ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu’dan Süper Lig mesajı
Kutlu’dan Süper Lig mesajı
Balcı Erzurumspor maçını değerlendirdi
Balcı Erzurumspor maçını değerlendirdi
Erzurumspor Ümraniye’den puansız ayrıldı
Erzurumspor Ümraniye’den puansız ayrıldı
Kop Geçidi beyaza büründü
Kop Geçidi beyaza büründü
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
HABERLER>BÖLGEDEN
28 Ocak 2016 Perşembe - 06:55

‘Her yerde kar var…’

Doğu Anadolu Bölgesinde 3 gündür etkili olan kar yağışı sonrası bölgedeki her şehir beyaz örtü altında kaldı. Doğu Anadolu’daki kar manzaraları Ünlü şarkıcı Adamo’nun ‘her yerde var’ şarkısını hatırlatıyor

‘Her yerde kar var…’

KAR YAĞIŞIYLA ORTAYA ÇIKAN KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER

Ağrı’da iki gündür devam eden kar yağışının ardından kent merkezinde kartpostallık görüntüler oluştu. Kar kalınlığının 76 santimetre olarak ölçüldüğü Ağrı’da, dondurucu soğuklar da etkisini sürdürüyor. Şehri beyaz gelinlik gibi örten ve iki gün boyunca aralıksız olarak devam eden kar yağışı doyumsuz manzaralar ortaya çıkardı.

Kar yağışıyla birlikte özellikle ağaçlı bölgelerde kartpostallık görüntüler ortaya koydu.

KAR DURDU, ARDAHAN BUZ TUTTU

Kar yağışının durmasıyla birlikte Sibirya soğuklarının etkili olduğu Ardahan’da, dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında 36 dereceyle Ardahan'ın Göle ilçesinde ölçüldü.

Ardahan’da dondurucu soğuklar nedeniyle cadde ve sokaklar buz pistine döndü. Nehir, baraj, göl, çeşme ve dereler buz tutarken çatılarda sarkıtlar oluştu, ağaçlar ise buz tuttu. Kuru ayazın yaşandığı ilde termometreler gece eksi 25 dereceyi gösterdi. iş yerlerinin camları buzla kaplanırken, hayat durma noktasına geldi.

Kotanlı barajının soğuklar nedeniyle donduğunu söyleyen Uğraş Karataş, "Her ne kadar üşüsek de bu güzel manzaraya değiyor" dedi.

BUZ SARKITLARI TEMİZLENİYOR

İtfaiye ekipleri çatılarda oluşan ve tehlike arz eden buz sarkıtlarını temizlemek için yoğun mesai harcıyor. İtfaiye Şefi Serkan Kamacı, "İki gündür etkili olan kar yağışının ardından yoğun bir şekilde ayazdan dolayı oluşan buz sarkıtları temizlemeye devam ediyoruz. Ekiplerimiz halkın güvenliği ve rahat bir şekilde hareket etmeleri için buz sarkıtları ile mücadelemiz devam ediyor. Haftada 3 gün sadece buz sarkıtlarını temizlemek için çalışıyoruz" dedi.

KAR ALTINDAKİ EVLERDE YAŞAM MÜCADELESİ

Bitlis'te bir ayda 7 buçuk metreye yakın kar yağarken, kara gömülen tek katlı evlerde ise zorlu yaşam devam ediyor.

Yoğun kar yağışı ve tipinden dolayı hayatın durma noktasına geldiği kentte, kar esareti yaşanıyor. Etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tek katlı evler adeta kara gömülürken, kar kalınlığı ise 2 buçuk metreyi geçti. Türkiye'de en fazla kar yağışının yaşandığı Bitlis'te, Hüsrevpaşa Mahallesi'nde kara gömülen evlerde ise zorlu yaşam sürüyor. Mahalledeki tek katlı evlerde oturan vatandaşlar, kara gömülen evlerinin önündeki karları zor şartlarda küreklerle temizlemeye çalışıyor. Mahallede yaşayan Şakir Selçuk, yoğun kar yağışından dolayı mahalledeki tek katlı evlerin kar altında kaldığını söyledi. Evinin önünde biriken karları kürekle temizlemeye çalıştığını ifade eden Selçuk, "Şu anda yerde yaklaşık 2 buçuk metre kar var. Kar yağışından dolayı Bitlis'te hayat felç oldu" dedi.

Öte yandan, Bitlis’te bir ayda 7 buçuk metre kar yağdığı öğrenildi.

KARASU NEHRİ BUZ TUTTU

Erzincan’da Karasu Nehri buz tuttu. Erzincan ve çevresinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle Erzincan merkez ve köylerinde birçok yol ulaşıma kapandı. Ekipler kapalı köy yollarını açmak için adeta seferber oldu. Kentte kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava nedeniyle Karasu Nehri dondu. Karasu nehrinin bazı yerlerinde buz tabakaları oluşurken nehrin buz tutmuş hali beraberinde güzel bir görüntüyü meydana getirdi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 25 derece olarak ölçüldüğü dün geceden itibaren İl Özel İdaresine bağlı yol açma ekipleri de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler 9 greyder, 4 bıçaklı kamyon, 2 dozer ve 7 kepçe ile kapanan köy yollarını açmak için mücadele ediyor.

YÜKSEKOVA’DA HASTA KURTARMA OPERASYONU

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyde düşerek kolu kırılan küçük kız çocuğu 4 saatlik zorlu çalışmanın ardından hastaneye ulaştırıldı.

İlçeye yaklaşık 15 kilometre mesafedeki Adaklı köyünde yaşadığı evin mutfağında düşerek kolu kırılan 8 yaşındaki Aygül Gürdan, yolun kardan kapalı olması nedeniyle sağlık ekiplerinden yardım istendi. Kısa sürede yola çıkan paletli ambulans, köy yolunda kara saplanarak mahsur kaldı. Ambulansın mahsur kalması üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği ekipleri, ambulansın saplandığı yerden çıkmasını sağladı.

Ardından köye yönelen sağlık ekipleri, 4 saatlik çalışmanın ardından kolu kırılan Aygül Gürdan’a köydeki evinde ilk müdahaleyi yaparak daha sonra Yüksekova Devlet Hastanesine ulaştırdı. Hastanede tedavi altına alınan küçük kız çocuğunun durumunun iyi olduğu belirtildi.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Aygül Gürdan’ın amcası Veli Gürdan, küçük kız çocuğunun mutfakta düşerek kolunun kırıldığını söyledi. Sağlık personellerinin yoğun bir çaba gösterdiğini kaydeden Gürdan, “Yollar kapalı olduğu için ekipler saat 13.00’e doğru geldi. Biz çok zorlandık. Çok yoğun bir kar var. Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HAKKARİ DONUYOR

Hakkari’de etkili olan soğuk hava nedeniyle Zap suyu donarken, çatılarda ise bir metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.

Onlarca köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı Hakkari’de karla mücadele çalışması devam ederken, dondurucu soğuk nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Sibirya soğuklarının yaşandığı kentte gündüz eksi 12, geceleri ise eksi 17 dereceyi bulan soğuk hava hayatı adeta durma noktasına getirdi. Zap suyu başta olmak üzere, çeşme ve dereler buz tutarken, çatılardaki buz sarkıtları ise bir metreyi buldu.

Hayatın adeta durma noktasına geldiği Hakkari’de, bazı vatandaşlar ise gerekmedikçe dışarı çıkmadıklarını belirttiler. Kar yağışının etkisini kaybetmesi ile birlikte Sibirya soğuklarının baş gösterdiğini ifade eden vatandaşlar, Zap suyu başta olmak üzere dere ve göletlerin bile donduğunu söylediler.

50 KÖY VE 144 MEZRA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Hakkari’de kapanan onlarca köy ve mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Hakkari Valiliği, il genelinde 50 köy ve 144 mezra yolunun ulaşıma kapandığını, yolların yeniden açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Kar yağışının yerini dondurucu soğuklara bıraktığı Hakkari’de, karla mücadele çalışmalarının ise güçlükle yürütüldüğü belirtildi.

KUŞLAR İÇİN PARK VE BAHÇELERE YEM BIRAKILDI

Iğdır Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğü ekiplerince yağan karın ardından kamu kurum ve kuruluşları, cami avluları ve okul bahçelerine kuşlar için yem bırakıldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, kışın yaban hayvanlarının hayatta kalmasını sağlamak için okul bahçeleri, cami avluları, şehir parklarına kuşlar için yemlik ve suluklar yapılması için çalışma yaptıklarını belirtti. Türkoğlu, “İlimizin ve ülkemizin biyolojik çeşitliliğini korumak bakımından önemli bir görevdir. Doğada kuşların önemli bir yeri vardır. Doğal dengenin devamında kuşlar büyük bir rol oynarlar. Kuşların birçoğu böceklerle beslenir. Hızla üreyen böcekleri, böcek yumurta ve tırtıllarını yiyerek üremelerini önler ve dengeyi sağlarlar. Akbaba gibi bir kısım yırtıcı kuşlar leşle beslenir, ölen hasta hayvanları kısa sürede yiyerek ortadan kaldırır ve doğayı bu leşlerden temizler, hastalıkların yayılmasını önlerler. Birçok kuş yediği meyvelerin sert tohumlarını gagaları veya dışkıları ile uzaklara taşıyarak bu bitkilerin yayılmasını sağlarlar. Çeşitli kuşlar; yırtıcı kuşların ve etobur memelilerin besinlerini sağlarlar. Böylece kuşlar doğal denge zinciri içinde önemli bir halkayı oluştururlar. İl Şube Müdürlüğümüzce yemlerin bırakıldığı yemleme kaplarının vatandaşlarımızca korunması ve yaz aylarında sokak hayvanları için sulama amaçlı kullanılmasını rica ederim” dedi.

IĞDIR'DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Iğdır'da etkili olan kar yağışı ve yoğun tipiden kapanan köy yolları ulaşıma açılıyor.

Iğdır İl Özel İdaresi ekipleri, yüksek kesimlerdeki köylerde kar mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Iğdır kent merkezi ve Tuzluca ilçesine bağlı 64 kilometrelik 11 köyün yolu ulaşıma kapandı. Iğdır İl Özel İdaresi’nce oluşturulan 9 ekip, il genelinde yağan kar yağışının ardından kapanan köy yolarını açma çalışmasının yanında, diğer köylerde ise yol genişleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

9 ekiple Iğdır'ın sürekli yüksek kesimlerindeki yerleşim alanlarında karla mücadele çalışması sürdürdüklerini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının yolların kapanmasına neden olduğunu kaydetti. Akkuş, "İl Özel İdaresi olarak karla mücadelemiz devam ediyor. Özellikle Tuzluca ilçemize bağlı köylerin yolları kardan dolayı sürekli olarak kapanıyor" dedi.

KARS’I SİBİRYA SOĞUKLARI VURDU

Kars’ta soğuk hava etkili olmaya devam ediyor. Hava sıcaklığının gece eksi 33 dereceye düştüğü kentte, binaların kapı girişinde 2 metrelik buz sarkıtı oluşurken, binlerce araç buz tuttu.

Kars’ta soğuk hava etkili olmaya devam ediyor. Hava sıcaklığının gece eksi 33 dereceye düştüğü kentte, bir binanın giriş kapısının üzerine akan su dondu, bina girişinde 2 metrelik buz sarkıtı oluştu.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan soğuklardan en çok etkilenen Kars oldu. Kars’ta binlerce araç buz tutarak çalışmazken, birçok araç da hareket halinde dondu. Donan araçlar ise oto elektrikçileri tarafından saatlerce uğraşıldıktan sonra çalıştırıldı.

Kentte gündüz saatlerinde termometreler eksi 28 dereceyi gösterdi. Kars'ta bugün hava sıcaklığı gündüz eksi 28 derece olarak ölçülürken, gece hava sıcaklığının eksi 30’un üzerinde olması bekleniyor.

KARS EKSİ 30 İLE BUZ KESTİ

Geçtiğimiz günlerde son yılların en sıcak kışını yaşayan Kars özüne döndü. Önceki gün etkili olan kar ve tipinin ardından akşam saatlerinde eksi 20 derece’lerde seyreden hava sıcaklığı, gece eksi 30 derece'yi gördü.

Son 10 yılın en sıcak kışını zemheri soğuklarında yaşamış şehirde, yaklaşık 3 metre kalınlığında buz tutan Kars Çayı’nda da buzlar erimişti. Kars’ta bahar havası kısa sürdü. Önceki gün yağan karın ardından kış ve zemheri soğukları yeniden hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Hava sıcaklığının eksi 30 derece’lere düştüğü Kars’ta her şey adeta buz kesti.

ARAÇLARIN ÜZERİNE HALILI ÖNLEM

Vatandaşlar araçlarını soğuktan korumak için üzerine halı ve battaniye serdi. Çok sayıda aracın donarak çalışmadığı kentte, evlerde çeşmeler dondu. Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars’ta çok sayıda işyerinin pencerelerinin camları buz tuttu. Buz tutan camlar ise kazınarak açıldı. Bir vatandaş kış şartları ile ilgili, “Memleketimiz soğuk memleket. Dışarı görünmüyor. Mecburen camları siliyoruz içerisi görünsün. hava sıcaklığı eksi 20’inin üzerindedir. Soğuk” dedi.

MALATYA’DA KAR MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Karla mücadele çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, hafta başından beri etkili olan kar yağışı sonrası kapanan mahalle yollarının tamamını ulaşıma açtı.

Kent merkezinde sorumluluk alanında bulunan cadde ve sokaklarda kar temizleme, tuzlama ve yol açma çalışmalarını hızlı bir şekilde bitiren Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde de çalışmalarını tamamladı. Kapanan 330 mahalle yolunun tamamını ulaşıma açan Büyükşehir Belediyesi fırtına ve tipi nedeniyle kapanan yolları gün içerisinde birçok kez tekrar tekrar açıyor. Vatandaşların yağışlardan olumsuz etkilenmemesi için açılan yollarda tuzlama çalışmaları yapan ekipler, geceli-gündüzlü çalışmaya devam ediyor. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının yer yer 2 metreye bulması ulaşımı zorlasa da ekipler gün içerisinde yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor. Pütürge Tepehan bölgesinde Ulutaş Sorguçlu grup yolunda çalışan Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makinelerinin üstüne çığ düştü. Olayda hiçbir personel yaralanmadı. Ekipler iş makinelerini 5 saatlik bir çalışma sonucunda kurtarırken, bölgede yaşayan vatandaşlar çığ tehlikesine karşı uyarıldı.

Arapgir ilçesi Sugeçit Mahallesi’nde cenazeyi defnetmek için Büyükşehir Belediyesinden yardım isteyen vatandaşların yardımına koşan ekipler, yolu 2 saatlik bir çalışma sonucunda açarak cenazenin defnedilmesini sağladılar. Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar yaklaşık 10 bin kilometre karla mücadele çalışması yaparken, vatandaşlardan gelen acil çağrılara da anında müdahale etti. Zor şartlar altında vatandaşa hizmet eden Büyükşehir Belediyesi, tekrar yağabilecek kar yağışı içinde hazırlıklarını şimdiden tamamladı. İş makineleri bakım ve onarımdan geçerken, tuz ve solüsyon eksiklikleri de şimdiden giderildi.

VAN’DA SİBİRYA SOĞUKLARI

Van’da son günlerde etkili olan Sibirya soğukları hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Birçok gölet, baraj, dere ve şelalenin donmasına neden olan soğuklar, kent merkezinde de etkisini sürdürüyor. Kent merkezinde gece sıcaklığı sıfırın altında 16 dereceye kadar düşerken, bazı ilçelerde ise sıcaklık eksi 40’lara kadar düştü. Aşırı soğuklar nedeniyle vatandaşların yollarda yürümekte bile zorlandığı kentte, hastaneler de dolup taşıyor. Son günlerde hasta sayısında yüzde 100 artış olduğunu belirten Lokman Hekim Van Hastanesi KBB Uzmanı Dr. Bakır Tuna, hastaların genellikle soğuk algınlığı, nezle ve grip şikayetliyle geldiğini söyledi. Son dönemlerde gribal enfeksiyonların çok fazla yaygınlaştığını dile getiren Dr. Tuna, “Yaşlı, diyabet ve tansiyon gibi kronik hastalığı olan veya bebek yaşta olan hastaları gördüğümüz zaman tabi ki bunları daha fazla önemsiyoruz. Bunlarda tahlil göndermek zorunda kalıyoruz. Çünkü gribal enfeksiyonlar bu yaş gruplarında veya kronik hastalığı olanlarda ölümcül olabiliyor. Bu nedenle bu gruplar, takiplerini daha sık yaptığımız hasta gruplarıdır” dedi.

Son günlerde hasta sayısının iki katına çıktığını ifade eden Tuna, “Hastalarımız genellikle bizlere ateş, üşüme, titreme veya boğaz ağrısı şikayetleri ile başvuruyorlar. Bunlar genellikle viral enfeksiyonlarla başlayan ama bizim bu bölgede en çok gördüğümüz viral enfeksiyonlar üzerine binen bakteriyal enfeksiyonlar olduğu için hastalarda genellikle antibiyotik tedavisi uygulamak zorunda kalıyoruz. Daha önceleri 40- 50 hastaya bakarken şimdi ise 70-80 hastaya bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bazı vatandaşların doktora gelmeden eczanelerde antibiyotik tedavisine başvurduğunu ve bunun yanlış olduğunu dile getiren Tuna, “Doktor görmeden bu tarz antibiyotik veren eczaneler zaten suç işlemiş oluyorlar. Biz istiyoruz ki; hastalarımız bu tür şikayetlerde eczanelerden çok doktorlara gelerek tedavilerini yapmalarıdır. Bunun yanında özellikle kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın, bu tür enfeksiyonların bulunduğu ortamda maske takmasını öneriyoruz. Ayrıca beslenme, ellerin bol bol yıkanması ve kişisel temizlikte bu hastalığa yakalanmama da önemli rol oynuyor” şeklinde konuştu.

Lokman Hekim Van Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Mesut Pekmez ise, özellikle son günlerde hastanedeki poliklinik ve acile gelen hasta sayısında ciddi bir artışın olduğunu ifade ederek, “Havaların aşırı soğuması, özellikle çocuk ve kronik hastalığı bulunanlarda soğuklarla beraber artan gribal enfeksiyonların üzerine zatürre olarak bilinen hastalıklardan dolayı poliklinik sayımızda artış mevcut. Bu grupta dönem dönem hasta sayısı artma ve azalma göstermektedir. Yılbaşı sonrasında artan hasta sayısı daha sonra azaldı. Ancak son birkaç gündür aşırı soğuklar nedeniyle hasta sayımızda yine artış oldu. Biz elimizden geldiğince servis anlamında, yoğun bakım anlamında ve poliklinik anlamında bu konuları dikkate alarak hizmetlerimizi arttırarak devam ediyoruz” dedi.

Aşırı soğuklardan dolayı yürümekte bile zorluk çektiklerini ifade eden vatandaşlar ise, uzun zamandan beri böyle bir soğukla karşılaşmadıklarını ifade ettiler.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de, sıcaklığın yarından itibaren 8 ila 10 derece arasında artacağını belirttiler.

BAYBURT BUZ TUTTU

Bayburt’ta adeta Sibirya soğukları yaşanırken gece en düşük hava sıcaklığı eksi 30 derece oldu.

Bayburt’ta kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası altına giren Bayburt’ta gece saatlerinde en düşük hava sıcaklığı eksi 30 derece olarak kaydedildi. Kentte dondurucu soğuk yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Sürücüler sabah araçlarını çalıştırmakta güçlük çekti. Araçlarını çalıştırmak zorunda olan vatandaşlar soğuk havada akülerini takviye ederek yola çıkabildi. Vatandaşlar araçlarının üzerine battaniyeler örterek soğuktan korumaya çalıştılar.

 
Yıldırım: ‘Hedef üç puan’
 
Erzurum okuyor..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çoruh’ta umutlu bekleyiş
Arama Kurtarma Birlik (AFAD) Müdürlüğü'nde görevli balık adamlar hava ...
Nisanur bebeğe iki helikopterli sevk
Gümüşhane’de yaşayan ve zatürre olan 5 aylık Nisanur bebek iki ambulans ...
KUDAKA illeri EMİTT'e hazırlanıyor
Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, 28-31 Ocak tarihleri arasında İstanbul'da ...
 
Kazım Karabekir Paşa’ya vefa
Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, vefatının 68'inci yılında ...
ESK’den bilgilendirme açılımı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Et ve Süt Kurumu, Erzincan’ ...
Karlı dağlar komandolara emanet
Bitlis 10. Komando Tugay Komutanlığı'nın "Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda ...
 
Doğu’dan beyaz haber
Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı, soğuk ve zorlaşan yaşam gündemin ilk ...
Vali kar kürüdü
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman Erzincan da yağan kar yağışı sonrası ...
Genç sporcular ölümden döndü
Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor U16 maçı için geçtiğimiz gün Erzurum’a ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva