ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>SİYASET
28 Ocak 2012 Cumartesi - 17:44

‘Milletimiz hesabı kesti’

Sağlık Bakanı Akdağ, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in yargılanması ve anayasa değişikliği konularına da değindi. "Bir referandum oldu. Kim varsa topunu, tüfeğini toplayan geldiler. İşte AK Parti'nin karşısına dikildiler. Sonrada milletimiz gereğini yaptı, hesabı kesti" dedi.

‘Milletimiz hesabı kesti’

ERZURUM (İHA) –
Sağlık Bakanı Akdağ, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in yargılanması ve anayasa değişikliği konularına da değindi. "Bir referandum oldu. Kim varsa topunu, tüfeğini toplayan geldiler. İşte AK Parti'nin karşısına dikildiler. Sonrada milletimiz gereğini yaptı, hesabı kesti" dedi.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in yargılanmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Elbette 90 yaşında biri yargılanıp da, 30 yaşında biri yargılandıktan sonra onun konduğu yere herhalde konmayacaktır. Hukuk neyse gereğini yerine getirir" dedi.
ERZURUM’UN ÖNEMİ
Bakan Akdağ, Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen 'Yerel Yönetimler Danışma Meclisi' toplantısında katıldı. Divan başkanlığı yapan AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, toplantıda yaptığı konuşmada, Erzurum'un tarih boyunca devlete hizmet eden önemli şahsiyetleri yetiştirdiğini söyledi. Ersoy, Sağlık Bakanı Akdağ'ın ülkede önemli hizmetlerde bulunan bir devlet adamı olduğunu ifade ederek, "Son dönemde gerçekten öyle bir güzel bir iş yaptınız, içinizden öyle bir vatan evladı çıkardınız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ımıza öyle bir yol arkadaşı verdiniz ki 10 yıldır o çalışıyor millet hem ona hem Erdoğan'a hem de AK kadrolar içerisinde yer alan hepimize dua ediyor" dedi.
Sağlık Bakanı Akdağ ise toplantıda yaptığı konuşmada, önceki hafta temas ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Erzurum'da hava sıcaklığının eksi 33 derece olduğunu anımsatarak, yetkililere fakir vatandaşların evlerini ziyaret etmelerini, soğuktan etkilenip etkilenmedikleri yönünde tespitte bulunmaları yönünde talimat verdiğini söyledi. Bakan Akdağ, "İnsanın yüzünü ısıran bir ayaz vardı. Acaba Erzurum'da o gece bir yoksul evinde titreyen bir kimse var mıydı? Eğer varsa biz görevimizi yapamıyoruz demektir. Ben Sağlık Bakanı olarak hükümetin bir mensubu olarak yapamıyorum demektir. İlin valisi görevini yeterince yerine getirememiştir demektir. İlin belediye başkanı görevini yeterince yerine getirememiş demektir. 15 evi ziyaret ettiler. Bende biraz endişe ettim. Sonra rapor geldi. Allah'a şükürler olsun içinde insanların titreştiği bir tek ev bile çıkmadı. Bunlar yoksul evler. Ama şu çıktı. Kömürleri tükenmek üzere olan 2 ev çıktı. Şubat'ın sonuna kadar kömürleri tükeniyormuş. İşte bunun için Başbakanımız bütün yöneticilere hepimize şunu söylüyor. 'Siz fakir fukaranın evine gideceksiniz, onların size gelmesini beklemeyeceksiniz'. Peki bunu yapabilir miyiz? Bunu yapabileceğimizi gördük" şeklinde konuştu.
AMBULANS ELEŞTİRİLERİ
Ambulans hizmetleri konusunda zaman zaman eleştirilerin olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çok nadiren de olsa ambulans hizmeti verilirken, bir hasta taşınırken hatalı ve eksik bir iş yapılıyor. İnanın benim bakanlığımda o meseleden dolayı bir fırtına kopuyor. Yani bir ilde, bir görevli ya da bazı görevliler hata yapmışlar. İnsanla iş yapıyorsunuz. Yılda aşağı yukarı 2 milyon kişiyi taşıdığımıza göre bir günde ambulanslarla 6 bin kişiyi taşıyoruz. Ambulansla 6 bin kişiyi taşıdığınız bir ülke. Biz gelmeden bu rakam birgün de bin kişiydi. 6 bin kişiyi taşıdığınız bir sistemde herhangi bir yerde bir yönetici bir görevli bir hata yapmış olabilir. Siz de şöyle düşünebilirsiniz. 'Burada bir eksik var. Bu kaçınılmazdır. Bunun çokta üstüne gitmeyelim. Ne varmış ya?'. Hayır, biz böyle düşünemeyiz."
"REFERANDUMA KARŞI ÇIKANLAR HESABI SORULAMAZ DEMİŞLERDİ AMA BUGÜN HESABI SORULUYOR"
Akdağ, konuşmasında 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in yargılanması ve anayasa değişikliği konularına da değindi. "Bir referandum oldu. Kim varsa topunu, tüfeğini toplayan geldiler. İşte AK Parti'nin karşısına dikildiler. Sonrada milletimiz gereğini yaptı, hesabı kesti" diyen Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Geçen bir hemşehrimizin bir yazısını okudum, üzüldüm. O dönemlerde bu işin çilesi çekmiş, hapis yatmış bir büyüğümüz. Diyor ki 'Ben doğru karşılamıyorum 90 yaşında bir kişinin yargılanmasını, o günleri unutmak lazım'. Yanlış bir yaklaşım. Elbette 90 yaşında biri yargılanıp ta 30 yaşında biri yargılandıktan sonra onun konduğu yere herhalde konmayacaktır. Hukuk neyse gereğini yerine getirir. Burada biz bir kişiyi yargılamıyoruz. Biz anayasayı değiştirerek hukukun, yargının, bir kişi ya da üç-beş kişiyi yargılamasının önünü açmadık. Biz diktatörlüğün, zulmün, baskının, demokrasinin katledilmesinin hesabı sorulur dedik. Şimdi bunun hesabı soruluyor. Referanduma karşı çıkanlar hesabı sorulamaz da demişlerdi, hatırlayın. Ama bugün hesabı soruluyor. Tabii ki sorulacak."
ÖZHASEKİ: "BİZİM ŞİKAYET ETTİĞİMİZ KİŞİYİ KILIÇDAROĞLU YOLSUZLUK OLARAK NİTELEDİ"
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yolsuzluk olduğu yönünde iddialarına hatırlatarak, şunları söyledi: "Geçici işçi bir çocuk, birkaç kişiyi dolandırmış, 'size taksi ruhsatı vereceğim' diye. Hepsi kendi adamları. Bunlarda ayağa sıkan tayfa. Bilinen tayfa. Bizim bildiğimiz bir adam değil, işe benim aldığım bir adam değil. Bunu duyunca teftiş kuruluna emir verdim. Tespitler yaptılar. Tarafları dinlediler. 'Bu çocuk suçlu başkanım' dediler. Savcılık aramaya başladığı çocuğu, çocuk da kaçtı. Bir ay sonra şimdi Ergenekon'dan içeride yatanların birisinin iş yerinde yakalandı. Geldi. Yargılamalar 2 yıl kadar sürdü. İki yıl sonra evrakta sahtekarlık, dolandırıcılık suçundan ceza aldı. Temyiz safhası bitti ve kesinleşti. Adamcağız içeride yatıyor. Fakat aradan 5 sene geçti. Bir gün bizim muhterem Kılıçdaroğlu elinde bir dosyayla mecliste zuhur etti. İlk genel başkanlığı, meclis konuşması, bütçe görüşmesi ve kendini de göstermek istiyor bir dosya sallıyor, Kayseri yolsuzlukları. Hey güzel Allah'ım."
Kendilerinin şikayet ettiği kişiyi Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk olarak nitelediğini dile getiren Özhaseki, "Bizim şikayet ettiğimiz, yakalattığımız, suçu tespit edilmiş, Yargıtaydan bile onaylanmış, işi bitmiş bir olayı tam tersinden çevirerek anlatmaya başladı. Arkasından baktı tongaya bastığını anladı. Kayseri İl Başkanı gitmiş anlatmış olayı, 'eyvah tongaya bastık' diye yüzüne söylemiş. Kılıçdaroğlu, 'AK Partililer kötü, AK Partililer hırsızlık yapar, AK
Partililer kollanıyor, hükümet onlara baskın yapmıyor, müfettiş göndermiyor, Bak rüşvet defterini gönderdim 2 müfettiş bile gitmedi' diyor. El insaf. O dediği neyse emin olun savcılar 10 ay incelemişti 'bir şey yok' diye karar vermişti. Daha sonra 3 savcı daha görevlendirdiler onun 2 müfettiş bile yok dediği yerde 11 ay uğraştılar. Dediler ki 'hakikaten bir şey yok' Dosya kapanmıştı" ifadelerini kullandı.
"BEN CUMHURİYET TARİHİNDE BÖYLE YALAN SÖYLEYEN BİR GENEL BAŞKAN GÖRMEDİM"
Kılıçdaroğlu'nun televizyon kanallarında konuya ilişkin iddiayı sürdürdüğünü anımsatan Özhaseki, "Hala iki gün önce televizyonlarda yine aynı şeyleri söylüyordu. Bundan bir-iki ay önceydi. Uğur Dündar'ın programıydı. Kayseri'de rüşveti yakaladım. Hepimiz dikkat kesildik. 'Bak şimdi Uğur Bey' diyor 'bir benzinliğe 9 katlı ruhsat verilir mi ev ruhsatı. Verilmez. Bir belediye bunu veriyorsa niye verir? Rüşvet alır da verir. Bak işte burada restoran var, 9 katlı bina var, düğün salonu var, benzinliğe verilmiş kardeşim bu' diyor. Türkiye'nin en büyük skandalı. Elinde kötü bir karanlık resim. Durmadan resmi gösteriyor. Ertesi gün dediği yere gittik. Ne 9 katlı bina var. Ne restoran var, ne kafeterya var. Yok, yok, yok. Resmi akşam benzinliğe doğru çekmişler. 200 metre geride bir bina var. Binanın silueti benzinliğin üzerine düşmüş. Ya bir tane değil ki söylediği yalan. Ben Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle yalan söyleyen bir genel başkan görmedim. Adam sabah akşam söylüyor. Hiç yüzü kızarmıyor. Pıtır, pıtır, pıtır yalanı devam ettiriyor" şeklinde konuştu.

 
7 ilçede nüfus arttı, 13 ilçede azaldı
 
‘Millete zulmedenler hesabını verecek’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kara çalarak lider olunmaz’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da "Yerel Yönetimler Danışma Meclisi ...
Memur-Sen ‘Hayır’ dedi
Memur Sen Erzurum İl Başkanı Abdullah Duman, Başbakanlık tarafından TBMM'ye ...
Akdağ: ‘Hata kabul etmiyoruz’
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum'da basın mensuplarının gündeme ...
 
SP takipte
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Fransız Senatosu’nun almış ...
‘Karabekir Paşa, Doğunun fatihi”
Erzurum Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu ...
Kamu-Sen’den ‘hayal kırıklığı’
Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi K. Müfit Bayraktar, Milyonlarca ...
 
CHP’li Başkandan tepki
Cumhuriyet Halk Partisi Pasinler İlçe Başkanı Özer Pehlivan düzenlediği ...
Narin, görevini Alkanat’a devretti
AK Parti Pasinler ilçe Gençlik Kolları Başkanı Şeref Narin’in görevi bırakmasının ...
Kadın istihdamına Büyükşehir desteği
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kadınların istihdamına destek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva