ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
Yeşilay: “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim”
Yeşilay: “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim”
 ETÜ’den vefa etkinliği
 ETÜ’den vefa etkinliği
Çığlık EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
Çığlık EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
HABERLER>SİYASET
31 Ocak 2012 Salı - 02:26

Küçükler artışı değerlendirdi

Erzurum, 12 yıl aradan sonra yeniden nüfus artışıyla tanıştı. 2010 yılında 769 bin 85 kişi olarak belirlenen Erzurum nüfusu, 2011 yılı sonu itibariyle 780 bin 847’ye yükseldi. Nüfus sayım sonuçlarını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum için hem genel, hem de yerel anlamda ortaya konulan büyüme ve gelişme hedefleri, sonunda meyvelerini vermeye başladı” dedi.

Küçükler artışı değerlendirdi

ERZURUM (İHA) - Erzurum, 12 yıl aradan sonra yeniden nüfus artışıyla tanıştı. 2010 yılında 769 bin 85 kişi olarak belirlenen Erzurum nüfusu, 2011 yılı sonu itibariyle 780 bin 847’ye yükseldi. Nüfus sayım sonuçlarını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum için hem genel, hem de yerel anlamda ortaya konulan büyüme ve gelişme hedefleri, sonunda meyvelerini vermeye başladı” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un 12 yıl aradan sonra yeniden nüfus artışıyla tanıştığını söyledi. Erzurum’da artış düzeyindeki en son nüfus sayımının 2000 yılında Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) tarafından yapıldığını hatırlatan Başkan Küçükler, “Erzurum’un nüfusu 2000 yılında yapılan sayımda 937 bin 389 kişi olarak tespit edilmişti. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne geçilmesinin ardından yapılan 2007 ve sonraki yıllara ait sayımlarda da, kentimizin nüfusunda devamlı düşüş kaydedildi. Son olarak yapılan 2011 yılı nüfus sayımı ise, Erzurum’un nüfusunu artırdığını ortaya koydu. 2010 yılında 769 bin 85 kişi olarak belinlenen Erzurum nüfusu, geride bıraktığımız 2011 yılı sonu itibariyle 780 bin 847’ye yükseldi. Bir yıl içerisinde kaydedilen 11 bin 762 kişilik nüfus artışı, Erzurum için hem genel, hem de yerel manada belirlenen büyüme hedeflerinin meyvelerini vermeye başladığını göstermesi açısından çok önemlidir” diye konuştu.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile yapılan 2011 yılı nüfus sayımlarının, Büyükşehir nüfusundaki artışı da gözler önüne serdiğini vurgulayan Başkan Küçükler, “Bir önceki yıl 367 bin 250 kişi olan Büyükşehir nüfusu, 2011 yılı sonu itibariyle de, 382 bin 383’e yükselmiş oldu.” dedi.
BAŞKAN KÜÇÜKLER: ERZURUM, GELECEĞİN MARKA ŞEHRİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2010 yılına ait nüfus sayım sonuçlarının açıklandığı geçtiğimiz yılın başında yaptığı bir açıklamayı anımsatarak, “Bir yıl önce yine bu zamanlar Erzurum’un 2010 yılına ait nüfus sayım sonuçlarını değerlendirirken, ‘Erzurum nüfusu 2011 yılından itibaren artış yaşamaya başlayacak’ şeklinde bir ifade kullanmıştık. Bu açıklamayı yaparken, Erzurum için belirlenen yerel kalkınma politikalarını ve şehrimizin içinde bulunduğu gelişim sürecini göz önünde bulundurmuştuk. Tespitlerimizde ve beklentilerimizde ne kadar haklı olduğumuz, 2011 yılına ait nüfus sayım sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ortaya çıkmış oldu” diye konuştu.
Başkan Küçükler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erzurum nüfusunda 12 yıl aradan sonra kaydedilen artış, şehrimizin yeniden bir cazibe ve canlılık merkezi haline gelmeye başladığını gösteriyor. Bu tablo kuşkusuz yerel yönetimler olarak omuzlarımızdaki sorumluluğu da artırıyor. Çünkü nüfusun artması demek, hizmete duyulan ihtiyacın da artması anlamına geliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu bağlamda emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Kaldı ki, Erzurum’a yönelik olarak yaptığımız her yatırım ve her hizmette, güzel şehrimizin yarınlarını ve geleceğini hesap ediyor, adımlarımızı da ona göre atıyoruz. Çünkü biz güzel Erzurum’umuzun yarınların marka şehirlerinden birisi olacağından en az adımız kadar eminiz.”

 
Soğuk yaban hayatını vurdu
 
Şahin'den Erzurum'a övgü
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
@agir agabeyi 31 Ocak 2012 Salı 12:45

madem öyle sor basbakana o aciklasin, neden kirsal kesimin nufusu düsmüs diye...

Yorumu oyla      6      4  
Doğruya doğru 31 Ocak 2012 Salı 10:21

Sayın Küçükler herşeyde kendine pay çıkarma huyundan vazgeçse iyi olur.. Nüfusn artışında kendisi ne yapmış acaba merak ediyorum..

Yorumu oyla      6      4  
Ağır Ağabeyi 30 Ocak 2012 Pazartesi 19:23

Kimse kendine pay çıkarmasın, bu artış 2011le erzurumun tanınmasındandır. Ve başarının tamamı Başbakan erdoğan'a aittir. Gelelim ikinci meseleye, Erzurum'un kent nüfusu artmış ama yarıdan fazla ilçenin nüfusu da azalmış. küçükler bunu nasıl değerlendiriyor, söylese de bilsek.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent meydanında sanat galerisi
Erzurum'da sosyal ve sportif etkinliklerin bir bölümü şehir merkezinde ...
Köprüköy, Karasu dedi
MHP Köprüköy ilçe teşkilatı 10 Olağan Kongresine parti binasında tek liste ile gidildi.
Bayrak güven tazeledi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Horasan İlçe Başkanlığının 10. Olağan ...
 
Yakutiye’de Andy-Ar coşkusu
Kimse Yok mu Derneği Erzurum Şube Başkanı Yunus Polat ve Genel Sekreteri ...
‘Meselemiz gönülleri fethetmektir’
Erzurum'un Türkiye'nin ve dünyanın önemli marka şehirlerinden birisi haline ...
Yalçıntaş ekonomiyi değerlendirdi
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye ...
 
‘Milletimiz hesabı kesti’
Sağlık Bakanı Akdağ, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in yargılanması ve anayasa ...
‘Kara çalarak lider olunmaz’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da "Yerel Yönetimler Danışma Meclisi ...
Memur-Sen ‘Hayır’ dedi
Memur Sen Erzurum İl Başkanı Abdullah Duman, Başbakanlık tarafından TBMM'ye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva