ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
21 yıldır dinmeyen acı
21 yıldır dinmeyen acı
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
HABERLER>SPOR
26 Aralık 2012 Çarşamba - 12:39

Hokey’de Bethel şov

ABD’nin Bethel Universty takımı, Erzurum Gençlikspor ile hazırlık maçı yaptı. Gençlikspor, geçen sezon kendi kategorisinde ABD’nin buz hokeyindeki bir numaralı ekibine gol atma başarısı gösterdi.

Hokey’de Bethel şov

ERZURUM (İHA) - ABD’nin Bethel Universty takımı, Erzurum Gençlikspor ile hazırlık maçı yaptı. Gençlikspor, geçen sezon kendi kategorisinde ABD’nin buz hokeyindeki bir numaralı ekibine gol atma başarısı gösterdi.
Büyük Erkekler Buz Hokeyi Süper Ligi’nde zirve hesapları yapan Erzurum Gençlikspor Kulübü Buz Hokeyi Takımı,Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Bethel University takımıyla bir hazırlık maçı yaptı. Erzurum ekibi tarihinde ilk kez bir Amerikan takımı ile yaptığı hazırlık maçını 14-1 kaybetti. Erzurum’un maçtaki şerf sayısı da bir yabancı hokeyciden geldi. Erzurum Gençlikspor’un golünü Slovak oyuncu Nicholas kaydett. Aziziye Yolu’ndaki 3 Binlik Buz Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısına hızlı başlayan Bethel University takımı, üst üste bulduğu gollerle ilk periyodu 5-0 önde tamamladı. ABD'nin en iyi buz hokeyi takımlarından biri olan Coach Charlie Burggraf yönetimindeki Bethel Universty, ikinci periyotta 4 gol daha atarak farkı 9'a çıkardı. Karşılaşmanın son periyodunda seyirci desteğine rağmen istediği oyunu bir türlü sergileyemeyen ve sadece bir gol bulan Erzurum Gençlikspor Kulübü, kalesinde 5 gol daha görünce maçı 14-1 kaybetti. Erzurum’un Buz Hokeyi Süper Ligi’ndeki temsilcisi Gençlikspor’un golünü ise Slovakyalı hokeyci Nicholas’tan kaydetti. 14-1ik mağlubiyete rağmen Erzurum ekibinin geçen yıllara oranla daha büyük bir aşama kaydettiği görüldü. Maç sonunda iki takım oyuncuları birbirlerini kutlayarak buz pistinden ayrıldı.
BÜYÜK GÜÇ FARKI
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, ABD’nin Bethel Universty Takımı’nın çok tecrübeli bir ekip olduğunu ve geçen yıl ABD Üniversitelerarası Buz Hokeyi Şampiyonu olduğunu belirtti. Sonuçtan çok, bu takımla maç yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Çintimar, “Skora bakıp maçı değerlendirmemek lazım, iki takım arasında çok büyük bir güç farkı var”diye konuştu.
Çintimar,Buz Hokeyi’nde yeni bir il olmalarına rağmen, Türkiye’nin bu yolda önemli bir vizyonu haline geleceklerine inandığını belirterek, yabancı takımlarla yapılan hazırlık maçlarının sporculara önemli tecrübeler kazandırdığını söyledi.
TECRÜBE AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ
ABD takımının Erzurum’da bir haftayı aşkın süre ile kamp yapacağını ve Gençlikspor ile de dört hazırlık maçı oynayacağını ifade ederek, bu tür maçların tecrübe açısından çok önemli olduğunu söyledi. Çintimar, “Bethel Universty, ABD'nin geçen yıl şampiyon olan takımı. Karşımızdaki takımın fizik, kondüsyon ve tecrübe olarak bizden üstün olduğunu gördük. Biz çocuklarımızın antrenmanlarını ve çalışmalarını daha iyi ortamlarda yapmaları için çalışıyoruz. Daha önce Gürcistan takımı buradaydı. Şimdi ABD takımı Erzurum'da ve önümüzdeki haftalarda da Rusya'dan bir takım buraya getireceğiz. Çocuklarımızın gelişmesi ve antrenmanlarla birlikte daha güçlü olması için çalışacağız. Bu tür maçlarla da sporcularımızın daha çok tecrübe kazanmalarını sağlayacağız" diye konuştu.
Bu arada oynanan hazırlık maçını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, Narmanspor Asbaşkanı Erdal Karahan ve çok sayıda davetli ile seyirci izledi.
 

 
Üniversiteliler Huzur buldu
 
Suç’a bilimsel bakış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öksüz hedeflerini açıkladı
Yakutiyespor, Ağrı önünde aldıkları 4-0’lık galibiyetin ardından bir hafta ...
Voleybol’da yarı final heyecanı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ...
Dönmez Türkiye şampiyonu
Erzurumlu Milli judocu Cengizhan Dönmez, yine büyük bir başarıya daha ...
 
Basketbol altyapısına DABO katkısı
Türkiye’de 81 noktada geleceğin 12 Dev Adamları yetişiyor. Basketbol Federasyonu ...
Okçulukta yeni başarı
Antrenör Hikmet Dumanoğlu yönetimindeki Erzurumlu Okçular, Denizli’de ...
Hentbolcular ilk yenilgisini aldı
Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü Hentbol takımı, kendi evinde oynadığı ...
 
Yakutiye 8’inci sıraya düştü
Bölgesel Amatör Lig(BAL) 1’inci gurupta haftayı bay olarak geçiren Yakutiyespor, ...
Biz beceremedik, Gümüşhane başardı
Erzurum Büyükşehir Belediyespor kendi evinde ligin namağlup takımı Altınordu’yla ...
Büyükşehir buz kesti: 1-1
Kendi evinde Yimpaş Yozgatspor’la 1-1 berabere kalarak 2 puan yitiren ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva