ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>EĞİTİM
21 Nisan 2010 Çarşamba - 02:13

A.Ü. bir ilki gerçekleştirecek

Atatürk Üniversitesi’ne Merkezi Araştırma Laboratuarı kuruluyor. Rektör Koçak’ın yürütücülüğünde hazırlanan ve 9 milyon TL’lik maliyete sahip olan Merkezi Araştırma Laboratuarı Projesi, DPT’ye sunuldu. Proje Komisyon Başkanı Prof. Dr. Erdoğan, yatırımın, 2012 yılı sonunda tamamlanmış olacağını bildirdi.

A.Ü. bir ilki gerçekleştirecek

Atatürk Üniversitesi’ne Merkezi Araştırma Laboratuarı kuruluyor. Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın yürütücülüğünde hazırlanan ve 9 milyon TL’lik maliyete sahip olan Merkezi Araştırma Laboratuarı Projesi, Devlet Planlama Teşkilatı’na sunuldu. Proje Komisyon Başkanı Prof. Dr. Orhan Erdoğan, yatırımın, 2012 yılı sonunda tamamlanmış olacağını bildirdi.
//PROJE DPT’DEN ONAY BEKLİYOR
Atatürk Üniversitesi, bilimsel araştırmalar anlamında sahip olduğu kaliteye, yepyeni bir vizyon kazandırmaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü Öğretim Üyesi ve Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Orhan Erdoğan, kurulması planlanan Merkezi Araştırma Laboratuarı’nın, üniversitenin tüm birimlerinin ihtiyacını karşılayacak nitelikte olacağını söyledi. Merkezi Araştırma Laboratuarı Projesi’nin yürütücülüğünü Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın yaptığını kaydeden Erdoğan, bu çerçevede DPT’ye proje sunulduğunu kaydederek, “Sunduğumuz bu projeye binaen Devlet Planlama Teşkilatı üniversitemizin tüm birimlerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte bir laboratuar için bizden revize bir proje hazırlayarak teklifte bulunmamızı istedi.” dedi.
//REVİZE PROJE HAZIRLANDI
Bu talep üzerine Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak tarafından üniversitenin her biriminden birer bilim adamının katılımıyla bir komisyon oluşturulduğunu anlatan ve aynı zamanda Proje Komisyon Başkanı olan Prof. Dr. Erdoğan, hummalı geçen bir çalışma sürecinin ardından hazırladıkları revize projeyi geçtiğimiz ay DPT’ye sunduklarını dile getirdi. 8 milyon liralık maliyete sahip olan Merkezi Araştırma Laboratuarı Projesi’nin, 2 bin metrekare kapalı alan üzerinde hayata geçirileceğini belirten Erdoğan, yatırımın, 2012 yılı sonunda tamamlanmış olacağını ifade etti.
//ERDOĞAN BİLGİ VERDİ
Bu proje sayesinde Atatürk Üniversitesi’nin çağdaş ve uluslararası niteliğe sahip bilimsel çalışmalar yapmasının yanında, modern bir laboratuara da kavuşmuş olacağına vurgu yapan Prof. Dr. Orhan Erdoğan, “Merkezi Araştırma Laboratuarı ile ilimiz ve bölgemiz başta olmak üzere yurt sathına ve uluslararası alanlara yönelik olarak biyoteknoloji, nanoteknoloji, tıp, veterinerlik, elektronik ve daha birçok alanda hizmetler verilecek. Bu yatırım, Atatürk Üniversitesi’nin, Türkiye’nin sayılı üniversiteler arasında bulunuyor olmasına ek olarak, bilimsel araştırma, plan ve projelerine de yepyeni bir vizyon kazandırmış olacak.” ifadelerini kullandı. (SAMET ÖZÜNAL/GHA)

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dumlu Babalı-c 22 Nisan 2010 Perşembe 10:33

var.İsrail üniversitelerinin bilim adamları, 100 yılda,105 Nobel ödülü almış lar,senin üniversitenden kaç tane böyle bilim adamı var?İşte üniversite budur,avu kat bey.Bilmiyorsan konuşma ve yazma.Üni versite yöneticisi olmak çok zor bir şey değildir.Sayın Fevzi Budak Bey'e veriniz bir üniversitenin yöneticiliğini çok daha mükemmel yapar.Zaten gelişmiş ülkelerde bu işleri belli kişiler yaparlar.Onlarda bilim adamları, bilimle uğraşırlar.Üniver sitenin asli görevleri arasında da kurucu luk yoktur,avukat bey.Üniversiteyi kuran, yabancı bilim adamları,üniversitenin bi lim yapıp bilimin neticesinde ürettiği teknolojinin satılmasını, nihayetinde de insanlığa hizmeti hedef almışlardır,avu kat bey. İşte avukat bey, sizin savunduğunuz bu saltanat sahiplerinde, bunların hangisi var? Hiç biri.O zaman hamasetle niye bilmediğiniz konuları yazıp insanların günahını alıyorsunuz? Mevlana "İnce sözler,keskin kılıca benzer kalkanın yoksa geri dur." buyurur,avukat bey.

Yorumu oyla      6      4  
Dumlu Babalı-b 22 Nisan 2010 Perşembe 10:09

zaman yerine getirdiği anlamına gelmez. Siz önce, üniversitelerin asli görevleri olan; üniversiteler dünyada bilimi,kalite li bilimi ve öğrencileri üretir ve ye tiştirirler,üniversiteler bilim üretmesi gereken kurumlardır.Dünya normlarında bu kaliteli bilimi ürettikten sonra, bunu teknolojiye dönüştürür,bunu satarlar ülke lerine milyar $'ları getirirler,ülkeleri nin bu satışlardan dolayı milli gelirleri ve refah düzeyleri artar,rahat,huzurlu, mutlu yaşarlar.Yüksek düzeyde araştırma yaparlar,tüm insanlığa hizmet ederler,in sanların rahat yaşamalarını sağlarlar.İn sanlara hizmet etmenin,büyük bir fazilet olduğunu bilirler.Yani uçağı,telefonu, elektiriği,bilgisayarı,interneti,mankama tikleri,buzdolabını,otomobili,traktörü, tıpbın bütün malzeme ve buluşlarını vs. yapan bulan ve insanların hizmetine sunan, yabancı üniversitelerin çok çalışkan ve her türlü saygıya layık olan bilim adamlarıdır.Hani senin,avukatlığını yaptığın bu saltanat sahiplerinin, bunlardan kaçında imzaları

Yorumu oyla      6      4  
Dumlu Babalı-a 22 Nisan 2010 Perşembe 09:49

Gerçek Erzurumlu Kardeşim,eleştiri ve tenkit, insan hayatında ve kurumlarda önemlidir.Eleştiri yapılmayan insan ve kurumlar çöker ve çürürler.Siz,bizim başa rılı olup olmadığımızı bilmediğiniz için konuşmanız doğru olmaz.Önce bizi tanıyın sonra konuşun,lütfen ahkam kesmeyin.Bu üniversite bu şehire ne yapmış,bize söylermisiniz? Malatya,Elazığ,Van üniversiteleri de doğuda.Ama sıralamada onlar daha yukarıda.Bu üniversite,bu şehir ve yörenin hayvancılığına ne katkı da bulunmuş? İsrail tohumları,ithal tohum ları,yabancı hayvan türleri bu yörede cirit atıyor.Bu şehrin eğitimi meydanda ne katkısı var? Bu şehir SBS'de 63.,ÖSS' de 54. sıralarda. Kaç öğretim üyesi,kaç esnafa danışmanlık yapmış ve yapıyor?Bu şehrin esnafının durumu meydanda.Bu öğretim üyeleri, hangi teknolojik eserleri üretip satmışlar,ülkeye ve bu şehre,milyar $'ların girmesini sağlamış lar? Kurucu üniversite yöneticisi her üniversiteden çıkıyor,bunlara has değil. Bu hal, bu üniversitenin, asli görevlerini hiç bir

Yorumu oyla      6      4  
Gerçek Erzurum'lu 21 Nisan 2010 Çarşamba 22:19

Herşeyi eleştiren insanların geçmişlerine bakıldığında hiçte başarılı olmadıklarını görürsünüz.Bu da buna benzer bir şey herhalde olsa gerek. Yapılmayanları sıralamaktansa yapılanlara bakmak daha insaflı olmazmı? Üniversite doğuda oluşu ve iklim şartlarından dolayı belkide Türkiye Üniversiteleri içerisinde en fazla kan kaybeden bir üniversitedir. Bura yetişen insanların nasıl birçok üniversitenin kurucusu ve ileri gelenleri olduklarını birzacık insafı olan çok iyi değerlendirir. Üniversiteler kuran bir üniversite hakkında böylesine ileri geri konuşmak hiçbir Erzurum'luya yakışmaz. Üniversite diğer üniversitelerin altında olması onun misyonuna ve kariyerine helal getirmez. Biraz insaflı olup neler yetiştirmişiz birde ona bakın. Tüm Erzurum'lu vatandaşlarımıza hayırlı olur inşallah.

Yorumu oyla      6      4  
Dumlu Babalı 21 Nisan 2010 Çarşamba 18:09

Ahmet kardeşim,üniversiteler bulundukları şehir başta olmak üzere,o şe hir veya bölgede bir lokomotif görevi ya parlar.O şehir ve yörenin iktisat,ticaret ekonomi,eğitim,tarım,hayvancılık konula rında yol gösterici ve rehber olurlar.O şehir ve bölgenin kalkınmasını sağlarlar. Teknolojiyi üretir o şehrin müteşebbisle ri ile bunu sanayiye dönüştürür,satar ve o şehre büyük bir girdi sağlarlar.O şehir halkının refahı artar rahat yaşar lar.Harvard,Oxfort,Yale gibi ünlü üniversiteler ve diğerleri hep böyle yapıyorlar.Şehir esnafının öğrencinin parasına muhtaç olması çok vahim bir du rumdur.Üniversitenin kuruluş amacında es nafın zengin olacağı diye bir durum yoktur.Tabii ki öğrenci alır,harcar ve esnafa katkısı olur.Ama üniversitenin amacını buna indirgemek çok büyük bir hatadır.Üniversitenin görevi yukarıda söylediğimizdir.Ama bizim üniversitede maalesef böyle bir durum yoktur.Bir öğretim üyesi bana"Ne diyorsunuz çocuklarınızı okutuyoruz" demişti.Bu, büyük ve vahim bir durumdur.

Yorumu oyla      6      4  
ahmet 21 Nisan 2010 Çarşamba 16:47

ve işin ilginci 2.üniversite şehrin doğusuna kurulsun oralarda gelişsin.mantığa bak.tüccar mantığının ta kendisi.öğrencilerin ulaşımı nasıl olur,hocalar iki üniversitede nasıl ders verir,üniversite öğrencileri labaratuvarları nasıl ikili şekilde kullanır.olamayan olandan nasıl istifade eder diye düşünmüyorlar.görün bakın mahallebaşına üniversite kurulsun gelen öğrenci korkar kaçar.yanlış anlamayın erzurumluda değilim dikili bir ağacımda yok,hiç bir manfaatimde yok.önemli olan iki üniversite arasındaki her türlü olanağın paylaşılması ve öğrencilerin kolay adaptasyonu.

Yorumu oyla      6      4  
ahmet 21 Nisan 2010 Çarşamba 16:40

dumluya bazı konularda katılıyom.defalarca rektöre mail attım.yarım asırlık üniversite değilsiniz.dünkü üniversiteler sizi geçti gitti diye.evet yapılan şeyler var ama çok yetersiz.çok daha ii olabilir.odtü ile aynı yıl kuruldu atatürk üniversitesi.ama odtü nerdee atatürk üni nerde.ama dumlunun şu sözü yanlış üniversite şehre çok şey verdi.esnafı zengin etti.esnaflık kültürü olmayan esnafı zengin etti,halkın yaşam standartlarını yukarı çıkardı.şehir üniversiteye ne verdi,hiç bir şey.üniversite kendine,ülkesine,öğrencisine bir şeyler vermelidir.insanlığa bir şeyler vermelidir.dünya sıralamalardan görüyoruzki hiç bir şey vermemiş.hala atatürk üniversitesi nerde sorusunu soruyorsa binlerce üniversite mezunu çok şey eksik demektir.bilimsel makale sayısı yetersiz,ilime bilime insanlığa sunulan katkı yetersiz.vesselam çok eksik var.

Yorumu oyla      6      4  
Ezirmikli 21 Nisan 2010 Çarşamba 14:13

Erzurum da Adli Tıp Kurumunun kurulması konusunu ele almanız daha doğru olur.

Yorumu oyla      6      4  
Dumlu Babalı 21 Nisan 2010 Çarşamba 09:36

Hoca Efendi, kusura bakma ama 52 yıllık bu üniversite, Türkiye'nin sayılı üniver siteleri arasında bulunmuyor.Daha dün kurulan;Van,Elazığ,Malatya,Balıkesir, Çanakkale'deki üniversiteler sizin çok üzerinizdeler.İnanmıyorsan,Webmaster'in, dünyanın 4000 üniversitesini sıralarken sizi 3429.sıraya koyduğuna bir bak.Siz bu halinizle yukarıda sayılan üniversitele rin hepsinin altındasınız. Bir de çıkıp bu halinizle, kendinize bir sıra biçiyor sunuz. Bu yuvarlak lafları kullanacağını za, verilen sıralamaya bakıp da durumunu zun, nasıl vahim bir tablo oluşturduğunu iyi görün,kendinize bir çeki-düzen veri niz.Allah rızası için artık bu şehiri oyalamayınız.Bir şeyler yapınız,bu şehire bir takım katkılarınız olsun.Sizden sonra kurulan üniversitelerin şehirleri, her sahada büyük mesafeler kat edip gelip bizleri geçtiler.Siz halen daha cek lerle caklarla konuşuyorsunuz.Bunlarla bizleri uyutacağınızı mı sanıyorsunuz?Ya zıklar olsun bu milletin parasına ki boş yere harcanıyor.Yazııık !

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel İstiklal'e Kutlu Doğum ödülü
Özel İstiklal İlköğretim Okulu, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde üç ...
Cehalette ikinci sıradayız
BURHAN KARADUMAN (İHA) – Erzurum 69 bin 375 kişiyle, Van’dan sonra Doğu ...
NMYO’nun kalitesi belgelendi
Narman Meslek Yüksekokulu İSO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldı.
 
Sınav sahtekarlığına suçüstü
Erzurum’da ehliyet sınavında usulsüzlük yapan 4 kişi yakalandı.
Koçak’tan Mahallebaşı ısrarı
AHMET AKBUĞA/İHA/A.Ü. Rektörü Prof. Dr. Koçak, yeni üniversitenin kentin ...
“Çocuklarınıza sevgiyi öğretin”
Selim Karahan (CİHAN)- Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim ...
 
Halk Eğitim’den yoksul öğrencilere destek
MURAT ÇANKAYA (İHA) - Erzurum’un Pasinler İlçe Halk Eğitim Merkezi Kuaför ...
Altın çocuklar yarıştı
Orhan YILDIRIM/CİHAN- Erzurum Özel Aziziye Eğitim Kurumları, 'Altın Çocuklar ...
DOSİAD’ın teklifi hayata geçiriliyor
RECEP DAĞ/ERZURUM GAZETESİ/Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Koçak, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva