ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
HABERLER>SİYASET
28 Ocak 2012 Cumartesi - 00:24

Akdağ: ‘Hata kabul etmiyoruz’

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı..

Akdağ: ‘Hata kabul etmiyoruz’

ERZURUM (İHA) - Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı..Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Adana'da 15 hastanın aynı ambulansla taşınması olayının ardından bakanlık olarak soruşturma başlattıklarını açıkladı. Başbakan Erdoğan'ın TV haberlerinde olayı görmesinin ardından kendisini aradığını anlatan Bakan Akdağ, "Ben olayı ilk kimden haber aldım onu söyleyeyim. Başbakanımız o an televizyon seyrediyormuş beni aradı. Bu hususlarda da biliyorsunuz onun ne kadar hassas olduğunu. Derhal teftiş kuruluna talimat verdim. Soruşturma yaptırıyorum. Soruşturma bitmediği için genelde böyle durumlarda kesin bir şey söylemem ancak olayın ilk incelemesinden benim de aldığım intiba çok yanlış bir iş yapılmış. Biliyorsunuz bizim hükümet olarak sağlıkta dönüşüm programıyla hasta hakkına, birey hakkına ne kadar önem verdiğimizi. Gerçekten son derece yanlış bir iş yapılmış. Olayın müsebbipleri her kimse kendilerine uygulanabilecek, normal hukuk içerisinde en ağır yaptırımları uygulayacağız. Kim bu işten sorumluysa görevlerinden de alacağız. Böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmiyoruz. O kardeşlerimiz, ruh sağlığı yerinde olmayan kardeşlerimiz bize emanet olan çok değerli kardeşlerimizdir. Hani hiçbir hastaya yapılmaz ama onlara yapılması da ayrıca bizi üzmüştür. Gerekenleri yapıyoruz" diye konuştu.
"HATA KABUL ETMİYORUZ"
Bakan Akdağ, Diyarbakır'da hastanede yer olmadığı için başka bir hastaneye sevk edilirken ambulansta ölen çocukla ilgili olarak sorulan bir soruya ise, "Orada da aynı şekilde ağır bir hasta ve mutlaka çok daha kısa sürede yerine ulaştırılması ve gerekenlerin yapılması lazımdı. Şöyle söyleyeyim Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'na bağlı acillerimize bir günde başvuran hasta sayısı 150 bin kişiyi geçiyor. Gerek kara gerek hava ambulans sahamızda yılda iki milyona yakın vatandaşımızı ihtiyacı olan yerlere
ulaştırıyoruz. Nadiren de olsa buna benzer aksaklıklar yaşandığında da bu olayların üstesine gidiyoruz. Hata kabul etmiyoruz. Kim hata yapmışsa da onların gözünün yaşına bakmıyoruz" şeklinde cevap verdi.
ANTALYA'DAKİ MEDYATİK DOKTORLAR
Bakan Akdağ, Antalya'da yüz, kol ve bacak nakli yapan doktorların medyatik olduğu şeklinde sorulan bir soruya ise şöyle cevap verdi:"Yani doktorlar hayırlı bir iş yaptığı için medyatik olmuşlarsa bu doktorların suçu olamaz elbette. Medyanın alakasıyla ilgili bir şey. Burada gerçekten oldukça başarılı bir iş çıkarıldı. Bu işte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu iş aslında ekip işi. Ben şu tarafını tamamlayayım isterseniz. Oradaki nakli gerçekleştiren ekibin büyük bir başarısı var. Ancak bu şöyle bir ekip işi oradaki ekibin yani doğrudan nakli gerçekleştiren ekibin o organı aileden razı eden, özel yetiştirilmiş arkadaşlardan tutunda, biliyorsunuz Uşak'tan geldi organ Antalya'ya. Bunların taşınmasında kullandığımız hava ambulans sistemleri, onun dışında sistemi bir bütün halinde adil bir biçimde yürüten görevlilerimiz bunlar hepsinin ortak başarısıdır. Aslında Türkiye'de organ nakliyle ilgili yine hükümetimizin, bakanlığımızın ortaya koyduğu çerçevede başarılmış mükemmel bir iştir. Tabii ki doktorlarımız da medyatik oldular ama medyanın alakasıyla ilgili."
HAMİLE KADINLARA ÖNERİ
Prof. Dr. Akdağ, ağır kış şartlarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle kırsalda yaşayan hamile bayanlara seslenerek, "Yani burada köyde yaşayan vatandaşlarımıza özellikle bir hatırlatmam olacak. Hamile kadınlarımız için bir hizmetimiz var. Onların doğumlarına az kala şehre getiriyoruz ve doğum esnasında ulaşım sıkıntısı yaşamamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu tür köylerde yaşayan arkadaşlarımıza ben rica ediyorum. Bu hizmetimizden yararlansınlar. Biz sağlık açısından buralara ulaşmak için her türlü imkanı seferber ediyoruz. Kar üstü paletli ambulanslarımız var. Hava ambulanslarımız var. Ama Türkiye'de öyle köyler var ki oraya kar üstü araçlarla da ulaşamıyorsunuz. Kar ya da yağmur yağışı oluyor hava ambulansını kaldıramıyorsunuz. Dolayısıyla bu kardeşlerimizi daha erkenden şehirlere getiriyoruz. Lütfen aileler bu hususta hassas davransınlar. Onun dışında vatandaşlarımız kendilerini, çocuklarını soğuğa karşı korusunlar. Biz de öyle yapıyoruz dikkat ederseniz" şeklinde konuştu.

 
Cirit gösterisi nefes kesti
 
Taşlıköy’de ayakkabılı protesto
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SP takipte
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Fransız Senatosu’nun almış ...
‘Karabekir Paşa, Doğunun fatihi”
Erzurum Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu ...
Kamu-Sen’den ‘hayal kırıklığı’
Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi K. Müfit Bayraktar, Milyonlarca ...
 
CHP’li Başkandan tepki
Cumhuriyet Halk Partisi Pasinler İlçe Başkanı Özer Pehlivan düzenlediği ...
Narin, görevini Alkanat’a devretti
AK Parti Pasinler ilçe Gençlik Kolları Başkanı Şeref Narin’in görevi bırakmasının ...
Kadın istihdamına Büyükşehir desteği
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kadınların istihdamına destek ...
 
Pasinler’de TOKİ yoğunlaşması
Pasinler Belediye Başkanlığınca ilçede yapılacak olan TOKİ evleri için ...
Ziyrek başarı sürecini değerlendirdi
ANDY-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi, Yerel Yönetim Performans araştırması ...
Oltu Belediyesi’nde başarı coşkusu
ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi, Yerel Yönetim Performans araştırması ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva