ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>SPOR
29 Aralık 2012 Cumartesi - 07:47

Rakamlarla Büyükşehir Belediyespor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor bu sezon 2011-2012 sezonuna göre ilk yarıda hem puan hem de sıralama bakımından daha başarılı bir grafik sergiledi.

Rakamlarla Büyükşehir Belediyespor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor bu sezon 2011-2012 sezonuna göre ilk yarıda hem puan hem de sıralama bakımından daha başarılı bir grafik sergiledi. Geçen sezon 17 maçta 18 puan, ilk yarı sonunda 18 maçta 21 puan toplayabilen, 17’inci hafta sonunda 16, ilk yarı sonunda ise 13’üncü sırada yer alan Mavi Beyazlı ekip bu sezon geçen yıla göre 9 puan fark attı, sıralamada ise 6 sıra yükseldi.
GEÇEN SEZONA GÖRE DEĞERLENDİRME
2011-2012 sezonunda 19 takımlı gurupta yer alan Büyükşehir Belediyespor 17 maçlık periyotta 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 yenilgi almış, kalesinde gördüğü 17 gole karşılık 17 gol kaydetmiş, 18 puan toplayabilmişti. Mavibeyazlı ekip geçen yıl ilk devreyi ise 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 yenilgiyle kapatmış, attığı 19  gole karşılık 18 golü ağlarında bulmuş, 21 puan elde etmişti.  Büyükşehir Belediyespor bu sezon ilk yarıyı 7’inci sırada, 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 yenilgiyle tamamlarken, 24 gol kaydetti, 13 golü kalesinde gördü ve 30 puan topladı.
BİR KEZ 4’ÜNCÜ OLDUK
Büyükşehir Belediyespor Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta 17 haftalık süreçte bir kez 4, dört kez 5, iki kere 6, 5 kere 7, 4 defa 8 ve bir defa ise 11’inci sırada yer aldı. Guruptaki ilk maçında Maltepespor’la berabere kalan Mavi Beyazlı ekip  lige sekizinci sırada başladı. Büyükşehir Belediyespor ikinci haftada ikinci beraberlikle 11’inci sıraya indi.  3,4 ve beşinci haftayı sekizinci sırada tamamlayan Mavi Beyazlı ekip  6’ıncı haftada 7, 7’inci haftada 6, sekizinci haftada ise beşinci sıraya yükseldi.  9 ve 10’uncu haftayı 7’inci sırada geçiren Büyükşehir Belediyespor, 11’inci haftada 4’üncülüğe çıktı. 12’inci haftada 6’ıncı sıraya inen Mavibeyazlı ekip, 13,14 ve 15’inci haftaları 5’inci sırada geçirirken, 16 ve 17’inci haftaları 7’incilikte tamamladı.
MAÇ BAŞINA PUAN ORTALAMASI
Erzurum Büyükşehir Belediyespor guruptaki 17 maçının 9’unu kendi evinde oynarken, 8 maçta da deplasmana çıktı. Maç paşına puan ortalaması 1.7 olan mavibeyazlı ekibin deplasman maçları puan ortalaması 1.5, iç saha maçları ortalaması ise 2 oldu. Maç başına 1.4 gol kaydeden mavibeyazlı ekibin maç başına düşen yediği gol ortalaması ise 0.76 olarak hesaplandı.
EN GOLLÜ HAFTALAR
153 maçta 399 golün atıldığı Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta en gollü hafta 33 golün kaydedildiği 4’üncü hafta oldu. Gurupta 1’inci hafta 26, ikinci hafta 20, üçüncü hafta 23, 4’üncü hafta 33, beşinci hafta 21, altıncı hafta 20, 7’inci hafta 25, sekizinci hafta 30, 9’uncu hafta 22, 10’uncu hafta 24, 11’inci hafta 17, 12’inci hafta 20, 13’üncü hafta 26, 14’üncü hafta 26, 15’inci hafta 19, 16’Incı hafta 25 ve 17’inci haftada 22 gol kaydedildi.
LİDERLİK 5 TAKIMIN TEKELİNDE KALDI
Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta 5 takım gurup lideri oldu. Birinci hafta sonunda Beylerbeyispor gurubun lideri olurken, ikinci haftada birinci sırada Kahramanmaraş Belediyespor yer aldı. Üçüncü hafta maçları sonunda liderlik koltuğuna oturan Keçiörengücü 4 ve beşinci haftalarda liderliğini sürdürdü. 6’ıncı haftada liderliği Keçiörengücü’nden alan Altınordu 7 ve sekizinci haftayı lider olarak geçti.  9’uncu haftada Darıca Gençlerbirliği liderlik koltuğuna çıkarken, 10’uncu haftada gurup birinciliği  yeniden el değiştirdi, Altınordu yeniden gurup lideri oldu.  11’inci hafta sonrası liderliği yeniden ele geçiren Darıca Gençlerbirliği 12 ve 13’üncü haftaları lider olarak bitirdi. 14’ünc haftada liderliği yeniden alan Altınordu 15’inci hafta birincilik kürsüsünü Darıca’ya bir haftalığına teslim etti ve 16’ıncı haftada yeniden liderliğe yükseldi. Altınordu’yla liderlik mücadelesi veren Darıca Gençlerbirliği, Altınordu’nun Gümüşhanespor’a sürpriz şekilde yenilmesiyle sezonun ilk yarısında gurup lideri oldu.
17 HAFTADA 153 MAÇ OYNANDI
Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta 17 haftada yapılan 153 karşılaşmanın 34’ü beraberlikle sonuçlanırken, 68 maçı ev sahibi takımlar kazandı. Gurupta 49 maçta ise gülen taraf deplasman takımları oldu. Birer maçlarına çıkmayan Diyarbakırspor ve Mardinspor TFF tarafından 3-0 yenik sayılınca, gurupta iki maç ta hükmen sonuçlandı.
ÜÇÜNCÜ GURUBUN GOLCÜLERİ
153 maçta 399 golün kaydedildiği Spor Toto 3’üncü Lig üçüncü gurupta, ilk yarının gol kralı 12 gol kaydeden Darıca Gençlerbirliği forvet oyuncusu İbrahim Yılmaz oldu. Bu futbolcuyu 10 golle aynı takımdan İbrahim Fatih Dilek, 9 golle Beylerbeyispor’dan Anıl Gir, Yimpaş Yozgatspor’dan İlhan Aslanoğlu, 8 golle K.Maraş Belediyespor‘dan Aydın İnanç, Gümüşhanespor’dan Samet Taş, Çorum Belediyespor’dan Serdar Karaduman; 7 golle Yimpaş Yozgatspor’dan Abdullah Özpınar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor’dan Fatih Arat, Altınordu A.Ş.’den  Mehmet Mert Özkaptan ve Özkan Toprak, 6 golle K.Maraş Belediyespor’dan  Bünyamin Kılınç ve Uğur Uğur, Elazığ Belediyespor’dan Cihan Özer, Arsinspor’dan Emre Turgut, Altınordu A.Ş.’den Engin Güngör ve Ozan Sol, Darıca G.Birliği’nden Halil İbrahim Yüksel, Çorum Belediyespor’dan Kaan Akar,  Sancaktepe Belediye Spor’dan Melik Derin, Keçiörengücü’nden Yıldıray Koçal; 5 golle Sancaktepe Belediye Spor’dan Erhan Aydın, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor’dan Güner Okay, Beylerbeyispor’dan Hakkı İsmet Şimşek, Çorum Belediyespor’dan İbrahim Selen, Diyarbakırspor’dan Murat Kürüm, Keçiörengücü’nden Sefer Sever, Darıca G.Birliği’nden Yusuf Atay izledi.
3’ÜNCÜ LİGİN GOLCÜLERİ
Spor Toto 3’üncü Ligde yer alan 3 gurubun en golcü ismi 13 golle Ümraniyespor’dan özer Kutlu olurken, 12 golle Tekirova Belediyespor’dan Gökhan Aydıngül ve Darıca G.Birliği’nden İbrahim Yılmaz ikinci, 11 golle İstanbulspor A.Ş.’den Ali ışık, Kayseri Şekerspor’dan Timur Kosovalı, Ankara Demirspor’dan Veysi Öz 3’üncü; 10 golle Darıca G.Birliği’nden İbrahim Fatih Dilek, Hacettepe Spor’dan Murat Can Bölükbaşı, Gölcükspor’dan Sadettin Özer dördüncü, 9 golle Beylerbeyispor’dan Anıl Gir beşinci sırada yer aldı.
İÇ SAHA KARNESİ
Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta  iç sahada en fazla maç kazanan takım Darıca Gençlerbirliği olurken, Erzurum Büyükşehir Belediyespor iç saha maçları sonuçları bakımından  18 puanla altıncı sırada yer aldı. İç Saha maçlarında en başarılı olan bir diğer takım Gümüşhanespor 9 maçın yedisini kazanırken, Altınordu, Keçiörengücü, Kahramanmaraş Belediyespor 8 maçın altısını galibiyetle sonuçlandırdı. Bu takımları 9 maçta 5 galibiyetle Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Çorum Belediyespor takımları izledi. İç saha maçlarının en başarısız takımı 9 maçını da kaybeden Mardinspor olurken, Diyarbakırspor ve Elazığ Belediyespor bir maç kazanabildi.
İÇ SAHA İSTATİSTİKLERİ
3’üncü gurupta yer alan 18 takım içinde  kendi evinde  en fazla gol kaydeden takım 28 golle Darıca Gençlerbirliği oldu. Bu takımı 18 golle Keçiörengücü, Kahramanmaraş Belediyespor takip etti. Erzurum Büyükşehir Belediyespor iç saha gol çokluğu bakımından 14 golle 5’inci sırada yer aldı. İç sahada en fazla golü kalesinde gören ekip ise 36 golle Mardinspor olarak belirlendi. İç saha maçlarında en fazla beraberlik elde eden takımlar 4 beraberlikle Arsinspor, Emrespor, 3 beraberlikle Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Sancaktepe Belediyespor,  Yimpaş Yozgatspor, Kocaelispor ve Elazığ Belediyespor olarak sıralandı.
BÜYÜKŞEHİR DEPLASMANDA 7’İNCİ SIRADA
Erzurum Büyükşehirspor deplasman maçları gurup sıralamasında 8 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik, 2 yenilgi ve 12 puanla 7’inci sırada yer aldı. Gurupta Deplasmanda en başarılı olan takım 9 maçta 7 galibiyet elde eden Kahramanmaraş Belediyespor olurken bu takımı 9 maçta 6 galibiyetle Altınordu, 8 maçta 5 galibiyetle Darıca Gençlerbirliği, 9 maçta 4 galibiyetle Sancaktepe Belediyespor, Keçiörengücü, Gümüşhanespor, 8 maçta 3 galibiyetle Erzurum Büyükşehir Belediyespor ve Oyak Renaultspor izledi. Mardinspor ve Arsinspor gurupta deplasman galibiyetleri olmayan iki takım olarak belirlenirken, Diyarbakır, Beylerbeyi ve Çorum Belediyespor bir maç kazandı.
DIŞ SAHA İSTATİSTİKLERİ
Deplasman maçlarında en fazla berabere kalan takımlar 3’er maçla Sancaktepe Belediyespor, Keçiörengücü, Erzurum Büyükşehir Belediyespor oldu.  Deplasmanda en fazla sayıda gol kaydeden takım 18 golle Altınordu olurken, bu takımı 16 golle Darıca Gençlerbirliği  ve Sancaktepe Belediyespor izledi. Dış saha maçlarında 10 golü bulunan Erzurum Büyükşehir Belediyespor ise Diyarbakırspor’la birlikte altıncı sırayı paylaştı. Deplasmanda en fazla golü kalesinde gören takımlar 44 golle Mardinspor, 21 golle Diyarbakırspor olarak belirlendi.

 

 
Ekonomide kurumsallaşma
 
Besiciler kış çilesi yaşıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 27 Aralık 2012 Perşembe 11:38

Erzurum bb spor yönetimine sesleniyorum yeni yapılacak transferleri Bank Asyadan ve 1.ligden yapsınlar .Amatör ligden değil ayrıca yapılacak transferler taraftarı çoşturmalı , taraftarı her canlandırmalıdır.Takımların da 1 -2 maç oynamış oyuncu alınmasını istemiyorum deneyimli oyuncu alınmasını istiyorum.Cabir gibi oynayan oyuncu alınsın.Ayrıca yönetimimiz biraz pahasına kırsın kaliteli oyuncular alsın.

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençlikspor 5’inci oldu
Erzurum Gençlikspor 15 kulübün mücadele ettiği şampiyonada beşinci oldu.
Hokey’de Bethel şov
ABD’nin Bethel Universty takımı, Erzurum Gençlikspor ile hazırlık maçı ...
Öksüz hedeflerini açıkladı
Yakutiyespor, Ağrı önünde aldıkları 4-0’lık galibiyetin ardından bir hafta ...
 
Voleybol’da yarı final heyecanı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ...
Dönmez Türkiye şampiyonu
Erzurumlu Milli judocu Cengizhan Dönmez, yine büyük bir başarıya daha ...
Basketbol altyapısına DABO katkısı
Türkiye’de 81 noktada geleceğin 12 Dev Adamları yetişiyor. Basketbol Federasyonu ...
 
Okçulukta yeni başarı
Antrenör Hikmet Dumanoğlu yönetimindeki Erzurumlu Okçular, Denizli’de ...
Hentbolcular ilk yenilgisini aldı
Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü Hentbol takımı, kendi evinde oynadığı ...
Yakutiye 8’inci sıraya düştü
Bölgesel Amatör Lig(BAL) 1’inci gurupta haftayı bay olarak geçiren Yakutiyespor, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva