalarla birlikte nimetimiz, paramız ve emeğimiz de çöpe gitmiş oluyor. Korona virüs yüzünden çok sayıda kişinin işsiz kaldığı ve geçim sıkıntı çektiği bu dönemde bir lokma ekmeği, bir damla suyu bile israf etmemek gerek” dedi.
Ramazan ayında artan alışverişlerin israfa yol açmaması için vatandaşlara uyarıda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Birleşmiş Milletler Gıda İsraf Endeksi Raporu’na göre Türkiye’de her yıl 7.7 milyon ton yiyecek ve içecek israf ediliyor. Ülkemiz ne yazık ki dünyada en fazla gıda israfı yapan üçüncü ülke. Vatandaşlarımız bir yandan gıda ürünleri ile hayat pahalılığından dert yanarken, diğer yandan bin bir emekle aldığı ürünleri israf etmemeli. Özellikle korona virüsle mücadele ettiğimiz bu yıl evlerimizde geçireceğimiz mübarek Ramazan ayında artan alışverişlerin israfa yol açmaması için sofralarımızı kurarken doyabileceğimiz kadar yemek pişirmeye ve ihtiyacımız kadar ekmek, pide ve kuru bakliyat almaya dikkat etmeliyiz. Bu mübarek ayda oruç tutup Allah’ın rızasını kazanırken, pandemi koşullarını göz önünde bulundurarak israftan mümkün olduğunca kaçınmalıyız. Özellikle evde olduğumuz bu günlerde israftan kaçınmak hepimiz için milli bir görev olmalı” ifadelerini kullandı.
“RAMAZAN’DA EN ÇOK EKMEK VE PİDE İSRAF EDİLİYOR”
İsraf edilen gıda ürünleriyle yüz binlerce aç insanın doyabileceğini belirten Palandöken, “Diğer aylarda yapılan ekmek israfı, özellikle Ramazan ayında ciddi boyutlara ulaşıyor. Çünkü vatandaşlarımız oruçken ekmeği ve pideyi sıcak tüketmek isteyip iftara yakın saatte ihtiyacından fazla satın alıyor. Gün boyu oruç tutup nefsimizi terbiye ederken bir lokma ekmek bulamayan insanların halinden anlamak için artan ekmeklerimizi mutlaka değerlendirmeliyiz. Yardım etmenin ve paylaşmanın yolu yalnızca satın almak değil, aldığımız ürünleri de en doğru şekilde tüketmek olduğunu unutmamalıyız. Piyasada özellikle gıda ürünlerinde fırsatçıların fiyat artışı yaptığı bu dönemde israftan ne kadar kaçınırsak ürünlere talep düşünce fiyatlar da düşecektir” dedi.

 
Bakan Selçuk'tan fırsat eşitliği vurgusu
 
‘Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ramazan istismarcıları yine iş başında
Her Ramazan ayında ihtiyaç maddeleri fiyatlarını artırarak, halkın ibadet ...
Erzurum TKDK’ya rekor başvuru
Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü ...
DAP İdaresi Bölge tarımına ufuk çiziyor
Tarımda üretim ve istihdamın artması, tarımdan elde edilen gelirlerin ...
 
Patates ve kuru soğan alımı başlıyor
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, patates ve kuru soğan piyasasındaki ...
İŞKUR’dan Narman’da İstihdama yönelik protokol
Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Narman Belediyesi arasında ...
Erzurum’da pide 3 TL’den satılacak
Fırat, 330 gram sade pidenin 3 TL, yumurtalı pidenin de 4 TL’den satılacağını ...
 
KUDAKA’dan üretim ve istihdam odaklı iki proje
Erzurum Valiliği YİKOB tarafından yürütülecek olan “Deri Sektörü Erzurum’da ...
Erzurum’dan ihracat yapılan ülke sayısı 28’e yükseldi
DOSİAD - Şubat ayında 23 ülkeye ihracatın yapıldığı Erzurum’da Mart ayında ...
Erzurum’da 3 ayda 15 sektör ihracat yaptı
DOSİAD - . Erzurum’da bu yılın Mart ayında 14, Ocak – Mart ayları arasında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva