ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>EKONOMİ
8 Nisan 2021 Perşembe - 06:30

Erzurum’dan ihracat yapılan ülke sayısı 28’e yükseldi

DOSİAD - Şubat ayında 23 ülkeye ihracatın yapıldığı Erzurum’da Mart ayında yüzde 21,7’lik artış ile 28 ülkeye ihracat gerçekleştirildi.

Erzurum’dan ihracat yapılan ülke sayısı 28’e yükseldi

Erzurum’dan Mart 2021 döneminde 19, yılın ilk 3 ayında ise 28 ülkeye ihracat gerçekleştirildi. Erzurum’dan 8 ülkeye yapılan ihracat değeri artarken, 10 ülkeyle yapılan ihracat değerinde düşüş görüldü. En yüksek değerde ihracat Kamerun’a yapılırken, bu ülkeyi ihracat değeri yüksekliği kaydında ABD, Gürcistan, Azerbaycan ve Suriye izledi.

TİM MART AYI VERİLERİ

Erzurum’dan Mart ayında 19, bu yılın Ocak – Mart döneminde ise 28 ülkeyle ihracat yapıldı.  İlden Amerika Kıtasından ABD; Avrupa Kıtasından Gürcistan, Azerbaycan, Fransa, Bulgaristan, Almanya, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Malta, İsveç, KKTC, Sırbistan, Arnavutluk, Yunanistan, Macaristan; Afrika Kıtasından Kamerun, Nijerya, Mısır, Gambiya, Somali, Fas, Senegal; Asya Kıtasından Suriye, Irak, Katar, Kuveyt, İran ve BAE ile ihracat gerçekleştirildi.

8 ÜLKE İHRACATINDA ARTIŞ

Bu yılın ilk 3 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre en yüksek oranda ihracatın arttığı ülke Kamerun oldu, bu ülkeyi Katar izledi. 3 aylık bazda ihracat değeri artışı Kamerun’la yüzde 8933, Katar’la yüzde 897,4, Bulgaristan ile yüzde 115,0, Azerbaycan ile yüzde 30,0, ABD ile yüzde 50,7,  Nijerya ile yüzde 643, KKTC ile yüzde 60.4, Gürcistan ile yüzde 1.2 oranında gerçekleşti.

10 ÜLKE İHRACATINDA DÜŞÜŞ

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) verilerine göre; 3 aylık dönemde  bir önceki yılın aynı dönemine göre 10 ülkeyle yapılan ihracatta düşüş kaydedildi. 3 aylık ölçekte düşüş oranları Rusya ile yüzde 20.6, Almanya ile yüzde 54.5, Irak ile yüzde 63.3, Sırbistan ile yüzde 65, Yunanistan ile yüzde 68.9, Ukrayna ile yüzde 76, Mısır ile yüzde 76, Mısır ile yüzde 79.5, Fas ile yüzde 90,6, Somali ile yüzde 93.3, Macaristan ile yüzde 98.0 oldu.

3 AYLIK İHRACAT DEĞERİ

TİM verilerine göre, Erzurum’dan bu yılın ilk 3 ayında 28 ülkeyle ihracat gerçekleştirildi. Dönemde ABD’ye 2,0 milyon dolar, Kamerun’a ise 2,4 milyon dolar tutarında ihracat yapıldı. 3 ayda Azerbaycan’a 946,7, Gürcistan’a 977,6, Irak’a 242.7, Suriye’ye 520.6, Irak’a 447.8, Kuveyt’e 96.2, Fransa’ya 222.9, Katar’a 354,0, Almanya’ya 69.3, Mısır’a 56.5, Bulgaristan’a 72,9, Ukrayna’ya 53.0, Nijerya’ya 153,8, Malta’ya 37.3, İsveç’e 28.4, Rusya’ya 58,5 KKTC’ye 19.0, Somali’ye 13.6, İran’a 13.0, Fas’a 11.5, BAE’ye 6.7, Senegal’e 6.2,  Sırbistan’a 19,9, Gambiya’ya 46, Arnavutluk’a 22.5 ve Yunanistan’a da 3.4 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi

TİM VERİLERİ DEĞERLENDİRMESİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM), mart ayı ve ilk çeyrek ihracat rakamlarını açıkladı. Mart ayında Türkiye'nin ihracatı, pandemiye rağmen geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, yüzde 42,2'lik artışla, 18 milyar 985 milyon dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık  ihracat rakamı oldu. İhracat ailesi, ocak-mart döneminde 2020 yılındaki ilk çeyreğe göre yüzde 17,3'lik artışla 50 milyar 23 milyon dolarlık ihracatla da tüm zamanların en yüksek ilk çeyrek rakamına imza attı. İhracat ailesi, mart ayı ile beraber son dört ayı üst üste rekorla kapatma başarısı gösterdi. Martta bir önceki yılın aynı ayına göre 24 sektör ihracatını artırdı. 7 sektör ise tarihlerinin en yüksek aylık ihracat rekoru kırdı. Yılın ilk çeyreğinde ise, 7 milyar 690 milyon dolarla Otomotiv sektörü birinci, 5 milyar 310 milyon dolarla Kimyevi Maddeler ikinci, 4 milyar 707 milyon dolarla Hazır giyim sektörü üçüncü oldu. Martta ihracatçılarımız Türk bayrağını 218 ülke ve bölgede dalgalandırmayı başardı. Türk ihracatçı, 150 ülkeye ihracatı artırdı. Mart ayında 11 ilimiz; Antalya, Denizli, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kırşehir, Konya, Manisa, Niğde, Samsun ve  Tekirdağ; tarihlerinin en yüksek aylık ihracatını, gerçekleştirdi. Martta 74 il ihracatını artırarak önemli bir başarıya imza attı.

GÜLLE7NİN AÇIKLAMASI

TİM Başkanı İsmail Gülle, " Mart ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, yüzde 42,2'lik artışla, 18 milyar 985 milyon dolar olmasıyla Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracat rekoruna imza attık. 2021'in ilk çeyreğinde ise ihracatımız, yüzde 17,3'lik artışla 50 milyar 23 milyon dolara yükselerek bir rekor daha kırdık. Yıllık ihracat hedefimiz olan 184 milyar dolardan çok daha yüksek rakamlara, 200 milyar dolarlara inşallah hep birlikte ulaşacağız.İhracat günlük olayların, farklı görüşlerin ötesinde, bir memleket meselesidir. İhracatçımız; İstihdam, üretim, döviz girdisi, inovasyon, ülke itibarı gibi milli menfaatlere hizmet eden bir sorumluluk bilinciyle çalışmakta ve tüm bu sorumlulukları, hakkıyla yerine getirmektedir" dedi.

ÜRETEBİLME YETENEĞİ

Dünya ekonomilerini derinden sarsan pandeminin zorlu koşullarına rağmen her koşulda üretebilme yeteneğini ve tedarikçi gücünü göstererek 2021 yılına da rekorla başlayan Türk ihracat ailesi, her ay tüm zamanların aylık ihracat rekoru kırıyor. Geçtiğimiz yılın hedefi olan 165,9 milyar doları aşarak 169 milyar 482 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren ihracat ailesinin, her ay rekorlar kırması da bu yıl olan 184 milyar dolarlık ihracat hedefini geçmesi bekleniyor. 61 İhracatçı Birliği, 27 sektörü ile 100 bin ihracatçının tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM),  ihracat ve 'Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye' hedefine ulaşmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

GENEL TİCARET SİSTEMİ

Genel Ticaret Sistemi'ne (GTS) göre mart ayında ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42,2'lik artışla, 18 milyar 985 milyon dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihin en yüksek aylık ihracatı oldu.Türk ihracatçı, pandemiye rağmen ocak-mart döneminde de yüzde 17,3'lik artışla 50 Milyar 23 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ilk çeyrek ihracat rakamına ulaştı.Martta bir önceki yılın aynı ayına göre  24 sektör ihracatını artırdı. 7 sektör ise tarihlerinin en yüksek aylık ihracat rekoruna imza attı.

“İLK ÇEYREK VE AYLIK İHRACAT REKORUNUN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Mart ayı ve ilk çeyrek ihracat rakamlarını değerlendiren TİM Başkanı İsmail Gülle, “Geçtiğimiz aralık ayında, tüm zamanların aylık ihracat rekoruna imza atmıştık. Yine rekorla kapattığımız Ocak ve Şubat aylarından sonra, ihracat ailesi mart ayında da oldukça başarılı bir performans ortaya koydu. Bu ay tüm zamanların aylık ihracat rekorunu tazelemenin gururunu yaşıyoruz. Böylece, ardı ardına son dört ayda ihracat rekoru kırmış olduk. Aynı zamanda, mart ayı ihracat rakamımızla beraber, en yüksek birinci çeyrek ihracatını da gerçekleştirmiş olduk. Her zaman daha ileriye gitmek,  daha iyisini hedeflemek, bu aile için köklü bir gelenek. İhracat günlük olayların, farklı görüşlerin ötesinde, bir memleket meselesidir” dedi.

“SON ALTI AYLIK İHRACATIMIZ 100 MİLYAR DOLARI AŞTI”

Son altı aylık ihracatın 100 milyar doları aştığını kaydeden Gülle, “İhracatçımız; İstihdam, üretim, döviz girdisi, inovasyon, ülke itibarı gibi milli menfaatlere hizmet eden bir sorumluluk bilinciyle çalışmakta ve tüm bu sorumlulukları, hakkıyla yerine getirmektedir. Dünya tarihinin en sıradışı olaylarından biri olan pandemi döneminde, ihracatın artması ve hatta rekorlar kırması, muazzam bir gayretin ürünüdür. Bizler de, ihracatçımızın hızına yetişmek adına, yoğun bir gündemle çalışmaya devam ediyoruz. Bir yandan rekorlarla, giderek artan bir hacimle ihracat gerçekleştiriyoruz. Yalnızca ihracatımızı artırmak için değil, aynı zamanda ihracat süreçlerini kolaylaştırmak için de çalışıyoruz” diye konuştu.

54 ÜLKEYE SANAL ÇIKARMA

Ticaret diplomasisinin saha neferleri olarak, çalışmalarına hızla devam ettiklerini ifade eden Gülle, şunları söyledi: “TİM ve İhracatçı Birlikleri olarak, geçtiğimiz yıl mayıs ayından bu yana, 54 Ülkede, 64 Sanal Ticaret Heyeti, 10 Sanal Fuar gerçekleştirdik. Nisan ayında da; Arjantin, Paraguay, Uruguay ve Şili'ye yönelik bir Latin Amerika Sanal Ticaret Heyeti  ve ABD'ye yönelik bir Sanal Ticaret Heyeti daha gerçekleştireceğiz. Durmadan, yorulmadan,  her bir sektörümüz, yüksek tutarlarda ihracat yapsın diye, ülkemiz insanının alın teriyle ortaya koyduğu ürünler dünyanın dört bir köşesinde gıptayla anılsın diye, ticaret diplomasisi faaliyetlerine devam edeceğiz”

“MARTTA YÜZDE 42,2, İLK ÇEYREKTE YÜZDE 17,3 İHRACAT ARTIŞI”

Mart ayı ve ilk çeyrekteki ihracat artışına konuşmasında vurgu yapan Gülle, “Mart ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, yüzde 42,2'lik artışla, 18 milyar 985 milyon dolar oldu. 2021'in ilk çeyreğinde ise ihracatımız, yüzde 17,3'lik artışla 50 Milyar 23 milyon dolara yükseldi. Yıllık ihracat hedefimiz olan 184 milyar dolardan çok daha yüksek rakamlara, 200 milyar dolarlara inşallah hep birlikte ulaşacağız. Geçtiğimiz yıl Mart ayında oluşan küresel kaos atmosferi, uzun bir süre hafızalarımızda kalmaya devam edecek. Ancak, o günden bu güne, geldiğimiz yol, aştığımız zorluklar, ülkemizi ve ihracatımızı korumak adına yaptıklarımız, başardıklarımız; hamd olsun bu güzel rakamları sizlerle paylaşabilmemize  olanak sağladı.  1339 firmamız,  mart ayında ilk kez ihracat yaptı. İhracata yeni başlayan bu firmalarımız, Mart ayında 62 milyon 400 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Genel tabloya bakıldığında ise, Mart ayı içerisinde toplam 39 bin 170 firmamız ihracat gerçekleştirdi. Böylelikle, yılın ilk çeyreğinde ihracat gerçekleştiren firma sayımız 59 bin 913, ilk kez ihracat gerçekleştiren firma sayımız ise 4 bin 334 oldu” diye konuştu.

“7 SEKTÖR TARİHLERİNİN EN YÜKSEK AYLIK İHRACATINA İMZA ATTI”

Mart ayında sektörlerin performanlarına da dikkat çeken Gülle, şöyle devam etti: “Önceki yılın aynı ayına göre 24 sektörümüzün ihracatını artırdığını görüyoruz. Toplam 7 sektörümüz ise, tarihlerinin en yüksek aylık ihracat performansına imza attı. Bu sektörler Kimyevi Maddeler ve Mamuller, Elektrik-Elektronik, Tekstil ve Hammadeleri; Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri; Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri, İklimlendirme Sanayi, Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri oldu. Mart ayında; 2 milyar 893 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Otomotiv sektörümüz liderliğini korurken; 2 milyar dolara ulaşan Kimyevi Maddeler sektörümüz ikinci,  1 milyar 678 milyon dolara ulaşan Hazırgiyim sektörümüz ise üçüncü oldu.  Bu ay en güçlü artış performansına imza atan sektörler;  yüzde 124 artışla 154 milyon dolara ulaşan  Gemi ve Yat sektörü, yüzde 75 artışla 247 milyon dolara ulaşan Savunma ve Havacılık; yüzde 58 artışla 1 milyar 547 milyon dolara ulaşan Çelik sektörleri oldu. Yılın ilk çeyreğinde ise, 7 milyar 690 milyon dolarla Otomotiv sektörümüz birinci, 5 milyar 310 milyon dolarla Kimyevi Maddeler ikinci, 4 milyar 707 milyon dolarla Hazır giyim sektörü üçüncü oldu”

İLK ÇEYREK İHRACATINA SAVUNMA VE HAVACILIK DAMGASI

Gülle, ilk 3 ayda, Savunma ve Havacılık sektörünün,  647 milyon dolarla ihracatını yüzde 34 artırdığını aktardı. Madencilik ürünleri ihracatının  ise  1 milyar 215 milyon dolarla, yüzde 30'luk önemli bir artış kaydettiğini belirten Gülle, Elektrik Elektronik sektörü ihracatının ise, 3,2 milyar dolarlık ihracatla yüzde 28'lik arttığını ifade etti.

TÜRK BAYRAĞINI 218 ÜLKE VE BÖLGEDE DALGALANDIRDILAR

Mart ayında ihracatçılarımız Türk bayrağını 218 ülke ve bölgede dalgalandırmayı başardığını belirten Gülle, “150 ülkeye ihracatımızı artırma başarısı gösterdik. İhracatçılarımızın en çok ihracat gerçekleştirdiği ilk 3 ülke;  1 milyar 670 milyon dolarla Almanya, 1 milyar 240 milyon dolarla ABD ve 1 milyar 6 milyon dolarla Birleşik Krallık oldu.  İhracatımızı tutar bazında en çok artırdığımız ülkeler ise; 535 milyon dolarlık artışla Birleşik Arap Emirlikleri, 439 milyon dolarlık artışla İtalya ve 437 milyon dolarlık artışla Irak oldu” ifadelerini kullandı.

AB'ye İhracat Artışı Yüzde 47'ye Çıktı

Mart ayında, ülke gruplarına göre en büyük pazarımız olan Avrupa Birliği'ne (AB-27) ihracatın yüzde 47 artışla, 7,9 milyar dolarlık bir hacme ulaşarak yüzde 41,4 pay aldığını dile getiren Gülle, “AB haricindeki diğer Avrupa ülkelerini de topladığımızda, Avrupa kıtasının,  mart ayı ihracatımızdaki payı ise, yüzde 54,7 oldu. Diğer ülke gruplarında, Yakın ve Orta Doğu ülkelerine 3,5 milyar dolar; Afrika kıtasının tamamına 1,8 milyar dolar; Uzak Doğu ülkelerine 1,4 milyar dolar; Kuzey Amerika'ya ise 1,3 milyon dolarlık; ihracat gerçekleştirdik. Mart ayında en dikkat çekici artışlar ise; Çelik sektörü Peru'ya ihracatını yüzde 2655, Kimyevi maddeler sektörü Malta'ya ihracatını yüzde 1207 ve Makine ve aksamları sektörü İran'a ihracatını yüzde 891 artırdı” dedi.

74 İL İHRACATINI ARTIRDI

11 ilimiz; Antalya, Denizli, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kırşehir, Konya, Manisa, Niğde, Samsun ve  Tekirdağ; tarihlerinin en yüksek aylık ihracatını, Mart ayında gerçekleştirdiler. En çok ihracat gerçekleştiren ilk 3 ilimiz sırasıyla; 7 milyar 161 milyon dolarla İstanbul, (%37 artış), 1 milyar 464 milyon dolarla Kocaeli, (%40 artış), 1 milyar 333 milyon dolarla Bursa, (%22 artış) oldu. En dikkat çekici artışlar;  yüzde 434 artışla 1153,7 milyon dolara ulaşan Yalova;  yüzde 206 artışla 81,7 milyon dolar ihracat yapan Şırnak ve Yüzde 180 artışla 18,6 milyon dolarlık ihracata imza atan Diyarbakır oldu.

İLK ÇEYREKTE İSTANBUL LİDER

 

2021'in ilk çeyreğinde ise, en çok ihracat gerçekleştiren ilk 3 ilimiz sırasıyla; 18 milyar 986 milyon dolarla İstanbul, (%15 artış), 3 milyar 839 milyon dolarla Kocaeli, (%13 artış) ve 3 milyar 700 milyon dolarla Bursa (%4 artış) oldu.

MİKTAR BAZINDA İHRACAT ARTIŞI 15 MİLYON TONA YAKLAŞTI

Miktar bazında ihracatımız ise; geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,7 artarak, 14,9 milyon ton olarak gerçekleşti. Yılın ilk çeyreğinde ise  yüzde 7,8 artışla, 40,3 milyon tonluk ihracat gerçekleşti. Son dönemde Euro/Dolar paritesindeki artış,ihracata pozitif yansıdı. Mart ayında paritedeki artışın pozitif etkisi 572 milyon dolar oldu. Euro/Dolar paritesindeki pozitif görünümün,önümüzdeki aylarda da devam etmesini öngörülüyor. Yıl başından bu yana paritede artış ihracata 1 milyar 581 milyon dolar olarak yansıdı.

174 ÜLKEYE TL İLE İHRACAT YAPILDI

Türk lirası ile açılan beyannamelere göre, 174 ülkeye toplam 6,3 milyar TL  tutarında Türk Lirası ile ihracat gerçekleştirildi. 7 bin 175  firmamız ihracat işlemlerinde Türk Lirasını tercih etti.  İkili ticarette yerli para birimlerinin kullanılmasını ihracat ailesi desteklemeye devam edecek.

GÜLLE: "YAKINDA TÜRKİYE LOJİSTİK PORTALIMIZI FAALİYETE GEÇİRECEĞİZ"

TİM Başkanı İsmail Gülle, "Çok yakında, Türkiye Lojistik Portalımızı faaliyete geçirerek, bu portalı ihracatçılarımızın dünyaya açılan kapısı haline getireceğiz. İhracat hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz. Türkiye’nin dış ticaret fazlası veren bir ülke olmasını hedefliyoruz. Son 6 aylık ihracatımız, 100 milyar doları aştı. Önümüzdeki 15 yıl içerisinde, ihracatımızın büyük ivmeyle artacağını bekliyoruz" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat 2021 Raporu’nu kamuoyuyla paylaştı. Raporda gelecekte hangi sektörlerin yıldızının parlayacağı ve yıllık ihracat öngörüleri de yer aldı. Raporda açıklanan bilgilere göre 2035 yılında 69,9 milyar dolarlık ihracat yapması beklenen Otomotiv Endüstrisi ilk sırada, 42,2 milyar dolar ile Kimyevi Maddeler ve Mamulleri ikinci sırada, 24 milyar dolar ile hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün üçüncü sırada olacağı öngörüsü rapora yansıdı. 2035’te ihracat artışının en yüksek yaşanacağı sektörün, yüzde 425’le Savunma ve Havacılık Sanayii olacağı öngörüsü raporda belirtildi. Bu sektörü sırasıyla yüzde 297 artışla Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller, yüzde 179 artışla Makine ve Aksamları, yüzde 164 artışla Halı ve yüzde 156 artışla Mücevher sektörünün takip edeceği öngörüsü de raporda aktarıldı. 'Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye' hedefi için projelerini hayata geçiren TİM, rapor lansmanında tek tuşla ihracatçıyı dünya ile buluşturarak ihracat hacmini artıracak bir lojistik portalın da faaliyete geçireceğini duyurdu.

 

 
Erzurum’da 3 ayda 15 sektör ihracat yaptı
 
2 bin 197 site hakkında yasal işlem yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 3 ayda 15 sektör ihracat yaptı
DOSİAD - . Erzurum’da bu yılın Mart ayında 14, Ocak – Mart ayları arasında ...
DHMİ Mart ayı Erzurum verileri açıklandı
DOSİAD - Bu yılın Ocak – Mart döneminde, Erzurum Havalimanına iniş ve ...
ETSO’dan üyelerine e-belge hizmeti
Uygulama, TOBB, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü personeli, ...
 
Erzurumlu çiftçilere yem bitkisi tohumu desteği
Erzurum Valisi Okay Memiş, “Türkiye de çiftçiye en fazla yem bitkisi tohumunu ...
KUDAKA’dan yeni destek
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2021 yılı Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi ...
İŞKUR’dan tekstil sektörüne eğitim desteği
Erzurum da işsizliğin önlenmesi, istihdamın artırılması ve iş piyasasına ...
 
DAP İdaresinden Erzurum’da 45 projeye destek
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, 2021 yılında ...
KUDAKA’dan ETB Projesine destek
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ( KUDAKA)’nın desteklediği , Erzurum ...
Erzurum Mart TÜFE’si açıklandı
DOSİAD - TÜİK Mart 2021 dönemi Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva