ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>BÖLGEDEN
29 Ocak 2016 Cuma - 08:25

Pkk'nın ‘güvenli evleri’ deşifre oldu

Van'da PKK adına sözde ‘güvenli evler’ kurarak örgütsel faaliyet yürütüp, örgütün dağ kadrosuna eleman temin ettikleri gerekçesiyle yargılanan 5 sanıktan 4'üne 10 ile 12 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

Pkk nın ‘güvenli evleri’ deşifre oldu

3 yıl önce bazı mahallelerde ‘güvenli evler’ adı altında örgütsel faaliyetlerin yürütüldüğü yerler oluşturup, örgütün dağ kadrosuna eleman kazandırdıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 5 sanığın yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Dosyadaki incelemesini tamamlayan mahkeme heyeti, 4 sanığı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 ile 12 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırırken, bir sanığı ise beraat etti.

Kararda, Avrupa İnsan Hakları Divanının "amaçlarına ulaşmak için şiddet kullanan bir terör örgütü" olarak kabul ettiği PKK'nın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yıllarca sivil halka yönelik kanlı saldırılar gerçekleştirdiğine yer verildi. Sanıkların, kent merkezlerinde ‘güvenli evler’ oluşturarak örgütsel toplantılar düzenledikleri, örgütün dağ kadrosunda bulunanlarla irtibat kurdukları ve eleman kazandırdıklarının ortam dinleme ve görüşme kayıtlarında ortaya çıktığı belirtildi.

Kararda, davaya konu suça ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan D.B.'nin, PKK'nın kentteki sözde "Öz Savunma Birliği (ÖSB)" yapılanması ve içinde bulunduğu katılım komitesiyle ilgili ifadelerine yer verildi. Örgütün sözde ÖSB sorumlusunun M.T. olduğunu anlatan D.B., “M.T, bana PKK/KCK örgütü adı altında disiplinli bir şekilde çalışacağımızı, benim katılım konusunda Aydın arkadaşla birlikte hareket edeceğimi söyledi. M.T. bana ve Aydın'a, 'Polis tarafından yakalanma durumu olursa sevgili olduğunuzu söylersiniz, siz bundan sonra örgüt adına katılım konusunda beraber çalışacaksınız, bundan sonra seninle Aydın üzerinden irtibata geçeceğiz” dedi.

Kararda, sanıkların M.T.'den örgüte gönderilecek kişilerin Van'a nasıl gelecekleri, nerede barındırılacakları hususunda talimat aldığı belirtilerek, örgütün dağ kadrosuna aktarılmak üzere il dışından gelenlerle ÖSB içerisinde faaliyet yürütenlerin, yakalanmalarını engellemek ve takip edilmelerini önlemek amacıyla ‘değer aileleri’ olarak tanımladıkları, kırsal alanda bulunan örgüt mensuplarının aileleriyle örgüte yakın gördükleri kişilerin ikametlerini kullandıkları vurgulandı.

Örgüt faaliyetlerinde kullanılan bu evlerin ‘güvenli evler’ olarak nitelendirildiği dile getirilen kararda, ‘barış anaları’ adı altında faaliyet gösteren bazı kadınların da bu kapsamda konutlarını örgüt mensuplarına kullandırdığı kaydedildi.

Örgütün dağ kadrosunda yer alanların ailelerinin işe alınması noktasında BDP'li belediyelerin yetersiz kaldığına dair eleştirilerin yer aldığı görüşmelere ait tape kayıtlarının da bulunduğuna işaret edilen kararda, "Terör örgütü, 'hiyerarşik yapısına' dahil edilmek üzere gönderilen elemanları, irtibat halinde olmadıkları, güvenilir bulmadıkları, denetlemedikleri kaynaklardan kabul etmeyeceği gibi, gizlilik ve güvenlik kuralları ile hiyerarşiye uymayan kişilerin bu tür faaliyetlerine de izin vermeyecektir. Terör örgütlerine yeni eleman temin etme, barındırma, gönderme veya ulaşımını sağlama gibi faaliyetlere ilişkin organizasyonlar, örgütsel yapı dışında değerlendirilemeyecektir. Bu nedenlerle örgütün şehir komitelerinde görev alan kişilere hukuk politikası olarak caydırıcı bir ceza verilmesi gerekecektir. Suçun işleniş biçimi, amaç ve saiki, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı göz önüne alınarak sanıkların alt sınırdan uzaklaşılmak suretiyle cezalandırılmasına karar vermek gerekmiştir" denildi.

 
Ölçek’te ilginç görüntü
 
Yıldız’dan kar’a bilimsel bakış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bingöl'de 6 gözlü mağaraya operasyon
Güvenlik güçleri, Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında tespit edilen 6 gözlü ...
Doğu Anadolu nüfusu arttı
M.AKDAĞ-14 ilin yer aldığı Doğu Anadolu Bölgesi nüfusu 2014 yılına göre ...
Kuzeydoğu’dan 11 bin kişi göç etti
M.AKDAĞ-Erzurum, Ağrı, Kars, Erzincan, Iğdır, Ardahan ve Bayburt illerinin ...
 
‘Bunların yaptığı terördür’
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "DAİŞ benzeri yapıların kullandıkları ...
Tunceli’de operasyon; 2 tutuklama
Tunceli’nin Pertek ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 kişiden 2’si tutuklandı.
‘Her yerde kar var…’
Doğu Anadolu Bölgesinde 3 gündür etkili olan kar yağışı sonrası bölgedeki ...
 
Çoruh’ta umutlu bekleyiş
Arama Kurtarma Birlik (AFAD) Müdürlüğü'nde görevli balık adamlar hava ...
Nisanur bebeğe iki helikopterli sevk
Gümüşhane’de yaşayan ve zatürre olan 5 aylık Nisanur bebek iki ambulans ...
KUDAKA illeri EMİTT'e hazırlanıyor
Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, 28-31 Ocak tarihleri arasında İstanbul'da ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva