ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Müftüler istişare toplantısında buluştu
Müftüler istişare toplantısında buluştu
ETÜ’de Bahar Şöleni
ETÜ’de Bahar Şöleni
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
AFAD imdada yetişti
AFAD imdada yetişti
HABERLER>BÖLGEDEN
26 Ocak 2016 Salı - 06:51

Doğu’dan beyaz haber

Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı, soğuk ve zorlaşan yaşam gündemin ilk maddesi durumunda. Yoğun kar yağışının devam ettiği Erzurum kent merkezinde kar kalınlığı yarım metreye, Palandöken’de 1.5 metreye, Konaklı’da ise bir metre 60 santimetreye ulaştı.

Doğu’dan beyaz haber

Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı, soğuk ve zorlaşan yaşam gündemin ilk maddesi durumunda. Yoğun kar yağışının devam ettiği Erzurum kent merkezinde kar kalınlığı yarım metreye, Palandöken’de 1.5 metreye, Konaklı’da ise bir metre 60 santimetreye ulaştı.

AĞRI’DA KAR YAĞIŞI

Ağrı’da etkisini arttıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Ağrı’da dün gece başlayan ve aralıksız olarak devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağışın etkisini arttırarak devam etmesi ulaşımda aksamalara neden olurken, çok sayıda köy yolu da ulaşıma kapandı.

Sabaha yoğun bir kar yağışıyla uyandığını ifade eden Emrullah Sayır, “Birkaç gündür kuru soğuk vardı. Dün gece birden kar yağışı başladı ve tipiye dönüştü. Her yer sabah uyandığımızda beyaza bürünmüştü. Köy yollarımız kapandı. İşin iyi yanı okulların tatil olmasından dolayı öğrenciler sıkıntı çekmeyecek” dedi.

DOĞUBAYAZIT’TA HASTA KURTARMA OPERASYONU

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde hasta aldıktan sonra dönüş yolunda mahsur kalan ambulans, iki saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre, Doğubayazıt ilçesine 28 kilometre uzaklıktaki Başkent köyünde gece rahatsızlanan bir hastayı almak için sağlık ekipleri yola çıktı. Yoğun kar yağışı ve fırtınaya rağmen köye ulaşan sağlık ekipleri, hastayı ambulansa alarak ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yola çıktılar. Belli bir süre ilerleyen ambulans, olumsuz hava şartları nedeniyle kara saplanarak mahsur kaldı. Haber verilmesi üzerine bölgeye giden Doğubayazıt Arama Kurtarma Derneği ekibi, iki saatlik çalışmanın ardından ambulansı içerisindeki hastayla birlikte kurtardı. Sağlık ekipleri, hastayla birlikte kısa sürede Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ne ulaştı.

ARDAHAN'DA KAR YAĞIŞI

Ardahan'da etkisini artıran kar yağışı nedeniyle trafiğe çıkan araçlar yollarda mahsur kaldı. Bazı sürücüler ise buz tutan yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

Ardahan'da gün boyu devam eden kar yağışı tüm kenti beyaza bürüdü. Yoğun kar yağışı ile birlikte köy yollarının karla kaplı olması nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Edegül köyüne gitmekte olan bir araç yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yoldan çıktı. Aracın içerisinde mahsur kalan vatandaşların imdadına ise İl Özel İdaresi ekipleri yetişti. Ekipler, aracı çekerek yola çıkardı.

İl Özel İdaresi, köy yollarının açık kalması için ise gün boyu çalışmalarını titizlikle yürütülüyor.

KAR YAĞIŞI ESNAFI VURDU

Tarkan Kara isimli vatandaş, "Batıda kar yağınca ulaşım aksamasın diye tüm imkanlar seferber edilirken bizde kar yağınca hiçbir şey yapılmıyor" diyerek, "İstanbul'da kar yağdı mı hemen ağlıyorlar, yok trafik aksadı, yok hayat durdu diye. Biz dokuzuncu ayda başlayıp beşinci aya kadar karın altında kalıyoruz. Bizim sesimizi duyuran yok, batıda kar yağınca ulaşım aksamasın diye tüm imkanlar seferber edilirken bizde kar yağınca hiçbir şey yapılmıyor. Köy yolları kapalı, ulaşım sıkıntılı, benzin pahalı, mazot pahalı, esnaf iş yapamaz duruma geldi. Bizim bu halimiz ne olacak. Ardahan'ı hiç kimse dile getirmiyor ki" dedi.

KARS'TA TİPİ HAYATI FELÇ ETTİ

Kars'ta önceki gün başlayan ve sabaha kadar devam eden tipi, hayatı felç etti. Kent genelinde 229 köy yolu ulaşıma kapanırken, Karayolları ile Özel İdare'ye ait karla mücadele ekipleri, yolları açmak için seferber oldu.

Kars'ta etkili olan tipi, hayatı olumsuz etkilemeye devem ediyor. Önceki gün başlayan ve sabaha kadar devem eden tipi, kent genelinde 229 köyün merkezle bağlantısını kesti. Ulaşıma kapan köy yollarının yeniden açılması için İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri yoğun çaba sarf ediyor. Köy yollarında yapılan çalışmalar, zaman zaman etkili olan tipiden dolayı sağlıklı yürütülemiyor.

Öte yandan sabah erken saatlerde evlerinden çıkarak işlerine giden vatandaşlar tipiden dolayı zor anlar yaşadı. İş yerlerini açan vatandaşlar ise küreklerle iş yerlerinin önünü temizledi. Kentte kar yağışı ve tipinin aralıklarla devam edeceği bildirildi.

Kars-Erzurum, Kars-Digor-Iğdır ve Kars-Ardahan-Göle karayolunda tipiden dolayı çok sayıda aracın yolda kaldığı öğrenilirken, trafik ekipleri bu bölgelerde zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor.

SEKİZ SAATLİK HASTA KURTARMA OPERASYONU

- Bingöl’de, kar yağışı ve dondurucu hava kırsal kesimi vurdu. Karlıova ilçesine bağlı bir köyde fenalaşan hasta için harekete geçen UMKE Bingöl birimi, yoğun tipiden dolayı zor anlar yaşadı. Güçlükle ilerleyen ekip, 8 saatlik çalışmayla hastayı kurtardı.

Bingöl’de etkili olan kar yağışı ve tipi, günlük hayatı durma noktasına getirdi. İl merkezi ve ilçelere bağlı tüm köy yollarının ulaşıma kapandığı kentte kırsal kesimlerdeki hastaların imdadına İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan UMKE ekibi yetişiyor. Dün akşam Bingöl merkez ve Karlıova ilçesinde hasta ihbarı alan ekipler, paletli ambulansla yola çıktı. İlk olarak merkeze bağlı Şaban köyüne giden ekip, yüksek ateş hastası genci alarak Bingöl Devlet Hastanesine nakletti. Saat 22.00 sıralarında Karlıova ilçesi Kaşıkçı köyüne giden ekipler tipi engeline takıldı. Kar yağışıyla birlikte etkili olan tipi ve dondurucu hava, ekiplerin ilerlemesini güçleştirdi. Görüş mesafesinin sıfıra düştüğü bölgede yürüyerek paletli ambulansa yol gösteren ekipler, yolda mahsur kalan araçlara yardım etti. Zorlu bir çalışmanın ardından Kaşıkçı köyüne ulaşan ekip, gebe olan 27 yaşındaki Emine Yıldız’ı alarak dönüş yoluna koyuldu. Sabah saatlerinde Bingöl’e ulaşan ekip, hastayı 8 saatlik başarılı bir operasyonun ardından Bingöl Devlet Hastanesine yetiştirdi.

BİTLİS'TE 5 SAAT SÜREN HASTA KURTARMA OPERASYONU

Bitlis'te yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyde rahatsızlanan kalp krizi hastası, 5 saatlik zorlu mücadelenin ardından hastaneye ulaştırıldı.

Bitlis'te kalp krizi geçiren bir kişi, karla mücadele ekiplerinin 5 saatlik çalışması sonucu hastaneye ulaştırıldı.

İl merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Küllüce köyünde yaşayan ve kalp krizi geçiren Feyzi Yergül (65), yolun kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye ulaştırılamayınca, İl Özel İdaresi ve sağlık ekiplerinden yardım istendi.

Bunun üzerine harekete geçen karla mücadele ekipleri ve bir paletli ambulans, 5 saat süren çalışmanın ardından köye ulaştı.

Ambulansa alınarak ilk müdahalesi yapılan Yergül, Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez, yaptığı açıklamada, hastayı kurtarmak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kalp krizi geçiren Yergül'ü hastaneye 5 saatte ulaştırdıklarını ifade eden Sönmez, şöyle konuştu: "Merkez Küllüce köyünde hasta kurtarma operasyonundayız. Hastamızı kurtardık. 5 saattir yoldayız. Karın yüksekliği yaklaşık 3 metre. Yolumuzu açtık köye ulaştık. Tipi ve fırtına var. 112 acil servisten gelen çağrıları için gece gündüz çalışıyoruz. Öğleden beri yoldayız. Hastayı köyünden alıp, Bitlis Devlet Hastanesi'ne ulaştırdık."

Yergül'ün yakınları karla mücadele ve 112 sağlık ekiplerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

BİTLİS’TE KAR ESARETİ

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 315 köye ulaşım sağlanamadığını söyledi.

Bitlis ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Açıklamalarda bulunan Kerim Sönmez, devam eden kar yağışından dolayı Bitlis merkez ve ilçelere bağlı bütün köy yollarının ulaşıma kapandığını belirtti. Sönmez, “Köy yollarını ulaşıma açmak için 10 ekip ve 43 araçla karla mücadele çalışması yürütüyoruz. Acil durumlar için de ekiplerimizi hazır bekletiyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için köy yollarını en kısa sürede ulaşıma açacağız" dedi.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç ise, il merkezinde kar kalınlığının 170 santimetreye ulaştığını bildirerek, kar yağışının salı günü öğle saatlerine kadar devam edeceğini ifade etti. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 5, gündüz ise 7 derece olduğunu dile getiren Saraç, yağışın durmasıyla kentte hava sıcaklığında da hissedilir derecede artış yaşanacağını kaydetti. Saraç, bu artışın mevsim normallerinin altında olacağının tahmin edildiğini belirterek, "Bu ayın sonuna kadar soğuk hava nedeniyle don ve buzlanmalar yaşanacak. Ayrıca kar kalınlığının yüksek olmasından dolayı vatandaşlarımız çığ tehlikelerine karşı dikkatli olması gerekiyor" diye konuştu.

Bitlis Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada da, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle engelli ve hamilelerin bugün idari izinli olduğu duyuruldu.

ERZİNCAN’DA 506 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Erzincan’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 506 köy yolu ulaşıma kapandı. İl genelinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Edinilen bilgilere göre, Merkezde 45,Çayırlı’da 40, İliç’te 58, Kemah’ta 70, Kemaliye’de 68, Otlukbeli’de 8, Refahiye’de 122,Üzümlü’de 25 ve Tercan’da 70 köy yolu ulaşıma kapanırken İl Özel İdaresine bağlı ekipler 9 greyder, 2 dozer, 4 bıçaklı kamyon, 7 kepçe ile yol temizleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

ELAZIĞ'DA KAR NEDENİYLE 503 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Elazığ'da dün başlayan kar yağışı nedeniyle kent merkezi beyaza bürünürken, merkez ve ilçelere bağlı 503 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının devam etmesi nedeniyle kent merkezinde de ulaşım güçlükle sağlanırken, Elazığ Belediyesi Fen İşleri ekipleri kar yığınını kaldırma ve tuzlama çalışması başlattı. Kar yağışına sevinen gençler meydanlarda arkadaşları ile kartopu oynayarak eğlendi.

503 KÖYE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 552 köyden 503'ünün yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, merkeze bağlı 136 köyün 131'inde, ilçelerden Ağın’da 16, Alacakaya’da 10, Arıcak’ta 11, Baskil’de 60, Maden’de 36, Karakoçan’da 87, Keban’da 30, Kovancılar’da 36, Palu’da 36 ve Sivrice’de 50 köy olmak üzere toplam 503 köye ulaşım sağlanamıyor. Özel İdare ekipleri, köy yollarında ulaşımın sağlanması için 24 saat aralıksız çalışma başlattı.

HAKKARİ’DE 112 KÖY İLE 373 MEZRA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Hakkari’de etkili olan kar yağışı nedeniyle onlarca köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı.

Hakkari Valiliği, akşam saatlerinde başlayan ve halen etkisini sürdüren kar yağışı sonucu 112 köy ile 373 mezra yolunun ulaşıma kapandığını açıkladı. Ulaşımın güçlükle sağlandığı yerleşim yerlerinde karla mücadele çalışmaları ise aralıksız olarak devam ediyor.

Hakkari merkezde ise birçok mahalle yolu ulaşıma kapandı. Belediye karla mücadele ekibi yolları yeniden açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Çarşı merkezinde ise belediye ekipleri kaldırımları küreklerin yardımı ile temizledi.

Araçların adeta kardan kaybolduğu ilde, vatandaşlar araçlarını kar altında çıkartmanın telaşına düştü.

Zincirsiz olarak yola çıkan bazı sürücüler ise, zincir bağlayarak yollarına devam ettiler. Hakkari il genelinde kar yağışı belirli aralıklarla etkisini sürdürüyor.

KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI YÜRÜTEN İŞ MAKİNESİ DEVRİLDİ

Iğdır’da dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından köylerde başlatılan yol açma çalışmalarına katılan bir iş makinesi devrildi.

Iğdır’da dün geceden beri etkili olan kar yağışı ve tipiden dolayı kent merkezi ve ilçelerde 67 köy yolu ulaşıma kapandı. Sabah saatlerinde Iğdır İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler, kapanan köy yolarının ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Iğdır İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerin yürüttüğü karla mücadele çalışmaları esnasından kent merkezine 27 kilometre uzakta bulunan Asma köyü yolunu açmaya çalışan iş makinesi yoğun sis ve kardan yolu şarampole yuvarlanarak devrildi. Kazada iş makine sürücü yara almadan kurtulurken, olay yerine gelen ekipler ise şarampolde kara saplanan iş makinesini kurtarmak için çalışma başlattı. Yapılan 3 saatlik bir çalıma sonucunda iş makinesi kurtarılarak tamir edilmek üzere kent merkezine çekildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Asma köyü sakinlerinden Mustafa Gürcan, sabah saatlerin kapanan köy yollarının açılması için ekiplerin çalıştığını, fakat bir iş makinesinin kayarak yoldan çıktığını görünce yardımı koştuklarını belirtti. Gürcan, “Sürücünün yaralı olmadığını gördük, hemen ekiplere haber verdik. Gelen ekipler şimdi makineyi kurtarmaya çalışıyorlar” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş ise, kent genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle ekipleri alarma geçirdiklerini belirtti. Akkuş, “Kent genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için 9 ekip oluşturduk. Bu kapsamda ekiplerimiz kapanan köy yollarının açılması için 24 saat aralıksız çalışma sürdürmektedir” diye konuştu.

Öte yandan, diğer ekiplerin karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.

MUŞ’TA 290 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Muş’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 290 köy yolu ulaşıma kapandı.

Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilememeye devam ediyor. Şehir merkezinde belediye ekipleri karla mücadele çalışmaları yürütürken, il genelinde ise 290 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Etkili olan kar yağışı ile birlikte tipi ve fırtınan daha önce açılan köy yollarını tekrar kapattığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, 41 ekip ve yaklaşık 100 personelle karla mücadeleye devam ettiklerini söyledi. Ekiplerin çok zor şartlar altında karla mücadele çalışması yaptığını ifade eden Yentür, “Dün itibarı ile kapalı olan 77 köy sayımız yine etkili olan kar yağışı nedeniyle 290’a çıktı. Gerçekten çok zor şartlar altında çalışıyoruz. Özellikle açılan yollarımızı kar yağışı, tipi ve fırtına hemen kapatıyor. Özellikle köy muhtarlarımızla iletişim halindeyiz. Acil durumlar hariç peyderpey karla mücadeleye devam edeceğiz. Şu anda hiçbir sıkıntı söz konusu değil” dedi.

Şehir merkezinde ise, belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarına sıkı bir şekilde devam ediyor. Yayalar için ise kaldırımlar küreklerle temizleniyor.

200 MAHALLE YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Hafta sonu Malatya genelinde etkili olan kar, bazı ilçelerde ve yüksek kesimlerde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Malatya genelinde kar temizleme, tuzlama ve yol açma çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, son 24 saatte 200 mahallenin yolunu ulaşıma açtı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması ve ulaşıma kapanan yolların tekrar açılması için çalışmalarına devam ediyor. Açılan yolların tekrar kapanmaması için gün içerisinde birçok defa yol açma çalışması yapan ekipler, fırtına ve tipi sebebiyle zaman zaman zor anlar yaşıyor. Pütürge Sakuşağı grup yolunda bin 800 rakımda -15 derecede karla mücadele çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi’ne ait paletli dozer, buzlanma ve fırtına sebebiyle yoldan çıkarak şarampole kaydı. Hasar ve yaralanmanın olmadığı olaydan sonra şarampole kayan araç başka bir iş makinesiyle kurtarıldı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 2 metrenin üzerinde olduğu, Pütürge, Doğanyol, Kuluncak, Hekimhan ve Darende başta olmak üzere bazı ilçelerde kar yağışının ara ara fırtına ve tipi şeklinde yağdığı bildirildi. İlçe belediyelerine de karla mücadele konusunda destek olan Büyükşehir Belediyesi tuz ve solüsyon desteği sağlamaya ise devam ediyor. 7 bin ton tuzun kullanıldığı mücadele çalışmalarında 220 ton da solüsyon kullanıldı.

UMKE’DEN ÇIĞ TATBİKATI

Van Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin (UMKE) çığ altında yaralı kurtarma tatbikatı nefesleri kesti.

Van’ın Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Tesisi’nde düzenlenen tatbikat gereği, çığ düşmesi sonucu 2 vatandaşın kar altında kaldığı bilgisi üzerine olay yerine 12 personel, kar motoru ve ambulanslar sevk edildi. 112 Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin (UMKE) gerçeği aratmayan tatbikatı, alan belirleme ve güvenlik tedbirleri alındıktan sonra, yapılan müdahale sonucu yaralılar kurtarılarak ambulansa hastaneye sevk edilmesiyle tamamlandı.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi sorumlusu Tuğba Kurşun, düzenli olarak her yıl yapılan tatbikatlardan birisinin de çığ tatbikatı olduğunu belirterek, fazla çığ olayı yaşanmamasına rağmen olabilecek olaylara karşı personelin hazır olması amacıyla bu tür tatbikatları düzenlediklerini söyledi. MKE ekipleri olarak uyumlu çalışmalar yaparak personeli test ettiklerini ifade eden Kurşun, "Bilgimiz dahilinde meydana gelen afet ve acil durum olaylarında 7/24 UMKE ekiplerini hazır bulundurmaktayız. Buradaki olaya hızlı müdahale edebilme kabiliyetimiz ve yine ekiplerin birbirleri ile uyumlu çalışabilmesi için böyle bir tatbikat planladık. Tatbikat başarıyla sonuçlandı. Tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.

 
Besicilere müjde var
 
Karlı dağlar komandolara emanet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali kar kürüdü
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman Erzincan da yağan kar yağışı sonrası ...
Genç sporcular ölümden döndü
Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor U16 maçı için geçtiğimiz gün Erzurum’a ...
BKT Projesinde geri sayım
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Azerbaycan ...
 
‘Pkk kürtlerin adına kürtleri öldürüyor’
Ağrı Valisi Musa Işın, “Şu anda PKK Kürtlerin adına Kürtleri, IŞİD ise ...
Aydın karne dağıttı, nasihat etti
Horasan Kız Meslek Lisesinde düzenlenen karne dağıtım törenine Horasan ...
Sarıkamış Kış Oyunları sona erdi
Serhat Kalkınma Ajansının desteği ile Serhat’ın gözdesi Sarıkamış Kayak ...
 
Şehit Erbay tekbirlerle uğurlandı
Cizre'de çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Ömür Erbay, Bayburt’un ...
Gakkoşlardan Belediyecilikte bir ilk
Elazığ Belediyesi ile Türk Hava Yolları tarafından imzalanan protokol ...
Kop geçit vermedi
Fırtına ve buzlanmanın ulaşımı etkilemesinin ardından Bayburt Emniyet ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva