ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>EĞİTİM
22 Nisan 2010 Perşembe - 06:09

Öztürk de “doğu” dedi

Sosyo ekonomik sorunlarını unutan Erzurum halkı 2’inci üniversitenin nereye kurulacağı içerikli tartışmalara yoğunlaştı. Maliye Bakanlığı akademik kadro için onay verdi. Yeni Üniversite rektörünün atanma süreci başlatıldı. Her şey ikinci üniversitenin nerede konuşlandırılacağı sorusunun cevap bulmasına kaldı.

Öztürk de “doğu” dedi

KOÇAK’IN GÖRÜŞÜNE DESTEK
Atatürk Üniversitesi Rektörü Koçak, ticaret sektöründe gelir dengesi oluşturarak, kent merkeziyle hinterlandı arasındaki ekonomik dengesizliğin giderilmesi için üniversitenin Mahallebaşı’na kurulmasına vurgu yaparak, bir yerde Erzurum halkının hissiyatına tercüman oldu. Koçak’ın çıkışı büyük ilgi buldu.
VALİ ÖZTÜRK’ÜN GÖRÜŞÜ
Rektör Koçak’tan sonra dün de Vali Öztürk, ikinci üniversitenin kurulacağı yer konusunda görüş belirtti. Öztürk, “Biz karar mercii değiliz, ama benim şahsi fikrim; ikinci üniversitenin şehrin doğusuna kurulmasından yana.” dedi. Öztürk, ikinci üniversitenin kurulacağı yerle ilgili olarak karar merciinin kendileri olmadığına vurgu yaparak, bu konuda çeşitli alternatifler üzerinde çalışıldığını kaydetti
//ÜNİVERSİTE ŞEHRİN DOĞUSUNA KURULMALI
Öztürk, “Bizim bu konuda karar verme gibi bir yetkimiz yok. Fakat benim şahsi fikrim de, ikinci üniversitenin şehrin doğusuna kurulması yönünde. Mevcut üniversitemizin şehre sağladığı sosyal ve ekonomik canlılık hepimizin malumu. İkinci üniversiteyle de bu canlılık sağlanacağı için benim de görüşüm şehrin doğusundan yana.” ifadelerini kullandı.
//ERVAK ZİYARETİ
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, “Biz karar mercii değiliz, ama benim şahsi fikrim; ikinci üniversitenin şehrin doğusuna kurulmasından yana.” dedi. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK)’ı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Güzel’le görüşen Vali Öztürk, ERVAK’ın, toplumun her kesimi tarafından kabul gören bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, çalışmalarını takdir ettiğini söyledi.
//İKİNCİ ÜNİVERSİTE
Başkan Erdal Güzel’in, ERVAK’ın faaliyetleriyle ilgili olarak Vali Öztürk’ü bilgilendirdiği ziyarete, Erzurum’a kurulması kararlaştırılan ikinci üniversite damgasını vurdu. ERVAK Başkanı Güzel, ikinci üniversitenin kurulması gereken yerin, şehrin doğusu olması gerektiğini belirterek, özellikle Firdevsoğlu Kışlası’nın üzerinde durulmasını arzu ettiklerini kaydetti. ERVAK tarafından bu konuda hazırlanan plan ve krokileri Vali Öztürk’e sunan Güzel, yeni üniversitenin bu bölgede konuşlandırılmasının, şehrin doğusu ile batısı arasındaki gelişmişlik farkını da ortadan kaldıracağı görüşünü savundu.
//VALİ ÖZTÜRK: ŞAHSİ GÖRÜŞÜM ŞEHRİN DOĞUSUNDAN YANA
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise, ikinci üniversitenin kurulacağı yerle ilgili olarak karar merciinin kendileri olmadığına vurgu yaparak, bu konuda çeşitli alternatifler üzerinde çalışıldığını kaydetti. Vali Öztürk, “Bizim bu konuda karar verme gibi bir yetkimiz yok. Fakat benim şahsi fikrim de, ikinci üniversitenin şehrin doğusuna kurulması yönünde. Mevcut üniversitemizin şehre sağladığı sosyal ve ekonomik canlılık hepimizin malumu. İkinci üniversiteyle de bu canlılık sağlanacağı için benim de görüşüm şehrin doğusundan yana.” ifadelerini kullandı.
//REKTÖRLÜK ATAMASI
Üniversitenin yeri konusunda, atanacak olan yeni rektörün görüşünün de büyük önem taşıyacağına inandığını dile getiren Erzurum Valisi Sebahatin Öztürk, ortada bir de istimlak gerçeğinin bulunduğuna işaret ederek, “üniversite için tahsis edilecek olan kaynağı istimlaklar için harcamamak gerek. Kaldı ki, bu hususu Sağlık Bakanımız da dile getirdi. Süreç işliyor, çalışmalar devam ediyor. Verilecek kararın, Erzurum’un yararına olacağından kuşkumuz yoktur.” dedi.
//ERVAK’IN ÇALIŞMALARI
Vali Sebahattin Öztürk, ikinci üniversitenin kurulacağı yerle ilgili görüşmenin dışında, ERVAK’ın çalışmaları hakkında bilgiler de aldı. ERVAK Başkanı Erdal Güzel, ERVAK’ın, her görüşe ve her fikre açık bir sivil toplum örgütü olduğunu vurgulayarak, “Bizim amacımız şehrimize en iyi şekilde ve kaliteli hizmet vermektir. Erzurum’da çok önemli hizmetler yaptığımıza inanıyoruz. Mesela tabyalar halkımıza açık değildi. Biz ERVAK olarak destek verdik. Tabyaların halka açılmasını sağladık. Yine bölgesel kalkınma için büyük önem taşıyan Doğu Anadolu Projesi’nin hazırlanış sürecinde de, ERVAK’ın çok önemli katkıları olmuştur. Şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda kalkınmasını mümkün kılacak girişim ve gelişmelerin içerisinde olma zorunluluğumuz var. Çünkü ERVAK, Erzurum’a hizmet amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu.” şeklinde konuştu. SAMET ÖZÜNAL/GHA/

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Efe 22 Nisan 2010 Perşembe 21:11

Bu Erzurum için çok büyük bir şans.tabiki Erzurumun doğu yakasında olması yoğunluğu ve gelişmişliği dengeleyecektir.yeterki halkımız üniversiteyede öğrenciyede sahip çıksın.Erzurum neden bir Eskişehir gibi olmasın?

Yorumu oyla      6      4  
ahmet 22 Nisan 2010 Perşembe 18:08

mal meydanını kuru kapanı yağcılar çarşısını mahallebaşından kalıdırarak yapılan hat üniversitenin kurulmasıyla giderilebilir ancak üniversite başka tarafa kurulur ve semt garajıda oradan kaldırılırsa gölbaşından karayolları ve tebrizkapı üçgeni biter metruk alana dönüşürüz

Yorumu oyla      6      4  
selami barış 22 Nisan 2010 Perşembe 14:46

Şehrin doğusuna kurulmasını elbette istiyoruz ama şehrin doğusu köyden bile perişan vaziyette önce bu evlerin yıkılıp bir düzene girmesi sonra üniversitenin Mahallebaşı ve gölbaşı arasında bir yere kurulması gerekir. Orayı bir düzene sokmadan üniversiteyi oraya koyarsanız dışarda alay konusu olmamız içten bile değil Öğrenci hergün geçtiği evlerin önündeki tezek ve hayvan pisliği kokusunda okuluna gidecek ve bunu gidip dışarda söyleyip Erzurumu kötüleyecek

Yorumu oyla      6      4  
Faruk 22 Nisan 2010 Perşembe 10:31

Erzurum Üniversitesi konusunda milletvekillerimizden hiç çıt yok NEDEN Yoksa bu yer konusunda AYTAÇ DURAK vakasımı yaşayacağız Kentsel dönüşümün güneşin doğduğu yerden başlaması bu şehrimizi karanlıktan kurtaracağına inanıyorum

Yorumu oyla      6      4  
ömer dursun 22 Nisan 2010 Perşembe 09:45

bana görede şehrin doğusuna kurulmalı. Erzurum istanbul kadar büyük değil ama aliravi caddesini merkez kabul ederde aşağıya doğru dümdüz gelirsek havuzbaşı tarafı avrupa yakası tebrizkapı tarafı da anadolu yakası gibi. ama istanbulda iki tarafta önemli. yani avrupa tarafı herşeyi fazlasıyla almış ama anadolu tarafı gecekondularla yokluklarla mücadele ediyor. belediyeler bile iki tarafa eşit davranmıyor. bu eşitsizliği ortadan kaldırmak için bence üniversite doğu tarafına yani benim tabirimle anadolu yakasına kurulmalı. madem aynı kentte yaşıyoruz o halde şartlarda aynı olsun. yer olarak belediyenin bakımevinin olduğu alan bana göre biçilmiş bir kaftan.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl birincisi, Şair Nefi’den çıktı
Erzurum’da yapılan “Başarı Değerlendirme Sınavı”nın sonuçları açıklandı. ...
Öğrenciler için hayır yarışı
Pasinler ilçesinde Kültür Eğitim Derneği’nce düzenlenen kermese Pasinlerliler büyük ilgi gösterdi.
NMYO’da öncelik, eğitimde kalite
PEHLÜL DÜZENLİ(İHA) - Erzurum Atatürk üniversitesi Narman Meslek Yüksekokulu ...
 
TOBB Fakültesinde yeni adım
ERZURUM gazetesi - Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Araştırma, Geliştirme ...
21. yüzyılın öğrenci profili çıkarıldı
Milli Eğitim Bakanlığı 21. Yüzyıl Öğrenci Profili Çalıştayı”na Atatürk ...
İletişim'den 2011 desteği
2011’de geri sayım sürerken, Atatürk Üniversitesi öğrencileri de hazırlıklara ...
 
A.Ü. bir ilki gerçekleştirecek
Atatürk Üniversitesi’ne Merkezi Araştırma Laboratuarı kuruluyor. Rektör ...
Özel İstiklal'e Kutlu Doğum ödülü
Özel İstiklal İlköğretim Okulu, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde üç ...
Cehalette ikinci sıradayız
BURHAN KARADUMAN (İHA) – Erzurum 69 bin 375 kişiyle, Van’dan sonra Doğu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva