ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
HABERLER>SİYASET
27 Ocak 2012 Cuma - 13:32

SP takipte

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Fransız Senatosu’nun almış olduğu, sözde Ermeni Soykırımı’nı inkâr etmenin suç olduğunu kabul eden karara karşı, Hükümetin alacağı karşı adımları, çok sıkı bir şekilde takip edeceklerini açıkladı..

SP takipte

ERZURUM (İHA) - Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Fransız Senatosu’nun almış olduğu, sözde Ermeni Soykırımı’nı inkâr etmenin suç olduğunu kabul eden karara karşı, Hükümetin alacağı karşı adımları, çok sıkı bir şekilde takip edeceklerini söyledi.
FRANSA’YA TEPKİ
Fransa’nın kararını Hiçbir insaf ölçülerine sığmayan, fikir hürriyetini yok sayan bu kararın alınmış olmasının, insanlık tarihine düşülmüş, kara bir leke olduğuna inandıklarını dile getiren Çalık, “Kapısında kul köle olduğumuz AB gibi bir kurumun, en önemli figürlerinden birisi olan Fransa’nın aldığı bu kararın milletimizin ve devletimizin uyanmasına vesile olmasını ümit ediyoruz. Fransa Bu çalışmaları yaparken Hükümeti biran önce AB üyelik çalışmalarından vazgeçmelerini ve 54. Hükümet zamanında Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN’ın Tohumlarını attığı D-8 ler faaliyete geçirilmeli ve İslam Ülkeleri bir araya toparlanmalıdır” dedi.
FAİLİ MEÇHUL DEĞERLENDİRMESİ
Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın menfur bir saldırı sonucu 2001 yılında şehit edilişinin 11. Yıldönümü olduğunu dile getiren Çalık, “Gaffar Okkan’ın ailesine, emniyet camiamıza ve tüm milletimize bugün vesilesi ile bir kere daha başsağlığı diliyor, kendilerine Allah'tan rahmet temenni ediyoruz. Öncelikle Uğur Mumcu suikastının gerçekleştiği 1993 yılı, bugün bulunduğumuz noktadan bakıldığında, çok ilginç bir şekilde, planlanan büyük bir oyunun sahneye konulması izlenimini vermektedir. Mesela; 17 Ocak 1993'te Jandarma Genel komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in uçağının düşürülerek hayatını kaybetmesi, 24 Ocak 1993'te Uğur Mumcu'nun aracına bomba yerleştirilmesi sonucu öldürülmesi, 5 Şubat 1993'te Adnan Kahveci'nin daha nasıl gerçekleştiği bugün bile tam olarak aydınlatılamayan bir şekilde trafik kazasına kurban gitmesi, 24 Mayıs 1993'te Bingöl- Elazığ karayolunda 33 askerimizin şehit edilmesi, 2 Temmuz 1993'te büyük bir provokasyon sonucu Madımak Oteli'nde 33 vatandaşımızın ve 2 otel görevlisinin yanarak ve dumandan zehirlenerek hayatını kaybetmesi ve tam üç gün sonra 5 Temmuz 1993’te Başbağlar köyünün silahlı bir grup tarafından basılarak 33 insanımızın kurşuna dizilerek katledilmesi.
Bütün bu olaylar ne kadar büyük bir oyun oynandığının bir delili değil midir? 2001 yılında devletin gülen yüzünü temsil eden, bölge halkıyla yakın iletişim kurmayı başarabilmiş bir emniyet mensubunun, bir devlet görevlisinin şehit edilerek susturulması kimlerin ekmeğine yağ sürmüştür?
Şimdi aradan bunca yıl geçtikten sonra geriye dönüp bakalım. Bu olayların birbirinden bağımsız olduğunu iddia etmek mümkün müdür? Bunca yıl geçmiş olmasına rağmen bu cinayetlerin hala tam anlamıyla aydınlatılamamış olması bir tesadüf müdür? 90’lı yılların ilk yarısında, dönemin siyasi atmosferinde, yükselen, güçlü bir muhalefet ve bu toplumun sağduyusunun simgesi olan, Milli Görüş hareketinin o zamanki temsilcisi Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın, bu planlı ve sinsi olaylar sebebiyle günah keçisi yapılmaya çalışılması, bunca yıl aradan sonra milletimizin maddi ve manevi kayıplarının ne kadar büyük olduğunu göstermiyor mu? Cami avlularında, caddelerde, meydanlarda "Kahrolsun Şeriat" "Mollalar şuraya buraya" diye bağırtılan insanlarımız bugün acaba bunun ne kadar yanlış ve haksız bir suçlama olduğunu anlamışlar mıdır? Tarihinin hiçbir döneminde din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan, her zaman mazlumun yanında yer alan Milli Görüş hareketinin önünü kesmek, milletimiz evlatları arasına nifak tohumları ekmek ve fitne ateşini tutuşturmak isteyenler için, bu tip esrarengiz olaylar üzerinden yapılan manipülasyonlar, 28 Şubat gibi kara bir günün yaşanması adına yapılan birer ön hazırlıklar mıydı?”
UĞUR MUMCU
‘Bizler, merhum Uğur Mumcu ile dünyayı aynı pencereden okumadık ama onu her zaman, fikir namusu olan, neye inanıyorsa onu açık yüreklilikle savunan, değerli bir gazeteci, araştırmacı-yazar ve düşünce insanı olarak tanıdık.’ Diyen SP İl Başkanı Çalık şunları kaydetti, “   O’nun öldürülmeden önce kaleme aldığı, Mossad ve CIA'nin ülkemiz ve bölgemizdeki faaliyetleri hakkındaki yazıları, onun bu şekilde hayatını kaybetmesi ile ilgili bağlantısı olduğu, bugün birçok kimse tarafından artık tartışmasız bir şekilde kabul edilmektedir.”
SP’NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ
Saadet Partisi olarak, demokratik, adil ve özgürlükçü bir devlet anlayışının vazgeçilmez kurallar manzumesi olduğuna inandıklarını anlatan Çalık, “Bütün faili meçhullerin bir an önce aydınlatılmasının ve suçluların adalete teslim edilmelerinin gereğine inanıyoruz. Son günlerde gerek yazılı gerekse görsel medyada sıkça vurgulanan, kimin adına yapıldığı bugün dahi açıklanamayan, o acı günlerin günümüze acı birer mirası olan, bugünlerde ortaya çıkarılan, Diyarbakır İçkale'de 19 insana ait olduğu söylenen kemiklerin de,90'li yıllarda gerçekleştirilen, katliamların ve yargısız infazların sonucu olduğu iddiaları bir an önce sonuçlandırılmalıdır.
Gaffar Okkan gibi örnek şahsiyetleri şehit ederek, kendilerine alan açmaya çalışan şer odaklarına fırsat verilmemelidir. Bizler 74 milyon vatan evladını bir ve beraber gören bir anlayışın temsilcisiyiz. İnanç birliğimizin, kardeşliğimizin teminatı olduğuna inanıyoruz.
Bu vesile ile Uğur Mumcu, Gaffar Okkan ve diğer menfur cinayetlerle birlikte, milletimiz üzerine oynanmış, iç veya dış kaynaklı hangi gizli saklı olaylar var ise, bunların bir an önce aydınlatılmasının, yetkililerin boynunun borcu olduğunu düşünüyoruz.” Diye konuştu.

 
Görev aşkı engel tanımıyor
 
DAİB ihracatçıları bilgilendirecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Karabekir Paşa, Doğunun fatihi”
Erzurum Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu ...
Kamu-Sen’den ‘hayal kırıklığı’
Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi K. Müfit Bayraktar, Milyonlarca ...
CHP’li Başkandan tepki
Cumhuriyet Halk Partisi Pasinler İlçe Başkanı Özer Pehlivan düzenlediği ...
 
Narin, görevini Alkanat’a devretti
AK Parti Pasinler ilçe Gençlik Kolları Başkanı Şeref Narin’in görevi bırakmasının ...
Kadın istihdamına Büyükşehir desteği
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kadınların istihdamına destek ...
Pasinler’de TOKİ yoğunlaşması
Pasinler Belediye Başkanlığınca ilçede yapılacak olan TOKİ evleri için ...
 
Ziyrek başarı sürecini değerlendirdi
ANDY-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi, Yerel Yönetim Performans araştırması ...
Oltu Belediyesi’nde başarı coşkusu
ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi, Yerel Yönetim Performans araştırması ...
Aksak: ‘Erzurum, Spor Kenti’
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde Kulüp yöneticileri ve atletizm ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva