ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erzurum şehidini Hınıs’ta uğurlayacak
 Erzurum şehidini Hınıs’ta uğurlayacak
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
HABERLER>SİYASET
1 Şubat 2012 Çarşamba - 01:36

Öztürk yasa teklifi verdi

MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, TBMM Başkanlığına Afetler dolayısıyla alınacak tedbirlerle yapılacak yardımlara dair kanunda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi hazırladı.

Öztürk yasa teklifi verdi

ERZURUM (İHA) - MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, TBMM Başkanlığına Afetler dolayısıyla alınacak tedbirlerle yapılacak yardımlara dair kanunda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi verdi. Öztürk, 7269 sayılı Kanuna veya afetlerle ilgili hükümleri kapsayan diğer kanunlara göre emanet, ihale veya evini yapana yardım yoluyla yapılan veya yaptırılacak olan binaların maliyet ve borçlandırma bedellerinin yüzde 15'ini geçmeyecek şekilde, ve 25 Mart 2004 ile 28 Mart 2004 tarihlerinde Erzurum-Ilıca, Aşkale, Çat ve çevresinde meydana gelen deprem afeti nedeni ile tek katlı konut, ahır üstü konut ve ahırlardan hak sahibi olan ve bu yapılan inşa edilen ailelerin borçlandırılmasına esas maliyet bedellerinin yüzde 50'smi geçmeyecek şekilde bu bedellerden Bakanlar Kurulu kararıyla indirim yapılmasını istedi.
ÖZTÜRK’ÜN TEKLİFİ
Erzurum’un 1, 2, ve 3. derecede tehlikeli deprem bölgesinde olduğunu, Erzurum Havzası Doğu-Güneybatıdan Dumlu ve Erzurum fay zonlan ile Batı- Kuzey Batıdan Aşkale fay zonu ile ve Güneyden Tabya- Kandilli fay zonu tarafından sınırlandırıldığını belirten MHP Milletvekil Öztürk, “Son yüz yılda 1901 6,1 Erzurum, 1924 6,8 Pasinler, 1952 5,8 Pasinler, 1983 6,7 Horasan, 1984 5,7 Balkaya, 1999 5,l Şenkaya ve 2004 5,1, 5,3 Aşkale depremleri meydana gelmiştir. Erzurum ilinin kuzeydoğusunda heyelan olayları, ilin genelinde ise su taşkınları yoğun olarak yaşanmakta ve kış aylarında aşırı yağış alan bölgelerde çığ afeti vuku bulmaktadır. Erzurum ilinin sosyo-ekonomik yapısı sonucu, il genelinde mevcut yapı stoku büyük oranda yerel malzeme ve yerel imkânlarla yapılmış mühendislik hizmeti almamış yapılardan oluşmaktadır. Afetlerden dolayı afetzede hak sahipleri için ihale veya Evini Yapana Yardım (EYY) metodu ile yaptırılan, tek katlı konut, ahır üstü konut ve bağımsız ahır yapımı için borçlandırmaya esas üst yapı maliyet bedelleri 15 bin TL ile 61 bin TL arasında değişmektedir. Afetzedelerin, çiftçilik ve hayvancılığın dışında başka bir gelir kaynağı olmadığı ve borçlandırma maliyet bedelleri ile faiz yükü yüksek olduğu için afetzedeler ipotekli borçlandırma taksitlerini düzenli bir şekilde ödeyememektedirler” dedi.
Bu nedenle ilin genelinde birçok afet konutunun boş kalarak metruk hale geldiğin anlatan Milletvekili Öztürk, kanun teklifine gerekçe olarak şunları söyledi: “Marmara depremi sonrası konut ve işyerinden hak sahibi afetzedelerin 7269 sayılı alet kanunun 1051 sayılı kanunla eklenen 4 üncü maddesi gereğince emanet, ihale ve evini yapana yardım yoluyla yapılan veya yapılmakta olan ve yapılacak binalarla kanunun geçici 6 ncı maddesi kapsamına giren binaların borçlandırma bedellerinin yarısına kadar 31.03.2006 tarih ve 2006/10283 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yaklaşık 85 milyon TL indirim yapılmıştır. Afet konutlarının maliyet bedellerinin indirimine esas "15.5.1959 tarih ve 7269 sayılı kanunun 1051 sayılı kanunla yeniden düzenlenen ek 4 üncü maddesi gereği 1972 yılında yayınlanmış bulunan yönetmeliliğin afetzedelerin gelirlerine ilişkin hükümleri güncellenmemiştir. Bu nedenlerle ve Marmara Deprem bölgesindeki afetzedelere nazaran gelir seviyesi daha düşük olan Erzurum Afetzedelerinin konut maliyet bedelinde kanun teklifımizdeki oranlarda indirimi yapılması gereklidir.”

 
İntibak Yasası Meclis'te
 
Büyükşehir’in 382 bin nüfusu var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumlular Derneği’nden siyasi açılım
Akhisar Erzurumlular ve Erzurum'u Sevenler, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ...
CHP Gurubu’nda Bağbaşı konuşuldu
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM düzenlenen partisinin grup toplantısında ...
Kamulaştırma bitti, dönüşüm başlıyor..
Aziziye Belediyesi, 300 yıla aşkın tarihi bulunan Gezköy’de 300 dönüm ...
 
HES protestocuları Ankara’da
Erzurum’un Tortum ilçesinde yapılmak istenen ve köylülerin büyük direnişine ...
Küçükler artışı değerlendirdi
Erzurum, 12 yıl aradan sonra yeniden nüfus artışıyla tanıştı. 2010 yılında ...
Kent meydanında sanat galerisi
Erzurum'da sosyal ve sportif etkinliklerin bir bölümü şehir merkezinde ...
 
Köprüköy, Karasu dedi
MHP Köprüköy ilçe teşkilatı 10 Olağan Kongresine parti binasında tek liste ile gidildi.
Bayrak güven tazeledi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Horasan İlçe Başkanlığının 10. Olağan ...
Yakutiye’de Andy-Ar coşkusu
Kimse Yok mu Derneği Erzurum Şube Başkanı Yunus Polat ve Genel Sekreteri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva